bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۶۳۴۳۰

مذاکرات کره شمالی و آمریکا چه خطراتی برای ایران دارد؟

"اگر کره شمالی، شاید در ازای دریافت مزایایی از واشینگتن، ماهیت خرید‌های تهران در دهه ۱۹۹۰ را افشا کند، دولت ترامپ از این اطلاعات به عنوان برهانی درباره مقاصد و بلندپروازی‌های ایران استفاده خواهد کرد. البته این امر به نتیجه نشست سنگاپور بستگی دارد".

تاریخ انتشار: ۱۸:۰۰ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۷
مذاکرات کره شمالی و آمریکا چه خطراتی برای ایران دارد؟

فرارو- رسانه آمریکایی از امکان تبادل اطلاعات مهم بین کره شمالی و آمریکا سخن گفت.

به گزارش فرارو، مدت‌هاست که برخی از رسانه‌ها و تحلیلگران آمریکایی ادعا می‌کنند بین ایران و کره شمالی در زمینه هسته‌ای و موشکی همکاری وجود دارد. اکنون پس از نشست تاریخی سران آمریکا و کره شمالی، این ادعا‌ها مجددا مطرح شده است.
 
روزنامه واشینگتن‌تایمز در گزارشی مدعی شد که نشست دونالد ترامپ و کیم جونگ اون ممکن است تبادل اطلاعات کلیدی درباره برنامه هسته‌ای ایران را فراهم کند.

بنا به ادعای این روزنامه، مقامات ایرانی نشانه‌های نشست ترامپ و کیم درخصوص تبادل احتمالی اطلاعات مهم بین دو طرف درباره برنامه هسته‌ای ایران را رصد می‌کنند.

نشست سران آمریکا و کره شمالی در حالی صورت گرفت که یک ماه پیش، ترامپ از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران خارج شد و تحریم‌ها را مجددا علیه ایران برقرار کرد.

روز دوشنبه ایران به کره شمالی در مذاکره با آمریکا هشدار داد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه در این باره گفت: "با توجه به پیشینه و تاریخ رفتار و روابطی که از آمریکا می‌شناسیم به ویژه از شخص آقای ترامپ که در مدت ریاست‌جمهوری‌اش اقداماتی مبتنی بر کارشکنی، خروج از توافق‌ها و قرارداد‌ها و تخطی از تعهدات انجام داده است به ویژه در رابطه با برجام، نگاه خوش‌بینانه‌ای به این مساله نداریم و معتقدیم دولت کره باید با هوشیاری کامل در این خصوص برخورد کند؛ چرا که ماهیت حاکمیت آمریکا ماهیتی نیست که بتوان خوش‌بینانه درباره آن قضاوت کرد".

واشینگتن تایمز با اشاره به اظهارات قاسمی، نوشت: " با این حال، در ورای اظهارات تند معمول، ایران مشتاقانه رصد خواهد کرد که چه نوع توافقی ممکن است بین واشینگتن و کره شمالی امضا شود. علاوه بر این، ایران نشانه‌ها در خصوص آمادگی پیونگ‌یانگ برای اشتراک‌گذاری اطلاعات با واشینگتن درباره تعاملاتش با تهران را رصد می‌کند".

موضوع امکان تبادل اطلاعات بین پیونگ‌یانگ و واشینگتن درباره ایران، چند روز پیش توسط علی آلفونه، پژوهشگر شورای آتلانتیک مطرح شد.

واشینگتن‌تایمز به نقل از آلفونه نوشت: " ترامپ و مایک پومپئو، وزیر خارجه، اصرار کرده‌اند که تهران فعالیت‌های هسته‌ایش را افشا کند. کره شمالی، می‌تواند اطلاعات مهمی درباره این فعالیت‌ها، بخصوص ارتباطاتی که رئیس‌جمهور متوفی ایران، اکبر هاشمی رفسنجانی، با پیونگ‌یانگ برقرار کرد، فراهم کند ".

این روزنامه در ادامه مدعی شد که رفسنجانی در خاطرات خود اشاره کرده که او مجید عباس پور، مشاور وقت رئیس‌جمهور در امور صنایع هسته‌ای، رادیولوژی، بیولوژیکی و شیمیایی، را فراخوانده تا در ازای صادرات نفت به کره شمالی "کالای ویژه" و "فوت‌وفن فنی" از پیونگ‌یانگ تهیه کند.

الفونه در یادداشتی در نشریه عرب‌ویکلی، به طور مفصل به مسئله تبادل اطلاعاتی محتمل در نشست ترامپ و کیم پرداخت و نوشت: "کره شمالی، شاید در ازای دریافت مزایایی از واشینگتن، ماهیت خرید‌های تهران در دهه ۱۹۹۰ را افشا کند، دولت ترامپ از این اطلاعات به عنوان برهانی درباره مقاصد و بلندپروازی‌های ایران استفاده خواهد کرد. البته این امر به نتیجه نشست سنگاپور بستگی دارد".

ممکن است آمریکایی‌ها که اکنون به دنبال اعمال فشار حداکثری علیه ایران هستند، ادعا کنند که از کره شمالی مدارکی به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد برنامه هسته‌ای ایران با کره شمالی ارتباط داشته است. از همین منظر، مذاکرات کنونی پیونگ‌یانگ و کره شمالی حائز اهمیت است.

اما علاوه بر مسئله تبادل اطلاعات، توافق احتمالی کره شمالی و آمریکا اهمیت دیگری هم دارد. طبق بیانیه رسمی که کاخ سفید پس از نشست ترامپ و کیم منتشر کرده، کره شمالی متعهد شده که برای هسته‌ای‌زدایی کامل شبه‌جزیره کره کار کند.

پیش‌تر ترامپ با ادعای اینکه او به دنبال امضای توافق بهتری با ایران است، از برجام خارج شد.

اکنون اگر مذاکرات کره شمالی به یک توافق نهایی برسد و این کشور واقعا به طور دائمی تسلیحات هسته‌ایش را کنار بگذارد، آمریکا ممکن است در قبال ایران هم درخواست‌های مشابهی مطرح کند. البته با این تفاوت که ایران سلاح هسته‌ای ندارد. اما ممکن است آمریکا پس از هسته‌ای‌زدایی از شبه جزیره کره، درخواست کنند که کل برنامه هسته‌ای ایران تعطیل شود.

الیوت آبرامز، معاون سابق مشاور امنیت ملی آمریکا، طی گفتگویی با روزنامه جروزالم‌پست، به همین نکته اشاره کرد و گفت اگر ترامپ در امضای یک توافق با کره شمالی موفق شود، او خواهد گفت که با ایران هم همین نوع توافق می‌خواهم.
امید
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
اینقدر سریع قضاوت نکنید به نظر نمی اید کره شمالی همه برگ هایش را پیش ترامپ رو کند منتظر
اولین موضع گیری های کره مقابل امریکا پس از فروکش کردن جو مذکرات باشید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
ممنون از خاطرات گهربار رفسنجانی!
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
تنها درز اطلاعات همكاري هاي تهران پيونگ يانگ مطرح نيست، مهمتر الگويي است كه آمريكايي از تعامل با كره شمالي مي خواهند بسازند و سپس با كمك اروپايي ها بر سر ايران بكشند؛ دولت مدهوش ما اگر خود را بي نياز از كار با ساير كشورها نمي دانست، از قبل با كره اي ها كه روابط خوبي با ما داشته اند تعامل و رايزني مي كرد و بر روند جا ي اثر مي گذاشت. بي شك الگوي تعاملات آمريكا با كره شمالي، كشوري كه هم بمب اتمي دارد و هم توان موشكي قادر به رسيدن به سرزمين اصلي آمريكا، دامن سياست خارجي مارا خواهد گرفت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
بد گیر افتادید
ناشناس
United States of America
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
تنها خطرش مقایسه کردن کره با ایران و تحلیل های ابکی کیهان
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
یک کشور یا باید به مردم خود تکیه کند یا به همه باج بدهد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
ایران هسته ای زدایی از خاور میانه را مطرح کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
بعد توافق بین آمریکا و کره
ما میشیم تنها دشمنان آمریکا
اگر جنگی اتفاق بی افته بهتر است دلواپسان خودشان را برای جنگیدن آماده کنند...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
اکنون ایران در بدترین شرایط تاریخی قرار دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
چنین مدارکی کاملا بی ارزش و بی حاصل است. در جریان برجام گزارشی منشر شد که ایران در سال های دور دنبال چنین سلاحی بوده و بعد از آن دیگر آن را دنبال نکرده. پرونده آن هم بسته شد.
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
یعنی دو تا خر داشتم، نمی دادم این ببره بچرونشون...
بعد یک کشور (آمریکا ) را دادن دست این!!!
ناشناس
Germany
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۳
اگر عاقل باشیم هیچ خطری که نداره هیچ همش منفعته.این مذاکرات نشون داد حتی اگر به بمب اتم هم برسی باز این دیپلماسی و درایت سیاسیه که تعیین کننده خواهد بود