bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۵۳۷۱
رئیسی در خط احمدی نژاد

کابینه احتمالی ابراهیم رییسی چگونه است؟

منتقدان می گویند ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی در اختیار وزیران و مدیران احمدی نژاد است. آن ها می گویند همان کسانی که دوران 8 ساله احمدی نژاد کشور را اداره کردند اکنون رئیسی را احاطه کرده اند.

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
 کابینه احتمالی ابراهیم رییسی چگونه است؟
فرارو- ابراهیم رئیسی در تبلیغات انتخاباتی بارها تاکید کرده است که هیچ یک از نامزدهای دیگر را به عنوان رقیب خود نمی شناسد. این تاکید نشان می دهد که او سعی می کند اعتماد به نفسی در قامت یک رییس‌جمهور از خود نشان دهد. ناظران می گویند ریاست جمهوری رئیسی شباهت زیادی به ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد خواهد داشت.

به گزارش فرارو، چرا این دیدگاه در رسانه ها و میان فعالان سیاسی منتقد رئیسی و حتی ناظران مستقل دیده می شود؟ چرا آن ها رئیسی را با احمدی نژاد مقایسه می کنند؟ این در حالی است که ابراهیم رئیسی تلاش می کند دولت خود را مستقل از دولت احمدی نژاد نشان دهد.

او می گوید: "مردم نه به گذشته برمی‌گردند و نه وضع موجود را تحمل می‌کنند. تغییر به نفع مردم، مطالبه ملت است."

رئیسی در تلاش است که نشان دهد با رییس جمهور پیشین ایران تفاوت دارد. اما شعارها و حامیان او یادآور محمود احمدی نژاد است. رئیسی در تبلیغات انتخاباتی اعلام کرده است که یارانه نقدی را تا سه برابر افزایش خواهد داد. او همچنین اعلام کرده است که ظرف مدت چهار سال 6 میلیون شغل در کشور ایجاد خواهد کرد.

ناظران این شعار های رئیسی را مطابق واقعیت های اقتصادی ایران نمی دانند و معتقدند که این شعارها تحقق ناپذیر است.

منتقدان ابراهیم رئیسی او را به "پوپولیسم" متهم می کنند. آن ها می گویند شعارهای رئیسی و نحوه تبلیغات انتخاباتی اش همچون محمود احمدی نژاد "پوپولیستی" است. از سوی دیگر ابراهیم رئیسی می گوید شعارهایش در راستای مشکلات کشور است. او معتقد است که اگر نتوانیم حداقل یک میلیون شغل در یک سال ایجاد کنیم با بحران های بزرگی روبه رو می شویم.

منتقدان می گویند ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی در اختیار وزیران و مدیران احمدی نژاد است. آن ها می گویند همان کسانی که دوران 8 ساله احمدی نژاد کشور را اداره کردند اکنون رئیسی را احاطه کرده اند.

این ادعا با نگاهی به فعالان ستاد رئیسی قابل تامل است. ابراهیم رئیسی با حمایت جمعیت ایثارگران (از حامیان اصلی احمدی نژاد) وارد عرصه رقابت انتخاباتی شد. در کنار آنها جبهه پایداری و نزدیکان آیت الله مصباح یزدی نیز از گروه هایی بود که از همان ابتدا به حمایت از رئیسی پرداخت.

ابراهیم رئیسی هنگامی که برای ثبت نام در انتخابات رفت مسعود میرکاظمی وزیر بازرگانی و نفت دولت احمدی نژاد و فرهاد رهبر رییس دانشگاه تهران در دولت احمدی نژاد او را همراهی کردند. او همان لحظه اول گرایش خود به بخشی از مدیران احمدی نژاد را نشان داد.

پس از آن بحث تشکیل ستاد انتخاباتی رئیسی مطرح شد. ابتدا نام میرکاظمی بر سر زبان ها افتاده بود، پس از آن سخن از علیرضا زاکانی عضو شاخص جمعیت ایثارگران مطرح شد و نهایتا علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی احمدی نژاد به عنوان رییس ستاد انتخاباتی او تعیین شد.

میرکاظمی معاون برنامه ریزی ستاد شد. صولت مرتضوی که از معاونان وزارت کشور احدی نژاد بود به عنوان مسئول استان های ستاد رئیسی منصوب شد. دیگر وزیران احمدی نژاد نیز یکی پس از دیگری به کمپین انتخاباتی رئیسی پیوستند.

دیگر اعضای ستاد رئیسی هم شرایطی اینچنینی دارند. در کنار تمام این موارد چندی پیش لیستی در فضای مجازی از سوی حامیان رئیسی منتشر شد که در آن از ترکیب کابینه او سخن گفته شده بود.

لیست عجیبی بود. در لیست اعلام شده محمد باقر قالیباف معاون اول، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، ضرغامی وزیر فرهنگ، الیاس نادران وزیر اقتصاد، علی نیکزاد وزیر مسکن، محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، محمد باقر ذوالقدر وزیر کشور، مهرداد بذرپاش وزیر صنعت، حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش، امیر عبداللهیان وزیر خارجه، رستم قاسمی وزیر نفت و ....

در این بین لیست هایی دیگری درباره کابینه رئیسی منتشر شده است که با این لیست تفاوت هایی دارد از جمله اینکه سعید جلیلی را به عنوان وزیر خارجه معرفی کرده اند و مسعود میرکاظمی را به عنوان وزیر نفت. مرضیه وحید دستجردی به عنوان وزیر بهداشت، ابراهیم تقی پور وزیر ارتباطات و حجت عبدالملکی وزیر اقتصاد.
 
در تمام اسامی و لیست های منتشر شده در فضای مجازی و شنیده های انتخاباتی ستاد رئیسی یک سری اسامی مشخص دیده می شود فقط در مواردی برخی اسامی تغییر کرده است.

در واقعی بودن این لیست ها تردید های اساسی وجود دارد و قاعدتا تا زمانی که انتخابات برگزار نشود، هیچ کس نمی تواند درباره کابینه آینده با قطعیت سخن گوید حتی نامزد پیروز در انتخابات. با این حال این اسامی و لیست ها نشان می دهد رویکرد کلی چگونه است.

این اسامی نشان می دهد که حرکت کلی ابراهیم رئیسی و اطرافیان او در همان خط  دولت احمدی نژاد است. ابراهیم رئیسی تاکنون در هیچ کدام از سخنرانی هایش از عملکرد دولت 8 ساله احمدی نژاد انتقاد نکرده است. او توپ وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور را تماما در زمین حسن روحانی انداخته است. حسن روحانی که فقط 4 سال هدایت دولت را در اختیار داشته و وارث وضعیت نابسامان بوده است.
ناشناس
Finland
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۰
درود بر رییسی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۰
خیلی بی شرفی فرارو
دولت و هوادارهاش از رئیسی می ترسن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۰
پیشاپیش داری تخریبش می کنی؟یعنی با این گمانه زنی هات می خوای بگی رئیسی هم مثل احمدی نژاده ایهالناس برحذر باشید؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۰
از کوزه همان برون تراود که در اوست
ناشناس
China
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۰
یارانه ی 3 دهک فقیر! این همه دروغ و دونگ واسه چی!؟
انتشار یافته: ۵
bato-adv
bato-adv
bato-adv