bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۰۵۴۱
ظریف در شورای اروپایی روابط خارجی آلمان

نتیجه رفتار عربستان فاجعه بار است

"در زمان جنگ نفتکش ها در خلیج فارس، ایران پیشنهاد طرح امنیت دستجمعی در منطقه خلیج فارس را به شورای امنیت داد."

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۳ - ۰۶ تير ۱۳۹۶
 فرارو- وزیر خارجه کشورمان در شورای اروپایی روابط خارجی آلمان گفت عربستان بذر کینه و نفرت را در منطقه می‌پراکند و نفرتی که از سوی این دولت تبلیغ می‌شود باعث صدور افراط گرائی در منطقه شده و نتیجه آن فاجعه بار است.

محمد جواد ظریف در محل شورای اروپائی روابط خارجی آلمان سخنرانی کرد که بخش‌های مهم آن به شرح زیر است:

  • منطقه خلیج فارس دچار دو مشکل ساختاری و شناختی است. برخی از کشورهای منطقه معتقد به خرید امنیت از خارج هستند در حالیکه امنیت از طریق همکاری مشترک کشورهای منطقه تامین خواهد شد.
  •   نمی توان تصور برد بر اساس باخت دیگران را داشت، زیرا امنیت را نمی توان به قیمت ناامن کردن دیگر کشورها بدست آورد.
  • امروزه افراط گرائی اغلب کشورهای منطقه را تحت تاثیر خود قرار داده و در حال گسترش به کل دنیاست.
  • فقدان امید در میان مردم و بویژه جوانان کشورهای منطقه، آنان را به افراط گرائی و انجام عملیات انتحاری و کشتن افراد بیگناه سوق می دهد.
  • دولت عربستان بذر کینه و نفرت را در منطقه می پراکند و نفرتی که از سوی این دولت تبلیغ می شود باعث صدور افراط گرائی در منطقه شده و نتیجه آن فاجعه بار است
  •  نیازمند نگرش جدیدی به منظور استقرار ثبات در منطقه هستیم و اروپا قابلیت کمک و ترویج این ایده را دارد. از طرف دیگر در حالی در منطقه خلیج فارس نیازمند یک رهیافت درون منطقه ای هستیم که از طریق دیالوگ و یک ساختار نهادی قانونی در خلیج فارس امکان پذیر است.
  •  در زمان جنگ نفتکش ها در خلیج فارس، ایران پیشنهاد طرح امنیت دستجمعی در منطقه خلیج فارس را به شورای امنیت داد.
  • امروز شاهد آن هستیم که چنانچه دیالوگ در بین کشورها آغاز نشود، توسعه ای در منطقه صورت نخواهد گرفت.
  • در جریان بحث هسته ای، آمریکا تئوری بازی با حاصل جمع صفر را دنبال می کرد؛ در حالیکه نگرش جمهوری اسلامی این بود که هیچیک از طرفها احساس بازنده بودن نکرده و از شرایط باخت بدور باشند.
مسعود
Germany
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
بدون شک بروز جنگ بین ایران و عربستان باعث بازنده شدن ایران و عربستان (که هر دو از بزرگترین فروشندگان نفت جهان هستند و کاهش صادرات این دو کشور باعث افزایش قیمت نفت تا 200 دلار) و از بین رفتن زیرساختهای هر دو کشور شده اما همین جنگ می تواند باعث شکوفا شدن اقتصاد آمریکا و روسیه به عنوان بزرگ ترین تولید کنندگان نفت و انرژی دنیا شود و جالب این است که چنین جنگی برای کشورهای چین و هند که با رشد دو رقمی در حال پیشرفت هستند فاجعه بار خواهد بود. چرا که این کشورها بزرگ ترین واردکننده های نفت و انرژی هستند. یادمان باشد ما نباید با رفتارمان برای خروج از بحران آمریکا کمک کنیم . امروز هر صلح و سعی در کاهش منازعات بین ایران و عربستان بازی برد برد برای هر دو کشور و در راستای شعار مرگ بر آمریکا است. مگر اینکه ما فقط قصد داشته باشیم شعارش را بدهیم. و کشورمان را فدای روسیه کنیم.
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
رفتار عربستان نتیجه نگاه ناشیانه و ساده دلانه شما به دیپلماسی است.نتیجه روش تنش زدایی منفعلانه و خیالاتی شما است.اقای ظریف به خود ایید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
افتخار میکنم به وزیر خارجه کشورم.. خداوند حافظ تو باشد
داود
Saudi Arabia
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۶
اقاي ظريف نميدونم چرا چشمانتان باز تميشود.
كشورهاي خليج فارس كه واقعا توسعه پيدا كرده اند
ايران فقط عقب افتاده
ما همش ميخواهيم بمويبم ما فناوري داريم
ولي توانايي ايجاد شغل را براي اين همه جوان بيكار نداريم
بهتر است واقعيتهاي درون كشور خودمان را بهتر ببينيم
انتشار یافته: ۴