bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۶۸۶۰۵

رئیس سازمان بازرسی: جزئیات پرونده واردات خودرو فعلا محرمانه است

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: تحقیقات بازرسان این سازمان در خصوص پرونده واردات خودرو هنوز تمام نشده و به صورت مشترک با دادستانی تهران ادامه دارد اما فعلا جزئیات گزارش های این پرونده محرمانه است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: تحقیقات بازرسان این سازمان در خصوص پرونده واردات خودرو هنوز تمام نشده و به صورت مشترک با دادستانی تهران ادامه دارد اما فعلا جزئیات گزارش های این پرونده محرمانه است.

ناصر سراج در گفت‌وگو با ایرنا، در پاسخ به این سوال که آیا گزارش سازمان بازرسی کل کشور در خصوص واردات غیرمجاز خودروهای لوکس تکمیل و به مراجع قضایی ارسال شده است یا خیر اظهار داشت: مشغول کار روی این پرونده هستیم و هنوز بررسی‌ها و تحقیقات سازمان بازرسی روی این موضوع تمام نشده است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: به دلیل محرمانه بودن گزارش های این سازمان، امکان بیان جزئیات پرونده وجود ندارد اما به صورت مشترک با دادستانی و مرجع قضایی، مشغول کار روی پرونده واردات غیرمجاز خودرو و همچنین پرونده سکه و ارز هستیم.

سراج ادامه داد: بخشی از پرونده را به مرجع قضایی ارسال کردیم اما هنوز تحقیقات و بررسی‌های سازمان بازرسی تمام نشده است.

پیشتر آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه‌قضائیه از احضار، بازجویی و ممنوع‌الخروجی برخی مدیران و مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با پرونده واردات خودرو خبر داده است.

رئیس جمهوری نیز چند روز پیش طی نامه‌ای ضمن صدور برخی دستورات به وزارتخانه‌های ذی‌ربط در خصوص پرونده واردات خودرو، از رئیس قوه‌قضائیه خواست ترتیبی اتخاذ کند تا با دقت و سرعت و خارج از نوبت به این پرونده رسیدگی شود و مجرمان و متخلفان به مجازات قانونی برسند و اموال و سودهای کلان نامشروع به بیت‌المال بازگردد.

سخنگوی قوه‌قضائیه نیز در یکصد و بیست و هشتمین نشست خبری خود از ایجاد شعب و قضاوت ویژه در دادسرا و دادگاه برای رسیدگی به پرونده واردات خودرو، سکه و ارز خبر داده است.

آن طور که رئیس جمهوری اعلام کرد، «بنا بر گزارش وزارت اطلاعات این تخلف از طریق ثبت سفارش‌های غیرقانونی و اخلال در بازار موجب تشدید واردات خودرو و خروج گسترده ارز از کشور، ایجاد تقاضای کاذب و افزایش بی‌رویه قیمت، کسب سودهای نامشروع و بروز پدیده دلالی در حوزه ثبت سفارش شده است و طبق گزارش وزارت صمت(صنعت، معدن و تجارت) تخلفات از طریق دستکاری در تاریخ ثبت سفارش، تغییر در عنوان کالای مورد سفارش و تخلف در نحوه و زمان پرداخت وجه انجام شده است.

در این گزارش گروه‌های اصلی درگیر در تخلفات ثبت سفارش خودرو شامل برخی کارکنان وزارت صمت، تعدادی از واردکنندگان خودرو و چند نفر از کارشناسان شرکت رایانه‌ای طرف قرارداد برای پشتیبانی از سامانه ثبت سفارش معرفی شده‌اند.»

دوم مرداد عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب از دستگیری پنج نفر در ارتباط با پرونده واردات خودروها خبر داد و گفت: یکی از متهمان که زن است، پیش از تشکیل پرونده قضایی از کشور خارج شده و سه متهم روز پنجشنبه گذشته ( 28 تیر) و دو متهم دیگر روز یکشنبه ( 31 تیر) دستگیر شده‌اند.

او گفته که نام متهم فراری این پرونده فرشته تنگستانی است.

یکم مرداد امسال نیز حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در حاشیه جلسه مسئولان عالی قضایی گفت که یکی از دستگیرشدگان مدیرکل سازمان توسعه تجارت و دیگری معاون وی است.