bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۴۶۹۲

هشدار؛ دانه های سیب را نخورید!

سیب علاوه بر آنکه مزایای بسیاری برای سلامتی بدن دارد اما مصرف بخش‌هایی از این میوه عوارض خطرناکی را برای افراد به همراه دارد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۹ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۶
سیب علاوه بر آنکه مزایای بسیاری برای سلامتی بدن دارد اما مصرف بخش‌هایی از این میوه عوارض خطرناکی را برای افراد به همراه دارد.
 
به گزارش باشگاه خبرنگاران، باوجود اینکه توصیه پزشکان به افراد برای حفظ سلامت مصرف روزانه سیب است، اما خوردن دانه‌های این میوه توصیه نمی‌شود، زیرا آمیگدالین ماده شیمیایی موجود در سیب عوارض خطرناکی را برای افراد به دنبال دارد.
 
ماده آمیگدالین به مقدار بسیار زیادی در دانه‌های سایر میوه ها، چون سیب، بادام، زردآلو، هلو و گیلاس وجود دارد و در صورت مصرف هسته این میوه‌ها و جویدن و قورت دادن آنها، آمیگدالین که بی ضرر است به سیانید هیدرو‍ژن تبدیل می‌شود.
 
سیانید یا همان سیانور یک ماده سمی بسیارخطرناک است و مصرف دوز‌های پایینی از آن می‌تواند باعث مرگ افراد شود.
 
از جمله عوارض جانبی مصرف دوز پایین سیانید می‌توان سردرد، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، سرگیجه، فلج اعضای بدن، نارسایی قلبی و ریوی، ضعف و سردرگمی را نام برد و در صورت مصرف دوز بالای این ماده شیمیایی و تاخیر در درمان امکان مسمومیت شدید و مرگ فرد وجود دارد.
 
کارشناسان بررسی کرده اند که مقدار 41 الی 286 میلی گرم ماده سیانید موجود در دانه سیب برای مرگ یک فرد بالغ با وزن 81 کیلوگرم کافی است. گروه‌هایی که نباید هسته سیب مصرف کنند کودکان، زنان باردار، افراد دچار ضعف سیستم ایمنی، مبتلایان به سرطان و سالمندان هستند.
 
تنها حدود ۰.۲ گرم الی ۱.۶ گرم برای هر کیلو گرم از وزن یک فرد سیانید کافی است تا فرد دچار مسمومیت شدید و حتی مرگ ناگهانی شود.
 
در صورت قورت دادن کامل دانه سیب و نجویدن آن، آنزیم‌های موجود در معده آن را هضم کرده و خطری برای انسان ندارند، اما توصیه می‌شود افراد تا حد امکان از جویدن و خوردن هسته سیب خودداری کنند.
 
هر عدد سیب بین صفر تا 20 عدد دانه دارد و در صورتی که فرد بیش از 150 دانه که به طور تقریبی 100 گرم می‌شود را مصرف کند با مسمومیت مرگبار ناشی از سیانید مواجه می‌شود.
 
به جز دانه سیب، پوست و گوشت این میوه کاملاً بی ضرر و برای سلامت بدن انسان بسیار مفید هستند.
 
به اشتباه برخی افراد گمان می‌کنند که مصرف مقدار کم سیانید موجود در سیب برای سلامت بدن مفید است که این تصور کاملاً اشتباه است و می‌تواند به تجربه‌ای گران و به قیمت از دست دادن جان آن‌ها تمام شود.
 
اگر به اشتباه یک الی چند عدد دانه سیب را مصرف کردید نگران نباشید، اما حتماً هنگام خوردن سیب دانه‌های آن را جدا کنید و با آرامش از طعم و خواص درمانی این میوه پرخاصیت لذت ببرید.
برچسب ها: هشدار سیب دانه
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
جالبه جدیدآ برخی از سایتها اعلام میکنن هسته سیب و زردآلو و هلو و شلیل دارای ویتامین خاص B17 است که ضد سرطانه و .... و توضیه به مصرف روزانه آن میکنند . نمیدانیم کدام را باور کنیم
رحیم
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۴
من هم از کودکی سیب را با دانه اش می خوردم! حتی در حدود یک سال پیش در یکی از سایت های بهداشتی تأکید داشت بر اینکه دانه سیب ضد سرطان و...!!!
ناشناس
Germany
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۴
سلام
من هم از بچگی سیب را با دانه هایش خورده ام و الان که هفتادو هشت سال سن دارم هیچ اتفاقی برایم نیفتاده. به دانشمندان بگویید چیزهای مهمتری را کشف کنند. متشکرم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۴
من از میگدالین یا همان ماده شیمیایی خطرناک نترسان تا جایی که از بچه گی یاد میدهم سیب را با دانهایش خوردم ولی نامردی نبود
مرا از نامردی و فقر بترسان نه از میگدالین ای آقای فرارو فهمیدی یا بیشتر توضیح دهم ای آقای فرارو
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv
bato-adv