bato-adv
کد خبر: ۳۵۲۳۷
رئیس دادگستری تهران:

"برانداز فرض‌كردن افراد، آفت تشكيلات قضايي است"

تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۲۷ آبان ۱۳۸۸


رييس كل دادگستري استان تهران تاكيد كرد: ضدانقلاب و برانداز فرض كردن افراد موجب آسيب رسيدن به امنيت ملي شده و دشمنان ما را شادمان و دوستانمان را منزوي خواهد كرد. 

سيد عليرضا آوايي در بازديد از دادگاه انقلاب ضمن ابراز تشكر و قدرداني از زحمات همكاران اين واحد قضايي، طي سخناني به آفاتي كه مي‌تواند همكاران و تشكيلات قضايي را در معرض آسيب قرار دهد، اشاره كرد و گفت: يكي از اين آسيب‌ها دخالت ضابطين در تصميمات همكاران قضايي است، زيرا هويت و اعتبار و ارزش و كارآيي تشكيلات قضايي به استقلال آن است و چنانچه اين استقلال با هر توجيهي مخدوش شود اميد مردم به دستگاه عدالت آسيب جدي خواهد ديد. 

وي ادامه داد: به نظر من كساني كه كشور و نظام و مردم را دوست دارند بايد تلاش نمايند تا هر روز تشكيلات قضايي مقتدرتر و مستقل‌تر شود. 

آوايي بي‌اعتنايي قضات به گزارشات كارشناسي ضابطيان را آفت ديگر عنوان كرد و گفت: شرع و عقل و تجربه بشري استفاده از نظر كارشناسي و خبره را تجويز و تاييد مي‌كنند و استقلال قضات هيچ منافاتي با استفاده از نظر كارشناسان مسائل امنيتي ندارد بلكه باعث مي‌شود تا تصميمات قضايي از جامعيت بهره‌مند شد و مقيد واقع شوند. 

وي اظهار داشت: شدت عمل غيراصولي در تصميمات قضايي آسيب بعدي است، زيرا همچنان كه قاطعيت قضات در برخورد با مسائل مهم مانند پرونده‌هاي تجاوز به عنف، سرقت مسلحانه و آدم‌ربايي و شرارت و اقدام عليه امنيت كشور مفيد است و درمان دردهاي اجتماعي است چنانچه اين قاطعيت توام با اقدامات خلاف قانون بشود و از مسير عدل و حق منحرف گردد خود باعث درد و توليد مشكلات جديد خواهد شد، لذا قاطعيت قانوني امري است معقول و مطلوب و شدت عمل افراطي امري است مذموم و مشكل‌ساز. 

رئيس كل دادگستري آسيب بعدي را ساده‌انديشي و عدم حساسيت و درك صحيح از اوضاع و احوال شرايط كشور اعلام كرد و افزود: چراكه اين امر قضات را در تصميمات مهم به بيراهه برده و براي كشور بحران خواهد آفريد. 

آوايي از ديگر آفت‌ها و آسيب‌ها را بدبيني افراطي و توهم‌گونه نسبت به جامعه و اينكه همه افراد و جريانات را دشمن و ضدانقلاب و برانداز فرض كنيم عنوان كرد و گفت: زيرا اين ديد، امنيت و آسايش و برادري و تعامل را در جامعه به شدت در معرض آسيب قرار داده و به امنيت ملي ما آسيب وارد خواهد ساخت و دشمنان ما را شادمان و دوستانمان را منزوي خواهد كرد لذا واقع‌بيني و تعادل و اعتدال چاره درد است كه نه گرفتار سادگي و غفلت و خوش‌بيني افراطي شويم نه مبتلي به بدبيني پرهزينه و دردسر ساز. 

رئيس كل دادگستري تصريح كرد: خطر بعدي كه ممكن است ما را گرفتار سازد اين است كه در تصميمات خود دل به تشويق‌ها و تقديرها ببنديم و يا ترس از گله‌ها را بدل راه دهيم. اينها مي‌تواند ناخودآگاه ما را از مسير عدالت دور كند و ملكه تقوا و عدالت را كه مقوم شخصيت قاضي با شرف و وجدان است در معرض آسيب قرار دهد، لذا بايد تمرين كنيم تا در تصميمات خود فقط به رضاي خدا بينديشيم و با اقناع وجدان و تكيه بر شرف اعتقادي و قضايي خود قلم بزنيم و الا در دنيا و آخرت ضايع شده و گرفتار حبط عمل خواهيم گرديد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین