bato-adv
کد خبر: ۳۵۱۶۷۲

علوی: نمی‌توانیم برای برقراری امنیت به هر اقدامی دست بزنیم

وزیر اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات نمی‌تواند برای برقراری امنیت به هر اقدامی دست بزند و خود را از احکام دین مستثنی بداند و مرتکب معصیت شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶

وزیر اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات نمی‌تواند برای برقراری امنیت به هر اقدامی دست بزند و خود را از احکام دین مستثنی بداند و مرتکب معصیت شود.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمود علوی در همایش فقه اطلاعاتی که در قم برگزار شد با بیان این که راهکارها و راهبردهای امنیتی در معرض فکر و اندیشه صاحب نظران علوم مختلف قرار می‌گیرد، افزود: امروزه مقوله امنیت صرفاً حرفه یا فن نیست و همچون مسئله مدیریت به علم تبدیل شده است و فعالان حوزه امنیت باید از افکار صاحب نظران بهره برداری کنند.

وزیر اطلاعات برای همکاری بیشتر با حوزه علمیه با هدف تشخیص احکام مبتلابه جامعه اطلاعاتی اعلام آمادگی کرد و با بیان این که دستگاه اطلاعاتی نظام جمهوری اسلامی ایران موظف به شناخت احکام شرعی است گفت: وزارت اطلاعات نمی‌تواند برای برقراری امنیت به هر اقدامی دست بزند و خود را از احکام دین مستثنی بداند و مرتکب معصیت شود.

علوی با اشاره به آیات الهی و روایاتی از معصومین علیهم السلام در باره لزوم رعایت مسائل شرعی و مکارم اخلاق خاطر نشان کرد : انجام محرمات با هدف رسیدن به اهداف، محکوم به شکست است و اگر بخواهیم به پیروزی و موفقیت دست یابیم باید احکام شرع، قانون و اخلاق را رعایت کنیم.

وزیر اطلاعات بر ضرورت حفظ و صیانت از حق الناس گفت : اقدامات اطلاعاتی نیز برای حفظ امنیت حکومت و حقوق مردم است و شناخت آسیب ها و احکام شرعی متناسب با آنها وظیفه دست اندرکاران دستگاه اطلاعاتی نیست و بیان احکام وظیفه حوزه های علمیه است.

علوی با اشاره به این که با مسائل و موضوعات نوپدید در عرصه اطلاعاتی مواجهیم و در این راستا نیازمند اقدامات استنباطی در زمینه فعالیت های امنیتی به صورت دائمی هستیم افزود : مرزهای اقدامات اطلاعاتی و حقوق و اختیارات شرعی آن را حوزه علمیه باید مشخص و ریل گذاری کند.

وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنانش گفت: دستگاه اطلاعاتی علاوه بر فقه نیازمند فلسفه اطلاعاتی است تا حکمت و چرایی احکام نیز مشخص شود.

علوی گفت: فقه اطلاعاتی قابلیت تبدیل شدن به رشته علمی را دارد و می تواند به عنوان درس خارج فقه تدریس شود و احکام آن استخراج و تجمیع شود.

وزیر اطلاعات همچنین با اشاره به عرفان‌های نوظهور و دین گریزی در برخی مناطق افزود : دستگاه اطلاعاتی متوجه فعالیت این گروه‌ها است اما تدبیر این مسائل، مباحثه و ترویج عقاید حقه وظیفه علمای دین است و وزارت اطلاعات همکاری لازم را در این زمینه خواهد داشت.

در این همایش آیت الله علیدوست عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و تعدادی از اندیشمندان و پژوهشگران به بیان دیدگاههای خود در باره فقه اطلاعاتی پرداختند.

در حاشیه این همایش نیز 6 کمیسیون تخصصی با عنوان 1- فلسفه فقه اطلاعاتی چیستی و چرایی؛ 2- مبانی معرفتی و روشی فقه اطلاعات؛ 3- تاریخ تحول فقه اطلاعات؛ 4-بایسته های فقه اطلاعات؛ 5-فقه اطلاعات و گفتمان ولایت فقیه؛ 6- فقه اطلاعات و حقوق بشر برگزار شد.

همچنین از 130 مقاله علمی پژوهشی که به دبرخانه همایش فقه اطلاعاتی ارائه و پذیرفته شد، 6 مقاله برتر شناخته شد و از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv