bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۴۲۶۷۸
حسین راغفر در گفت و گو با فرارو تحلیل کرد

پشت پرده "اعتراض مردم"

فقرا فقط قربانی فقر خود نیستند بلکه از نوع نگاه تحقیر آمیز جامعه مصرف‌زده کنونی به خود نیز متاثر می‌شوند. آنها فقط قربانی مسائل مادی نیستند بلکه تحقیر شده نظام اجتماعی هم هستند. افرادی که در این فضا به دنیا آمده اند، بزرگ شده اند و امروز در سنین 20-30 ساله هستند. حالا امروز این تحقیرها سر باز کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۱۱ دی ۱۳۹۶

پشت پرده برخورد مقتدرانه تنها مشت آهنین نیست. بلکه برخورد از موضع اقتدار می تواند رافت و بازنگری در سیاست های غلط اقتصادی و این باشد که به آسیب دیدگان تضمین داده شود که آسیب های آنها جبران می شود. لازم نیست که این تضمین به صورت پرداخت های نقدی صورت بگیرد بلکه باید تغییر در جهت گیری ها و سیاست های اقتصادی و اجتماعی خود را نشان دهد

فرارو- حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه اعتراضات خیابانی روزهای گذشته را ناشی از سیاست های اقتصادی غلطی می داند که در همه سالهای بعد از دوران جنگ دنبال شده است. این استاد دانشگاه به فرارو می گوید: زمینه اصلی تجمعات روزهای گذشته، مسائل اقتصادی و آسیب‌هایی است که در سیاست های اقتصادی سه دهه گذشته ریشه دارد. این سیاست‌ها به دمل چرکینی تبدیل شده‌اند که سرباز کردن آن را امروز مشاهده می کنیم.

فقرا فقط قربانی فقر نیستند/ تحقیرها نه تنها از فقر بلکه برای بسیاری افراد از مرگ دردناک‌تر است
این اقتصاددان می گوید: سیاست های اقتصادی سه دهه گذشته مسئول نابرابری‌های بی سابقه کشور ما هستند. اما آسیب های ناشی از نابرابری اقتصادی تنها به حیطه اقتصاد محدود نمی‌شود. آسیب‌های اجتماعی، روحی و فرهنگی هم از پیامدهای این نابرابری‌هاست. فقرا فقط قربانی فقر خود نیستند بلکه از نوع نگاه تحقیر آمیز جامعه مصرف‌زده کنونی به خود نیز متاثر می‌شوند. آنها فقط قربانی مسائل مادی نیستند بلکه تحقیر شده نظام اجتماعی هم هستند. افرادی که در این فضا به دنیا آمده اند، بزرگ شده اند و امروز در سنین 20-30 ساله هستند. حالا امروز این تحقیرها سر باز کرده است. این سرکوب ها اگر فرصتی فراهم شود، می تواند به فشاری مخرب برای خود آنها و جامعه تبدیل شود. اگر همه جامعه ما فقیر بود و در یک سطح قرار داشت اما نابرابری های فاحش وجود نداشت فقر قابل تحمل بود. این تحقیرها نه تنها از فقر بلکه برای بسیاری افراد از مرگ دردناک‌تر است. تحقیر می تواند فقرا را مستعد هر نوع اقدامی کند. اگر این دمل چرکین امروز در مراحل اولیه سر باز نمی کرد، روز دیگر به عنوان یک دمل بزرگتر سر باز می‌کرد. اکنون و همه مسئولین باید نسبت به آن پاسخ گو باشند.

در جهت‌گیری‌ها بازنگری کنیم
راغفر ادامه می دهد: این گونه مسائل نه هیچ ارتباطی به امپریالیسم دارد و نه به نیروهای غیبی که از کرات دیگر آمده باشند. اینها حاصل سه دهه مدیریت بعد از جنگ در کشور است که در کشور بیماری عمیقی را رقم زده و منجر به ایجاد مافیای قدرت و ثروت در مقابل جمعیت وسیعی از قربانیان این وضعیت شده است. متاسفانه امروز بسیاری از اغلب ما مثل نمایندگان مجلس، وزرا، قضات، و بسیاری از مسئولان اقتصادی از مردم دور شده اند و مشکلات روزمره مردم را درک نمی کنند چرا که در افق دیگری به سر می برند. جنبه مثبت ماجرا این است که تجمعات فقط علائم نابسامانی‌ها را نشان می‌دهد.

وی افزود: امیدوارم پیام هایی که از این تجمعات شنیده می شود چشم و گوش مسئولین کشور را نسبت به واقعیت های تلخی که در جامعه ساخته شده است باز کند. امیدوارم این علائم توسط مسئولین شناخته شده باشد و آنها بازنگری جدی در جهت گیری های اقتصادی کنند. این استاد دانشگاه معتقد است باید سیاست های جدی تری در نظام اقتصادی و سیاسی اتخاذ شود که توجه به نیازهای عموم مردم به ویژه گروه های پایین جامعه محور اصلی سیاست های بخش عمومی باشد. باید برای این طبقات خاص سیاست هایی در نظر گرفته شود که به کاهش نابرابری‌ها بینجامد. البته این اعتراضات تنها به سیاست های دولت کنونی مربوط نیست. در سه دهه بعد از جنگ بیماری‌هایی مثل آزادسازی و خصوصی سازی در کشور حاکم شد که برنده آنها فقط صاحبان قدرت و ثروت بوده اند و در مقابل عموم مردم در این تصمیم گیری ها هیچ گونه سهمی نداشته اند. اکنون نه تنها دولت کنونی بلکه مجموعه حکومت هم باید تغییر جهت دهند.

ریشه عدم شفافیت و شکل گیری طبقه ممتاز
او عمده مسائل اقتصادی کشور را در این می داند که نهادهایی در قدرت حضور پیدا کرده اند که مسئولیت اصلی‌شان اقتصاد نبوده است.

راغفر ادامه می دهد: وظیفه اصلی این نهادها عمدتا تامین امنیت به انواع مختلف آن از جمله تامین امنیت مرز و یا حتی امنیت فرهنگی بوده است. بخش هایی از طبقات روحانی نیز وارد حوزه های اقتصاد شده‌اند. با ورود این نهادها و افراد امکان شفافیت سلب شده و فسادی که در کشور دیده می‌شود نیز محصول همین عدم شفافیت‌‌هاست. این دسته از نهادهای قدرت که حضورشان در اقتصاد به تخصیص نابرابر منابع می انجامد و مسئولیت اصلی آنها را نقض می‌کند باید از اقتصاد خارج شوند. البته طبیعی است که امنیت به اشکال مختلف آن هزینه دارد. اما تامین هزینه امنیت باید بر عهده جامعه باشد. اصلی ترین مسئول تامین هزینه امنیت بر عهده نظام مالیاتی است که متاسفانه نظام مالیاتی ما کارآمد نیست و یکی از اصلی ترین گره‌‌های مشکلات اقتصادی کشور به کارکرد بسیار نامطلوب نظام مالیاتی ما برمی‌گردد.

این اقتصاددان می‌گوید: اقتصاد کشور در عدم شفافیت‌ها شکل گرفته و موجب شکل گیری طبقات ممتاز در کشور شد. این طبقات ممتاز در حوزه های تصمیم گیری های اساسی نشستند و نظام بانکی را به دست دوستان و خویشان خود سپردند. طبیعی است که مال باختگان موسسات مالی و بانکی به ندای هرکسی که از نظام اقتصادی و اجتماعی و بخش های دولتی و بخش خدماتی آسیب دیده پاسخ می‌دهد.

 

پشت پرده در همین بودجه کل درآمدی از مالیات بر ثروت 4800 میلیارد تومان پیش بینی شده است. در حالی که میزان عایدات از جریمه رانندگی نیز 4600 میلیارد تومان است. نزدیک بودن این دو عدد به این معناست که کسانی که با خودروی ارزان قیمت خود کار می کنند باید عمده این جریمه ها را بپردازند. طبیعی است که در چنین شرایطی قربانیان این سیاست ها و تصمیم گیری ها واکنش هایی که نشان می دهند نمی تواند چیزی به جز واکنش های موجود نباشد

 

بودجه 97 دعوت به شورش است
این استاد دانشگاه با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی خود را در غالب بودجه خود را نشان می دهد ادامه می دهد: بودجه سال 97 عملا دعوت مردم به شورش است و حتما باید بر روی آن بازنگری شود. به عنوان نمونه در بودجه سال 96 برای درآمدهای ناشی از خدمات سلامت و بهداشت، رقم 11 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود اما برای سال آینده این رقم به 28 میلیارد و 500 میلیون تومان رسیده است. سه برابر شدن این رقم به این معناست که مردم در این هوای آلوده بر اثر سیاست های غلط مافیاهای قدرت و ثروت مثل مافیای خودروسازی بیمار می‌شوند و هزینه درمان آنها نیز سه برابر می‌شود.

راغفر ادامه داد: این افزایش درآمد در حوزه دستگاه قضایی هم وجود دارد. یعنی مردمی که مثلا مورد سرقت واقع می‌شوند و مال خود را از دست می دهند برای اینکه بتوانند شکایت خود را در دستگاه قضایی پیگیری کنند باید هزینه بیشتری بپردازند. برای سال 96 برای خدمات قضایی 1100 میلیارد تومان درآمد پیش بینی شده بود، اما در بودجه سال 97 این رقم به سه هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

وی گفت: در همین بودجه کل درآمدی از مالیات بر ثروت 4800 میلیارد تومان پیش بینی شده است. در حالی که میزان عایدات از جریمه رانندگی نیز 4600 میلیارد تومان است. نزدیک بودن این دو عدد به این معناست که کسانی که با خودروی ارزان قیمت خود کار می کنند باید عمده این جریمه ها را بپردازند. طبیعی است که در چنین شرایطی قربانیان این سیاست ها و تصمیم گیری ها واکنش هایی که نشان می دهند نمی تواند چیزی به جز واکنش های موجود نباشد.

اعتراض و برخورد با آن باید منطقی‌تر باشد
راغفر با تاکید بر اینکه باید با این اعتراضات به شیوه منطقی برخورد کرد می گوید: نظام ما قدرتمندتر از این است که با این گونه تجمعات و واکنش‌ها در قدرت آن خللی ایجاد شود اما متاسفانه در این میان ظرفیت های تخریب زیادی می تواند شکل بگیرد. شیوه برخورد با این اعتراض ها نیز بسیار اهمیت دارد. باید توجه داشته باشیم که آسیب ها در بلند مدت می تواند بسیار هولناک‌تر باشد و هر نظامی را از تعادل خارج می‌کند. از این رو باید این اعتراضات را اعتراضات منطقی تلقی کرد. برخورد مقتدرانه تنها مشت آهنین نیست. بلکه برخورد از موضع اقتدار می تواند رافت و بازنگری در سیاست های غلط اقتصادی و این باشد که به آسیب دیدگان تضمین داده شود که آسیب های آنها جبران می شود. لازم نیست که این تضمین به صورت پرداخت های نقدی صورت بگیرد بلکه باید تغییر در جهت گیری ها و سیاست های اقتصادی و اجتماعی خود را نشان دهد.


او همچنین به کسانی که در تجمعات اعتراضی حضور پیدا می کنند هشدار می‌دهد: جریانات فرصت طلب نیز تلاش می کنند از این ظرفیت اعتراضات به وجود آمده استفاده کنند. همانطور که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا می کوشد بر روی این اعتراضات سرمایه گذاری کند، قطعا اسرائیل و سرمایه عرب ها هم وارد می شوند. بنابراین در اعتراض‌ها باید با به شکل منطقی‌تری رفتار کرد.

ناشناس
United States of America
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
همه اینها توطئه خارجی است وضع ما بهتر از سوییس است رشد اقتصادی انها یک درصد بوده آمار منصوبانم می گوید ایران شش درصد رشد داشته! وضع مردم خوب است و اینها که اعتراض می کننداز اسراییل و عربستان پول گرفته اند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
چقدر رهبری تذکر دادند ، چقدر گفتند مردم گلایه مند هستند ، آیا دولت اهمیتی داد ؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
متاسفانه وقتی بازوی اجرایی (دولت) ضعیف عمل کند و به جای مصلحت جامعه به منافع خود بیاندیشد و تازه اگر کاری میکند ، آن هم با دیدگاه های اقتصادی لیبرال و نیو لیبرال که اکنون خود غرب را هم دچار مشکل کرده است باشد باید منتظر افزایش شکاف طبقاتی و فساد برخی مدیران بود ...
محمد
Armenia
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
هيچ پشت پرده ايي وجود ندارد اين همان مردمي هستند كه سال گذشته پيش اين سياسيون ارج وقب داشتند وبراي راي دادن التماس مي كردند وهمه جوره بهشون قول ووعده وحيد مي دادند لطفا آنها را نه خارجي نه اجنبي نه تكفيري صدا كنيد وبا احترام موقعيتي را ايجاد كنيد تا حرفهايشان را بشنويد ودر جهت محروميت زدايي گام بر داريد آشوب گر خواندن وفتنه گر خواندن واقعا فايده ايي ندارد
امید
Finland
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
فضا آرام بشود یا نشود؟!
اگر بشود: دوباره دروغ، فساد، تبعیض، بیکاری، پررویی، دورویی و...، سوء استفاده از دین برای رسیدن به اهداف شخصی و گروهی با توجیحات مضحک، قدرت گرفتن چاپلوسانِ خودخواه و به حاشیه رفتن دلسوزانِ توانمند، شدیدتر شدن تاخت و تازحکومت بعد از آرام کردن فضا و ...
اگر نشود: ریختن خون انسانها، از دست رفتن امنیت و خطر گرفتاری در منجلابی که کشورهای همسایه در آن هستند، هجوم دیگران (آمریکا، اسرائیل، عربستان و ...) برای کسب غنیمت و ...
انسان با انصاف در تردید گیج می‌شود!
انتشار یافته: ۴۹
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
وقتی افراد حس میکنند سهمی در کشور ندارند و نادیده گرفته میشن آخرش به اینجا ختم میشه.
من خودم وقتی بودجه نهادهایی که اصلا حتی وجودشون هم ضروری نیست رو دیدم احساس سرخوردگی و به حساب نیومدن کردم.

بخدا ما آدمیم و از جایی هم هدایت نمیشیم. وقتی تو جیبم پول نیست و آینده ام هم قطعا بدتر میشه چه کاری به جز اعتراض دارم؟
رسولی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
دلار 4350 مبارکتون باشه استادی گفتی تکرارکنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
دلار که بره بالا همه چیز میره بالا! وفتی فشار گرونی بیشتر بشه اعتراضات بیشتر میشه! اعتراضات که بیشتر بشه قیمت دلار بالاتر میره! یعنی ماجرا تازه شروع شده... حماقت مردان کابینه کار دست روحانی و کل نظام داده است.
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
جریان اشرافی و کهنسال اصلاحات وقتی دید فتنه و شورش اشرافیت در 88 را قشر مستضعف سرکوب کرد تصمیم گرفت به توصیه ارباب انگلیسی خود دولتی پیر و اشرافی و ناکارامد را سر کار اورد تا با ایجاد این فجایع اقتصادی قشر مستضعف را که پایگاه اصلی و خاستگاه انقلاب بود را هم از بین ببرد و این دلیل اصلی این اتفاقات است
اگر کسی حوادث این چند ماه را مرور کند به درستی حرفم پی میبرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
دکتر میبوسمت با این تحلیلت
عالی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
انقلاب و خون شهیدان برای این بود که عده ای دنیا پرست جان مردم و جامعه بیفتند؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
شاید ظاهرش برای چیز دیگه ای بوده ولی در واقع دلیلش همین بوده دوست عزیز. شک نکن.
مرتضي
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
نظام سياسي و اداري ناكارآمد و فاسد يعني همين.... بايد ميلياردها دلار و تومان خسارت به ماديات و اعتبار (نداشته/داشته) كشور و ملت بخوره تا يه عده به ناحق نشسته بر مسندهاي اجرايي و حكومتي كه كسي جز خودشان را باور ندارند، تازه ياد «مردم» و ضروت توجه به آنها بيفتند .....
نا شناس
United Arab Emirates
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
اصلاح طلبان و اصول گرایان! نوع نگاه امثال دکتر راغفر را مبنای کار خود قرار دهید. دست بردارید از لج بازی های کودکانه! بیشتر از این کشور و ملت را به تباهی نکشانید! به مسائل باید نگاه علمی و بی طرفانه ای کرد. با برچسب زدن به این جناح و آن جریان کاری از پیش نمی رود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
پشت پرده اش جنگ نرم چندین ساله و خواب عمیق دولت و نفوذ لیرالیسم است
کمال
Syrian Arab Republic
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
اصولا لازمه این کار ایجاد بستر مناسب و امن برای اعتراضات مردم است.که بتواند سیاست گذاری ها و حتی تصویب قوانین را تحت تاثیر قراردهد .که برای بن بست های اقتصادی و سیاسی بسیار کارساز و راه گشا خواهد بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
آخه دولت شده بازیچه مافیا. تو همین زمینه واردات خودرو. ببینید 6 ماه واردات رو بستند و تعرفه ها رو هم افزایش دادند به بهانه مقابله با واردات خودروی لوکس. درحالیکه این کارشون باعث شد ماشین ایرانی چند میلیون گرون بشه به کانال 50 میلیون بره. در حالیکه ماشین خارجی در مناطق آزاد 40 تا 60 میلیون قیمت داره.
ناشناس
Sweden
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
جنس اقای دکتر راغفر مثل امثال عبدی و زیباکلام و لیلاز و اقاجری نیست. اقتصاددان مستقل هست هر جند به روحانی رای داد ولی با کسی تعارف ندارد
صادقانه میگم
Finland
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
پشت پرده ای نیست
مردم خسته شدن
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
جناب آقای روحانی!
به جای استفاده از وزرا و مشاوران اقتصادی سهامدار و حافظ منافع قشر مرفه جامعه که تعداد آنها بسیار اندک است، از نظرات دکتر راغفر استفاده کنید. ادامه دهنده سیاست اشتباه خصوصی سازی دوران قبلی نباشید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
يك تحليل بسيار منطقي. فكر ميكنم تحليل بسياري از مردم هم منطبق با تحليل شماست و اينكه سفره نظام بايد بسيار كوچك و افراد سر سفره بسيار كمتر شوند. ولي آيا كساني كه بر قدرت نشسته‌آند حاضر به اين كار خواهند بود؟
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
از سران سه قوه خواهش میکنم به دولت کمک کنند و مبارزه با مافیا و رانت و قاچاق را جدی بگیرند.
اسامی مفسدان را اعلام کنند.. کسانی که وام های کلان از بانک ها گرفتند و پس نمیدن را محاکمه کنند.
جلوی اختلاس را بگیرند وگرنه هر چقدر هم که این کشور درامد داشته باشه باز هم پولی برای مردم باقی نمی ماند.
ناشناس
United States of America
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
دیگه دیره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
وقتی علیرغم اعتراض و هشدارهای نمایندگان مردم در مجلس، رئیس جمهور، کارشناسان مسائلی سیاسی، فرهنگی و اقصادی در مورد مسائل مختلف کشور اظهار نظر و از بعضی تصمیمات مسئولان در دستگاههای مختلف انتقاد می کنند ولی کسی وقعی به آنها ننهاده و به حرف آنها هیچ ارزشی قائل نشده و بعضاً با پررویی در مقابل خواست همه مردم می ایستند باید انتظار چنین پیشامدهایی را میکردند! مردم ایران فکر می کنند برای به قدرت رسیدن عده ای نردبان شده اند و بعد از رسیدن بقدرت از یاد میروند!
ناشناس
United States of America
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
شما به معلول پرداخته اید علت را باز هم مورد توجه قرار نداده اید سیاست های کلان و پارادایم کلان کشور از صلاحیت و قدرت قوه مجریه خارج است. من منکر ناکارامدی های دولت ها در سه دهه گذشته نیستم اما علت العلل پاردایم کلان کشور است. ما به یک پارادایم شیفت نیاز داریم ایران باید بر ثروت و اقتصاد متمرکز شود و سیاست خارجی در خدمت افزایش رفاه اجتماعی باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
اینها یه مشت خس وخاشاک هستند.نظام مقدس ما انها را له خواهد کرد.اینها تفاله فتنه گران هستند وباید نابود شوند.مردم ما شهید پرورند وحسینی.
گرسنگی وفقر را تحمل میکنند ولی ذلت را نه.
رضا
Italy
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
به قول صداوسیما ما اغتشاش گر و اراضل و اوباشیم.
واقعیت اینه که هیچ کس حق نداره اعتراض کنه جز خودشون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
وقتي نهادهاي انتخابي از بالا بي خاصيت ميشن و تمام اقتصاد ميافته دست نهادهاي تحت نظارت و هيچكس هم در برابر مطالبات سياسي و اقتصادي مردم پاسخگو نيست، ديگه چه انتظاري داريد؟؟؟!!! يك كشور ورشكسته و غرق در رانت و فساد و فقر و تبعيض....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
هر اتفاق ناخوشایندی که می افتد سریعا آن را به خارجی ها وصل می کنند!!!!
ای مسولان بی بصیرت! مردم از ظلم و فساد و بی عدالتی خسته شده اند!
تاکید می کنم هیچ دستی از خارج در این اعتراضات نیست!
در ابتدا شورشی توسط مخالفان دولت که در انتخابات شکست خورده بودند ، انجام گرفت ولی کنترل از دستشان خارج شد و آتش نارضایتی عمومی مردم از زیر خاکستر زبانه کشید.
آیا روزی خواهد رسید که مسولینی عاقل و با وجدان داشته باشیم؟
ناشناس
France
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
کاش رییس جمهور مملکت ما افرادی مثل دکتر راغفر بودند. درود بر شرفت.
پندار نیک
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
جناب آقای دکتر راغفر با تشکر از مطالب بسیار ارزنده و تحلیل بسیار سودمند جنابعالی. امیدوارم دولتمردان از نظرات ارزشمند شما استفاده نمایند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
یک مثال پزشکان در هلند 45 درصد مالیات میدن در ایران چند درصد طرف پزشکی در هلند ول کرد اومد اینجا چرا ؟ سر یک سال میلیاردر میشه اینجا مالیات نیست زیر میزی ام هست نظام مالیاتی ما درست نیست اتفاقا زورشون به قدرتمندان ثروتمندان نمیرسه میان از فقرا میگیرند باز در حلقوم ثروت مندان این پول بیمه سلامت میره در جیب کی
مردم
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
دکتر راغفر عالی بود عالی.
مرسی فرارو-باز هم از این تحلیل ها بذار.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
دکتر راغفر به این خوبی تحلیل واقعیت اقتصاد ایران ارائه میده اما در دولت استفاده نمیشه به جای شریعتمداری نوبخت واعظی ها باید از دکتر راغفر استفاده بشه زبونمون مو در آورد از بس گفتیم
آرین
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
قول میدم اگه هزینه های پرداختی برای کشورهای دیگه رو برگردونن داخل عمده مشکلات برطرف بشه.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
مرسی از تحلیل جامع و کاملت
Short and fine
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
راست و درست میگی آقای راغفر، ناامیدی و یاس و بد از همه تحقیر مردم طی این پنج سال از مهم ترین عوامل این طغیان بوده است.
بنده خدا
Finland
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
اگر اینها می توانستند کاری کنند در این چند دهه کرده بودند. نمی توانند پس باید بروند و جایشان را به متخصصان دلسوز و نخبه ها بدهند اما چون طعم قدرت شیرین است نمی روند ، حتا با پله کردن اعتقادات مردم
بام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
من قبلا نظر داده بودم درمورد یک موضوعی شما یه بار میگید تورم زاست یه بار میگید معجزه میکنه کاربه 2تا ندارم ماراضی نیستیم از بنیزن وحاملها وعوارض بردارن برای اشتغال قبض22اذر بود الان11ذی ماهنوز قبض پرداخت نکردیم وحلال نمیکنیم مجلس ودولت واقعا که شورشی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
طمع قدرت
حاج قاسم
Netherlands (Kingdom of the)
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
درباره چهار شهر ایذه، دورود،‌ تویسرکان و شاهین‌شهر که کار در آن‌ها به خون‌ریزی کشید

▪️ اعتراضات مردمی، اگرچه در اکثر شهرهای ایران برگزار شده اما حالا می‌دانیم که در چهار شهر ایران به خشونت کشیده شده: دورود (لرستان)، ایذه (خوزستان)، تویسرکان (همدان) و شاهین شهر (اصفهان) و احتمالا به کشته‌شدن شماری از شهروندان انجامیده. حالا سوال این‌جاست که آیا می‌توانیم بین این چهار شهر، نقطه اشتراکی پیدا کنیم؟

▪️ دو شهر در میان این شهرها یعنی دورود و تویسرکان، محل اقامت قوم لر است و یک شهر یعنی ایذه، به عنوان پایتخت قوم بختیاری شناخته می‌شود. نکته قابل توجه این است که در شاهین شهر نیز ترکیبی از اقوام مختلف زندگی می‌کند ولی در مرز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد که مرکز آن شهرکرد است.

▪️نقطه اشتراک بعدی در میان این شهرها، نرخ بالای بیکاری است. نرخ بیکاری در ایران به صورت شهرستانی اعلام نمی‌شود ولی در آخرین آمار استانی مرکز آمار ایران، سه استان خوزستان، اصفهان و لرستان در رده سوم تا پنجم بیکاری در کشور قرار دارند. در شهرستان ایذه هم، منابع محلی از نرخ بیکاری بالا صحبت می‌کنند. آمارها می‌گوید که در شهرستان مسجد سلیمان، در ۱۵۰ کیلومتری این شهر، میزان بیکاری بیش از ۴۰ درصد است. (http://www.upsara.com/images/v50q_photo_2018-01-01_15-50-37.jpg)

▪️نقطه اشتراک برخی دیگر از این شهرها با هم میزان بالای خودکشی است. مثلا در شهرستان تویسرکان نرخ اقدام به خودکشی در سال ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸، ۱۳۱ نفر در صدهزار نفر بوده که رقم بالایی است یا شهرستان ایذه در میزان خودکشی در استان خوزستان، رتبه سوم در سراسر کشور را دارد.
حقگو
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
مردم وقتی می بینند یک عده در ناز ونعمت غوطه ورند ویک عده نیز از بی کفنی نمی میرند بهتر از این نمی شود آمریکا اسرائیل اینها خر کی هستند مرگ بر امریکا واسرائیل و دوستانش مشکلات مردم را حل کنید مردم مشکل دارند صدا و سیمای ملی عملکردش تحریک کننده است وقتی به مردم دروغ می گوید یعنی تحریک مردم واقعا مسئولین کورند نمی بینند بیکاری چه بلای سر جوانان این مملکت آورده شماره بیکاری حل کنید گور پدر آمریکا و اسرائیل و عربستان و امثال اینها گناه تظاهرات را بگردان بیکاری و مسئولان بی مسئولیت می باشد وزیران فرسوده و عافیت طلب روحانی که نرخ بیکاری و تورم را به دروغ به تک رقمی رسانند یعنی تحریک مردم آقای جهانگیر و آقای نوبخت وقتی از تورم و بیکاری تک رقمی دم می زنند یعنی به مردم آشکارا توهین می کنند معلوم نیست از کدام تورم و کدام نرخ بیکاری دم می زنند
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
همه میدانند که در این کشور ناکارامدی وفساد از دروديوارش بالا میرود. مسئله اینجاست که مسوولیت این ناکارامدی ها وفسادها با چه کسانی است .وقتی در این کشور مسولان فقط جابه جا میشوند ولی از سیستم بیرون نمیروند پس انتظار هرگونه تغییر آب در هاون کوبیدن است
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
در جایی شنیدم اگر اختلاسهای 6 نفر را بین مردم تقسیم کنند به هر ایرانی 250 میلیون تومان میرسد اگر صحت داشته باشد وای بر ما
خودم
Finland
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
250 میلیون تومان!
KHKHKHKH
شنیدن کی بود مانند دویدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
واقعا باید دید چرا هروقت مملکت دست اصلاح طلبان بی عرضه میافته نارضایتیهای اقتصادی و سیاسی اوج میگیره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
تقصیر دولت قبله
علی رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
من پارسال یک پرونده داشتم رفتم دادگاه یادمه یک پیرمردی بود که یک خونه رو رهن کرده بود به قیمت چهل میلیون تومان بعد مالک خانه خانه رو فروخته بود به کسی دیگه پول این اقا رو کشیده بود بالا در رفته بود بعد صاحب جدید خانه گفته بود تخلیه کن اومده بود شکایت کنه دادگاه قرنی مشهد بهش گفتن 10 میلیون پول تمرت می شه تا نریزی ما به شکایتت رسیدگی نمی کنید خوب طرف گفت اگه من این پول رو داشتم که تخلیه می کردم خوب این جور قانون ها هست که حق مردم رو ضایع می کنه علنا قانون هاتون طرف ظالم هست خوب اون کسی که به این روش دزدی می کنه قطعا سر یک نفر رو کلاه نذاشته هست سر خیلی از بد بخت بی چاره ها رو کلاه گذاشته
کیو
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
آفتاب آمد دلیل آفتاب.آنکه باد می کارد توفان درو می کند.تا دیر نشده عبرت بگیرید .