bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۵۵۱۰

بیشترین حادثه کارگران در سال ۹۶ چه بود؟

وی بیشترین حوادث را در انگشتان دست دانست و گفت: بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به دستان و انگشتان کارگران است و در حوادث ناشی از دست بیشترین میزان حوادث را داریم به همین دلیل لزوم جلوگیری از آن رعایت نکات ایمنی در کارگاه ها است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۷

قطع انگشت، بیشترین حادثه کارگران در سال ۹۶معاون طب کار و کمیسیون های پزشکی اداره کل درمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه نرخ حوادث ناشی از کار در کشور ما بالا است، گفت: سال گذشته بیش از ۳۰ هزار کارگر دچار حادثه شدند.

به گزارش مهر، داریوش پناهی زاده افزود: گفت: بیش از ۳۰ هزار مورد حادثه ناشی از کار در سال گذشته داشته ایم که به لحاظ آماری در کارگاه های تحت پوشش اداره کل شرق تهران تعداد حوادث کار بیشتر بوده است.

وی گفت: ۱۲ میلیون و ۶۰۰ نفر بیمه شده ما هستند که نرخ بروز حادثه بر اساس تعداد کارگران و بیمه شدگان محاسبه می شود که ۱.۵۶ است و در استانهای مختلف باتوجه به تعداد کارگاهها وبیمه شدگان متفاوت است.

به گفته معاون طب کار و کمیسیون های پزشکی اداره کل درمان مستقیم تامین اجتماعی، بیشترین نرخ بروز حادثه با ضریب ۵ در استان قزوین و کمترین نرخ بروز حادثه (۳۴صدم ) در کارگاههای تحت پوشش اداره کل شرق تهران بوده است، البته تعداد کارگاه های برخی از استان ها بیش از سایرین است و بر همین اساس نرخ حوادث ناشی از کار نیز در آنها بیشتر است و در مجموع باید فرهنگ رعایت نکات ایمنی در محیط کار رعایت شود در حالی که رعایت نکات ایمنی در کشور پایین است.

پناهی زاده با تاکید بر اینکه باید مخاطرات را برای کارگران در کارگاه ها و کارخانجات کاهش دهیم، اظهار داشت: طی سال گذشته بیشترین علت بروز حوادث در کارگاهها درمان کارگران، بی احتیاطی و بعد از آن استفاده از وسایل بی حفاظ و وسایل و تجهیزات معیوب بوده است.

وی تصریح کرد: عمده حوادث مربوط به اتفاقاتی است که در استفاده از تجهیزات غیر استاندارد رخ داده است.

معاون طب کار و کمیسیون های پزشکی اداره کل درمان مستقیم تامین اجتماعی به راهکارهایی برای جلوگیری از حوادث کار در کارگاه ها اشاره کرد و گفت: حوادث ناشی از کار در برخی از کشورها مانند ژاپن بسیار کم است و در برخی از کشورها نیز تا حدی است که یا حادثه ندارند و یا اینکه آنها را به صفر رسانده اند اما درکشور ما این حوادث زیاد است.

وی اظهار داشت: بر همین اساس ما نیز در کشورمان باید از طریق آموزش و افزایش آگاهی کارگران نسبت به مخاطرات محیط کار و همچنین توجه به این مخاطرات اقدام کنیم که البته متاسفانه کمتر به آموزش توجه می شود.

پناهی زاده به استفاده از لباس، کلاه و تجهیزات ایمنی نیز اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از این راهکارها استفاده از لباس ایمنی مناسب است که باید به آن پرداخته شود.

وی همچنین گفت: مدیران کارخانه ها و کارگاهها باید نسبت به افزایش سطح تکنولوژی دستگاه ها و اقدامات ایمنی به منظور صیانت ازسلامت نیروی کار بایستی اهتمام ورزند.

معاون طب کار و کمیسیون های پزشکی اداره کل درمان مستقیم تامین اجتماعی گفت: متناسب سازی و بهینه سازی محیط فیزیکی کارگاه ها و کارخانه ها و رعایت نکات بهداشت حرفه ای در محیط کار از دیگر اقداماتی است که برای کاهش حوادث ناشی از کار باید انجام دهیم.

وی بیشترین حوادث را در انگشتان دست دانست و گفت: بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به دستان و انگشتان کارگران است و در حوادث ناشی از دست بیشترین میزان حوادث را داریم به همین دلیل لزوم جلوگیری از آن رعایت نکات ایمنی در کارگاه ها است.

معاون طب کار و کمیسیون های پزشکی اداره کل درمان مستقیم تامین اجتماعی قطع عضو در دست را جزو بیشترین حوادث دانست و گفت: بر همین اساس در کارهای ساختمانی بروز حوادث و مخاطرات برای کارگران بیش از سایر مشاغل است که در این زمینه شهرداری می تواند با چاپ بروشور همراه با پروانه ساخت اطلاعات ایمنی را به کارفرماها ارائه دهد و مهندسان ناظر نیز در حین انجام کار بر رعایت نکات ایمنی نظارت کافی داشته باشند.

به گفته وی، کارفرما باید در حین انجام کار کارگران را ملزم به استفاده از لباس و کلاه ایمنی کند و تجهیزات مناسب، ایمن و استاندارد در کار خود استفاده کنند.