bato-adv
کد خبر: ۳۸۷۶۴۵
دادگاه بانک سرمایه و افشاگری علیه آقای عابر بانک

حسین هدایتی از "دولاب" تا "زندان"

حسین هدایتی ۲۴ تیر ماه سال جاری بازداشت شد. هدایتی سال گذشته نیز پس از چند ماه بازداشت با وثیقه‌ای ۲۰۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد. پیش از آن نیز در سال 91 اخباری دیگری از بازداشت هدایتی منتشر شده بود که پای او به زندان گشوده شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
فرارو- جلسات دادگاه فساد در بانک سرمایه به محلی برای افشای فساد‌های حسین هدایتی میلیاردر مشهور تبدیل شده است. در دو جلسه این دادگاه ادعا‌هایی علیه هدایتی مطرح شده که در نوع خود جالب توجه است. از بدهی سنگین او به بانک گرفته تا پرداخت رشوه و مسائل دیگر.
فساد آقای
حسین هدایتی بدهکار بزرگ بانکی تابستان امسال بازداشت شد

به گزارش فرارو، دادگاه رسیدگی به پرونده اتهامی علیه مدیران بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام از روز ۲۵ دی ماه آغاز شده است. دومین جلسه این دادگاه روز  دوشنبه برگزار شد.

علی بخشایش مدیرعامل سابق بانک سرمایه، پرویز کاظمی رئیس سابق هیات مدیره و وزیر رفاه در دولت محمود احمدی نژاد و محمدرضا توسلی از مدیران بانک سرمایه متهمان این پرونده هستند که با قید وثیقه در بیرون از زندان به سر می‌برند.

نماینده دادستان در جلسه اول کیفرخواست را قرائت و بانک سرمایه را به "۱۴ هزار میلیارد تومان خیانت در اموال صندوق ذخیره فرهنگیان" متهم کرد.

براساس این کیفرخواست: "مدیران وقت بانک سرمایه با نقض عامدانه و عالمانه ضوابط بانکی، اقدام به حیف و میل اموال سهامداران و سپرده‌گذاران بانک کرده و قریب به ۱۴ هزار میلیارد تومان از اموال و سپرده فرهنگیان به یغما رفته است."

در این دادگاه موارد متهم ردیف دوم، یعنی پرویز کاظمی مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت او وزیر رفاه در دولت اول احمدی نژاد بود. براساس کیفرخواست کاظمی که با قرار وثیقه از سال ۱۳۹۱ تا سال ۱۳۹۴ عضو هیات مدیره بانک سرمایه بوده، متهم است که ۴۶ فقره تسهیلات خارج از ضوابط و غیرمجاز به شرکت‌ها پرداخته که مبلغ آن ۲ هزار و ۴۸۸ میلیارد و ۳۳۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است. ۴۱ فقره از تسهیلات فوق به گفته دادستانی در وضعیت مجهول‌الوصول بوده است.
 

بیشتر بخوانید:


در جلسه اول دادگاه نماینده دادستان به رشوه‌های پرداخت شده در این پرونده اشاره کرد و در توصیف یکی از آن‌ها گفت: "پرویز کاظمی رئیس هیئت مدیره بانک سرمایه در ازای پرداخت تسهیلات ۶۰۰ میلیاردی به حسین هدایتی، در سمت هیئت مدیره شرکت استیل آذین منصوب شده است."

نماینده دادستان در جلسه دادگاه همچنین گفت: "تعدادی از مدیران بانک سرمایه در ازای خوش خدمتی به برخی افراد و پرداخت تسهیلات کلان بدون ضابطه، امتیازات زیادی را در قالب رشوه پرداخته‌اند که به عنوان مثال می‌توان به پرداخت شدن تسهیلات به آقای یاسر ضیایی قائم مقام بانک اشاره کرد. یا پرداخت تسهیلات به بهانه خوش خدمتی به آقای حسین هدایتی بدون تودیع وثیقه به ارزش ۱۳۰ میلیارد که ۲۵ میلیارد از تسهیلات را گرفته و اکنون نیز در منزل هدایتی سکونت دارد."
فساد آقای
پرویز کاظمی(چپ) اتهام دریافت رشوه از هدایتی را رد کرد

هر چند این ادعا در جلسه دوم دادگاه از سوی کاظمی رد شده است، اما مطرح شدن نام هدایتی کافی بود که اهمیت این پرونده از دید افکار عمومی بیشتر شود.
 
کاظمی گفت: «سال ۸۹؛ ایشان (هدایتی) به عنوان مالک باشگاه استیل آذین از بنده و چند شخص ورزشی دعوت به همکاری برای باشگاه کردند. پس از چند ماه منتفی شد.»

او ادامه داد: «این موضوعی که در دادگاه مطرح شده مربوط به ۹۳است. از سویی استیل آذین برای من چه منفعتی دارد که بروم. میزان بدهی ایشان ۵۸میلیارد، ۷۰میلیارد و در مورد یک گروه دیگری ۵۸است، اما در کیفرخواست رقم ۶۰۰میلیارد ذکر شده است.»

 این پرونده جدا از هدایتی دو متهم مهم دیگر یعنی سامان مدلل و محمد امامی تهیه کننده سینما هم دارد که از طریق غیرقانونی و همکاری با بعضی از اعضای هیات مدیره چندین مورد تسهیلات کلان گرفته‌اند. قرار است پرونده هدایتی، مدلل و امامی در شعبه اول بازپرسی بررسی شود.
 
سال گذشته بود که نام حسین هدایتی در پرونده بانک سرمایه مطرح شد. زمانی که محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب تهران اسامی بدهکاران عمده بانک سرمایه را منتشر کرد. نام حسین هدایتی در لیست منتشر شده توسط صادقی قرار داشت. بدهی کلان هدایتی به بانک سرمایه مربوط به دوره ده سال سال ۸۵ تا ۹۵ باز می گردد.

حالا معلوم شده که تسهیلاتی که به هدایتی داده شده با رانت و رابطه و رشوه بوده است. نماینده دادستان در جلسه دادگاه گفت املاکی که از سوی هدایتی برای دریافت تسهیلات به عنوان وثیقه در بانک گذاشته شده است با هزار درصد گران نمایی همراه بوده است. او همچنین تاکید کرد: «در استعلامی که کردیم آقای هدایتی یک سیم کارت هم به اسمش نیست. ایشان ملک‌های مشکل دار را با چندین مالک معرفی می‌کنند.»

حسین هدایتی ۲۴ تیر ماه سال جاری بازداشت شد. هدایتی سال گذشته نیز پس از چند ماه بازداشت با وثیقه‌ای ۲۰۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد. پیش از آن نیز در سال 91 اخباری دیگری از بازداشت هدایتی منتشر شده بود که  پای او به زندان گشوده شد.
فساد آقای
هدایتی در کنار بابک زنجانی، امیر جعفر و رویانیان
 
حسین هدایتی کیست؟
حسین هدایتی متولد سال ۱۳۴۲ در محله دولاب تهران است. پدر حسین هدایتی کارخانه‌دار بوده‌است.

هدایتی گفته است در سال ۱۳۵۸ با ۱۳ هزار تومان سرمایه که از پدرش دریافت کرده مغازه‌ای دست و پا می‌کند و فعالیت اقتصادی خود را از آن مغازه آغاز کرده است. او یک دهه بعد تنها یک سوله هزار متری در علی آباد تهران داشته است. هدایتی سابقه حضور در سپاه پاسداران هم داشته و به گفته خودش از سال ۶۹ از سپاه جدا شده است.

او سالها پیش گفته بود که هر چه ثروت دارد از راه قانونی و خرید و فروش زمین به دست آورده است: «یک زمین در سال ۷۵ خریدم ۲۱ میلیارد تومان، الان ۱۶۰ میلیارد تومان می‌خرند ... زمینی را خریدم ۲ میلیارد تومان، الان ۳۰۰ میلیارد تومان می‌ارزد.».

اما همین زمین‌های بیشمار برای هدایتی همیشه منشا خیر نبوده است، گاهی هم منشا دردسر برایش بوده اند. بازداشت او در سال ۹۱ با همین زمین‌ها ارتباط داشت. در آن زمان گفته می‌شد که او "سند یک قطعه زمین را که به فرد دیگری فروخته بود به عنوان وثیقه در رهن بانک قرار داده است." محسنی اژه سخنگوی وقت دستگاه قضایی بازداشت هدایتی را تائید کرد، اما توضیح زیادی در این باره ارائه نکرد. معلوم نیست آن بازداشت ارتباطی با پرونده بانک سرمایه و بدهی‌های او دارد یا نه.

او مدتی نیز در بانک منحله تات سهامدار بود، بانکی که با حمایت ویژه مدیران دولت احمدی نژاد ایجاد شد، اما به دلایلی منحل گردید. هدایتی همچنین مدتی نیز شریک علی انصاری دیگر میلیاردر حاشیه‌دار ایرانی در بازار مبل بوده است.

از دارایی‌های که به وی نسبت داده شده‌است می‌توان به مالکیت شرکت هلدینگ استیل آذین ایرانیان، صنایع استیل آذین، شرکت خاورآذین، شرکت فجر گالوانیزه سپاهان کاشان، چندین کارخانهٔ فولادسازی و ورق، شرکت نایبند بزرگترین شرکت پرورش میگوی ایران و نیز برج‌سازی در دبی است.
 
حسین هدایتی برای اهالی ورزش ایران آشناتر است تا اهل سیاست و اقتصاد. در میانه دهه ۸۰ او پا به فوتبال ایران گذاشت و به فاصله کوتاهی به آبرامویچ وطنی معروف شد. به هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس راه یافت و از همانجا هم به یک چهره‎ رسانه‎ای تبدیل شد.

او هر زمان که پرسپولیس به بی پولی می‌خورد همچون سوپرمن ظاهر می‌شد و مشکلات را حل می‌کرد. در همین راستا او در میان بازیکنان و پیشکسوتان پرسپولیس محبوبیت و نفوذ زیادی داشت. هدایتی با علی پروین و مجتبی محرمی روابط ویژه‌ای دارد. به گونه‌ای که زمانی بحث خصوصی سازی باشگاه پرسپولیس مطرح بود علی پروین و تعدادی از پیشکسوتان باشگاه به پشت گرمی مالی هدایتی پا پیش گذاشتند و می‌خواستند باشگاه را بخرند که با هوشیاری سازمان خصوصی سازی این اتفاق رخ نداد.
فساد آقای هدایتی در کنار  پیروانی، دایی، پروین و کی روش

سودای باشگاه داری هدایتی در سال ۱۳۸۶ به تحقق پیوست. او در آن سال باشگاه اکباتان تهران را به قیمت ۸۰۰ میلیون تومان خرید و هدایتش را به علی پروین اسطوره باشگاه پرسپولیس سپرد. در سال اول حضور استیل آذین در لیگ دسته یک این تیم موفق شد به پلی آف راه یابد، اما در آنجا مقابل سپاهان نوین شکست خورد و از صعود به لیگ برتر باز ماند. در فصل ۱۳۸۷٫۱۳۸۸ استیل آذین با هدایت نادر دست نشان، موفق به صعود به جام خلیج فارس شدند.

در فصل ۸۹-۸۸ تیم استیل آذین در لیگ برتر با هدایت حمید استیلی موفق شد نتایج خوبی به دست بیاورد و پنجم شود. این نتایج باعث شد حسین هدایتی به فکر تقویت تیم و کسب سهمیه آسیایی بیافتد. این تفکر باعث شد استیل آذین تعداد بسیار زیادی از ستارگان ایران را جذب تیم خود کند، اما به خاطر ضعف در مدیریت و عدم هماهنگی کادرفنی و بازیکنان تیم نتایج دور از انتظاری گرفت و در نهایت در اوج ناباوری به مقام آخر دست یافته و دوباره به لیگ آزادگان سقوط کرد.

این یک شکست بزرگ برای هدایتی بود. پس از آن هدایتی اعلام کرد که استیل آذین به سمنان منتقل شده است، اما باز هم به تهران بازگشت و حالا در سطح پایه در پایتخت فعال است.

در تجربه دیگری ۷۰ درصد سهام باشگاه ملوان در سال ۱۳۹۱ به حسین هدایتی واگذار شد و پس از انصراف وی در سال ۱۳۹۲ مالکیت ۷۰ درصدی به سیروس محجوب رسید که پس از انصراف محجوب هم‌اکنون مالک ۷۰ درصد از سهام باشگاه ملوان در اختیار مسئولان محلی است.

با وجود تجربه ناموفق هدایتی او دست از سر پرسپولیس بر نداشت و با نفوذ فراوانش در باشگاه هزینه‌های زیادی را تحمیل کرد. هدایتی در ماجری رفت و برگشت طارمی از پرسپولیس که منجر به محرومیت باشگاه و بسته شدن پنجره نقل و انتقال‌ها شد، نقشی کلیدی داشت.

پس از آن ماجرا با تصمیم مدیران باشگاه پای هدایتی از تیم بریده شد و افشاگری‌هایی هم درباره کمک‌های هدایتی به پرسپولیس صورت گرفت. مشخص شد آقای عابر بانک کمک هایش را ذیل قرارداد اسپانسری باشگاه تعریف کرده و در واقع او هیچ کمکی حداقل در چند سال اخیر به باشگاه نکرده بود.

پیشتر نیز علی پور مسئول کمیته اخلاقی فدراسیون فوتبال در دهه ۸۰ و اوایل دهه نود اعلام کرده بود که هدایتی پول تراکم‌های شهرداری را در فوتبال هزینه کرده و از جیبش مایه نگذاشته است.
 
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین