bato-adv
کد خبر: ۳۷۷۵۲۷

روايت سردار جلالی از شنود مكالمات در مذاکرات برجام

‌يک بار در زمان مذاکرات هسته‌اي، آقاي ظريف به من مي‌گفت من وقتي براي مذاکره مي‌روم، آقاي کري (وزير خارجه وقت آمريکا) که مي‌خواست با تلفن صحبت کند يک گوشه سالن مي‌نشست و يک چادر الکترومغناطيسي دورش مي‌کشيدند که هيچ‌کس نتواند از بيرون آن را شنود کند و با رئيس‌جمهور آمريکا مشورت مي‌کرد. بعد من (ظريف) که مي‌خواستم با رئيس‌جمهور خودمان صحبت کنم همه آنجا شنود مي‌کردند و نفر دهم، يازدهم به رئيس‌جمهور مي‌رسيد! لذا وسيله‌اي براي من درست کنيد که بتوانم ارتباط امن برقرار کنم. خب الان اين وسيله در اختيار است و مي‌‌توانند از آن استفاده کنند.

تاریخ انتشار: ۰۱:۱۵ - ۲۶ مهر ۱۳۹۷
روايت سردار جلالی از شنود مكالمات در مذاکرات برجام
 
سردار غلامرضا جلالي رياست سازمان پدافند غيرعامل کشور در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس درباره استفاده مسئولان از تلفن هوشمند، قطع اينترنت توسط آمريکا در آبان، جابه‌جايي فرمانده اسبق سايبري آمريکا و ماجراي شنود مکالمات ظريف و روحاني در برجام گفته که خلاصه آن در ادامه مي‌آيد:
 
‌ما با همه وزارتخانه‌ها ارتباط داريم و ممکن است در برخي موضوعات اختلاف‌نظر باشد. مثلا در حوزه محصولات تراريخته، ما با وزارت جهاد کشاورزي اختلاف داريم، ما مي‌گوييم اين موضوع ضرر دارد آنها مي‌گويند ضرر ندارد. درخصوص وزارت ارتباطات هم الان هماهنگي خوبي داريم و اقدامات اوليه رزمايش مشترک را انجام مي‌دهيم.
 
‌درباره استفاده مسئولان از تلفن هوشمند: هدف ما اين بود که اولا مسئولان، تهديدات اين گوشي‌ها را بشناسند چون تلفن هوشمند قابليت‌هاي زيادي دارد. نکته دوم هم اين بود که گفتيم هوشمندانه از آن استفاده کنند. يکي از تهديدات اين گوشي‌ها اين است که مکان آن قابل رديابي است. به عنوان مثال وزيري که يک تيم محافظ و دو ماشين پيش و پس دارد و مي‌خواهد کسي از رفت‌وآمد و مکان مراسمش چيزي نفهمد، خب با داشتن آن گوشي بي‌معني است. اگر مهم نيست وزير هر لحظه کجاست، خب تيم حفاظت نياز ندارد و اگر مهم است که کسي خبر نداشته باشد، پس آن گوشي را هم نبايد استفاده کند.
 
‌يک بار در زمان مذاکرات هسته‌اي، آقاي ظريف به من مي‌گفت من وقتي براي مذاکره مي‌روم، آقاي کري (وزير خارجه وقت آمريکا) که مي‌خواست با تلفن صحبت کند يک گوشه سالن مي‌نشست و يک چادر الکترومغناطيسي دورش مي‌کشيدند که هيچ‌کس نتواند از بيرون آن را شنود کند و با رئيس‌جمهور آمريکا مشورت مي‌کرد. بعد من (ظريف) که مي‌خواستم با رئيس‌جمهور خودمان صحبت کنم همه آنجا شنود مي‌کردند و نفر دهم، يازدهم به رئيس‌جمهور مي‌رسيد! لذا وسيله‌اي براي من درست کنيد که بتوانم ارتباط امن برقرار کنم. خب الان اين وسيله در اختيار است و مي‌‌توانند از آن استفاده کنند. در مرحله بعد، بايد يک گوشي هوشمند داخلي بسازيم که در سال ۹۷ ان‌شاءالله به نتيجه مي‌رسد. البته ما اين را به عنوان نمونه اول درست مي‌کنيم و بعد صنعت بايد آن را توليد انبوه کند.
 
‌درباره قطع اينترنت توسط آمريکا در آبان: اگرچه احتمال اين کار را ضعيف مي‌دانيم اما از طرفي، در صورتي که اين اتفاق بيفتد، تدابيري ديده شده که کارکردهاي ضروري کشور حفظ شود و شبکه ملي اطلاعات به اندازه‌اي که آماده شده بناست که بتواند خدمات اساسي مردم را جواب دهد. در حوزه سايبري توانمندي متقارن نيست و ابرقدرت در سايبر نداريم، يک کشور کوچک هم به اندازه يک ابرقدرت مي‌تواند نقش‌آفريني کند و بنابراين بستگي به ميزان توانمندي و آسيب‌پذيري دارد. کشوري آسيب‌پذيرتر است که سايبري‌تر است. آمريکايي‌ها نسبت به ما سايبري‌تر هستند و زيرساخت‌هايشان بيشتر از ما سايبري است پس طبيعتا آسيب‌پذيرترند.
البته تصور ما از تهديد آمريکا يک تهديد ترکيبي بر بستر شبکه اجتماعي است. يعني او مي‌خواهد با ابزار شبکه، رسانه و گوشي و اينترنت، مردم ما را تحريک و سازماندهي کند و به جان دولت و حکومت بيندازد. خب اگر اينترنت را قطع کند دست‌ خودش را کوتاه مي‌کند. عراقي‌ها يک بار در جنگ به ما شيميايي زدند و باد به سمت آنها وزيد و خودشان مسموم شدند و از بين رفتند؛ الان هم همين‌طور است.
من تحليلي راجع به جابه‌جايي فرمانده اسبق سايبري آمريکا داشتم و اعتقادم اين است که اين تغيير براساس اقدام ناشيانه در حمله سايبري به نطنز اتفاق افتاد. برداشت او اين بود که مي‌تواند با حمله سايبري تمام سيستم هسته‌اي ما را نابود کند و تبعات آن را هم بپذيرد. رفت اين را به اوباما گفت و اوباما هم خامي کرد و رمز عمليات‌ به نام‌ بازي المپيک را طرح کرد و وقتي اين مطرح شد در واقع براي اولين‌بار يک رئيس‌جمهور، مسئوليت حمله سايبري به يک کشور ديگر را پذيرفته و اين‌گونه به ما حمله شد.
 
يک سال بعد بررسي کردند که در برابر حمله‌اي که کردند چقدر منفعت کردند و چقدر آسيب ديدند؟ نتايج بررسي‌شان نشان مي‌داد که ميزان آسيب‌پذيري با چيزي که به دست آوردند صد به يک بود؛ يعني يکي زدند، صدتا خوردند. لذا اين فرمانده را بازنشسته و عزل کردند. اين موضوع در رسانه‌ها مطرح نشد اما تحليل ما اين است که اين فرمانده به دليل بي‌کفايتي در اين موضوع عزل شد. بنابراين ما يک صحنه درگيري سايبري داشتيم.
bato-adv
bato-adv