bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۲۲۴۲

(تصاویر) شهر تاریخی ترکیه غرق می‌شود؟!

برخی از کارشناسان و باستان‌شناسان اعلام کرده‌اند که با پایان پروژه ساخت سد در حصن کیفا، بیش از ۳۰۰ اثر باستانی و نزدیک به ۲۰۰ زیستگاه به نابودی کشیده خواهد شد. همین امر سبب شده است مردم ترکیه به شدت خشمگین و معترض شوند.

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۹ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۷
فرارو- حصن کیفا Hasankeyf شهری باستانی در کرانه‌ی رودخانه‌ی دجله، در استان باتمان و در بخش جنوبی کشور ترکیه است.

این شهر باستانی، سال‌های زیادی را تحت تصرف امپراتوری‌های روم، بیزانس و عثمانی بوده‌ است و همین تاریخچه‌ی باستانی این شهر قدیمی، باعث شده تا گردشگران زیادی از بنا‌ها و غار‌ها و دژ‌های باقی‌مانده از دوران مختلف، بازدید کنند. در میان سازه‌های مهم حصن کیفا، بقایای کاخ آرتور از قرن ۱۲، مسجدی از سال ۱۴۰۹ و آرامگاه استوانه‌ای زینال‌بی را می‌شود نام برد.
 
در اواخر ۱۹۹۰ حصن کیفا به مسئله مهمی تبدیل شد، زیرا سد ایلی‌سو (بخشی از پروژه عظیم جنوب شرق آناتولی) این شهر باستانی را در معرض نابودی قرار می‌داد.

مسئولین ترکیه معتقدند که این سد، تولید انرژی و آبیاری را برای منطقه فراهم می‌کند، به پیشرفت شهری کمک می‌کند و باعث ایجاد شغل برای مردم محلی می‌شود. همچنین آن‌ها اعتقاد دارند که این سد مکانی برای جذب توریست و ورزش‌های آبی خواهد شد. این در حالی است که برخی از فعالان محیط زیست و اهالی منطقه با نظر اعلام شده از سوی دولت موافق نیستند.

برخی از کارشناسان و باستان‌شناسان نیز اعلام کرده‌اند که با پایان پروژه ساخت سد در حصن کیفا، بیش از ۳۰۰ اثر باستانی و نزدیک به ۲۰۰ زیستگاه به نابودی کشیده خواهد شد. همین امر سبب شده است مردم ترکیه به شدت خشمگین و معترض شوند.

طرح ساخت چنین سدی، برای نخستین مرتبه در دهه‌ی ۵۰ میلادی مطرح شد. کنسرسیوم سد ایلی‌سو، پس از اعلام بانک جهانی در سال ۲۰۰۸ میلادی، مبنی بر عدم موفقیت خود در حفظ استاندارد‌های محافظت از میراث فرهنگی در طی این پروژه، از ادامه‌ی سرمایه‌گذاری خودداری و آن را متوقف کرد. این در حالی است که این پروژه یک بار دیگر شروع شده و در سال‌های اخیر نیز پیشرفت‌هایی را به خود دیده است.
 
 
عکس‌ها: رویترز
شهر
United Arab Emirates
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۹
افزایش جمعیت مجبورشان کرده مانند ما.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
صد چراغ دارد و بيراهه ميرود
بگذار بيفتد و بيند سزاى خويش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
چند روز پیش بود یک حمام باستانی رو با چندین خودروی سنگین به یک مکان دیگه نقل کردن. این ترکها از لحاظ مهندسی در رده بالایی فعالیت میکنند و مطمئنم تمام این اثار رو یا با روشی حفظ و یا انتقال خواهند داد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
کلا ترکیه تنش خورده به تنه ایران و داره راه ایران رو میره و وضعیت ایران براش عبرت نشده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
آخر اونجا هم اخبار بصورت پاستوريزه در اختيار مردم قرار مي گيرد و آنها خبر از حال ديگران ندارند.
عباس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
بی شعوری بشریت را کجا خواهد برد !!!؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
به ورطه نابودي.
انتشار یافته: ۹
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۶
پس ترکیه هم مثل خودمون شده . به سد سازی های غیر اصولی رو آورده. قیمت دلار هم که داره اون جا میره بالا. یعنی ما تو این زمینه تقریبا یه 10 سال جلو تریم . هورا هورا
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۹
اين بار هم ما ركورد زديم.
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین