نماینده سابق مجلس و امام جمعه موقت اصفهان اصلاح قوانین و تغییر نگاههای مسئولان را دو گام اساسی در اجرا و تحقق عدالت خواند و گفت: متأسفانه اندیشهورزی درست، منطقی و مستدل برپایه معارف اسلامی در زمینه عدالت صورت نگرفته و لازم است امروز برای فهم دقیق عدالت یک بازخوانی عمیق در فقه اسلامی و سیره امیرالمومنین علی(ع) انجام گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان، درباره دلایل عقبماندگی نظام جمهوری اسلامی در شاخصه عدالت گفت: دغدغه اجرای عدالت در کشور نسبت به سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی ضعیف شده و گوش شنوای مسئولان برای اجرای عدالت کم شده است و متاسفانه گرایشهای منفعتطلبانه، صنفی، جناحی و قدرتمدارانه بر گرایشهای عدالتطلبانه چربش یافته و همین عوامل باعث شده اجرا و تحقق عدالت از اولویت اصلی دولتها خارج شود.
وی ادامه داد: در راستای تحقق عدالت به ویژه در حوزه اقتصادی اولا قوانین باید اصلاح شوند. خصوصا لازم است این اصلاح در زمینه حداقل و حداکثر حقوق انجام شود و باید یک تفاوت معقول میان بیشترین و کمترین پرداختی وجود داشته باشد نه اینکه قانون به گونهای نوشته شود که حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان نجومی محسوب شود.
وی تأکید کرد: براین اساس اولین گام در راستای اجرای عدالت نوع قانونگذاری است؛ گام دوم اصلاح نگاههای مسئولان به مسئله عدالت است. برای این کار ضروری است نهجالبلاغه مورد بازخوانی قرار بگیرد. امام علی(ع) میفرمایند امکان ندارد من شب سر به بالین بگذارم در حالی که بدانم گرسنهای در گوشهای از حجاز یا یمامه وجود دارد. یا در حکومت امام علی(ع) یک یهودی در حال گدایی بود ایشان فرمودند، این چه کسی است اطرافیان پاسخ دادند که یک یهودی است امام فرمودند از بیتالمال به این فرد بدهید تا به گدایی نیفتد.
حجتالاسلام رهبر با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی چنین نگاه متعالی به مسئله عدالت وجود دارد، گفت: متأسفانه با وجودی که مسئولان این مطالب را شنیده و خواندهاند اما از این فرهنگ فاصله داریم. برهمین مبناست که معتقدم یک بازنگری در مبانی اسلامی، دیدگاهها و سیره امام علی(ع) در زمینه عدالت و رهنمودهای حضرت امام(ره) نسبت به حقوق مردم از سوی مسئولان ضرورت دارد.
جناحگرایی و سیاسیکاری؛ مانع اصلی در اجرای عدالت/ مطالبات مردمی زنگ هشداری در گوش همه مسئولان است
امام جمعه اصفهان عنوان کرد: در واقع نکته اساسی این است که اندیشهورزی درست، منطقی و مستدل برپایه معارف اسلامی در زمینه عدالت صورت نگرفته است. در اسلام انواع و اقسام ابواب فقه وجود دارد و امروز برای فهم دقیق عدالت باید یک بازخوانی عمیق در فقه اسلامی و سیره امیرالمومنین علی(ع) انجام گیرد.
حجتالاسلام رهبر یادآور شد: جناحگرایی و سیاسیکاری مانع عمده حرکت به سمت اجرای عدالت است و جز خون دل برای مردم ثمره دیگری ندارد. در این راستا لازم است مراجع تقلید و روحانیت موضعگیری کنند و مسئولان مطالبات مردمی را پاسخ دهند. مطالبات مردمی زنگ هشداری در گوش همه مسئولان است، زیرا حق مردم ما بالاتر از این است.
وی با تأکید بر اینکه برای اجرای عدالت چارهای جز پایان دادن به شعارگرایی نیست، گفت: متأسفانه با وجود اینکه رهبر معظم انقلاب نزدیک به سه سال است اقتصاد مقاومتی را مطرح کردهاند اما بیش از عمل به این شعار، شاهد انواع و اقسام همایشها، بنرها و ... درخصوص اقتصاد مقاومتی بودهایم و اینهاست که به عقبافتادگی در حوزه عدالت دامن میزند.
امام جمعه اصفهان تصریح کرد: در مجموع باید گفت فهم درست از عدالت، تدوین و تثبیت دکترین عدالت، قانونگذاری براساس فرهنگ علوی و قرآنی و دغدغهمند بودن نسبت به مسئله عدالت و خارج شدن از پوسته جناحگرایی و خودخواهیها عوامل اصلی جبرانکننده عقبماندگی در مقوله عدالت است.