bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۳۵۶۴
آمریکا در سال ۲۰۱۹ به دنبال چه چیزی در ایران است؟

پیش‌بینی اندیشکده امنیتی آمریکا درباره تحولات سال آینده ایران

در مقابل ایران، آمریکا متحدان منطقه‌ای خود را تقویت خواهد کرد. آمریکا برای اجرای استراتژی منطقه‌ای‌اش که بر مهار ایران مبتنی است، بر دو مجموعه از متحدان تکیه خواهد کرد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۴ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷
پیش‌بینی اندیشکده امنیتی آمریکا درباره تحولات سال آینده ایران

فرارو- یک اندیشکده آمریکایی تحولات سال آینده جهان، از جمله مسائل مرتبط با ایران، را پیش‌بینی کرد. طبق پیش‌بینی این اندیشکده، در سال ۲۰۱۹ علیرغم فشار‌های آمریکا حکومت ایران فرونمی‌پاشد. حمایت سیاسی اروپا از ایران هم ضعیف خواهد شد.

به گزارش فرارو، در آمریکا صد‌ها اندیشکده وجود دارد که مسائل گوناگون داخلی و خارجی آمریکا را مطالعه می‌کنند. در این میان، اندیشکده استراتفور در یک چیز با سایر اندیشکده‌ها متفاوت است. این اندیشکده امنیتی هر از چندگاهی درباره تحولات آینده پیش‌بینی‌هایی ارائه می‌کند. امسال نیز در یک گزارش طولانی تمام تحولات مهم جهان در سال آینده را پیش‌بینی کرد.

در بخش ایران، استراتفور  معتقد است که ایران و آمریکا در یک مسیر تصادم قرار دارند و در سال ۲۰۱۹، کارزار تحریمی آمریکا علیه ایران به این کشور آسیب خواهد زد، اما به فروپاشی حکومت ایران منجر نخواهد شد. آمریکا با افزایش تحریم‌ها امیدوار است که ایران را به بازگشت به میز مذاکره وادار کند. اما در این کار موفق نخواهد شد. اگر چه ایران به نزاع‌های سیاسی معروف است، اما احزاب آن ثبات نظام را بر کشاکش‌های معمول ترجیح خواهند داد. علاوه بر این، تحریم‌ها، ناآرامی عمومی را تشدید کرد، امری که سرمایه سیاسی محافظه‌کاران و تندرو‌ها را در مقابل دولت میانه‌روی رئیس‌جمهور حسن روحانی بیشتر می‌کند. مضاف بر این، دستگاه امنیتی و اطلاعاتی ایران بوسیله ضرورت تعمیق استراتژی دفاعی ایران در برابر فشار فزاینده تقویت خواهد شد.

بنا به ادعای استراتفور، ایران به پاسخ دادن از طریق اصطکاک با کشتی‌های آمریکا و متحدانش در خلیج فارس، انجام آزمایش‌های موشک بالستیکی و از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای اغوا خواهد شد، اما فقط زمانی که واقعا این امور ضروری باشد، آن‌ها را انجام خواهد داد. در مقابل، ایران برای پاسخ دادن به آمریکا، اسرائیل و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس از جنگ‌افزار سایبری، عملیات مخفی و نایبان منطقه‌ای استفاده خواهد کرد. ایران خواهان اجتناب از تحریک دیگران به انجام یک حمله نظامی متعارف به خود است، اما با توجه به اینکه حمایت سیاسی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ ضعیف خواهد شد و تضمین‌های اقتصادی با لفاظی سیاسی جایگزین می‌شوند، تهران برای درگیر شدن در اقدامات تلافی‌جویانه تمایل بیشتری خواهد داشت.

به نوشته استراتفور، ایران برای پاسخ دادن به متجاوزان از تمام توانش استفاده خواهد کرد، اما فعلا از تحریک آن‌ها به انجام یک واکنش نظامی متعارف علیه خود اجتناب خواهد کرد.

در مقابل ایران، آمریکا متحدان منطقه‌ای خود را تقویت خواهد کرد. آمریکا برای اجرای استراتژی منطقه‌ای‌اش که بر مهار ایران مبتنی است، بر دو مجموعه از متحدان تکیه خواهد کرد. مجموعه اول، شامل نگران‌ترین متحدان آمریکا از ایران هستند و مایل‌اند که سیاست‌های ضدایرانی سختگیرانه‌ای دنبال کنند. این متحدان عبارتند از: اسرائیل، عربستان و امارات. این متحدان، به سرعت بدگمانی و نزاع چند‌دهه‌ای را کنار می‌گذارند تا در عرصه فضای سایبری و اجرای تحریم‌ها و حتی در عرصه نظامی با یکدگیر هماهنگی بهتری داشته باشند.

مجموعه دوم، شامل کشور‌هایی نظیر کویت، عمان و قطر می‌شود. این کشور‌ها همسویی کمی با سیاست ضدایرانی دارند و تمایل کمی هم برای اتخاذ مواضع سختگیرانه در برابر ایران دارند. این کشور‌ها می‌توانند در برخی نزاع‌ها و بحران‌های منطقه‌ای برای آمریکا ارزش دیپلماتیک، اقتصادی و استراتژیک فراهم کنند.

در حوزه صادرات نفت هم استراتفور معتقد است که علیرغم محدود شدن صادرات نفت ایران به دلیل تحریم‌ها و نیز محدود شدن رشد تولید نفت آمریکا در اثر کمبود خطوط لوله، بعید است که در نیمه اول سال ۲۰۱۹، بازار نفت شاهد فروپاشی شود. اما با توسعه ظرفیت خطوط لوله انتقال نفت آمریکا در نیمه دوم ۲۰۱۹، چشم انداز بازار نفت به طور چشمگیری تغییر خواهد کرد. عربستان و روسیه به هر گونه نشانه مازاد عرضه نفت، که ممکن است باعث سقوط قیمت‌های نفت شود، به شدت واکنش نشان خواهند داد. ذیل معافیت‌های تحریمی، ایران در پنج ماه آینده همچنان قادر خواهد بود حدود یک میلیون بشکه در روز نفت صادر کند.