bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۳۲۳۳
فایننشال تایمز تحلیل کرد

اروپا چگونه می‌تواند برجام را نجات دهد؟

پس از مخالفت اروپا با "ضربه‌" ترامپ به برجام، یک روزنامه انگلیسی طی یک یادداشتی تحلیلی به گمانه‌زنی درباره نحوه نجات این توافق توسط اروپا پرداخت.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۳ - ۲۷ مهر ۱۳۹۶

فرارو- پس از مخالفت اروپا با "ضربه‌" ترامپ به برجام، یک روزنامه انگلیسی طی یک یادداشتی تحلیلی به گمانه‌زنی درباره نحوه نجات این توافق توسط اروپا پرداخت.

به گزارش فرارو، به نقل از روزنامه «فایننشال تایمز»، زمانی که دونالد ترامپ در حال آماده شدن برای ضربه زدن به توافق هسته‌ای بود، رهبران اروپا مشغول مهار خسارت بودند.
 
نویسنده یادداشت با اشاره به تصمیم ترامپ مبنی بر عدم صدور تاییدیه برجام نوشت: این تصمیم مشکل را به کنگره تحویل داد که اکنون یا بر سر برخی بندهای مهم برجام مجددا مذاکره کند یا آن را بوسیله بازگرداندن تحریم‌ها لغو کند. این تصمیم، حامیان کلیدی توافق – بریتانیا، فرانسه و آلمان- را نیز در برابر ماموریت پربار حفظ برجام قرار داد. 

"اروپایی‌ها با دولت (آمریکا) به سختی لابی کردند، (اما) شکست خوردند. اکنون آن‌ها باید در دو جبهه بجنگند: در کنگره که مملو از مخالفان ایران است و در تهران که تندرو‌ها در انتظار شکار یک فرصت برای بازگرداندن مسیر، هستند."

دیپلمات‌های اروپایی از اینکه ترامپ هنوز آمریکا را به لحاظ فنی از برجام خارج نکرده، آسوده هستند. تاکنون در تهران نیز، واکنش‌ها حساب شده بوده است. به نظر می‌رسد که فعلا حمایت سیاسی اروپا برای ابقای ایران در توافق کافی است. حتی تندرو‌ها نظام هم از بر عهده گرفتن مسئولیت شکستن یک توافق بین المللی بیزار هستند.

این روزنامه در ادامه با اشاره به تبعات اقتصادی تصمیم برجامی ترامپ اعلام کرد اگر سرمایه‌گذاری در ایران کم شود، حسن روحانی استدلال اصلی محدود کردن برنامه هسته‌ای را از دست خواهد داد. بانک‌های بزرگ هنوز از تعامل با ایران بیمناک هستند و شک و تردیدهای کنونی درباره برجام خطر تعامل با ایران را برای نهادهای مالی و شرکت‌های خارجی بیشتر خواهد کرد.

این روزنامه هشدار داد: هرگونه تلاش برای مذاکره مجدد برجام، ممکن است به خروج ایران از آن منتهی شود.

کشورهای اروپایی شریک در برجام که بین واشینگتن و تهران گرفتار هستند، تلاش خواهند کرد یک مصالحه پیدا کنند. پیش بینی اینکه آن‌ها بتوانند در برابر فشار آمریکا مقاومت کنند یا از شکاف بر سر حمایت از آمریکا در مسئله برجام پرهیز کنند، سخت است. یک راه پیش‌رو این است که برای گفت‌وگوهای جدا درباره موشک‌های بالستیک و نقش ایران در خاورمیانه تلاش کنند. این مسائل برای اروپا به اندازه آمریکا مهم است. کسب حمایت روسیه و چین می‌تواند ایران را برای شرکت در گفت‌وگوهای جدید تشویق کند. 

قانع کردن ایران برای امتیازدهی تا وقتی که این امتیاز‌ها خارج از توافق هسته‌ای باشد، غیرممکن نیست. درس برجام که ترامپ مشتاق نابودی آن است، این است که شانس همکاری ایران هنگامی که قدرت‌های جهانی در یک جبهه قرار بگیرند، بسیار بیشتر است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۹
برجام که سر جاش می مونه یک متمم می بندن به پشتش از ده تا برجام بدتر
شما هم هی تهدید بکنید تا متممه پر و پیمان تر بشه
ناشناس
United States of America
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۷
دوست داشته باشيد يا نداشته باشيد
بدونيد اروپا هيچ كاري نمي تونه بكنه چون قضيه فراتر إز برجامه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۷
ما را چی فرض کردین برجامی مونده؟؟؟
افوس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۷
ملت سلام،
احتیاج نیست اروپا هیچ کار سختی انجام بده! اگر واقعا با ترامپ همراه نیست کافیه بانک های بزرگشو ترغیب به همکاری با بانک ایران کنه، نه اینکه همون چرندیات موشکی ترامپ رو تکرارکنه!!
رسانه های غربگرا جرات اعتراف به گناه اعتماد بی چون وچرا به غرب و تحقیر وتمسخر منتقدها رو نداره ، بخاطر همین داره به در و دیوار میزنه که برجام رو به اراده ی اروپا پیوند بزنه !!
گویا یادشون رفته چه هیاهویی برای اعتماد به امریکا راه انداختن و گروهی از مردم و جوانان رو به استباه انداختن!!
تعجب اینکه حرف ها و گفته های مقامات اروپایی در تایید نظرات موشکی ترامپ رو انکار و تحریف میکنند.والسلام
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۷
بفرمایند در خدمتشون باشیم
هسته‌ای را بردند و هیچ تحریمی رفع نشد. قضیه شد مثب پادشاه لخت. همه می‌دانند تحریمها همه مانده ولی کسی نمی‌گه و شهامتش را نداره

حالا موشکها را اره کنیم و داعش را کاریش نداشته باشیم تا آتش به خانه‌مون بندازه! چه فرقی داره کذاکراه مجدد درباره برجام یا مذاکره مجزا بر سر توان موشکی و مبارزه با داعش؟ کلماتش متفاوته ولی خودش یکی است

متاسفانه برخی در تاریخ ما جز نوکری اجنبی چیزی یاد نگرفته اند
انتشار یافته: ۵