bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۵۴۴۹
گزارشی از حضور مقتدرانه جهانگیری برای حل بحران ارزی

بازگشت اسحاق!

از اينجا بود كه گفته شد جهانگيري به لطف اقدامات محمود واعظي به حاشيه رانده شده و لازم است از اين تهديد، فرصت بسازند. برخي اصلاح‌طلبان اين ايده را ارائه كردند كه بايد نماينده خود در دولت را بيرون كشيده و مهياي مصاف ١٤٠٠ كنند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۷

بازگشت اسحاق!

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: جهانگيري به متن دولت برگشت و به نظر مي‌رسد كه ماندني هم باشد. اعلام سياست‌هاي اقتصادي دولت از زبان او طي روزهاي گذشته نمايشي از روشن بودن موتورش و پايان بخشيدن به همه اتفاقاتي بود كه او را به حاشيه راند. جهانگيري در شرايطي پرچمدار اقتدار دولت و ساماندهي بازار ارز شد كه برخي تحليلگران سياسي منتظر خروج او از دولت بودند. آنچه جهانگيري دوشنبه شب اعلام كرد صرفا نرخ دلار نبود و روحاني با سپردن اين مسووليت به معاون اول خود تكليف خيلي‌ مسائل را روشن كرد.

قصه دلخوري و جدايي جهانگيري از دولت همزمان بود با زمزمه‌هايي از اختلاف اسحاق جهانگيري و محمود واعظي در مورد چينش تيم اقتصادي دولت. در حقيقت انتصاب محمد نهاونديان به عنوان معاون اقتصادي اين شائبه را ايجاد كرد كه نقش جهانگيري در سياست‌هاي اقتصادي دولت كمتر شده است. فرماندهي قرارگاه اقتصاد مقاومتي و رياست ستاد اقتصاد مقاومتي اما كافي بود تا اصلاح‌طلبان ضمن نگراني از فروكاسته شدن نقش جهانگيري در تصميمات دولت نگران ميزان اثرگذاري او در عرصه‌هاي غيراقتصادي هم باشند.

از اينجا بود كه گفته شد جهانگيري به لطف اقدامات محمود واعظي به حاشيه رانده شده و لازم است از اين تهديد، فرصت بسازند. برخي اصلاح‌طلبان اين ايده را ارائه كردند كه بايد نماينده خود در دولت را بيرون كشيده و مهياي مصاف ١٤٠٠ كنند.

برخي چهره‌هاي سياسي اين جريان مثل محمد علي ابطحي، معاون اول روحاني را به كناره‌گيري دعوت كردند اما جهانگيري به اين حرف‌ها توجه نكرد. علت اين بي‌توجهي به حاشيه و تمركز بر همكاري با دولت درايت جهانگيري باشد يا آنطور كه عبدالله ناصري گفته بود «توصيه خاتمي»؛ فرقي نمي‌كند چون نتيجه‌اش به عقب راندن بدخواهان است.

پايان كدورت‌ها

به فرض اينكه كدورت‌هايي نيز در ميان بوده باشد سلسله اتفاقات اخير نشان مي‌دهد جهانگيري به جايگاه واقعي خود بازگشته است. بدون شك اين بازگشت يك‌شبه نبود و از همان وقتي شروع شد كه جهانگيري در بلواي دي ماه جانانه از دولت دفاع كرد و گفت: «كساني كه حركت‌هاي خياباني را آغاز مي‌كنند، پايان‌دهنده ‌آن نخواهند بود و دود اقدامات آنها به چشم خودشان هم مي‌رود.» كمي بعد از آن نيز تهديد كرد كه اگر لازم باشد موتورش را روشن مي‌كند و سكوت را مي‌شكند.

ظهر ديروز بود كه سخنگوي دولت درباره قيمت بالاي ارز گفت: «اين وضعيت برخلاف ميل دولت است و هرچند تاكنون موفق نشده‌ايم اما قطعا در اين راستا با همه قوت از ظرفيت‌هاي بزرگ نظام استفاده مي‌كنيم و اين بازار را به تعادل مي‌رسانيم.»

اما چند ساعت بعد اين جهانگيري بود كه ماموريت يافت تا نماد اقتدار دولت باشد و قدرت دولت مستقر را به رخ بكشد. همين ديروز هم در جلسه شوراي اشتغال شركت و گره‌گشايي از زندگي مردم را بر همه تكليف كرد. همه اينها در مجموع پيامي غير از ترميم روابط جهانگيري و دولت ندارد. او سنگر اصلاح‌طلبان را در پاستور حفظ كرده و خيال جدا شدن در سر ندارد.

شاهد ديگر بر مدعاي ترميم روابط جهانگيري و روحاني آن است كه طي ماه‌هاي اخير و همزمان با اظهارنظرهاي حساس جهانگيري، برخي مقامات مسوول در دولت نيز طي مصاحبه‌هاي خود بر صميمانه بودن روابط با جهانگيري تاكيد كردند. به عنوان مثال محمود واعظي در چندين مصاحبه به اين حواشي پاسخ داد و آخرين بار نيز به روزنامه ايران گفت: «اين حملات درحالي بود كه اساسا وقتي كه اين حرف‌ها زده شد، ما اصلا كار خود را در دفتر رييس‌جمهوري آغاز نكرده بوديم. در هفته‌هاي دوم و سوم حضور ما در دفتر اين بحث‌ها شروع شد، پيش از آنكه اساسا معلوم شده باشد با چه كسي و چگونه ارتباط خواهيم داشت. بعد از آن، ادعاهاي ديگري را درباره اختلاف بين دكتر جهانگيري و بنده مطرح كردند. با قاطعيت به شما بگويم كه هيچ كدام اين حرف‌ها درست نيست. رابطه من با آقاي جهانگيري از ابتدايي كه با هم كار كرديم، در چهار سالي كه من وزير ارتباطات بودم و در اين ماه‌ها كه رييس دفتر رييس‌جمهوري هستم، غير از صميميت و همكاري نزديك چيز ديگري ميان ما نبوده است. اساسا در اين مدت ميان من و ايشان كوچك‌ترين مطلبي به وجود نيامده و چه بسا رابطه ما از دوران وزارت هم صميمي و نزديك‌تر است».

ناهماهنگي در دولت

نوسانات اخير بازار ارز غير از روشن كردن جايگاه جهانگيري در دولت يك نمود ديگر نيز داشت و خيلي خوب ناهماهنگي‌هاي موجود در دولت را به نمايش گذاشت. نوبخت از عدم موفقت دولت مي‌گفت و سيف وعده مي‌داد كه در روزهاي آينده به نرخ متعادل برسند. آقاي وزير اقتصاد كه اساسا منكر وجود ريشه‌هاي اقتصادي شد و مي‌خواست كه علت را از جاي ديگر جويا شويم. تحليل مسعود نيلي، مشاور رييس‌جمهور نيز شائبه حمايت يا استقبال دولت از افزايش نرخ ارز را ايجاد كرده بود. در همين احوال كه هر كسي حرفي مي‌زد، اسحاق جهانگيري تصميم نهايي دولت را اعلام كرد. بازار ارز آرام گرفت اما مشاهده اين ناهماهنگي نقدهاي بسياري به همراه داشت، چنانكه صداي علي لاريجاني، رييس مجلس را نيز درآورد و در جلسه ديروز خواستار شنيدن صداي واحد از دولت شد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
واقعا چه دل خجسته و خوشی دارید...
ما داریم با بیکاری و ناامیدی می سوزیم اون وقت شماها به چه چیزهایی امیدوارید...
بختگان
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
خواب دیدین خیر باشه!!گذشت اون دوران!!
مالک
United States of America
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
بله بازگشت پر افتخاری بود!!!

دلار دستوری

دلار گران

تامین کسری بودجه و یارانه ها از جیب خود مردم

اینا همش باید بشه ستاره بزنین رو دو اسحاق

الان گرم هستید متوجه نمیشید چیکار کردید.

وقتی خواهید فهمید که خیلی دیر شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
بازگشت مقتدرانه؟ خخخخخ
بگو بازگشت نمایشی گازانبری لوله ای پلیسی!
ما رو ببین به کی امید بسته بودیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
نرخ رسمی دلار 3700 بوده .. رسوندن به 6000 و بعد با ورود اسحاق منجی دلار رو رسما 4200 کردن .. همه هم میگن باریکلا
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
سیاست شوروی سابق
انتشار یافته: ۶
bato-adv
bato-adv