bato-adv
bato-adv

چگونه یک سازمان شاد ایجاد کنیم؟

چگونه می‌توان یک سازمان شاد را ایجاد و حفظ کرد؟ با هفت توصیه کاربردی در این زمینه آشنا خواهید شد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷

چگونه یک سازمان شاد ایجاد کنیم؟

همه شرکت‌ها و سازمان‌ها حتی سازمان‌های موفق و پیشرو به شدت نیازمند آن هستند که شرایطی را فراهم آورند که در آن به افراد سوای عملکردشان و بنا به دلیل یا دلایلی که آن‌ها را به کار کردن در آن سازمان علاقه‌مند و مشتاق می‌سازد توجه شود که این مساله شامل مدیران و روسا نیز می‌شود. مدیران باید بدانند آنچه موجب می‌شود تا یک سازمان به موفقیت‌های کاری پایدار و مطمئن دست یابد این است که آن سازمان به معنای واقعی کلمه یک سازمان شاد باشد.

به گزارش دنیای اقتصاد، اما چگونه می‌توان یک سازمان شاد را ایجاد و حفظ کرد؟ با هفت توصیه کاربردی در این زمینه آشنا خواهید شد.

۱-افرادی با شخصیت شاد و پرامید را استخدام کنید

نخستین گام برای ایجاد سازمانی شاد و فرح بخش برای همه این است که افرادی را به استخدام سازمان درآوریم که هم خود شاد باشند و هم دیگران را به شاد بودن تشویق کنند. البته این کاملا طبیعی و پذیرفته شده است که اولویت اصلی در جذب نیرو توجه به تجربیات و توانمندی‌های فنی و کاری افراد باشد، اما لازم است که در کنار آن افرادی گزینش شوند که از روحیه شادکاری و امیدبخشی برخوردار باشند. بار‌ها مشاهده شده که آن دسته از متقاضیان استخدام در یک شرکت که دارای رزومه کاری درخشان و پرباری بوده‌اند به دلیل ناشاد بودن و افسردگی مفرط در محل کار به عاملی منفی و زیان بار برای کل سازمان به ویژه همکاران تبدیل شده‌اند و بهره‌وری انگیزه کار کردن در تمام سازمان را به شدت کاهش داده‌اند.

۲-از افرادتان بخواهید به فکر همدیگر باشند

یکی از خصوصیات سازمان‌های شاد این است که در آن‌ها تمام افراد به فکر همدیگر هستند و وضعیت دیگران برایشان دارای اهمیت فراوانی است. در چنین سازمانی چنانچه فرد یا افرادی دچار مشکلات شخصی یا کاری شوند به‌طور کامل از جانب همکاران شان مورد حمایت قرار می‌گیرند و یک نوع شخصیت جمعی در درون سازمان شکل می‌گیرد و این وظیفه مدیریت سازمان است که فرهنگ به فکر همکاران بودن و به داد آن‌ها رسیدن را در تمام بخش‌های سازمان گسترش دهد. فرهنگ سلام کردن و پرسیدن احوال کارکنان از سوی مدیران از جمله ابزار‌هایی است که مدیران عالی‌رتبه می‌توانند برای افزایش توجه افراد به هم مورد استفاده قرار دهند که در مرحله بعد می‌تواند توسط سفرای آن‌ها در بخش‌های مختلف سازمان یعنی مدیران میانی پیگیری شود و در نهایت جوی آکنده از صمیمیت و شادی را در بین کارکنان پدید آورد.

۳-گاهی اوقات به همراه کارکنان از محل کار بیرون بزنید

بسیاری از ما در اوج مشغله‌های کاری و ساعات پرچالش به شدت به دقایق یا ساعاتی استراحت و فراغت از کار نیاز داریم و چه بهتر که این دقایق یا ساعات را به همراه همکاران و مدیران و به دور از مباحث و موضوعات کاری در مکانی خارج از محیط کار بگذرانیم. پس لازم است که مدیران ترتیبی دهند تا پس از اجرای پروژه‌های کاری سخت و طاقت فرسا، امکان بیرون‌رفتن همکاران با هم و شاد بودن همکاران در محیطی بیرون از دفتر کارشان را فراهم آورند. رفتن به پارکی در نزدیکی محل کار یا بازدید از یک گالری یا رفتن به سینما به همراه کارکنان از جمله گزینه‌های پیش روی مدیران برای تجدید قوای کارکنان برای اجرای پروژه‌های بعدی به حساب می‌آید.

۴- نشان دهید که کارکنان تان برای شما مهم هستند

هنگامی که کارکنان یک سازمان به این نتیجه برسند که به آن‌ها توجه می‌شود و مدیران، نگاه خاص و ارزشمندی نسبت به آن‌ها دارند آن گاه میزان بهره وری و بازدهی آن‌ها به شدت افزایش می‌یابد. در چنین شرایطی افراد یک نوع احساس شادی خاصی در محل کارشان تجربه می‌کنند. برای شکل‌گیری و تقویت چنین احساسی در کارکنان لازم است که در فواصل زمانی کوتاه مثلا دو بار در هفته از آن‌ها در مورد خودشان و خانواده‌شان پرسش شود تا یک نوع احساس خودمانی و صمیمی بودن به افراد دست دهد. مدیران باید همیشه به یاد داشته باشند که گفتن یک جمله کوتاه مانند «حالت چطوره؟» هیچ خرجی ندارد، اما تاثیرات مثبت آن باورنکردنی است.

۵- افرادتان را تشویق کنید تا گاهی اوقات روی پروژه‌های شخصی‌شان کار کنند

یکی از رموز شکل‌گیری و افزایش احساس شادی در کار این است که به افراد این اجازه داده شود یا حتی آن‌ها را تشویق کرد تا روی پروژه‌های کاری یا شخصی مرتبط با کارشان که مورد علاقه شدیدشان قرار دارد کار کنند. در این حالت تا حد زیادی از استرس‌ها و خستگی‌ها در محل کار جلوگیری خواهد شد و افراد به احساس خوشایندتری از کار کردن دست خواهند یافت. در این میان مدیران نباید نگران این باشند که پرداختن کارکنان به اهداف کاری شخصی شان موجب عقب افتادن وظایف کاری‌شان می‌شود چرا که انرژی و علاقه مضاعفی که از این طریق به افراد دست می‌دهد تا حد زیادی بر بهره وری و کارآیی آن‌ها خواهد افزود.

۶-همیشه نیمه پر لیوان عملکرد کارکنان‌تان را ببینید

متمرکز شدن بیش از حد مدیران بر نقاط ضعف و اشکالات کارکنان نه تنها درد چندانی را از ما دوا نمی‌کند بلکه روحیه کارکنان برای ادامه کار را خراب خواهد کرد. به همین دلیل لازم است که ضمن توجه به نقاط ضعف و مشکلات موجود و مدیریت هوشمندانه آن‌ها به گونه‌ای عمل کرد که نقاط مثبت و امیدوارکننده موجود در عملکرد افراد نیز مورد توجه و تاکید قرار گیرد تا نگرش مثبت تری نسبت به کار و کار کردن در سازمان در ذهن افراد شکل بگیرد و این یعنی شادکاری بیشتر.

۷-همیشه پشتیبان و حامی افرادتان باشید

مدیران و روسا همیشه باید به یاد داشته باشند که بهترین حامی کارکنان شان کسی نیست جز مدیر مستقیم او و کسی که آن فرد به او گزارش می‌دهد؛ بنابراین اگر می‌خواهید روحیه و احساس شادی را در کارکنان تان افزایش دهید در برابر دیگران حتما از او حمایت کنید و اگر انتقادی هم از عملکرد او دارید تذکر دادن نسبت به آن را به دیداری خصوصی و پس از حمایت کامل از او در برابر دیگران، موکول کنید.

برچسب ها: سازمان اداره شادی
bato-adv
bato-adv