bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۵۲۳۸

روایت جنجالی رئیس اطلاعات خارجی فرانسه از سه رئیس‌جمهور

باجولی درباره این تماس گفت:" واقعیت این است که سخنان ترامپ ارزشی ندارد. زیرا جهان به سبب او، شاهد فروپاشی روابط متعدد بین کشور‌ها است. این امر بسیار نگران‌کننده است".

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۸ - ۰۴ مهر ۱۳۹۷
روایت جنجالی رئیس اطلاعات خارجی فرانسه از سه رئیس‌جمهور

فرارو- چهره اطلاعاتی فرانسوی در کتاب جدیدش روایت‌های مناقشه‌برانگیزی از چندین رئیس‌جمهور مطرح کرده است.

به گزارش فرارو، برنار باجولی، رئیس دستگاه اطلاعات خارجی فرانسه طی دیداری با روزنامه‌نگاران دیپلماتیک داستان‌هایی درباره اتفاقاتی که بین او و سه رئیس‌جمهور افتاده، بیان کرده است.

به گزارش الجزیره، باجولی در دیدار با روزنامه‌نگاران، درباره کتاب جدیدش صحبت کرده است. عنوان این کتاب که به زودی منتشر می‌شود، "خورشید دیگر از شرق طلوع نمی‌کند" است. باجولی، سفیر فرانسه در چندین کشور از جمله الجزایر، سوریه، عراق و افغانستان هم بوده است.

او در این دیدار چندین خاطره تعریف کرده و از روزنامه‌نگاران خواسته بعضی از این خاطرات را منتشر نکنند.

دونالد ترامپ
باجولی گفته پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور سابق فرانسه در نوامبر ۲۰۱۶ با او تماس گرفت تا به او تبریک بگوید. ترامپ به اولاند گفت: "توافق هسته‌ای با ایران احمقانه بود". اولاند در پاسخ گفت:  "پس من هم احمق هستم".

باجولی درباره این تماس گفت: "واقعیت این است که سخنان ترامپ ارزشی ندارد. زیرا جهان به سبب او، شاهد فروپاشی روابط متعدد بین کشور‌ها است. این امر بسیار نگران‌کننده است."

بشار اسد
باجولی گفته درباره اسد ارزیابی درستی نداشته است. زیرا او فکر نمی‌کرد که اسد هیچگونه بلندپروازی سیاسی داشته باشد. بنا به ادعای این مقام سابق فرانسوی، یکی از معاونان اسد در دمشق به او پیامی فرستاده که در آن ذکر شده که بشار احتمالا جانشین بردارش باسل شود و بدین ترتیب بشار جانشین پدرش حافظ اسد خواهد شد. باسل در سال ۱۹۹۴ درگذشت.

باجولی درباره احتمال قدرت‌گیری بشار گفت: "فکر نمی‌کنم این فرضیه درستی باشد. این جوان (بشار) به هیچ چیزی جز تحصیل در رشته پزشکی اهمیت نمی‌دهد."

باجولی مدعی شده او بشار را به خوبی می‌شناسد و قبلا از او پرسیده بود که آیا به سیاست اهمیت می‌دهد یا خیر. پاسخ بشار منفی بوده است. به گفته باجولی، بشار مایل بود که در یکی از دانشگاه‌های فرانسوی تحصیل کند.

حافظ اسد با تحصیل بشار در پاریس مخالف بود. هنگامی که باجولی برای بشار یک کرسی در یک دانشگاه شهر لیون پیدا کرد، پدرش بار دیگر با اعزام پسر به فرانسه مخالفت کرد. بعد‌ها معلوم شد که تحصیل در کل فرانسه برای بشار ممنوع بود.

باجولی افزود: "وقتی (بشار) رئیس‌جمهور شد، با خودم گفتم او یک جوان مودب و بسیار خوبی است. با توجه به اینکه فرهنگ بالایی دارد نخواهد توانست به طور دائمی سوریه را رهبری کند. اما من اراده نیرومند علوی‌ها برای باقی ماندن در قدرت را نادیده گرفته بودم. آن‌ها نمی‌خواهند دوباره، مانند دوره قبل از تحت الحمایگی فرانسه، برده سنی‌ها شوند."

عبدالعزیز بوتفلیقه
اظهارات باجولی درباره عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس‌جمهور الجزایر، باعث بحث و جدل در این کشور شد. باجولی گفته بوتفلیقه "فقط به طور مصنوعی زنده است". گفتنی است که بوتفلیقه از بیماری رنج می‌برد و به سختی می‌تواند در انظار عمومی ظاهر شود. اکنون باجولی می‌گوید او برای رئیس‌جمهور الجزایر آرزوی عمر طولانی دارد.

مقام اطلاعاتی فرانسوی گفت: "مومیایی کردن قدرت در الجزایر فقط به نفع گروه‌های فرصت طلب خدمت است."
bato-adv
bato-adv
bato-adv