bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۸۶۴۲

فلج اطفال بازنگشته است

به گفته زهرایی، با وجود کمبود این واکسن در ‌سال ٩٥ برای نوزادان استان‌های همجوار با کشورهای افغانستان، پاکستان و استان‌های پرتردد از نظر مهاجر این دو کشور، مثل خراسان‌جنوبی، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، کرمان و قم این واکسن در ٤ماهگی تزریق شد، اما این اتفاق برای سایر استان‌ها نیفتاد.

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷

فلج اطفال بازنگشته است

وزارت بهداشت فراخون واکسیناسیون فلج اطفال برای نوزادانی که از‌ سال ٩٥ به بعد، به دنیا آمده‌اند، داده است. در این فراخوان آمده نوزادانی که در ‌سال ٩٥ تاکنون به دنیا آمده‌ و تنها قطره خوراکی فلج اطفال را گرفته‌اند، به مراکز بهداشت مراجعه کنند تا در برابر فلج اطفال، واکسیناسیون شوند، یعنی واکسن برایشان تزریق شود.

به گزارش شهروند، بر اساس اعلام رئیس اداره واکسیناسیون وزارت بهداشت، در مرحله نخست اجرای این طرح، متولدان ‌سال ٩٥ در ٩ استان بوشهر، اصفهان، فارس، یزد، مرکزی، گلستان، خراسان‌شمالی، تهران و البرز واکسن تزریقی را دریافت خواهند کرد.

ماجرای این فراخوان چیست؟

محسن زهرایی که رئیس اداره واکسیناسیون وزارت بهداشت است، دراین‌باره به «شهروند» توضیحات بیشتری می‌دهد: «در‌ سال ٩٥ دو شرکت بزرگ تولید‌کننده داروی ضدفلج اطفال به سازمان بهداشت جهانی متعهد شدند این دارو را به تعداد نیاز تمام کشورها تولید کنند، در میان راه اما خط تولید این دو شرکت با مشکل مواجه شد و میزان تولیدات آنها به نصف رسید، همین موضوع منجر به کمبود داروی واکسن فلج اطفال شد و درنهایت تامین این واکسن برای حدود ٥٥ کشور در دنیا مختل شد، ایران هم یکی از این کشورها بود.»

به گفته زهرایی، با وجود کمبود این واکسن در ‌سال ٩٥ برای نوزادان استان‌های همجوار با کشورهای افغانستان، پاکستان و استان‌های پرتردد از نظر مهاجر این دو کشور، مثل خراسان‌جنوبی، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، کرمان و قم این واکسن در ٤ماهگی تزریق شد، اما این اتفاق برای سایر استان‌ها نیفتاد.

بر اساس اعلام او دریافت واکسن تزریقی فلج اطفال برای کودکان متولد ‌سال ۹۵ در سایر استان‌های کشور در دست اقدام است تا برنامه واکسیناسیون فلج اطفال به روال عادی خود برگردد.

این مسئول در وزارت بهداشت حالا در قالب همین فراخوان از سرپرستان و خانواده این کودکان می‌خواهد به مراکز بهداشتی–درمانی مراجعه کرده و با همراه داشتن کارت واکسن برای نوزادانی که در برابر فلج اطفال واکسیناسیون تزریقی نشده‌اند، اقدام کنند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت و به گفته زهرایی طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق جنوب‌شرقی کشور هم از ششم بهمن ماه شروع شده، گروه هدف در این طرح ۸۰۰‌هزار کودک زیر ۵‌سال را شامل می‌شود و نوبت دوم آن هم از چهارم تا هشتم اسفند ماه اجرا خواهد شد.

فلج اطفال در ایران هنوز به‌طور کامل ریشه‌کن نشده و رئیس اداره واکسیناسیون وزارت بهداشت تاکید می‌کند که به مراحل نهایی ریشه‌کنی این بیماری رسیده‌اند: «واکسن تزریقی فلج‌اطفال ‌سال ٩٤ در کمیته کشوری ایمن‌سازی با واکسیناسیون در کشور به تصویب رسید که این اتفاق به توصیه سازمان بهداشت جهانی به همه کشورها صورت گرفته، تا میزان ایمنی کودکان افزایش پیدا کند، یعنی این سازمان توصیه کرد واکسن تزریقی فلج اطفال به برنامه واکسیناسیون نوزادان اضافه شود.» او دلیل اصلی انجام‌نشدن واکسیناسیون تزریقی علیه این بیماری از‌ سال ٩٥ تاکنون، یعنی وقفه دو‌سال و نیمه را کمبود این دارو اعلام کرد: «تا قبل از‌ سال ٩٤ واکسیناسیون خوراکی بود و از ‌سال ٩٤ تزریقی هم به آن اضافه شد، از‌ سال ٩٥، تزریقی‌ها متوقف شد و فقط همان خوراکی بود، حالا با تامین دارو، تزریقی‌ها هم به برنامه بازگشته است.»

موردی از فلج اطفال گزارش نشده است

انتشار فراخوان واکسیناسیون فلج اطفال در فضای مجازی اما بدون حاشیه هم نبود. در خبرهایی که در این فضاها می‌چرخد، موضوع بازگشت فلج اطفال هم مطرح شده که رئیس اداره واکسیناسیون وزارت بهداشت آن را تکذیب می‌کند: «هیچ گزارشی از فلج اطفال دیده نشده است، آنهایی که گزارشی دارند به ما اعلام کنند.»

واکسن فلج اطفال را چگونه تزریق می‌کنند؟

واکسن فلج اطفال دو گروه است، یکی خوراکی است که در بدو تولد، ٢ ماهگی، ٤ ماهگی، ١٨ ماهگی و ٦ سالگی به کودک خورانده می‌شود. واکسن تزریقی هم یک بار در ٤ ماهگی تزریق می‌شود. مخاطبان این فراخوان هم کودکانی‌اند که در ٤ماهگی واکسن تزریقی را نگرفته‌اند و تنها واکسن خوراکی مصرف کرده‌اند.

فلج اطفال چه بیماری است؟

فلج اطفال، یک نوع بیماری حاد ویروسی است که دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند. فلج‌اطفال، بیماری عفونی واگیرداری است که ممکن است از یک بیماری بدون علامت یا علایم خفیف مثل سرماخوردگی تا فلج‌اطفال ناگهانی اندام‌ها نشان داده شود. عامل این بیماری ویروس پولیو است و عمدتا زیر ٥‌سال خودش را نشان می‌دهد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv