bato-adv
bato-adv

یک مدیر ٧٠٠‌میلیارد تومان به جیب زد

هفته گذشته بود که حسن روحانی رئیس‌جمهوری در حین دفاع از لایحه بودجه، حل مشکل ۹۸‌درصد از سپرده‌گذاران این موسسات را چیزی شبیه معجزه دانست و حتی به این اشاره کرد که برای حل این معضل بزرگ، به صورت مفصل با مقام معظم رهبری هم صحبت کرده است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۸ - ۲۲ آذر ۱۳۹۶
نهادهای ناظر کشور درخصوص برخورد با موسسات غیرمجاز، همگرایی لازم را نداشتند و بعضا در مناقشه بین بانک مرکزی و نهادهای غیرمجاز، احکامی نیز به نفع غیرمجازها صادر شده است.

به گزارش شهروند، هفته گذشته بود که حسن روحانی رئیس‌جمهوری در حین دفاع از لایحه بودجه، حل مشکل ۹۸‌درصد از سپرده‌گذاران این موسسات را چیزی شبیه معجزه دانست و حتی به این اشاره کرد که برای حل این معضل بزرگ، به صورت مفصل با مقام معظم رهبری هم صحبت کرده است.
 
به فاصله چند روز از این گفته‌ها، ولی‌الله سیف از تخلفات گسترده‌ای در این نهادهای غیرمجاز پرده برداشت و اعلام کرد که برای نمونه یکی از مدیران تعاونی غیرمجاز فرشتگان، ۷۰۰‌میلیارد تومان از حساب تعاونی به نفع خود برداشت کرده است.
 
آن‌گونه که این عضو کابینه یازدهم می‌گوید: نهادهای ناظر کشور درخصوص برخورد با موسسات غیرمجاز، همگرایی لازم را نداشتند و بعضا در مناقشه بین بانک مرکزی و نهادهای غیرمجاز، احکامی نیز به نفع غیرمجازها صادر شده است.
 
همچنین برخی سیاستمداران و نمایندگان مجلس نیز روش مسامحه را در پیش گرفته بودند و در مواردی از موسسان و مدیران غیرمجازها حمایت می‌کردند. برای نمونه درخصوص تعاونی منحله ثامن‌الحجج، نامه‌ای منتشر شد که ۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته، خواستار حمایت از این موسسه غیرمجاز بودند و تأکید داشتند که بانک مرکزی مدام تکرار نکند که این موسسه غیرمجاز است.

سیف همچنین روز گذشته در حاشیه مراسم تقدیر از پژوهشگران شبکه بانکی، درباره لیست منتشرشده از بدهکاران کلان بانک سرمایه اظهار داشت: بنده هیچ نظری درباره این لیست ندارم و بانک مرکزی اگر در این‌باره نظری داشته باشد، رسما اعلام می‌کند.  
 
او درخصوص دلار و حذف آن از مبادلات بانکی گفت: دلار از مبادلات تجاری بانک مرکزی و نظام بانکی حذف شده و کاربرد چندانی ندارد. بانک مرکزی همه درآمد ارزی را با سایر ارزها دریافت می‌کند و در حوزه پرداخت‌ها هم از دلار استفاده نمی‌کند. 
 
رئیس ‌کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال دیگری درباره کاهش سطح ارتباط بانکی ایران با کشورهای چین و امارات گفت: خبرهایی از این دست منتشر شده اما به صورت رسمی تأییدشده نیست، اما مواردی هم مربوط به یک بانک خاص بوده، اما بانک مرکزی آن کشور چنین برنامه‌ای ندارد.
 
او البته اضافه کرد: درخصوص چین، بانک مرکزی این کشور به ما اعلام کرد اقدامات کنترلی و نظارتی که توسط بانک‌های چینی درحال اعمال است، فقط مخصوص ایران نیست بلکه سیاست داخلی بانک بوده و عمومیت دارد.
 
رئیس‌ کل بانک مرکزی همچنین درخصوص تأثیر برجام و مبادلات بانکی اظهار داشت: قبل از اجرای برجام، نظام بانکی ایران تنها با ٣٣ بانک خارجی روابط داشت، اما هم‌اکنون سطح همکاری‌هایی به ٢٤٥ بانک رسیده است، هرچند که روابط هنوز کاملا عادی نشده و در مواردی با مشکلاتی مواجه هستیم.
 
او همچنین در واکنش به سوالی درباره علت فاصله دلار ٣٥٠٠تومانی در لایحه بودجه ٩٧ و نرخ ٤٢٠٠ تومانی بازار گفت: نظام ارزی کشور، نظام ارزی شناور مدیریت شده و نرخی که در بودجه لحاظ می‌شود، یک نرخ محاسباتی است، این را هم باید درنظر داشته باشیم که نرخ ارز در بازار آزاد به‌طور طبیعی ٤٢٠٠تومان نیست و در آینده تعدیل‌هایی خواهد داشت. 
 
رئیس‌ کل بانک مرکزی در پاسخ به سوالی در مورد این‌که رقم ١٠٠‌میلیارد تومان برای تعهدات ناشی از یکسان‌سازی نرخ ارز که در لایحه بودجه ٩٧ لحاظ شده، برای چیست، گفت: این رقم با این هدف بوده که ارز مبادله‌ای برخی کالاهای مهم همزمان با یکسان‌سازی نرخ ارز حذف خواهد شد و ممکن است بهای تمام‌شده آنها افزایش یابد. برای کنترل قیمت، دولت از این بودجه استفاده خواهد کرد.

سپرده‌گذاران ثامن نگران نباشند
رئیس شورای پول و اعتبار در پاسخ به این سوال که بالاخره سرنوشت موسسه ثامن که هم‌اکنون سپرده‌گذاران آن با مشکلات متعددی مواجه هستند، چه خواهد شد، گفت: برای این موسسه ادغام در شرف انجام است و مشکل حادی هم وجود ندارد.
 
البته ثامن مؤسسه‌ای نیست که قرار باشد منحل شود بلکه تجمیع (ادغام) خواهد شد و سپرده‌گذاران می‌توانند با آرامش خاطر سپرده‌های خود را در این موسسه حفظ کنند و اگر مایل بودند آن را دریافت کنند، اما هیچ تزلزلی در آن موسسه وجود نداشته و جای نگرانی نیست.  سیف پاسخ این سوال را که این ادغام چه زمانی انجام خواهد شد، این‌گونه داد: در شرف انجام است.

ناشناس
Turkiye
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
تا چند ما پیش فقط به جیب زدن زیاد بود اما حالا علاو بر به جیب زدن زلزله هم زیاد شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
مگه گربه برای رضای خدا موش میگیرد که نمایندگان و سیاستمداران و ... از مفسدین حمایت کرده اند؟؟؟؟
در این بین آنها هم باید بعنوان متهم ازشون بازپرسی و محاکمه شوند
جدای از آن دولت از جیب مردم پولهای مشتریان این موسسات را داده و حالا بازهم میخواهد از جیب مردم جای خالی این پول ها را پر کند و باز هم بانگ گرانی بنزین و ... بلند شده
بیچاره ملت تا کی باید تاوان نامدیریتی دولت ها و مفسدینی که نمیخواهند باهاشون مبارزه کنند را بدهد؟؟؟؟؟؟تاکی؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
1-یکی از مدیران تعاونی غیرمجاز فرشتگان، ۷۰۰‌میلیارد تومان از حساب تعاونی به نفع خود برداشت کرده است.
2-نهادهای ناظر کشور درخصوص برخورد با موسسات غیرمجاز، همگرایی لازم را نداشتند.
این اتفاقات نتیجه طبیعی سیستم حکومتی قبیله ایه. "نهادهای ناظر" هم از همین قبیله اند. بنابر این وقوع چنین اتفاقی با زد و بند ها و فامیل بازی هایی که نتیجه طبیعی چنین سیستمیه عجیب نیست.
ناشناس
United States of America
۰۶:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
دزدی تا مغز استخوان رسوخ کرده و عادی شده است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
از اینکه بالاخره جناب آقای دکتر سیف متوجه شدند که آنچه مدیران و سهامداران فرشتگان و کاسپین انجام داده اند کلاهبردای است و نه اهمال و بی مسئولیتی جای بسی شکر دارد.
مبلغ ذکر شده مقادری ناچیز از مبلغ هنگفتی است که برخی از این متخلفان برای ساخت مجتمع های تجاری سعادت آباد و پرداخت رشوه به افراد و باندها در دستگاهها و خریدن مدیران شهرداری قبلی و سرمایه گذاری در کانادا از جیب مردم هزینه کرده اند .
انتشار یافته: ۵
bato-adv
bato-adv
bato-adv