bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۱۱۰۹
دو هفته از سال تحصیلی گذشت؛ وزیر به دولت نرسید

فرجی دانا وزیر علوم می‌شود؟

‌سال تحصیلی 10 روز است که آغاز شده و دانشگاه‌ها کار می‌کنند اما هنوز بر سرشان سایه وزیر نیست.

تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۱۱ مهر ۱۳۹۶

فرارو - 17 مرداد حسن روحانی وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد. در برابر نام 18 وزارتخانه نام 17 نفر دیده می‌شد. ظاهرا مسئله ای باعث شده بود وزارت علوم بی‌وزیر بماند. حرف و حدیث‌هایی شنیده می‌شد. عده‌ای می‌گفتند علی خاکی صدیق که از گزینه‌های وزارت علوم بوده شب قبل از معرفی وزرا انصراف داده است. از همان موقع نام‌های زیادی برای وزارت علوم مطرح می‌شد. اما اکنون با گذشت حدود دو ماه خبری از وزیر نیست.

موج انتقادات به سوی روحانی

معرفی نکردن وزیر علوم از سوی دولت دوازدهم کمی عجیب به نظر رسید. رئیس دولت همان کسی است که چهار سال قبل در مراسم تحلیف خود بی‌درنگ فهرست وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کرد. بعضی نمایندگان از همان روز اول که بقیه وزرا معرفی شدند انتقاد می‌کردند که رئیس جمهور بدعت گذاشته است. آنها معتقد بودند این که دولت فکر می‌کند می‌تواند بخشی از کابینه را دیرتر اعلام کند مورد قبول نیست چرا که قانون سه ماه تأخیر برای معرفی وزرا در ابتدای کار دولت وجود ندارد و رئیس‌جمهور موظف است حداکثر دو هفته پس از مراسم تحلیف تمامی وزرا را به مجلس معرفی کند. به اعتقاد بعضی از آنها رئیس جمهور زمانی می‌تواند برای وزارتخانه‌ای سرپرست معرفی کند که وزیر معرفی شده از سوی او  نتواند نظر نمایندگان را به خود جلب کند. با این حال دولت برداشت دیگری داشت و ترجیح داد مدتی در راس وزارت علوم سرپرست بگذارد.

گذشت زمان بیشتر و معرفی نشدن وزیر باعث شد حامیان سیاسی روحانی هم زبان به انتقاد از او بگشایند. البته در گیر و دار معرفی وزیر آنچه می‌توانست کمی این انتقادات را تلطیف کند خبرهای غیررسمی از بازگشت رضا فرجی دانا به وزارت علوم بود. وزیری که بسیاری معتقدند قربانی نگاه سیاسی مجلس نهم شد.

حساسیت‌های سیاسی در وزارت علوم

فقط وزارت علوم نیست که وزیر ندارد. بعد از آنکه مجلس به حبیب الله بیطرف گزینه پیشنهادی وزارت نیرو رای اعتماد نداد دولت باید به فکر معرفی دو وزارتخانه می‌بود. اما معرفی نشدن وزیر نیرو به اندازه وزارت علوم حاشیه ندارد. بسیاری معتقدند انتخاب وزیر علوم سال‌هاست رنگ و بوی سیاست گرفته است و این موضوع اصلا به دولت خاصی ربط ندارد. گرایش سیاسی وزیر از زمان دولت اصلاحات و حضور مصطفی معین از سوی جریان مخالف برای وزارت علوم چالش‌هایی داشته است که استیضاح رضا فرجی دانا و رای ندادن مجلس اصولگرای نهم به گزینه‌های دیگر نیز نمونه‌ای از این حواشی بود. عده‌ای همین حساسیت‌ها را علت تاخیر در معرفی وزیر علوم می‌دانند و می‌گویند گزینه‌ها با حساسیت بیشتری در حال بررسی‌‌اند.

اما اگر حساسیتی وجود داشته باشد با تاخیر در وزارت علوم به پایان نمی‌رسد. قرار بود گزینه وزارت علوم تا اول مهر معرفی شود. در آخرین روزهای شهریور، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت دوازدهم گزینه‌های این وزارتخانه قطعی نشده است و دولت درباره هیچ یک از گزینه‌ها به تصمیم نهایی نرسیده است. اما یک روز بعد حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت که احتمالا وزرای باقی‌مانده دولت تا مهر ماه معرفی شوند. اما الان که 10 روز از آغاز سال تحصیلی می‌گذرد، هنوز خبری از انتخاب وزیر علوم نیست.

منتظر معرفی چه کسی باشیم؛ رضا فرجی دانا یا الهام امین‌زاده؟

آنگونه که پیداست دولت قصد دارد به زودی وزیر علوم را معرفی کند. اما هنوز معلوم نیست ردای این وزارتخانه بر تن چه کسی برازنده است. در این میان تنها نام‌هایی شنیده شده است که گفته می‌شود گزینه‌های احتمالی آموزش عالی‌اند. یکی از آ‌نها که عده‌ای می‌گویند گزینه‌ای جدی‌ است رضا فرجی داناست. اگرچه دلواپسان مجلس نهم نگذاشتند وزارت فرجی دانا به 10 ماه برسد اما او در بین اهالی وزارت علوم چهره‌ای محبوب است.

محمود صادقی نماینده تهران در مجلس هم هفته گذشته خبر داد که تعدادی از نمایندگان با محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی و علی لاریجانی رئیس مجلس درباره انتخاب فرجی دانا گفت‌وگوهایی داشته اند. صادقی گفته واعظی و لاریجانی از این گزینه استقبال کرده اند.

حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی هم از افرادی بود که اعلام کرد درباره مسئولیت این وزارتخانه با او گفت و گو شده است.

در این میان الهام امین‌زاده معاون حقوق شهروندی دولت قبل روحانی هم خبر داد که دولت با او گفت و گوهایی برای وزارت علوم داشته است. اما عده‌ای احتمال حضور یک زن در وزارت علوم را پایین دانستند. هرچند که امین‌زاده گفته بود مراجع تقلید با وزیر شدن او مشکلی ندارند. جعفر توفیقی وزیر علوم دولت اصلاحات هم گفته احتمال معرفی وزیر زن برای وزارت علوم بسیار کم است. به گفته او در بین افرادی که این روزها در محافل مختلف برای وزارت علوم حرف زده می‌شود، خانمی وجود ندارد.

علاوه بر این گزینه‌ها نام ضیاء هاشمی سرپرست کنونی وزارت علوم، هم شنیده می‌شود. اما روحانی با معرفی وزرای علوم نشان داده خیلی مایل نیست از سرپرست‌هایی که در وزارت علوم به کار می‌گیرد به عنوان وزیر استفاده کند. با این حال بعد از فرجی دانا ضیاء هاشمی مقبولیت بیشتری در بین دانشجویان دارد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
"با این حال بعد از فرجی دانا ضیاء هاشمی مقبولیت بیشتری در بین دانشجویان دارد."

اصلا اینطور نیست. هاشمی اصلا در قد و قواره وزارت علوم نیست. فرجی دانا کجا و هاشمی کجا. اکثریت دانشگاهیان از وزارت فرجی دانا حمایت می کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
بودن یا نبودن وزیر فرقی نمی کند.!! نبودنش بهتر است چونکه کمتر دروغ می گویند.!!
اصلا همین الان در همه دانش کاه ها را ببندید و مدارک آماده را در قبال پول بدین به متخصصان! آب از آب تکان نمی خورد.!!!
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv