bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۸۷۰۸

تصمیم جدید بانک مرکزی برای بستن حساب‌های راکد

یک مدیر در بانک مرکزی گفت: در صورتی که سپرده کوتاه مدت عادی؛ دو سال، سپرده قرض الحسنه پس انداز، سه سال و سپرده قرض الحسنه جاری؛ پس از وصول آخرین برگه چک پس از یک سال راکد باشد، مسدود می شود.

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۶
یک مدیر در بانک مرکزی گفت: در صورتی که سپرده کوتاه مدت عادی؛ دو سال، سپرده قرض الحسنه پس انداز، سه سال و سپرده قرض الحسنه جاری؛ پس از وصول آخرین برگه چک پس از یک سال راکد باشد، مسدود می شود.
 
به گزارش مهر، حمیدرضا غنی‌آبادی گفت: تعداد بسیار زیاد حساب‌های سپرده بانکی بدون گردش مالی، یکی از مشکلاتی است که نظام بانکی طی سالیان اخیر با آن مواجه بوده، است؛ این موضوع باعث شده هزینه‌های گزافی به بانک‌ها و موسسات اعتباری از بابت نگهداری حساب‌ها تحمیل شود و از سوی دیگر، حجم بالای حساب‌ها، امکان سوءاستفاده از آنها را افزایش می‌دهد؛ از این رو بانک مرکزی در حدود دو هفته پیش دستورالعمل اجرایی شناسایی و تعیین‌تکلیف حساب‌های مطالبه‌نشده و مازاد ریالی را ابلاغ کرده است.
 
مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی بانک مرکزی، هدف از تدوین و ابلاغ دستورالعمل اجرایی شناسایی و تعیین‌تکلیف حساب‌های مطالبه‌نشده و مازاد ریالی را ارتقای شفافیت‌های مالی بانک‌ها، ایجاد رویه واحد حسابداری در ثبت و نگهداری وجوه مزبور در بانک‌ها و به تبع آن، امکان مقایسه ارقام مندرج در سرفصل حساب‌های موجود در نظام بانک‌ی و همچنین کاهش احتمال سوء استفاده از وجوه یادشده و نیز تقلیل هزینه‌های دفترداری بانک‌ها عنوان کرد و افزود: یکی از مشکلاتی که نظام بانکی طی سال‌های اخیر با آن مواجه بوده، تعداد بسیار زیاد حساب های سپرده بانکی بدون گردش مالی است، به نحوی که این موضوع باعث شده هزینه های گزافی به بانک ها و موسسات اعتباری از بابت نگهداری حساب ها تحمیل شود و از سوی دیگر حجم بالای حساب ها، امکان سوء استفاده از آنها را افزایش می دهد.
 
وی درباره دلایل حجم بالای حساب‌های مطالبه‌نشده و مازاد ریالی شبکه بانکی تصریح کرد: از جمله دلایل افزایش این قبیل حساب ها، کاهش ارزش معنادار در مانده موجودی بسیاری از این حساب ها ناشی از تورم و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، فراموشی صاحبان سپرده، فوت آن ها، عدم اطلاع وراث و قائم مقام قانونی سپرده گذاران یا عدم شناسایی و مراجعه آن ها بوده است؛ به این معنا که حساب‌هایی از این دست، به لحاظ تعدادی، زیاد و از نظر مبلغی، پایین هستند، اما در هر حال مجموع مبلغ کلی این حساب ها بالا است.
 
این مقام مسئول بانک مرکزی، پیشگیری از وقوع پولشویی را از دیگر دلایل ابلاغ این بخشنامه عنوان کرد و گفت: افرادی که قصد پولشویی دارند، بعضاً اقدام به گشایش تعداد متعددی حساب با رقم و حجم پایین می‌کنند تا از این طریق، در مظان کمتری قرار گیرند و احتمال رصد و پایش تراکنش‌های حساب‌های آن‌ها کاهش یابد که بر این اساس، یکی دیگر از کارکردهای دستورالعمل مذکور به این مهم معطوف بوده است.
 
به گفته غنی آبادی، تاکنون دستورالعملی در این زمینه به صورت منسجم وجود نداشته و تنها به صورت پراکنده، بخشنامه‌هایی صادر شده بود.
 
وی درباره شمول این دستورالعمل خاطرنشان کرد: این دستورالعمل سپرده‌های زیر ۲ میلیون تومان را شامل می شود، چراکه معتقدیم سپرده گذاری که رقم سپرده اش بیش از ۲ میلیون است، به احتمال زیاد مجدد به آن مراجعه خواهد کرد. همچنین این بخشنامه سه ماه پس از تاریخ ابلاغ، لازم الاجرا است.
 
غنی آبادی درخصوص ضوابط مدنظر برای اجرایی کردن این دستورالعمل گفت: در صورتی که سپرده کوتاه مدت عادی؛ دو سال، سپرده قرض الحسنه پس انداز، سه سال و سپرده قرض الحسنه جاری؛ پس از وصول آخرین برگه چک پس از یک سال، راکد و بدون تراکنش باقی بماند، این سپرده ها به سرفصل حساب های راکد منتقل می شود.
 
این مقام مسئول در بانک مرکزی خاطرنشان کرد: البته لازم است بانک ها و موسسات اعتباری، گزارشی از حساب های راکد را از سطح شعب به دفتر مرکزی ارسال کنند؛ پس از آن سپرده کوتاه مدت عادی پس از یک سال و قرض الحسنه پس انداز پس از دو سال و حساب جاری پس از یک سال به سرفصل مطالبه نشده، انتقال می یابد؛ ضمن اینکه بانک وظیفه دارد ضمن شناسایی مشتری، وی را با ارسال پیامک یا به انحای مختلف از وضعیت حساب آگاه کند.
 
وی در ادامه درباره فرایندی که طی آن، یک حساب بلاتکلیف تلقی می شود، گفت: در نهایت و پس از گذشت دو سال، چنانچه صاحب حساب شناسایی نشود، یا به بانک برای تعیین تکلیف مراجعه نکرده و یا حساب فعالی نزد همان مؤسسه اعتباری نداشته باشد، این حساب‌ها، بلاتکلیف تلقی می شوند؛ لذا در صورتی که سپرده گذار شناسایی نشود و به بانک و یا موسسه اعتباری مراجعه نکند، بانک ملزم است که دیگر حساب دیگر شخص را در همان بانک بیابد و این مبلغ را به آن حساب فعال منتقل کند.
 
به گفته مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی، حساب قرض الحسنه پس انداز پس از هفت سال، کوتاه مدت عادی پس از پنج سال و قرض الحسنه جاری پس از چهار سال به سرفصل حساب‌های بلاتکلیف منتقل می شود.
 
وی در ادامه افزود: در صورتی که بانک مرکزی کارمزدی را برای حساب ها تعیین کند، بانک ها می توانند از وجوه مندرج در هریک از حساب های راکد، مطالبه نشده و وجوه بلاتکلیف با مبلغ زیر ۵۰ هزار تومان براساس مقررات بانک مرکزی کارمزد دریافت کنند تا نهایتاً مبلغ این سپرده ها به صفر میل پیدا کند.
 
غنی آبادی در خصوص محدودیت های در نظر گرفته شده برای تعداد حساب های یک فرد در بانک و موسسه اعتباری اظهار کرد: به موجب این دستور العمل هر فرد در هر بانک و یا موسسه اعتباری می تواند یک حساب جاری مشترک و یک حساب جاری انفرادی، یک حساب کوتاه مدت عادی مشترک و حساب کوتاه مدت عادی انفرادی، یک حساب قرض‌الحسنه مشترک و یک حساب قرض الحسنه انفرادی داشته باشد.
 
مدیر اداره مطالعات و مقررات بانکی درباره سایر مواردی که مشمول این دستورالعمل می شوند افزود: جدای از سپرده ها، برخی اقلام در حساب بستانکاران موقت وجود دارد که فرد درباره آنها قراردادی با بانک ندارد؛ اما از بانک و یا موسسه اعتباری طلبکار است. برای مثال زمانی که بانک، چک بانکی صادر می کند، برگ چک نزد شخص باقی بماند و یا اوراق مشارکت زمان سررسیدش رسیده؛ اما سپرده گذار برای دریافت آن مراجعه نمی کند و یا سود علی الحساب سرمایه‌گذاری به حساب تعلق گرفته، اما سپرده گذار حساب خود را بسته است و در این حالت فرد از بانک طلب دارد.
 
وی افزود: یکی دیگر از این موارد مربوط به زمانی است که فرد کارت هدیه خریداری کرده و پول پرداخت شده؛ اما از این کارت استفاده نکرده و یا حساب قرض الحسنه پس انداز فرد در دوره ای که مشمول طرح بوده است، در قرعه کشی برنده شده، اما حساب فرد بسته شده است. در خصوص چنین مواردی کـه تحت سرفصل بستانکاران موقت ثبت می‌شوند، باید مطابق مهلت‌های تعیین شده در دستورالعمل عمل شود.
 
غنی آبادی همچنین از بسته شدن حساب های غیرمتمرکز(سنتی) ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این دستورالعمل خبر داد و اظهار داشت: بانک و یا موسسه اعتباری موظف است آمار مرتبط با حساب های راکد را در مقاطع شش ماهه به هیات‌مدیره، واحد بازرسی، حسابرسی داخلی و بانک مرکزی ارسال کند.
سارا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
چشممون روشن
کارشناس حقوقی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
مسدود کردن معنی نداره.. هرکسی اگر پنج تادفترچه قرض الحسنه داشته باشه وهردفترچه حداقل 20هزارتومان داشته باشه چون دهه ی شصتی ها همه این دفترچه دارند وآن زمان مدبود مقدارزیادی پول میشه به جیب بانکها واریرمیشه .. ثانیاازآنجایی که افرادحسابهای مختلفی دارند به یکی ازاینها می توانند واریزکنند
وحسابهاتجمیع بشه..
دلمون خوش هست دولت الکترونیک داریم.!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
ببخشید حساب قرض الحسنه چه گردشی باید داشته باشه؟ یا من مثلا نخوام چک بکشم کیو باید ببینم؟! یا یه بنده خدایی ایران نباشه بیاد ببینه حسابش مسدود شده باید راه بیفته پله های دادگاهو بالا و پایین کنه؟!
ناشناس
Finland
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
هر دم از این بیل باغی میرسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
پول کم آومده برای اختلاس و دزدی
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
Finland
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
بکنید که دارید خوب میکنید
ناشناس
Germany
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
بچاپید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
نگه داشتن حساب هزینه داره تو کامپیوتر!!؟
این هم گل واژه جدید این مسیول
مگه میخای بندازی رو کولت جابجاش کنی مدام
هدف بالاکشیدن پول بعضی از حسابهاست که کم هم نیستن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
به خدا منم بلافاصله همین اومد تو ذهنم. آخه یعنی ما اینقدر شاسکولیم؟ من خودم مهندس کامپیوترم و توی شرکت‌های بانکی هم کار کردم. واقعا دوست دارم بگه اون هزینه‌های گزاف دقیقا صرف چه چیزی داره میشه. این شنیده میگن مثلا هواپیما نگهداریش هزینه داره گفته خب بذار ما هم مردم رو خر فرض می‌کنیم و می‌گیم حساب بانکی هم نگهداریش هزینه‌ داره.
رضا
Denmark
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
آره عزیزم
هزینه اش خرید سرور های گرانقییمت اضافی. توسعه شبکه و هارد های گرانقیمت جهت پشتبان گیری اطلاعاته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
جناب رضا بانک ها یک سامانه سرور کلی دارند که از سوی مخابرات کل کشور تامین میشه و میزان ترانزیت داده هاشون رو هم تامین میکنه و هزینش هم تقریبن ثابته

درثانی سرور ها خودروی ایرانی نیستند که با افزایش تکنولوژی قیمتشون بالا بره
الان سرور ها با بالا رفتن تکنولوژی قیمتهاشون هم پایین اومده
قدیم ها برای داشتن یک سرور با یک ترا بایت هارد باید 2 میلیون هزینه میشد و دومتر مکعب هم جا بهش اختصاص میداد اما الان همون سرور رو به اندازه نصف قوطی کفش میتونی با قیمت 400 هزار تومن بخری و ازش استفاده کنید و صد البته بماند که انرزی کمتری هم استفاده میکنند !!

پس لطفن

چرند نفرمایید /
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
اینم یه راه دیگه دزدی اموال مردم توسط بانکهاست. و گرنه یه حساب راکد چه هزینه ای برا بانک داره؟
سپرده گذار ثامن ائمه
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
بانک مرکزی تکلیف ثامن ائمه را روشن کند
ناشناس
Germany
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
اون خودیه گذاشتن خوب پول مردمو بالا بکشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
این هم دلیلی دیگر و واضح تر بر ربوی بودن عملیات بانکها
اگر پولی در بانک باشد و بلا صاحب محسوب شود مال بیت المال است نه بانک.
اگر کسی به شما گفته می شود مال اعراض شده را تصاحب کرد این امر در مورد بانکها صدق نمی کند چون صاحب وجه آن را به امانت به بانک سپرده است و اگر نسبت به استرداد آن اقدام ننماید بایستی به بیت المال برگردد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
اگه واقعا قصد خدمت به مردم را دارید این افراد یا وارثان آنها را شناسایی کنید و پول آنها را پس دهید نه اینکه دنبال راهی باشید برای برداشت اینگونه پولهای که شاید بعضی از وارثان که از حسابهای متوفیانش مدرکی ندارند یا اصلاً نسبت به وجود آنها آگاه نیستند. این کار از نظر من دزدی قانونی قانونگذاران است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
همانگونه که بانک استعلام حساب میگیرد میتواند این مبالغ را به حساب فرد در شعب دیگر واریز کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
وقتی میخوای حسابو ببندی التماس میکنن بزارین 10 تومن توش باشه
nima
Canada
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
بهتر که استعفا کرد اینها اقلیتی هستند که با رانت نیروهای نظامی و اطلاعاتی وارد سیاست می شوند و پایگاه مردمی ندارند، حامیان احمدی نژاد که باعث عقب افتادگی کشورند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
واقعا مسخرست!خوب من نوعی یه حساب قرض الحسنه پس انداز قدیمی دارم که نذرم بوده یه مقداری پول ثابت توش داشته باشم میخواید این حساب رو بخاطر عدم گردش ببندید؟!؟!؟!؟!
ناشناس
Saudi Arabia
۲۱:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
دزدی از نوع کمی تا قسمتی مدرن
ناشناس
Germany
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
پایشان را فقط در اطاق خواب مردم دراز نکرده اند که نوبت آنهم میرسد !
به طمع بالاکشیدن پولهای راکد، حتی در رابطه بانک و مشتری مداخله می کنند . تجسس و کار آگاه بازی در جزئیات زندگی مردم لابد یکی از معانی اصلاح طلبیست که قبل از انتخابات نمی دانستیم !!!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
اگر واقعا هدفشان تنها کم کردن تعداد حساب های راکد است، می توانند موجودی در هر حسابی که به عنوان راکد بسته می شود را به حساب فعال صاحبش واریز نمایند!
به نظر شما این حرف غیر منطقی یا نشدنی هست؟!

نه خیر دوستان ! موضوع حرام خوری در سطح بانک مرکزی است!
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
تو هر بانکی میخواهی وام بگیری یا ضامن بشی زوری چندتا حساب برات باز میکنن غیر قابل برداشت یه کارت هم روش میدن وام که تموم شد اگه بخواهی حساب رو ببندی دوروز باید علاف بشی پیداکن پرتغال فروش را!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
کسانی که پولشويی می کنند زير 3000 ميليارد تا حالا نبوده آنموقع می آيند آن حساب زير 50000 تومان حساب باز کنند يکدفعه بيا سر اصل مطلب بگو مستقيم بخشنامه کنند دزدی بانک ها از حساب مردم بيچاره آزاده حروم زادگی اينها حدی نداره
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
رسما دزدید ها! رسما!
bato-adv
bato-adv