bato-adv
bato-adv

«معصومه» در تهران درمان می‌شود

کمک‌ها به «معصومه جلیل‌پور» قربانی اسیدپاشی تبریز همچنان ادامه دارد. با انتشار خبر این حادثه هولناک موجی از همدردی و کمک‌های مردمی و دولتی به راه افتاد.

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۰ - ۲۳ فروردين ۱۳۹۷

آمبولانسی مجهز با هزینه خیرین برای انتقال این مصدوم به تبریز اعزام شد جراحی پلاستیک برای صورت معصومه بیش از ١٠٠‌میلیون تومان هزینه دارد.

«معصومه» در تهران درمان می‌شود

به گزارش شهروند، کمک‌ها به «معصومه جلیل‌پور» قربانی اسیدپاشی تبریز همچنان ادامه دارد. با انتشار خبر این حادثه هولناک موجی از همدردی و کمک‌های مردمی و دولتی به راه افتاد.

از طرح دو فوریتی شورای شهر تبریز برای کمک به معصومه تا بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران که برای درمان و انجام جراحی پیوند پوست برای کمک به این دختر ٢٦ ساله که در شب‌ سال نو قربانی کینه خواستگار شد، اعلام آمادگی کرد. خیرین و انجمن‌های مختلفی از تبریز، تهران و سایر نقاط کشور هم دست به کار شدند و با اعلام شماره حساب‌های بانکی در جمع‌آوری کمک‌های مالی برای تأمین هزینه‌های درمان معصومه مشارکت کردند.

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور ایران هم روز گذشته در نامه‌ای به دستگاه قضا خواستار رسیدگی و اجرای عدالت در خصوص مسبب این حادثه شد؛ اما تازه‌ترین خبر در این خصوص آماده‌شدن مقدمات انتقال معصومه به تهران از سوی کمپین نذر مهربانی است. کمپینی که از سه روز پیش با رسانه‌ای‌شدن داستان معصومه هماهنگی‌های لازم را با پزشکان و خیرین عضو این انجمن آغاز کرد.

زهرا نظری به صورت داوطلبانه مسئولیت پیگیری و هماهنگی‌های درمانی معصومه را بر عهده گرفته است. به گفته این پزشک آمبولانس مجهزی که هزینه آن از سوی خیرین پرداخت شده، به تبریز رفته تا معصومه را به تهران منتقل کند. زهرا نظری که قرار است از طریق همین کمپین مشکلات درمانی و مالی معصومه را تا حد امکان پیگیری و مرتفع کند، درباره آخرین اقدامات انجام‌شده به «شهروند» می‌گوید: «حدود سه روز پیش که از طریق یکی از دوستانم تصاویر صورت معصومه را دیدم، ضایعات و آسیب‌دیدگی شدید صورت در همان تصاویر هم مشخص بود.

از طریق دوستان با خانواده این دختر تماس گرفتم و متوجه شدم که این دختر از سوی خواستگارش مورد حمله قرار گرفته و از ناحیه دست، سینه و گردن هم دچار جراحت و سوختگی شدیدی شده است. بلافاصله با دکتر ده‌مرده‌ای، رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تماس گرفتم و ماجرای معصومه را برای او تعریف کردیم. ایشان هم قبول کردند تا این دختر را جراحی کنند. براساس برآوردهای انجام فقط جراحی پلاستیک و پیوند پوست صورت او در مراکز درمانی شخصی بیش از ١٠٠‌میلیون تومان هزینه دارد؛ این فقط هزینه پیوند پوست است. معصومه هیچ پوشش بیمه‌ای هم ندارد با وجود این رئیس بیمارستان شهید مطهری قبول کرد که بیمه معصومه را هم پیگیری کند.»

میزان بازگشت بینایی معصومه مشخص نیست
اما اسید آسیب‌های جدی هم به چشمان او وارد کرده و آن‌طور که زهرا نظری می‌گوید هر دو چشم او نیاز به پیوند قرنیه دارد: «با دکتر فرزبد این موضوع مطرح شد که ایشان هم قبول کرد در کنار تیم جراحی پلاستیک کارهای درمانی چشم‌های معصومه را انجام دهد.

البته براساس صحبت‌های انجام شده، پیوند قرنیه پس از اتمام جراحی پلاستیک انجام می‌شود. متاسفانه این دختر جوان از ناحیه انگشتان دست هم دچار مشکل شده که برای این بخش از درمان با دکتر محمد نصیر نادری هماهنگی‌های لازم انجام شده است. همه این پزشکان جراحی را به‌صورت رایگان انجام می‌دهند، اما همه این عمل‌ها به‌خصوص جراحی پلاستیک هزینه‌های جنبی زیادی دارد، ضمن آن‌که باید به این هزینه خرج بیمارستان را هم اضافه کرد.» به گفته نظری، همه اقدامات اولیه درمانی و جراحی پلاستیک در بیمارستان مطهری انجام می‌شود و برای انتقال معصومه به تهران، آمبولانس مجهز به تبریز اعزام و هماهنگی‌هایی با بیمارستان سینای تبریز انجام شده است.

فرزاد فرزبد متخصص چشمی که قرار است چشمان معصومه را جراحی کند، از جراحت‌های وسیع و آسیب‌دیدگی‌های عمیق چشم این قربانی اسیدپاشی گفت: «آسیب‌های شدیدی بر اثر ریختن اسید به چشمان این فرد وارد شده است که این موضوع روند درمان را با مشکل مواجه می‌کند.

با این وجود، همه اقدامات لازم برای درمان چشمان او انجام می‌شود و تلاش می‌کنیم با انجام جراحی‌های ترمیمی تا حدی که ممکن است، بینایی را برگردانیم و کمک کنیم تا وضع بینایی وی ثابت بماند. میزان برگشت بینایی وی را نمی‌توان به‌طور قطعی پیش‌بینی کرد، اما با کمک همکاران اقدامات لازم برای درمان او انجام می‌شود.»

تکمیل پرونده اسیدپاشی
اما پیگیری قضائی این پرونده هم یکی دیگر از موضوعاتی است که طی چند روز در خصوص این حادثه خبرساز بوده است و در تازه‌ترین اقدام معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست در نامه‌ای که متن آن هنوز در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفته است، از رئیس دستگاه قضائی خواسته تا عدالت را درخصوص اسیدپاشان تبریز و اصفهان اجرا کند. در همین حال دادستان عمومی و انقلاب تبریز از تکمیل پرونده اسیدپاشی خبر داد.

موسی خلیل‌اللهی در تشریح آخرین وضع این پرونده گفت: «با اعلام این خبر که وقوع اسیدپاشی خانمی در شهرستان تبریز در ٢٨ اسفندماه ٩٦ بود، عامل اسید‌پاشی در همان روز دستگیر و تحت نظر قرار گرفت و در ٢٩ اسفندماه با صدور قرار بازداشت موقت روانه زندان شد. خود عامل اسیدپاشی هم در جریان وقوع جرم مصدوم شده و در عین حال تحقیقات جامع و کامل درخصوص انگیزه و نحوه ارتکاب جرم توسط دادسرای عمومی و انقلاب تبریز صورت گرفته و پرونده تکمیل بوده و در حال تصمیم‌گیری است.»

او اضافه کرد: «لازم به ذکر است دادسرای عمومی و انقلاب تبریز به محض اطلاع از وقوع جرم به حکم وظیفه قانونی و در راستای جنبه عمومی جرم اقدام به انجام تحقیقات و تعقیب جرم کرده و متعاقبا با حضور در بیمارستان از فرد مصدوم نیز تحقیقات لازم به عمل آمده است. پرونده با قطعیت گواهی پزشکی و مشخص شدن میزان و نوع صدمات وارده با صدور کیفرخواست به محاکم دادگستری ارسال خواهد شد.»