bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۱۰۹۲

کرکره انتخابات ۱۴۰۰ را بالا نکشید

محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران، مجید انصاری، از اعضای مجمع روحانیون مبارز و رسول منتجب‌نیا، از اعضای سابق حزب اعتمادملی، متفق‌القول بر این اعتقاد هستند که بحث انتخابات به‌طورکلی در شرایط فعلی کشور بلاموضوع است. به گفته این چهره‌ها، مباحث و موضوعاتی که کشور و مردم با آن دست‌به‌گریبان هستند، آن‌قدر متعدد و مهم است که بهتر است به‌جای طرح موضوعاتی که زمان و مکان آن هنوز نرسیده، فضای کشور را به سمت اختلافات انتخاباتی سوق نداد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
چندصباحی است که بحث انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ مطرح شده و برخی هم در این فضا به گمانه‌زنی‌های خود درباره گزینه‌های احتمالی می‌پردازند.
 
این گزینه‌ها و مصادیق هم بعضا از دل نقد‌های دولت روحانی برمی‌آید؛ به‌عنوان نمونه الیاس حضرتی، نماینده تهران، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، ضمن طرح نقد‌هایی به دولت روحانی در پاسخ به این پرسش که آیا واقعا اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۹۸ یا ۱۴۰۰ گزینه‌ای ندارند؟ گفته است: اصلاح‌طلبان حتما در انتخابات شرکت می‌کنند و کاندیدا هم خواهند داشت.
 
به گزارش شرق، برخی چهره‌های مشهور اصلاح‌طلبان هستند که برای ۱۴۰۰ روزشماری می‌کنند و برخی افراد هم که شاید الان مطرح نیستند در آن زمان ظهور پیدا می‌کنند. حضرتی در ادامه این مصاحبه، اما گفته است که «تا آنجایی که من خبر دارم، آقای عارف مصمم است در انتخابات ۱۴۰۰ کاندیدا شود، آقای جهانگیری قاعدتا باید بیاید و علاوه‌بر این‌ها نفرات دیگری هم هستند». بعد هم در مواجهه با این پرسش که احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از علی لاریجانی را مطرح می‌کند، گفته: «به نظر بنده اصلاح‌طلبان تصمیم دموکراتی درون خودشان می‌گیرند، اما قطعا اولویتشان کاندیدای اصلاح‌طلب خواهد بود. به نظر من آقای لاریجانی یک انسان شایسته و لایق و توانمند است، ولی باید دید در آن زمان چه اتفاقی می‌افتد، ولی روند کلی این است که اصلاح‌طلبان کاندیدای خودشان را خواهند داشت».

این‌ها پرسش‌های خبرنگار تسنیم است که حضرتی هم به آن‌ها پاسخ داده، بااین‌حال سؤال اصلی این است که آیا اساسا پرداختن به بحث انتخابات ریاست‌جمهوری و اینکه کدام جریان یا چه راهبردی وارد این فضا خواهد شد، بحث روز و اولویت کشور است؟ یا اینکه طرح آن از سوی رسانه‌ها یا کنشگران سیاسی، آیا خود، با اهداف انتخاباتی مطرح می‌شود یا اینکه با استقبالی از سوی مردم در شرایط فعلی مواجه خواهد شد یا نه.

محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران، مجید انصاری، از اعضای مجمع روحانیون مبارز و رسول منتجب‌نیا، از اعضای سابق حزب اعتمادملی، متفق‌القول بر این اعتقاد هستند که بحث انتخابات به‌طورکلی در شرایط فعلی کشور بلاموضوع است. به گفته این چهره‌ها، مباحث و موضوعاتی که کشور و مردم با آن دست‌به‌گریبان هستند، آن‌قدر متعدد و مهم است که بهتر است به‌جای طرح موضوعاتی که زمان و مکان آن هنوز نرسیده، فضای کشور را به سمت اختلافات انتخاباتی سوق نداد.
 
بااین‌حال، اما به گفته مجید انصاری، با آنکه یک‌سال‌وچندماه از عمر دولت دوازدهم گذشته، برخی هنوز ستاد انتخاباتی خود را تعطیل نکرده‌اند. محسن هاشمی هم گفت که باید طرح مباحث انتخاباتی را با اهداف انتخاباتی طراحان ارزیابی کرد.

محسن هاشمی: انتخابات و مصادیق آن اولویت مردم نیست
محسن هاشمی با تأکید بر اینکه «طرح بحث انتخابات، آن هم در شرایطی که سه سال تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری مانده است، بحث مناسبی نیست»، گفت: کشور الان درگیر موضوعات و مشکلات بسیاری است. از یک‌سو، تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه کشور و از طرف دیگر مشکلات متعدد اقتصادی، از جمله اشتغال، معیشت، دستمزد و وضعیت رفاه و عدالت اجتماعی طلب می‌کند که نمایندگان مجلس و کنشگران و فعالان اقتصادی همت، وقت و توان خود را معطوف به حل این مشکلات کنند.

او اضافه کرد: یعنی آن‌ها که در مجلس نشسته اند یا احزابی که در انتخابات حاضر بوده اند و به کمک آقای روحانی آمدند باید به دنبال راهکار برای حل مشکلاتی باشند که به طور خلاصه به آن‌ها اشاره کردم وگرنه الان موضوع انتخابات آینده و اینکه چه کسی کاندیدا بشود یا نشود، موضوع اولویت‌دار مردم نیست.

رئیس شورای شهر تهران گفت: چه‌بسا آن‌ها که در این فضا برخی نام‌ها و مصادیق را مطرح می‌کنند یا به نقد‌های تندوتیز علیه شرایط امروز کشور می‌پردازند، هدف خودشان ورود زودهنگام به انتخابات باشد.

از این جهت به همه دلسوزان توصیه می‌کنم در شرایط فعلی کشور هم‌وغم خود را متوجه درد‌ها و مسئله‌های مردم کرده و از هر ابزاری که دارند برای برداشتن باری از دوش مردم و دولت کمک کنند، حالا یا از مسیر قانون‌گذاری یا از راه ارائه راهکار‌های درست برای حل مسائل.

مجید انصاری: ستاد‌های انتخاباتی هنوز تعطیل نشده است
مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز، هم در گفت‌وگوی خود  تأکید کرد: مطمئنا صحبت از انتخابات ریاست‌جمهوری در شرایط فعلی زود است. هنوز یک‌سال‌وچندماه از انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم گذشته و احزاب و گروه‌ها و حامیان روحانی که در انتخابات به او رأی داده‌اند، باید همه همت خود را معطوف به رفع مشکلات مردم و دولت کنند.

او گفت: همه‌جای دنیا و به‌ویژه کشور‌های پیشرفته و توسعه‌یافته و حتی بر اساس موازین اخلاقی باید بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری، پرونده رقابت‌های انتخاباتی بسته شده و پرونده رفاقت‌ها و همکاری‌ها باز بشود. اما گویا پرونده انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم بسته نشده است و ما همچنان در فضای تبلیغاتی و به‌نوعی تخریب دولت و شخص روحانی به سر می‌بریم. به‌طوری‌که کارشکنی‌ها کم‌و‌بیش ادامه پیدا کرده و برخی شاید هنوز ستاد انتخاباتی خود را تعطیل نکرده‌اند.

انصاری اضافه کرد: به همین دلیل در شرایطی که کشور با تحریم و مشکلات روزافزون مختلف دست‌و‌پنجه نرم می‌کند و مردم درگیر مشکلات معیشتی و اقتصاد و اشتغال هستند، زیبنده نیست که وقت فعالان سیاسی صرف موضوعاتی بشود که دست‌کم سه سال برای آن زمان باقی است. هرچند معتقدم احزاب و گروه‌ها با شیب ملایم می‌توانند خود را آماده انتخابات مجلس کنند، اما برای رقابت‌های ریاست‌جمهوری هنوز زود است.

انصاری با اشاره به طرح برخی نام‌ها و مصادیق هم گفت: درباره نام‌هایی هم که مطرح می‌شود، نمی‌توانم نیت‌خوانی کنم، حتی بعید است که خود این عزیزان مطلع باشند یا حتی راضی باشند نامشان مطرح بشود.
 
اما تجربه نشان داده است که استقبال پیش از موعد از انتخابات ریاست‌جمهوری برای سوزاندن مهره‌ها مطرح می‌شود؛ چراکه آن‌ها را در فضای فعلی که سرشار از تخریب است، قرار می‌دهد؛ بنابراین به عنوان یک کنشگر سیاسی و یک شهروند عادی می‌گویم که اولویت کشور الان تشریک مساعی برای حل مشکلات کشور است.

رسول منتجب‌نیا: الان باید از حاشیه‌ها عبور کنیم
رسول منتجب‌نیا هم در گفت‌وگوی خود گفت: هر اقدامی یک زمان و مکان مخصوص به خود دارد. انتخابات، چه ریاست‌جمهوری و چه مجلس شورای اسلامی وقت خاص خود را دارد. ما الان در سال ۹۷ هستیم و پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری، انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم؛ بنابراین هنوز حتی تا انتخابات مجلس هم زمان باقی است؛ بنابراین بحث انتخابات، یک بحث زودهنگام است.

او اضافه کرد: ما الان درگیر موضوع تحریم هستیم و همه توجهات کشور قطعا باید معطوف این بشود. ما باید بدانیم که در شرایط فعلی چگونه با این آمریکا مشکلات را حل کنیم. الان خواه یا ناخواه، حسن روحانی رئیس‌جمهور است و دولت او بر سر کار است. همین مجلس و همین قوه قضائیه هم مشغول به کار هستند. به همین دلیل با همین ساختار و همین مسئولینی که الان مسئولیت را بر عهده گرفته اند، باید به حل مشکلات فکر کنیم، از مسائل حاشیه‌ای عبور کنیم و توجهمان به حفظ وحدت باشد.

او تأکید کرد: در شرایط فعلی باید بکوشیم که اختلافات را کم کرده تا بتوانیم از این پیچ خطرناک با این وضع اقتصادی عبور کنیم؛ بنابراین الان نه فصل انتخابات است و نه این طرح گزینه‌ها و مصادیق. چه‌بسا طرح نام‌ها الان به اختلافات موجود هم دامن بزند؛ چراکه اگر فی‌المثل نام حسن را مطرح کنیم، می‌گویند چرا حسین را مطرح نکردی و قس‌علیهذا. براساس‌این بهتر است که همه توجهات معطوف به حل مشکلات شده و از پرداختن به مسائل حاشیه‌ای که الان زمان طرح آن نیست و طرح آن دامن‌زدن به اختلافات است، بپرهیزیم.
bato-adv
bato-adv