انتقاد به سازمان صداوسیما و نحوه عملکردش تنها یکی از حواشی اختتامیه جشنواره سیوششم فیلم فجر بود؛ انتقادی که در میانههای برگزاری مراسم با چهره برافروخته ابراهیم حاتمیکیا روی سن مطرح شد و واکنشهای بسیاری بههمراه داشت.
انتقاد به سازمان صداوسیما و نحوه عملکردش تنها یکی از حواشی اختتامیه جشنواره سیوششم فیلم فجر بود؛ انتقادی که در میانههای برگزاری مراسم با چهره برافروخته ابراهیم حاتمیکیا روی سن مطرح شد و واکنشهای بسیاری بههمراه داشت.
به گزارش شرق، حاتمیکیا که امسال با فیلم «به وقت شام» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت، یکی از هنرمندانی بود که نمایش تازهترین ساخته سینماییاش حرفوحدیثهای زیادی داشت. بسیاری این فیلم را با وجود هزینه و زمان بسیاری که صرف ساختش شده است، به نسبت دیگر آثار حاتمیکیا با درجه کیفی کمتری ارزیابی کردند و برخی دیگر تلاشهایش برای کارگردانی چنین پروژهای را تحسین کردند، اما گویا حاتمیکیا تمام دلخوریها و حرفهای ناگفتهاش را برای اختتامیه جشنواره باقی گذاشته بود!
او پس از دریافت جایزهاش بعد از عنوان نامش بهعنوان بهترین کارگردان گفت: «من فیلمساز وابستهام. من فیلمساز این نظامم. من ۳۰ سال است که روی این سن میآیم و میروم، بار اولم نیست. باید تقدیر کنم از سازمان اوج که واقعا سربازان گمنام هستند. افرادی مانند رشیدپور واژههایی دراینباره میسازند که مطرح میشود. من اعتراض میکنم به صداوسیما و از شبکه سه شکایت به خدا میبرم. حاجقاسم سلیمانی میگوید من برای «به وقت شام» گریه کردم، اما اُف بر آن کسی که میگوید این فیلم کمدی است.
من افتخار میکنم فیلمی درباره مدافعان حرم ساختهام و افتخار میکنم بابت ساخت این فیلم از عزیزی مثل حاجقاسم سلیمانی هدیه گرفتم». حاتمیکیا همچنین گفت: «من اعتراض میکنم به تلویزیون. من از مسئولان شبکه ٣ و ٢ شکایتم را به خدا میبرم. این لجبازی و نگاه زشت را به خدا شکایت میبرم».به فاصله چندساعت بعد از صحبتهای حاتمیکیا، رضا رشیدپور که آخرین ویژهبرنامه «هفت» را با حضور رسول صدرعاملی و محمدرضا فروتن، از اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم فجر، روی آنتن داشت، در بخشی از برنامه، زمانی که آیتم اهدای جایزه حاتمیکیا پخش میشد و صحبتهای انتقادی او در این آیتم نبود، اشاره کرد که ایکاش پخش نیمهکاره این بخش این شبهه را به وجود نیاورد که انتقادهای حاتمیکیا از برنامه هفت را به مصلحت حذف کردیم.
رشیدپور در ادامه تأکید کرد که در طول پخش برنامه «هفت» چندینبار از ابراهیم حاتمیکیا و تهیهکننده «به وقت شام» برای حضور در این برنامه دعوت شد، اما دعوت ما را نپذیرفتند. رئیس رسانه ملی هم انتقادهای ابراهیم حاتمیکیا را بیپاسخ نگذاشت. علی عسکری در گفتوگو با فارس اظهار کرد: «در این زمینه در برنامه هفت اشتباه کردند و تذکر لازم دراینباره داده شده است». رئیس سازمان صداوسیما فیلم سینمایی «به وقت شام» را اثری منحصربهفرد و نمایانگر اقتدار و انسانیت جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: «از سردار حاجقاسم سلیمانی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از ساخت این فیلم ارزشمند حمایت کردند سپاسگزاری میکنم».
اما بخش دیگری از انتقادها به سازمان صداوسیما طبق روال هر سال در نوع پوشش مراسم و پخش آن از شبکههای سیما بود؛ اتفاقی که هرساله معمولا واکنش برخی از چهرهها در نگاه تلویزیون و ممیزیهایی را که در پخش زنده مراسم انجام میدهد بههمراه دارد. مهناز افشار از جمله هنرمندانی بود که نسبت به پخش مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر واکنش نشان داد و در توییتی از پوشش اختتامیه سیوششمین جشنواره فیلم فجر در تلویزیون انتقاد کرد. او نوشت: «صداوسیما امسال هم مثل همه این سالها مراسم اختتامیه را جوری نشون داد که گویا تقریبا هیچ زنی توی سالن نیست. نمیدونم این چه تصادفیه که خیابان انقلاب میرسه به خیابان آزادی. از ما که گذشت ولی بقیه زنان این مملکت رو اگر نشون هم نمیدن، لااقل ببینن».
خشایار الوند نیز به ایسنا گفت: «یکسری خطقرمزهای الکی وجود دارد که معلوم نیست از چه زمانی و چرا به وجود آمده است؛ برای مثال در جشنواره فیلم فجر که در آن معاون رئیسجمهور، چند نماینده مجلس و تعدادی فرهیخته حضور دارند چه اتفاقی ممکن است بیفتد که میترسیم مستقیم پخش شود. ما از یکسری مسائل عبور کردیم و برای ملت و مسئولان حل شده است، بنابراین بهانه حجاب برای پخشنکردن این نوع مراسم خوب نیست. در تظاهرات ۲۲ بهمن هم افرادی با پوشش متفاوت حضور داشتند و با آنها مصاحبه هم گرفته میشد».
یکهتازی «تنگه ابوقریب» در جشنواره
در این مراسم بیشترین تعداد جوایز به «تنگه ابوقریب» اختصاص یافت و این فیلم موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی، سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی، سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و سیمرغ بلورین بهترین فیلم شد. «مغزهای کوچک زنگزده» نیز با دریافت سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری، سیمرغ بلورین بهترین فیلم هنر و تجربه، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در رتبه بعدی ایستاد.