bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۴۸۵۶۹

افشاگری ارزی در نامه مالیاتی

رئیس‌کل بانک مرکزی در نامه‌ای به رئیس سازمان مالیاتی، از یک واقعیت ارزی پرده برداشت. طبق نامه ولی‌الله سیف، حجم بسیار زیادی از مبادلات ارزی از ابتدای سال‌جاری تا ۱۷ دی‌ماه، به نام افراد معدودی ثبت شده است.

تاریخ انتشار: ۰۲:۰۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶

چهارشنبه هفته گذشته بود که سازمان مالیاتی در یک اطلاعیه، به فعالان ارزی هشدار داد معاملاتشان در تور مالیاتی قرار گرفته است.

به گزارش دنیای اقتصاد، رئیس‌کل بانک مرکزی در نامه‌ای به رئیس سازمان مالیاتی، از یک واقعیت ارزی پرده برداشت. طبق نامه ولی‌الله سیف، حجم بسیار زیادی از مبادلات ارزی از ابتدای سال‌جاری تا ۱۷ دی‌ماه، به نام افراد معدودی ثبت شده است.

او در نامه خود به کامل تقوی‌نژاد، لیست این افراد را پیوست نامه کرده است تا به تبادلات ارزی آنها رسیدگی و مالیات متعلق بر آن اخذ شود. این اقدام بانک مرکزی در راستای پرهزینه کردن سفته‌بازی ارزی انجام شده و تکمیل‌کننده اطلاعیه هفته گذشته سازمان مالیاتی است.

بانک مرکزی اطلاعیه سازمان مالیاتی را وارد فاز اجرایی کرد. چهارشنبه هفته گذشته بود که سازمان مالیاتی در یک اطلاعیه، به فعالان ارزی هشدار داد معاملاتشان در تور مالیاتی قرار گرفته است. اکنون نیز رئیس کل بانک مرکزی در نامه‌ای به رئیس کل سازمان امور مالیاتی، خریداران عمده ارزی را به سازمان مالیاتی معرفی کرد. بانک مرکزی اطلاعات خریداران عمده ارز به همراه میزان دلار خریداری شده از ابتدای سال جاری تا ۱۷ دی ماه را به سازمان مالیاتی ارسال کرد. در این نامه افشا شده است که حجم زیادی از مبادلات ارزی ازسوی عده‌‌ای معدود انجام گرفته است.

لیست معدود معامله‌گران عمده

ولی‌الله سیف روز گذشته در نامه‌ای به کامل تقوی‌نژاد، اعلام کرد که لیست معامله‌گران عمده ارزی به آن سازمان ارسال شده است. رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به لزوم استقرار ثبات در بازار ارز، سیاست معرفی خریداران موصوف را در راستای اجرای سیاست‌های کنترل بازار ارز و با هدف جلوگیری از اقدامات سوداگرانه و فعالیت‌های دلالی دانست. فعالیت‌هایی که منجر به کتمان درآمد واقعی و فرار مالیاتی نیز خواهند شد. در واقع علاوه بر اختلال در بازار ارز، این نوع فعالیت‌ها یک اثر سوء دیگر نیز دارد که آن هم فرار از مجاری مالیاتی کشور است.

سیف در نامه خود تاکید کرد که بانک مرکزی به منظور ارتقای سطح تعاملات خود با سازمان مالیاتی، تا حد امکان و شناسایی و وصول دقیق درآمدهای مالیاتی دولت، ضمن ردیابی و تشخیص دلالان ارزی، اقدام به استخراج و ارائه اطلاعات این اشخاص کرده است. در نامه رئیس کل بانک مرکزی این طور آمده است که بر اساس نتایج حاصل از بررسی‌های صورت‌گرفته، از ابتدای سال جاری تا ۱۷ دی ماه، حجم بسیار زیادی از مبادلات دلار به نام اشخاص معدودی ثبت شده است. او مشخصات هویتی این اشخاص به همراه میزان دلار خریداری شده ازسوی آنها را در پیوست نامه خود به تقوی‌نژاد ارسال کرده است.

سیف از تقوی‌نژاد خواست تا پس از رسیدگی به مبادلات اشخاص مذکور، اقدامات لازم درخصوص وصول مالیات‌های متعلقه نیز انجام شود.

تکمیل اطلاعیه سازمان مالیاتی

اقدام بانک مرکزی درخصوص معرفی معامله‌گران عمده ارزی، تکمیل‌کننده اطلاعیه هفته گذشته سازمان مالیاتی بود. می‌توان گفت بانک مرکزی و سازمان مالیاتی وارد یک پاس‌کاری تیمی درخصوص معامله‌گران عمده ارزی شده‌اند. در میانه‌ هفته گذشته، رئیس کل بانک مرکزی به برخی نهادهای عمومی و حاکمیتی هشدار داد که از فعالیت در بازار ارز با قصد سوداگرانه خودداری کنند و عواقب مالیاتی آن را در نظر بگیرند.

دو روز بعد سازمان مالیاتی در اطلاعیه‌ای تاکید کرد که دپوی ارزی با یک مانع مالیاتی مواجه شده است. این سازمان در آن اطلاعیه تاکید کرد که اطلاعات همه اشخاصی که اقدام به خرید و فروش انواع ارز می‌کنند، در اختیار این سازمان قرار گرفته و براساس قانون نسبت به مطالبه مالیات بر درآمد آنها اقدام خواهد کرد. طبق قانون، دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها، صرافی‌ها و موسسات مالی و اعتباری باید اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی اشخاص نظیر اطلاعات مالی، پولی و اعتباری، معاملاتی، سرمایه‌ای و ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند.

اولین لبیک را به این اطلاعیه، بانک مرکزی گفت و لیست معامله‌گران عمده توسط رئیس کل این بانک، به سازمان مالیاتی ارسال شد. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هدف از اطلاعیه سازمان مالیاتی، بیشتر معطوف به معامله‌گران عمده ارزی است که فعالیت سوداگرانه در بازار را پیش گرفته بودند. با ارسال لیست این افراد به سازمان مالیاتی، از جذابیت اقتصادی نوسانگیری ارزی به شدت کاسته خواهد شد؛ چراکه درآمد حاصل از نوسان‌گیری با اعمال مالیات بر آن، افت می‌کند.

به عقیده برخی این احتمال نیز وجود دارد که در نامه‌های بعدی، لیست افرادی که تنها به قصد خرید و فروش و کسب سود(فارغ از مبلغ آن)، به بازار ارز مراجعه می‌کنند به لیست بانک مرکزی افزوده شود.

ناشناس
United States of America
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
یعنی سیف خوب است و یک عده دارند توطئه می کنند کنار سیف و دوستانش از این بازار سود ببرند که نباید این انحصار بشکند!
علیرضا روشنی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
این کار سازمان مالیاتی غیر قانونیه و نمیتونن یک مرتبه برای عطف به ماسبق مالیات ببندن و قطعا دیوان عدالت این مالیات رو رد میکنه !!
به هر حال پولدارها ضرر نمیکنن و خوب میدونن کجا و چی و چه موقعی بخرن .
دست مالیات بگیرها هم به پولدارها نمیرسه!!
فعلا اون مالیات از خونه های خالی رو خرج کنید تا برسید به مالیات دلار بازها !!
آدم نمیدونه بخنده یا مسخره کنه ؟!!
سعادتی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
1- بانک مرکزی باید با راه اندازی همزمان بازار سلف و بازار آتی در بورس ارز به کشف قیمت کمک کند. 2- طرف تقاضا را از طریق ممنوعیت خرید ارز برای خریداران سفته باز را کنترل کند (فروش ارز فقط در مبادی ورودی و خروجی کشور برای مسافران
عازم خارج از کشور انجام شود به عبارتی خرید و فروش ارز از سطح شهر جمع آوری شود و کالای قاچاق محسوب شود 3 واردات کالاهای غیر ضرور موقتا تعطیل شود.4 فروش ارز دانشجویی و بیماران از طریق بانک ها یا بورس ارز انجام شود. 5 صادر کنندگان یا شاغلین در خارج از کشور فقط از طریق بورس یا بانک ها ارز وارد شده به کشور را بفروشند و کلا خرید و فروش ارز از چها راه ها جمع شود
Naser
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
بانك مركزي عملكردش فقط إخلال در بازارارز و تجارت بوده است از ايين نامه منشأ ارزي كه موجب إخلال در تجارت با چين شده است تا اين ماليات بازي ها

البته نقش سوداگرانه دلالان مرتبط با شبكه بانكي رانبايد إنكار كرد
بهترين راه بركناري مسؤولين بأنك مركزي و سپردن كار به يك عده ادم سالم است
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv
bato-adv