bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۵۸۳۹
صرافان به دستور بانک مرکزی دیگر حق خرید و فروش اسکناس ارز ندارند

پایان صرافی‌ها

معاون ارزی بانک مرکزی: انتقال ارز تنها از طریق بانک‌ها انجام می‌شود و در شرایط خاص بانک‌ها از طریق صرافی‌هایشان اقدام کنند بانک مرکزی: تصمیم کمرنگ شدن صرافی‌ها برای شفاف‌سازی نقل و انتقال ارز است.

تاریخ انتشار: ۲۳:۴۶ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۷

«دولت دیگر به صرافی‌ها ارز نمی‌دهد و صرافی‌ها حق خریدوفروش اسکناس ارز و صدور حواله ارزی ندارند.» این تازه‌ترین بخشنامه بانک مرکزی است که دوباره مثل بقیه تصمیمات دلاری ابهام و پرسش‌های بسیاری به دنبال داشته است.

به گزارش شهروند، دولت می‌گوید، این تصمیم بانک مرکزی موجب شفافیت بازار ارز می‌شود و به بهبود وضع ایران در فهرست FATF و مقابله با پولشویی کمک می‌کند اما صرافی‌ها معتقدند در شرایطی که هنوز بانک‌های جهان با سیستم بانکی ایران تعامل درست و حسابی ندارند، چگونه می‌شود صرافی‌ها را حذف کرد؟ در این میان برخی نمایندگان مجلس هم تصمیمات بانک مرکزی را «سریع و عجیب» توصیف می‌کنند و نارضایتی نشان می‌دهند.

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: بانک مرکزی هر روز و هرساعت دارد یک بخشنامه تازه صادر می‌کند و ما هم سردرگم شده‌ایم!

احمد عراقچی، معاون ارزی بانک مرکزی اما تنها به گفتن چکیده‌ای از این تصمیم بسنده می‌کند و می‌گوید: جزییات این تصمیم به‌ زودی اعلام می‌شود.

او توضیح می‌دهد: تأمین ارز واردات باید تنها از طریق بانک‌ها انجام شود و هیچ صرافی حق ندارد خارج از این سیستم حواله ارزی انجام دهد و تنها درصورتی که بانک‌ها امکان انتقال وجه نداشته باشند، می‌توانند از خدمات صرافی‌های خود یا صرافی‌های مجاز استفاده کنند.

این موضوع درحالی رخ می‌دهد که ابهامات تصمیم‌های دلاری نه‌تنها صرافی‌ها را به حالت تعطیل درآورده است بلکه سایر بازاری‌ها ازجمله فروشندگان خودرو، لوازم خانگی، لپ‌تاپ و موبایل و... هم معاملات خود را نیمه‌تعطیل کرده‌اند تا تکلیف دلار شفاف شود.

از آن سمت مسافران خارج از کشور می‌گویند؛ نمی‌دانند درصورت نیاز به ارز بیشتر از 1000دلار به کجا مراجعه کنند و فعالان اقتصادی هم برای تأمین جزییات نیازهایشان یا شرکت در نمایشگاه‌های خارجی پرسش‌هایی را مطرح می‌کنند.

صرافی‌ها معترض شدند
چند روزی است که ارز در اقتصاد ایران تک‌نرخی شده است، اما این تک‌نرخی‌کردن، تنها یک دلار ۴۲۰۰ تومانی نیست، بلکه بسیاری از کارکردهای تجاری و خریدوفروش‌ها در بازار آزاد را تحت‌الشعاع خود قرار داده است. حالا این‌بار موضوع تصمیم‌های ارزی 618 صرافی مجاز و بیشتر از 427 صرافی غیرمجاز است که دیگر براساس اعلام بانک مرکزی قرار نیست در بازار خریدوفروش ارز و صدور حواله‌جات نقش چندانی داشته باشند.

آن‌گونه که احمد عراقچی اعلام کرده است؛ از این پس، صدور حواله ارزی خارج از شبکه بانکی، ممنوع خواهد بود و همچنین بانک‌ها ملزم به خرید اسکناس خرد افراد هستند و صرافی‌ها نمی‌توانند خریدو فروش اسکناس انجام دهند. این گفته‌ها اما در شرایطی مطرح می‌شود که فعالان بازار ارز می‌گویند هیچ هماهنگی درخصوص با صرافی‌ها صورت نگرفته است. صرافی‌ها به دلیل تحریم نظام بانکی بار انتقال حواله‌جات ارزی به کشور را به دوش می‌کشند، حالا مشخص نیست چه فرجامی انتظارشان را می‌کشد.

مسعودی، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی سکه و صرافان تهران هم از دیگر معترضان به بخشنامه دیروز بانک مرکزی است که  می‌گوید: بانک مرکزی در رابطه با سیاست‌های ارزی خود هیچ مشورتی با بخش خصوصی انجام نداده و صرافی‌ها همچون مردم عادی از طریق رسانه‌ها در جریان سیاست‌های ارزی دولت قرار می‌گیرند.

او در ادامه از انجام جلساتی بین صرافی‌ها و مسئولان نظام بانکی خبر داد و افزود: مسأله اینجاست که آیا بانک مرکزی براساس قانون اجازه متوقف‌کردن عرضه ارز از طریق صرافی‌ها را دارد یا خیر. صرافی‌هایی که برای عرضه ارز شکل گرفته‌اند، چطور می‌توان فعالیت آنها را متوقف کرد.

حالا سوال اینجاست که آیا از این پس در صرافی‌ها فقط سکه عرضه می‌شود؟ جالب است که بدانید بسیاری از صرافی‌های کشور مجوز عرضه سکه را ندارند و در صورت اجرایی شدن این مصوبه عملا کار و کاسبی آنها متوقف می‌شود. به گفته مسعودی، رئیس کانون صرافان استان تهران، عرضه سکه بدون اخذ مجوز لازم از اتحادیه مربوطه امکان‌پذیر نیست و بسیاری از صرافی‌های کشور این مجوز را ندارند. این صرافی‌های مجاز که طبق اعلام بانک مرکزی تعداد آنها به 618 مورد رسیده است، از این پس قرار است چه‌کار کنند.

این درحالی است که تا پیش از این، روال بر این بود که بانک مرکزی به‌طور روزانه یا چند روز در هفته و بر اساس نیاز بازار، ارز را از طریق صرافی بانک‌ها یا صرافی‌های منتخب خود به بازار تزریق می‌کرد و صرافان مجاز و تحت نظارت بانک مرکزی می‌توانستند هر بار بین ۵۰ تا ۱۰۰‌هزار دلار ارز دریافت کنند و با اختلاف قیمت حدود ۱۰ تا ۱۵ تومان در بازار می‌فروختند و متقاضیان خریداری می‌کردند.

صدور حواله ارزی در صرافی‌ها ممنوع
«در حال حاضر، تراز ارزی کشور ما بسیار مطلوب است و هیچ‌گونه مشکلی در تأمین نیازهای کشور نداریم، اما نباید شرایط به‌گونه‌ای باشد که منجر به خروج سرمایه از کشور شود.»

این بخشی از گفته‌های احمد عراقچی، معاون ارزی بانک مرکزی است که می‌گوید: فرآیند واردات بدون ثبت سفارش براساس مصوبه هیأت دولت، ممنوع اعلام شده و هرگونه واردات که نیاز به تخصیص ارز دارد با ثبت سفارش انجام می‌شود. آن‌گونه که او اعلام کرده، ثبت سفارش کالاهای وارداتی الزاما با روش بانکی خواهد بود و این روش به شفافیت بیشتر در واردات منجر می‌شود. حالا براساس ضوابط جدید، تأمین ارز برای واردات از دو طریق قابل انجام است: در وهله اول، بانک با بهره‌گیری از مراودات بانکی خود، ارز مورد نیاز را تأمین می‌کند و در غیراین صورت، بانک می‌تواند از طریق صرافی‌های مجاز برای تأمین ارز اقدام کند.

معاون ارزی بانک مرکزی با بیان این‌که از این پس، صدور حواله ارزی خارج از شبکه بانکی، ممنوع خواهد بود، درخصوص واردات بدون انتقال ارز نیز گفت: این موضوع طبق ضوابط قبل انجام خواهد شد و واردکنندگان باید اظهارنامه مالیاتی داشته باشند.

معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به نحوه عمل درخصوص ارز صادرکنندگان گفت: صادرکنندگان می‌توانند ارز خود را از طریق سامانه نیما به سیستم بانکی یا صرافی‌های مجاز بفروشند و این ارز نیز به مصرف واردات مورد نیاز کشور می‌رسد. همچنین طبق ضوابط جدید، بانک‌ها ملزم به خرید اسکناس خرد افراد هستند و صرافی‌ها نمی‌توانند خرید و فروش اسکناس انجام دهند

ماجرای بورس ارز و نماینده معترض سیف

حالا در شرایطی که بانک مرکزی اعلام کرده است به صورت مستقیم در بازار ارز فعالیت می‌کند و صرافی‌ها تقریبا حذف می‌شوند، دوباره ماجرای بورس ارز سر زبان‌ها افتاده است و فعالان اقتصاد یک پرسش اساسی را مطرح می‌کنند و آن این‌که چرا بانک مرکزی سازوکار فروش ارز را مانند بسیاری از کشورهای جهان به بورس ارز نمی‌سپارد و همچنان می‌خواهد در بازار ارز مستقیم نقش‌آفرینی کند. پرسشی که البته جبار کوچکی‌نژاد، نماینده مجلس هم مطرح می‌کند.

او که چند روز قبل و در حاشیه حضور ولی‌اله سیف، رئیس بانک مرکزی در بهارستان به سوی او هجوم آورد و بارها لاریجانی در صحن علنی او را دعوت به آرامش کرد، حالا ضمن طرح این موضوع می‌گوید: بنا به اعلام بانک مرکزی، وام‌های بزرگ بانکی به جیب چند نفر رفته است، اختلال بازار ارز در دست چند نفر است، موسسات مالی‌اعتباری زیر سر چند اسم بوده است و... اما چرا اسامی این افراد منتشر نمی‌شود؟ اینها رانت دارند و دست رانت‌خوارها باید رو شود، نه این‌که وقتی به اقتصاد ایران آسیب‌های بزرگ رساندند تصمیم‌های یک‌شبه گرفته شود.

گفتنی است، راه‌اندازی بورس ارز از سال‌ها قبل در اقتصاد ایران مطرح بوده و سرانجام در آذرماه ‌سال ۱۳۹۴ شورای‌عالی بورس راه‌اندازی بازار آتی ارز را به تصویب رساند، مصوبه‌ای که مشخص نیست با وجود نابسامانی‌های این روزهای بازار ارز چرا روی زمین مانده و اجرایی نمی‌شود.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
اقا مسافرت بخوره تو سر پولدار ها به جهنم که مسافرت نمیتونن بنده
الان کارگاهای کوچک که چند تا کارگر دارند برای تامین بعضی قطعات ماشین الاتی که دارن که تو این مملکت خرابشده داره از بین میره دلار لازم دارند برای خرید ازون طرف
به کدام قبرستان باید مراجعه نمایند؟!!!
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
خود کرده را تدبیر نیست. وقتی نمیتوانند توریست خارجی به کشور جذب کنند که ارز آوری هنگفتی داره، بجاش میخوان جلوی مسافرت رفتن مردم بیچاره رو بگیرن. برادر، مردم کشورهای دیگه در زمان تعطیلات معمولا به سفرهای خارجی میرن، ولی آیا دولت اون کشورها هم میگه که هیچکسی حق نداره بیشتر از مثلا 1000 یورو به همراه داشته باشه؟ آیا اقتصادشوم مثل ایران در حال متلاشی شدن هست؟ مسخرست که بجای عذر خواهی از سو مدیریت و قبول مسئولیت همچنان تلاش میکنن با چایی نبات جلوی عفونتی رو که تا مغز استخوان رسیده است بگیرن . فقط من موندم که با این تصمیمات چطور برای آقازادهاشون تو آمریکا و اروپا پول میفرستن که به تحصیلات عالیشون برسن.

همانطور که خیلی ها مقداری از سرمایشون رو به خارج انتقال میدن، خیلیها رو هم میشناسم که درآمدشون رو از خارج به ایران میارن و تو ایران سرمایه گذاری انجام میدن. با این تصمیمات عجیب دولت مسلما خیلیها دیگه درآمد ارزیشون رو وارد کشور نمیکنن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
دولت تدبیر بد جور "گازانبری" دلار و اقتصاد رو "لوله" کرد
ناشناس
Germany
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
یکی باید بره سفارت برای ویزا ارز میخواد. افرادی کثیر السفر هستن و نیاز به ارز شخصی دارن.خانواده ها میخوان به فرزندانشون در اقصی نقاط جهان سر بزنن.یکی میخواد دایم سفر توریستی داشته باشه و نیاز به ارز داره و .... ازین دست بسیارند مثالها.. این کارها بواقع هیچ دردی از ملت دوا نمیکنه که صد البته براشون مشکلات را بیشتر و روانشان را آزار بدتری میده.
ناشناس
Germany
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
خروج سرمايه ناشب از احساس عدم امنيت است و اين بخشنامه اين اخساس را بيشتر تقويت ميکند .
اگر کسي براي سفر پول بيشتر بخواهد چکار کند ؟
اگر ارز من در بانک است و بخواهم براي نياز خودم بگيرم و حواله کنم چکار کنم ؟
اگر من بخواهم در يک دوره آموزشي غير دانشگاهي شرکت کنم چکار کنم ؟
و دهها اگر ديگر ....
فشار و دستور بدون رفع علل اصلي حواب برعکس خواهد داد
انتشار یافته: ۴۲
ناشناس
Turkiye
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
در همه جای دنیا بانک مرکزی جایگاه ممتاز و بالاتری در اتخاذ سیاستهای پولی دارد و باید این نهاد مهم و تاثیرگذار فارغ از فشارهای سیاسی بتواند اتخاذ تصمیم نماید و سایر نهادها نیز باید بی چون و چرا این تصمیمات را قبول کنند. برای سر و سامان دادن به وضع آشفته بازار ارز، ارتقای ارزش پول ملی و شفافیت بیشتر در نقل و انتقالات چاره ای جز این نیست.
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
چاره هست...چاره این راه نیست
برنامه من در آوردی

مشکل بزرگتر هم هست
ارز مسافرتی 500 یورو... قطعا مسافرت 500 یورویی که نداریم...الباقی پول لازمه رو از کی بگیرم؟ 2هزار یورو بخایم؟
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
خود کرده را تدبیری نیست. خودشون با دلال بازی این التهاب رو بوجود آوردند.
ناشناس
Norway
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
احسنت . خوب گفتی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
دولت تدبیر بد جور "گازانبری" دلار و اقتصاد رو "لوله" کرد
طالبی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
سیاست های سعی و خطا و سر درگمی مردم و فعالان . با این سیاست ها کشور را بسوی پادگانی شدن و شرایط جنگی سوق خواهید داد و هیچ سرمایه گذاری با این شرایط کار نخواهد کرد . معنی آزادی و اقتصاد آزاد آقای روحانی را هم فهمیدیم . تمام درد و سوزش مسئولان همین مسافرت خارج مردم است بی آنکه واقعا شرایط آزاد در یک نقطه ایران برای گردشگران فراهم شود تا آنها خارج نروند . با این بابا شمل بازی اقتصاد ما ره به جایی نمیبرد و بجای فریب دادن خود و مردم باید فساد را جمع کنید و شرایط آرام و با ثبات سیاسی و ترک مخاصمه با جهان در پیش گیرید تا اوضاع بهبود یابد و گرنه فروپاشی اقتصادی و اجتماعی در راه است .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
کالاهای اساسی و نیازهای اولیه زندگی مردم مهمتر از سفر خارجی یه عده است. البته اینکه باید ثبات سیاسی و .. بوجود بیاد کاملا موافقم ولی الان شرایط بحرانی هست و تصمیمی غیر از این نمیشه اتخاذ کرد
ناشناس
Germany
۰۶:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
اقتصاد دستوري و پا منبري نمي شود و اقتصاد قواهد خودش را داردو اين ديوار تا ثريا كج خواهد رفت.
قاسم
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
در هیچکدام از کشورهائی که من سفر کرده ام صرافی (بقالی )مثل ایران ، وجود ندارد ، فقط exchange ،حتی پول خودشان را هم به سایر ارزها چنج نمی کنند فقط در فرودگاه .
ناشناس
Finland
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
قاسم جان اون exchange که دیدی همان صرافی بوده. ضمن اینکه شما در همه جای دنیا با کارت بانکی ات می توانی خرید کنی و تبدیل پول بر عهده بانک است و ما از معدود کشورهایی هستیم که باید اسکناس دست بگیریم تا دور دنیا بگردیم
ناشناس
Turkiye
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
کجا سف کردی شما؟ دیگه دوتا کشور دم دستی که همه ایرانی ها دیدن. مالزی و ترکیه هست. تو هر خیابون چندین صرافی وجود داره
ناشناس
Germany
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
خوب اقا قاسم مشکل اینجاست که الان صرافی نداریم!!!! اون ایکپنپس که می فرمایین الان بانکها باید انجام بدن!!!! یعنب حذف شده از کشور ایکسچنچ!!! در ضمن شما هر کشوری هم سفر کنی میری صرافی پول میدی با نرخ معین ارز دیگه ای دریافت م یکنی تمام..... حالا نمی دونم کجا رفتین شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
با دختر صفدر حسینی هماهنگ کردید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
بوی بد اوضاع اقتصادی کشور به شدت به مشام میرسد.سرمایه ها در حال فرار از کشور و ورشکستگی اقتصادی که از 10 سال قبل کلید ان خورده بود اما با ماله کشی و دروغگوئی و به کمک پول نفت , پنهان شده بود , در حال عیان شدن است.
40 سال مفتخوریِ صرف از سرمایه های ملی , نفت و معدن , در حال نشان دادن چهره کریه خود به مردم نا آگاه ایران است که شاید با خوردن این چوب , دیگر گول دروغگویان را نخورند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
فایده اش برای ملت ؟؟؟؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
بسیار تصمیم درستیه
کجای دنیا پزشک و کارخونه دار و سرمایه دار پولشو توو کشورش در میاره و ماهی 10 هزار 10 هزار دلار و یورو میفرسته واسه زن و بچش توو اروپا و کانادا؟؟
یا برن همونجا پول در بیارن یا پولی که اینجا در میارن نفرستن واسه آقا پسر و دخترخانوماشون
ناشناس
Finland
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
چرا نفرستن؟ کجای قانون می گه شما نمیتوانی پولت را در کشور دیگه خرج کنی؟
ناشناس
Turkiye
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
پول خودش رو هم ما باید تصمیم بگیریم که کجا خرج کنه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
شما جوش نکن اخوی
چیزی به شما نمیرسه
واسه شما کم درامدها اوضاع همینه
ما هم یه راهی واسه خروج سرمایمون پیدا میکنیم :)
ناشناس
Germany
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
آهان اقرین اتقاقا مسئله درستی اشاره کردین.... این باید برگرده به شفافیت اقتصادی اون پزشکان و کارخونه دارها!!! پزشکانی که چندین برابر ادمهای دیگه ( ولو تحصیلکردگان سایر رشته ها پول در میارن) یا کارخونه دارهای که دستمزد کارگر رو خیلی کم می دن ولی پول می فرستن اینور اونور.... این شکاف در اثر نظام اقتصادی نادرسته!!!! و ربطی به صرافی نداره بهتره مشکل رو از اساس حل کنن
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
کجا دنیا؟ایران دوست عزیز.

ما کشوری هستیم که خیلی چیزا داریم که هیچ جای دنیا وجود نداره. پس اینم نباید تعجب آور باشه.

میخوای یه لیست بهت بدم که فقط تو کشور ما وجود داره؟ حیف که سانسور میشه. خودت فکر کنی بهش میرسی
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
اگر منظورت بچه های مسئولین نظامه درست میگی .وگرنه مردم معمولی پولی ندارن یا ناچیزه
امین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
علی عزیز
ملت بابت درامدشون و نحوه خرجش بیان به شما جواب پس بدن؟
ناشناس
Norway
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
گزاره اول هرکس آزاد است پولشو هر جا ببره
گزاره دوم هر کس باید پول رو با پرداخت مالیات در نظام چفت و بست دار مالیاتی بدست بیاره
گزاره سوم در ایران قوانین مالیاتی محکم برای اقشار بالا وجود نداره. خیلی از اونها حتی ۴۵ تومن یارانه هم میگیرن
گزاره چهارم اونها که زیاد درمیارن پولشون رو از کشور خارج میکنند ولی ورود ارز به کشور باید با خروجش متناسب باشه. و این میسر نیست مگر با اصول رقابت عادلانه نه شرایط تحریم
نتیجه: نمی شه زن و بچه رو اونور گذاشت و خون کارگر و بیمار و ..‌. رو مکید و از نبود قوانین مالیاتی درست استفاده کرد و پول روی پول اورد و بعد به جای تشکر از سیستم، پول ملی رو تبدیل به دلار کرد و از کشور خارج کرد. ارزی که برای دارو و غذای مردمه. الان هر کسی به ارز نیاز داره بانک مرکزی داره میده مگر یک گروهی که روشون نمیشه بگن واس چی میخوان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
میشه گفت با این تصمیم فاتحه صادرات غیر نفتی تولید و سرمایه گذاری های جدید خونده شده هست اولا هیچ صادر کننده ای دلار رو به 4200 تومان به دولت نمیده چون بهای تمام شده کالای صادر شده بیشتر از 4200 تومن هست هیچ سرمایه گذاری هم تو بخش تولید نمیشد بعد از این به هیچ عنوان نخواهد شد و مهمتر از همه ارزش جایگزینی دلار هست که همه فعالان اقتصادی این رو در نظر خواهند گرفت.
ناشناس
Germany
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
من خودم توی بازرگانی کار میکنم که یه کارخونه تولید رنگ و بتونه و... هم داره!!!!! دلار 4200 تومن که سهله با دلار ارزونتر هم اینها توی صادراتشون نفع می برن!!! پس لطفا جو ندین... حقوق کارگر که مفته براشون
Naser
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
خروج سرمایه های افراد از کشور حق آنان است و کسی نمی تواند حق مالکیت مردم را زیر سوال ببرد ضمن آنکه بخش عمده ای از در آمدهای ارزی کشور توسط صرافی ها وارد کشور می شد و با این کار عملا بخش عمده ای درآمد ارزی کشور وارد کشور نخواهد نشد

به جای این همه مسخره بازی ارز مورد نیاز مردم را تامین نکنید با چاپ پول نقدینگی را افزایش دهید
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
معلومه اقتصاد نخوندی با چاپ پول ملی تورم به بالای 300% میرسه عزیزم .ولی اگر دلار چاپ کنیم بله حرف شما درست است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
سرمایه ای که با تورم و گرون شدن دلار و دلالی و ... بدست اومده، حق صاحبش نیست که هر کاری خواست باش بکنه و اقتصاد کشور رو به آشوب بکشه. اگه خیلی هنرمندن برن همون کشورهای خارج ببینن می تونن از این راه ها سرمایه جمع کنن و پولدار شن؟ وقتی تو شرایط بی ثبات و رانتی اینجا صاحب ثروت شدن باید به این تصمیمات هرچند به زعم خودشون ناحق، تن بدن
ناشناس
Norway
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
خروج سرمایه به شرط مالیات ۵۰ درصدی بر مازاد درامد بالای ۸۰ میلیون تومان مثل اروپای شمالی. نمی تونیم مالیات کم بدیم و از چاله چوله های اقتصادمون سو استفاده کنیم . در ضمن من پزشک هستم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
ماشالله ما این همه کارمند در سفارت خانه های کشور در خارج داریم . دوتاشون رو در گوشه ای یه باجه بهشون بزنند و بگویند بانک تبادلات مالی که کلا هم از سایر بانک های کشور مجزا باشند . همین کار رو ترکیه انجام داده و به مردم خودش در سفارت خانه ها ارز های کشور های مختلف رو ارائه میده
ناشناس
Germany
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
يعني اگر دلار مي خواهيد ٦٠٠٠ تومان سياه مي توانيد تهيه كنيد ولي به كسي نگوييد دلار ٤٢٠٠ تومان.
حسن
Turkiye
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
سلام بر کمونیست واقعا دلار جهانگیری تمام مشکلات را حل کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
من نمیدونم واقعا تو ذهن کسانی که این تصمیم هارو میگیرن چی میگذره ولی نتیجه اش مشخصه
وقتی دلار تو بازار آزار بالای پنج هزار تومان هست وارد کننده با همون مبنا کالا رو میفروشه و ناقابل فقط سی درصد سود خالص از این اختلاف قیمت نصیبش میشه
این طرحها بارها امتحان شدن و شکست خوردن باعث تاسفه که باز امتحان میشن.
ناشناس
Germany
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
بر فرض فردی از ایران بخواهد به اروپا و از آنجا به کانادا برود. آیا با هزار دلار سفر که بانک میدهد میتواند هزینه هایش را پرداخت کند؟؟؟ یا فردی چندین بار سفر بخواهد برود ؟؟؟ یا با کردیت کارت بخواهد خرید اینترنتی انجام دهد ؟؟!!! یا....... تا کی نامدیریتی و بی تدبیری های مجموعه ی حکومتی بلای مردم باید باشد ......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
اين كار يعني به گروگان گرفتن مردم اگر كسي خواست سالي 2 يا سه بار به خارج از كشورمسافرت كنه؟حفظ ارزش پول ملي كه به زور و تفنگ نميشه بايستي واقعا ارزش داشته باشه