به گزارش ایکنا:
منوچهر متکی، وزیر اسبق امور خارجه کشورمان و معاون بینالملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره تقویت بنیانهای فکری اسلام حقیقی در برابر اسلامی که داعش عرضه کرده بود، گفت: مهمترین، پیچیدهترین و حساسترین حوزه مقابله با جریانهای تکفیری، حوزه فکری است.
وی ادامه داد: من معتقدم بعد از پایان کار فرماندهان نظامی در مبارزه با داعش، الان زمان ورود فرماندهان اعتقادی و فکری است؛ چون داعش توانست بر موج بیداری اسلامی، موج اسلامخواهی و بر موج خلافت اسلامیخواهی جوانان در جای جای جهان سوار شود و به وسیله همین موج توانست آنها را به سمت خود جذب کند تا بتواند یک خلافت اسلامی را با اتکا به استراتژی رعب و وحشت برپا سازد و به واسطه آن توانست در ۶ سال گذشته منطقه را ناامن و به آتش بکشاند.
متکی در ادامه افزود: ما باید روی زمینههای فکری کار کنیم و برای آنکه بدانند اسلام آن چیزی نیست که توسط تکفیریها ترسیم شده است؛ الان زمان انتشار پیامهای فکری ضد ارعاب و ضد تکفیر است.
معاون بینالملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر ضرورت معرفی چهره رحمانی اسلام، گفت: باید تلاش کنیم تا چهره رحمانی پیامبر(ص) را ترسیم کنیم و مبانی فکری اسلامی را مبتنی بر همزیستی مسالمتآمیز و همگرایی بین مسلمین که در شعارهای اصلی قرآن وجود دارد، را منتشر سازیم.
وی در پایان به اثرات زیانبار نزاع میان امت اسلامی اشاره کرد و افزود: اسلام مخالف نزاع است، چون نزاع باعث میشود استحکاممان از بین برود و به ضعف دچار شویم. قرآن هم بر وحدت و هم بر عدم تفرقه تأکید دارد؛ این فرهنگ باید در قالب مؤسسات مطالعاتی، فرهنگی، هنری و کتب مورد توجه قرار گیرد و بر هر چیزی که اندیشه را به زبان قابل فهم بتواند منتقل کند روی بیاوریم.