bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۵۴۲۹

ترامپ: کره‌شمالی باید سراپا اضطراب شود

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۷ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۶
رئیس‌جمهوری آمریکا ضمن دفاع از تهدید قبلی خود علیه پیونگ‌یانگ گفت، شاید به کار بردن اصطلاح خشم و آتش به اندازه کافی محکم و مقتدرانه نبوده و کره‌شمالی اگر به آمریکا و منافعش آسیبی برساند، باید سراپا اضطراب شود.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در حالی که مایک پنس، معاونش او را همراهی می‌کرد، برابر خبرنگاران حاضر شد و تأکید کرد اگر کره به رفتار تهدیدآمیز خود ادامه دهد، با چنان پاسخی روبرو خواهد شد که تاکنون تنها با چند کشور آن‌چنان رفتار شده است.

ترامپ که بدمینستر نیوجرسی سخن می‌گفت، به طور نمادین با اشاره به یک شاخه زیتون (نماد صلح) تأکید کرد که آمریکا همیشه آماده مذاکره است.

او همچنین در پاسخ به سوالی درباره سخنان قبلی‌ خود که طی آن کره‌شمالی را به پاسخی آتشین و خشم‌آلود تهدید کرده بود، گفت: شاید زمان آن رسیده که بالاخره یک نفر در دفاع از مردم کشورمان برابر (کره شمالی) بایستد. شاید هم آن عبارت خشم و آتش به اندازه کافی خشن نبوده است.

این در حالی است که پیش از این، جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه و رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا ضمن هشدار به رئیس‌جمهوری کشورش نسبت به این که به سرانجام رساندن تهدیدات توخالی کار دشواری است، اذعان کرد: تشدید بن‌بست اتمی میان کره شمالی و آمریکا بسیار جدی است.

ترامپ با انتقاد از دولت‌های قبلی آمریکا گفت، آنها در برابر کره شمالی بسیار ضعیف ظاهر شده‌اند و این که اجازه دادند این دیکتاتوری کوچک با ادامه برنامه هسته‌ای خود به بمب اتمی دست پیدا کند، یک فاجعه است.

به گزارش شبکه خبری بی.بی.سی، وی یک بار دیگر با انتقاد از چین، مدعی شد: پکن بسیار بیشتر از این می‌تواند در بحران کره شمالی مداخله کند.

با وجود این، ترامپ در پاسخ به این سوال که برنامه کاخ‌سفید برای مواجهه با کره‌شمالی چیست، گفت: ما درباره چنین مواردی صحبت نمی‌کنیم. هیچ وقت علنا صحبت نمی‌کنیم اما به شما بگویم اگر کره‌شمالی حتی فکر حمله به کسانی که ما نمایندگی‌شان را می‌کنیم و یا کسانی که متحد ما هستند و ما دوست‌شان داریم را در سر بپروراند، باید سراپا غرق اضطراب شود.

وی ادامه داد: در این صورت، آنها با مصائبی که تاکنون حتی تصورش را هم نکرده بودند، روبرو خواهند شد. کره‌شمالی بهتر است به خود بیاید؛ وگرنه با عواقبی روبرو خواهد شد که تاکنون فقط چند کشور با آن مواجه شده‌اند.

پیونگ‌یانگ به تازگی اعلام کرد، تا اواسط ماه میلادی جاری طرح شلیک چهار موشک میان‌برد به سمت قلمروی آمریکا در گوام را تکمیل و برای تصمیم‌گیری در خصوص اجرای این طرح، به کیم‌ جونگ اون، رهبر کره‌شمالی ارائه خواهد کرد. در گزارشی که از سوی خبرگزاری دولتی کره‌شمالی منتشر شد، به نقل از کیم راک گیوم، فرمانده نیروهای راهبردی این کشور آمده است: موشک‌های هواسونگ-۱۲ ارتش با عبور از آسمان شیمان، هیروشیما و کوچی ژاپن، با طی مسافت ۳۳۵۶.۷ کیلومتری در مدت ۱۰۶۵ ثانیه به مناطق آبی در ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری گوام اصابت خواهد کرد.

کره‌شمالی اعلام کرد، اظهارات دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا در خصوص تهدید پیونگ‌یانگ به "خشم و آتش" اراجیف بوده است. فرمانده نیروهای راهبردی ارتش کره‌شمالی اعلام کرد، مذاکره با ترامپ به عنوان فردی که فاقد عقلانیت است، ممکن نیست و تنها زور مطلق می‌تواند بر او موثر افتد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان، جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا پیش از این به کره شمالی هشدار داده بود، از در نظر گرفتن هرگونه اقدامی که منجر به "پایان رژیم و از بین رفتن مردم این کشور" شود، خودداری کند. اظهارات وزیر دفاع آمریکا پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ اعلام کرد، واشنگتن تهدیدهای کره‌شمالی را با خشم و آتش پاسخ خواهد داد. وزیر دفاع آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: کره شمالی باید این مسیر را انتخاب کند که به منزوی کردن خود پایان بخشد و تلاش‌های خود به دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را کنار بگذارد. اقدامات کره‌شمالی در آینده با پاسخ ما مواجه خواهد شد و این کشور هر رقابت تسلیحاتی یا مناقشه‌ای را که آغاز کند، خواهد باخت.

کره‌شمالی روز چهارشنبه اعلام کرده بود، به دنبال هدف قرار دادن مناطقی در نزدیکی تاسیسات نظامی استراتژیک آمریکا در جزیره گوام در اقیانوس آرام با موشک‌های بالستیک میان‌برد است. یک سخنگوی ارتش کره‌شمالی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، این حمله در هر زمانی که کیم جونگ اون، رهبر این کشور تصمیم مربوطه را اتخاذ کند، عملی خواهد شد. یک سخنگوی دیگر نظامی کره شمالی اعلام کرد، در صورتی که آمریکا هرگونه حرکت تحریک‌آمیزی از خود نشان دهد، پیونگ‌یانگ دست به عملیات‌های پیشگیرانه خواهد زد.

چندی پیش واشنگتن پست به نقل از مقام‌های اطلاعاتی آمریکا گزارش داد، پیونگ‌یانگ یک کلاهک اتمی کوچک که در موشک‌هایش قابل نصب بوده، تولید کرده است. این بدان معنی است که کره شمالی با سرعتی فراتر از انتظار درحال توسعه‌های سلاح‌های اتمی با قابلیت رسیدن به آمریکا بوده است.