bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۰۳۸۱

احمد توکلی: حرف آقای ظریف درست بود

در حالی که قرار است کمیسیون امنیت ملی مجلس یکشنبه آینده ۲۷ آبان، ایرادات شورای نگهبان به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) را با حضور نمایندگان دولت و شورای نگهبان بررسی کند، یک عضو مجمع تشخیص مصلحت دیروز از شانس تایید لایحه CFT سخن گفت. احمد توکلی با اشاره به اینکه این لایحه هم‌اکنون در مجمع تشخیص یکی از موضوعات مورد بحث است، گفت که با توجه به گرایش عمومی در مجمع شاید این لایحه پذیرفته شود. لایحه CFT یکی از پیش‌شرط‌های FATF است.

تاریخ انتشار: ۰۰:۲۰ - ۲۴ آبان ۱۳۹۷

«ظریف به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس احضار شد» این تیتری بود که دیروز رسانه‌های مخالف دولت از قول رئیس کمیسیون امنیت ملی زدند.

به گزارش ایران، حشمت الله فلاحت پیشه اما خودش می‌گوید که به هیچ رسانه‌ای نگفته ظریف به کمیسیون امنیت ملی «احضار» شده است. چرا که از قبل هم قرار بوده جلسه روز یکشنبه این کمیسیون با حضور وزیر خارجه و با دستور کار بررسی ایرادات شورای نگهبان به CFT برگزار شود.

ماجرای حمله جدید مخالفان به ظریف سه روز است که شروع شده؛ بر سر سخنان او درباره وجود پولشویی گسترده در ایران و ممانعت مرتکبان به این پولشویی در روند بررسی لوایح FATF. آنها می‌گویند ظریف به نظام تهمت پولشویی زده و با این کار به دشمن آتو داده. وزیر خارجه همچنین از سوی این جریان متهم است که در آستانه بررسی مجدد لایحه CFT قصد جوسازی علیه مخالفان را دارد. این جریان حالا در حملات خود به ظریف خواستار استیضاح و حتی محاکمه او شده‌اند.

در خواست محاکمه ظریف را روز سه‌شنبه اول بار کریمی قدوسی مطرح کرد و در پی او روزنامه کیهان دیروز نوشت که ظریف یا باید ادعاهای خود را اثبات کند یا باید او را محاکمه کرد.

در امتداد همین حملات بود که فارس، تسنیم و مهر از قول حشمت‌الله فلاحت پیشه تیتر زدند: «ظریف احضار شد». اما گویا واقعیت چیز دیگری بوده. ظهر دیروز فلاحت پیشه به خبرگزاری پانا گفت که «من از واژه احضار استفاده نکردم. واژه احضار را دوستان (خبرگزاری‌های تسنیم و فارس) لطف کردند و به کار بردند و من نگفتم که ظریف احضار شده است. من گفتم که ما رابطه عادی با وزارت امور خارجه و وزیر آن داریم و نشست‌های متقابل بسیاری را برگزار می‌کنیم.»

او ادامه داد: «روز یکشنبه نیز آقای ظریف را به عنوان یکی از اعضای تأثیرگذار در زمینه لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم به نشست کمیسیون امنیت ملی برای بررسی CFT دعوت کرده‌ایم و در قالب آن نشست این بحث مطرح خواهد شد.» دعوتی که به گفته فلاحت پیشه یک هفته قبل از شروع جنجال‌های اخیر انجام شده بود و ربطی به این مسائل نداشت.

او البته می‌گوید: «ما در همه مذاکراتی که درباره لوایح FATF و سایر مباحث با حضور آقای ظریف داشته‌ایم، موضوع پولشویی در آن مطرح نشده است. علت غیرعلنی و محرمانه بودن جلسات کمیسیون امنیت ملی نیز همین است که در آن مباحث بدون سند مطرح نشود. من به همین دلیل گفتم که حرف‌های آقای ظریف «غیرمستند» است چون سندی درباره آن به ما نداده‌اند ولی ما امیدواریم آقای ظریف در این نشست حضور یافته و مباحث خود را مطرح کنند.»

واکنش وزارتخانه به حملات علیه ظریف
دیروز همچنین سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به فضای ایجاد شده گفت: سخنان وزیر امور خارجه نگاهی آسیب‌شناسانه به استفاده از منابع مالی نامشروع در برابر اقدامات قانونی و تدابیر شفافیت ساز نظام است و بهره‌برداری‌های سیاسی از سخنان دلسوزانه امری ناصواب و بی‌ثواب است. بهرام قاسمی در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص بازتاب اظهارات وزیر امور خارجه در زمینه پولشویی که منجر به واکنش برخی مخالفان و بسیاری از موافقان در میان افکار عمومی و نخبگان کشور شد، تصریح کرد: آنچه از سوی جناب آقای دکتر ظریف در خصوص پولشویی بیان شد و متأسفانه بخشی از آن مورد بهره‌برداری‌های سوء و جناحی برخی افراد قرار گرفته است، تنها بیان صادقانه یکی از مشکلات و مسائل کشور است که پیش از این نیز بارها از سوی بسیاری از مقامات عالی رتبه کشور در قوای سه گانه و در دولت‌های مختلف، بیان شده و یافتن راه‌های قانونی برای مقابله با آن، همواره مورد تأکید نظام و ارکان عالی آن بوده است.

سخنان وزیر امور خارجه در این باب نه ادعایی جدید است و نه جنبه افشاگری داشته است، بلکه صرفاً نگاهی واقع بینانه و آسیب شناسانه به یکی از آفات جانبی این پدیده یعنی استفاده برخی از منابع مالی نامشروع برای فضاسازی و فشار روانی در برابر اقدامات قانونی و تدابیر شفافیت ساز دولت است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گزارش‌ها و آمارهایی که تاکنون برخی از سازمان‌های نظارتی و مسئول در خصوص برخی از معضلات و آسیب‌های اقتصاد کلان کشور ارائه کرده‌اند، اظهار داشت: بارها توسط بسیاری از دستگاه‌های ذی‌ربط گفته شده است که به‌طور مثال روزانه ده‌ها میلیون‌ لیتر انواع سوخت از کشور قاچاق می‌شود، همچنین آمارها و گزارش‌هایی از حجم قابل توجهی از قاچاق انواع کالا و ارز منتشر می‌شود که مراجع رسمی ارزش آن را ده‌ها میلیارد دلار برآورد می‌کنند؛ همچنین گفته می‌شود که سالانه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد.

قاسمی تأکید کرد: همانگونه که وزیر امور خارجه در مصاحبه خود بیان کردند بسیاری از منتقدان اف ای تی اف از دلسوزان کشور هستند و مطلقاً به فرد یا ارگانی اشاره نداشته‌اند؛ اما واقعیت پولشویی توسط باندهای تبهکار داخلی یا قاچاقچیان بین‌المللی قابل کتمان نیست و چه بسا همان‌ها برای جلوگیری از شفافیت و جرم‌انگاری این پدیده با پول‌های کثیف به فضاسازی و گل آلودکردن شرایط برای فرار از مسئولیت و مجازات روی آورند. قاسمی در پایان یادآور شد: بی‌شک فرهنگ نقد و نقادی منصفانه امری نیکو و کاری بخردانه و امری الزامی است؛ اما بهره‌برداری سیاسی و جناحی از بخش‌هایی از سخنان آن هم سخنان از روی حسن نیت وزیر امور خارجه که دلسوزانه و در جهت آسیب شناسی برخی معضلات و مشکلات کشور و مردم بیان شده است، امری است ناصواب و بی‌ثواب.

پروژه‌ای برای انحراف بررسی CFT
اما مسأله اصلی در آستانه بررسی مجدد لایحه CFT در مجلس می‌تواند این باشد که آیا مخالفان دولت حرف‌های اخیر ظریف را موقعیتی مناسب دیده‌اند برای زمینه‌سازی رد این لوایح در مجلس؟ شاید نزدیک‌ترین گمانه‌ای که به ذهن خطور می‌کند همین باشد. چه آنکه از فضای مجلس اینطور به نظر می‌رسد که نمایندگان در نهایت بر مصوبه قبلی خود اصرار خواهند کرد و با عدم قبول ایرادات شورای نگهبان این لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود؛ جایی که جمعی از اعضای آن هفته اخیر از احتمال بالای پذیرش این لایحه سخن گفته‌اند.

این مخصوصاً در شرایطی معنا می‌دهد که در دوره قبل بررسی این لایحه مخالفان دولت در پی آبستراکسیون در جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس بودند و حالا هم به گفته ابوالفضل حسن‌بیگی، یکی از نمایندگان مخالف دولت پیشنهاد داده‌اند که این لایحه بدون بررسی در کمیسیون وارد صحن علنی شود. با فضاسازی‌های جدید مخالفان دولت بعید نیست پروژه حاشیه‌سازی جدیدی در بهارستان برای خارج کردن لایحه CFT از مسیر بررسی قانونی کلید خورده باشد.

توکلی: شبکه‌های فساد به صورت سازمان‌یافته با لایحه مبارزه با پولشویی مخالفت می‌کنند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کثیری از کسانی که با این لوایح مخالفت می‌کنند، نگران هستند و از سر دلسوزی این حرف را می‌زنند، گفت: «البته حتماً کسانی که اهل فساد هستند چون شبکه‌ای شده‌اند و سازمان‌یافته عمل می‌کنند هم تلاش می‌کنند که با لایحه‌ای که پولشویی را محدود می‌کند، مخالفت شود و این هم حرف درستی است که آقای ظریف گفته است.»

به گزارش اعتمادآنلاین، احمد توکلی با وجود تأیید حرف ظریف گفت: «اما وزیر خارجه نباید به چیزهای موهومی اشاره می‌کرد و بگوید در ایران هزاران میلیارد تومان پولشویی می‌شود. این تعیین مبلغ و گفتن هزاران میلیارد، معنی‌اش این است که ما به دشمن گرا می‌دهیم.»

توکلی با بیان اینکه از وزیر امور خارجه انتظار داریم که گفته‌های خود را تصحیح کند، درباره تصمیم مجمع درباره لایحه CFT افزود: «اکنون در مجمع تشخیص مشغول بحث درباره CFT هستیم اما گرایش عمومی این است که با شرط‌ هایی که مجلس گذاشته و با در نظر گرفتن مصالح ملی، شاید پذیرفته شود.»

bato-adv
bato-adv