bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۴۳۶۷۸

میدل‌ایست‌آی: رسانه‌های غربی درباره ایران اشتباه می‌کنند

فرناندز با اشاره به دختر ۱۶ ساله فلسطینی، عهد التمیمی، که اکنون در اسرائیل زندانی است، نوشت: اگر تمیمی ایرانی می‌بود، می‌شد براحتی تصور کرد که رسانه‌های غربی در ستایش آن، دست از پا نمی‌شناختند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۱۸ دی ۱۳۹۶
میدل‌ایست‌آی:رسانه‌های غربی درباره ایران اشتباه می‌کنند

فرارو- یک رسانه بریتانیایی تناقض موجود در پوشش رسانه‌های غربی از اعتراضات ایران را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش فرارو، وبگاه تحلیلی میدل‌ایست‌آی، طی یادداشتی به قلم بلن فرناندز، به نحوه پوشش اخبار اعتراضات ایران در رسانه‌های غربی پرداخت و نوشت: برای مدت طولانی، وقایع روی زمین با ساده‌انگاری بیش از حد رسانه‌های غربی در تناقض بوده است.

فرناندز با اشاره به عدم توجه رسانه‌های غربی به راهپیمایی‌های طرفدار نظام ایران نوشت: اگر بخواهیم درباره غذا صحبت کنیم، آمریکا در حال حاضر از گرسنه نگه داشتن اجباری یمن توسط عربستان و امارات حمایت می‌کند.

مانند همیشه رسانه‌های غربی تلاش کردند تا یک دیدگاه تقلیل‌گرا درباره ایران را تقویت کنند. کشوری که برای مدت طولانی به خاطر اصرار بر به چالش کشیدن طرح‌های امپریالیستی درباره منطقه، در دایره اهداف آمریکا بوده است.

اسکندر صادق بروجردی مورخ ایرانی در اکسفورد به سرعت پوشش اخبار ایران در رسانه‌های غربی پرداخت و نوشت: ظرف ۲۴ ساعت (پس از آغاز اعتراضات) تقریبا همه رسانه‌های غربی اصلی، متمایل شدند تا درخواست‌های مشروع اقتصادی - اجتماعی و درخواست‌ها برای مسئولیت‌پذیری بیشتر دولت را به مسئله تغییر رژیم تغییر دهند.

بروجردی افزود اعتراضات ایرانیان درباره بیکاری و سایر گله‌مندی‌های مشروع به طور اجتناب‌ناپذیری به شکل "زیر سؤال بردن مشروعیت نظام" توصیف شد.

در ادامه یادداشت، به تناقض مواضع آمریکا در قبال تظاهرات سایر کشور‌های منطقه - از جمله شیعیان بحرین - نیز اشاره شده است.

در بحرین، پادشاهی به طرز هولناکی معترضان شیعی را سرکوب می‌کند. نقض حقوق بشر با فروش تسلیحات آمریکایی پاسخ داده شده است.

علاوه بر این، کشتار منظم فلسطینی‌ها توسط اسرائیلی‌ها و سایر حملات به کرامت انسانی، میلیارد‌ها دلار کمک‌های سالانه آمریکایی را نصیب رژیم آپارتایدی کرده است. این درحالی است که اشکال اعتراضات فلسطینی‌ها علیه وحشیگری به عنوان جرم تلقی می‌شود.

فرناندز با اشاره به دختر ۱۶ ساله فلسطینی، عهد التمیمی، که اکنون در اسرائیل زندانی است، نوشت: اگر تمیمی ایرانی می‌بود، می‌شد براحتی تصور کرد که رسانه‌های غربی در ستایش آن، دست از پا نمی‌شناختند.

این روزنامه‌نگار ضمن بیان خاطرات خود از سفر به ایران تصریح کرد: سال گذشته در تهران، من با پدر مصطفی احمدی روشن، دانشجوی دکتری ۳۲ ساله که توسط ماشین بمب‍‌گذاری شده در ۲۰۱۲ ترور شد، صحبت کردم. به گفته پدر او، که دولت آمریکا و نه مردمش را تحقیر می‌کرد، احمدی روشن به برنامه انرژی صلح آمیز هسته‌ای به عنوان ابزاری برای تامین حاکمیت ایران معتقد بود.

در گزارش دوم ژانویه رویترز آمده که هیدر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، حمایت آمریکا از مردم ایران در برابر محدودیت‌های شبکه‌های اجتماعی را تکرار کرد. او گفت: وقتی کشوری بر شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های خبری یا گوگل سخت‌گیری می‌کند، ما این پرسش را مطرح می‌کنیم؛ شما از چه چیزی می‌ترسید؟

البته می‌شود همین سوال را از کشوری پرسید که افشاگران را به خاطر افشای وحشی‌گری‌های آمریکا، زندان و شکنجه می‌کند. بسیاری از مردم آرزو می‌کنند که آمریکا کنار بشیند و ساکت شود.