عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «شهروند»: قرار نیست برای انتخاب شبکه اجتماعی به کسی تعیین تکلیف شود با فیلترینگ تلگرام در دیماه سال 96، بیش از 30میلیون کاربر ایرانی به استفاده از فیلترشکن روی آوردند
به گزارش شهروند، خبرهای ضد و نقیض درباره فیلترینگ تلگرام ادامه دارد، درحالیکه فیلترینگ تلگرام هنوز نهتنها عملی نشده، بلکه بهطور رسمی هم تایید نشده، دستگاههای دولتی یکی پس از دیگری، خروج خود را از تلگرام اعلام میکنند.
صبح دیروز پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری اعلام کرد که در راستای پاسداشت منافع ملی و برای رفع انحصار از پیامرسان تلگرام، پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (KHAMENEI.IR) فعالیت خود را در این پیامرسان متوقف کرده است.
بعد از آن اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری از تلگرام خداحافظی کرد و به دنبال آن فعالیت کانال تلگرامی شورای نگهبان متوقف شد. وزارت امور خارجه تا لحظه نگارش این گزارش تنها وزارتخانهای است که فعالیت کانال تلگرامی خود را متوقف نکرده، اما به موازات آن در شبکه داخلی سروش هم آغاز به کار کرده است. سازمانهای زیرمجموعه وزارتخانهها مانند سازمان بنادر و دریانوردی هم دیروز از تلگرام خداحافظی کردند.
همین کوچ ناگهانی کافی بود که بازار شایعات و شائبهها دوباره داغ شود. درحالیکه برخی از تحلیلگران این کوچ تلگرامی را ناشی از مقدمهچینی برای فیلترینگ تلگرام در یکی دو روز اخیر میدانند، سکوت این روزهای وزارت ارتباطات هم صحه بر این گمانهزنیها گذاشته است. وزارتخانهای که سکاندار جوانش پیش از این بارها و بارها و در اظهارنظرهای مختلف مخالفت خود را با فیلترکردن گردش آزاد اطلاعات اعلام کرده است.
چرا دولتیها به یکباره از تلگرام کوچ کردند؟
رئیسجمهوری با فیلترینگ تلگرام مخالف است. این موضوع را چند روز پیش حاجی دلیگانی، نماینده اصولگرای مردم در مجلس شورای اسلامی به «شهروند» اعلام کرده بود، با این حال فشارها تا جایی ادامه یافت که دیروز، رئیس مرکز مدیریت راهبردی ریاستجمهوری در بخشنامهای به کلیه دستگاههای اجرایی، استفاده از پیامرسانهای خارجی در تمامی نهادها و موسسات دولتی و عمومی غیردولتی را ممنوع اعلام کرد.
در متن بخشنامه رضا جواهری آمده که «به استناد بند ۷ مصوبه شورایعالی فضای مجازی با موضوع سیاستها و اقدامات ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی، میبایست کلیه نهادها و موسسات دولتی و عمومی غیردولتی هرگونه تبلیغات خود در محیط پیامرسانهای اجتماعی را صرفا از طریق پیامرسانهای اجتماعی داخلی که به صورت رسمی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام میشود، انجام دهند. بدیهی است هرگونه استفاده از پیامرسانهای اجتماعی خارجی برای مکاتبات اداری و ارایه خدمات اداری ممنوع است.»
کشوقوس تلگرام...
پاوول دروف، بنیانگذار روسی تلگرام این روزها حسابی خبرساز است. درحالیکه چند روز پیش روسیه فیلترینگ تلگرام را آغاز کرد، تنها چند ساعت بعد دروف درباره انتقال سرورها به آمازون و گوگل توییت کرد و خبر داد که فیلترینگ این شبکه اجتماعی غیرممکن شده است. آیا این بنیانگذار روسی برای بیش از 40میلیون کاربر ایرانی هم تدبیر تازهای خواهد اندیشید؟دیماه امسال و بعد از گسترش اعتراضات سراسری، تلگرام فیلتر شد.
همان روزها، درحالیکه آذریجهرمی درحال مکاتبه با دروف برای حل مشکل فیلترینگ تلگرام و انتقال سرورها به ایران بود، بیش از 30میلیون ایرانی با فیلترشکن همچنان از تلگرام استفاده میکردند. موضوعی که محمود صادقی، نماینده مردم تهران نگرانکنندهتر از فیلترنبودن تلگرام میداند و بارها نسبت به آن هشدار داده است.
رمضانعلی سبحانیفر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی: قرار نیست برای افراد تعیین تکلیف شود