درباره چالشی بودن برنامه هم همین بس که وقتی منتقدی از دولت دعوت میکنند، نیازی نمیبینند کسی برای پاسخگویی بیاورند، اما اگر عراقچی بیاید، لابد باید بیملاحظهترین منتقدان را آورد تا فرصت حرف زدن به دیپلمات برجسته کشور داده نشود.
روزنامه شهروند نوشت: یک- ٨ اسفند محسن مقصودی، مجری برنامه ثریا (درباره استعفای ظریف): «این استعفای شبانه اینستاگرامی هم مانند خود برجام، عجولانه، احساسی و سادهاندیشانه و به نوعی مظلومنمایی بود و بزرگترین دستاورد خبری مقاومت را تحتالشعاع قرار داد. قیمت سکههایی که آقای ظریف و همکارانشان برای برجام هدیه گرفتند، در طول سهسال و به برکت اقتصاد برجامی، پنج برابر شده است!»
دو- ١٠ بهمن ٩٧، محسن مقصودی در برنامه ثریا در اشاره به اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری: «خیلی عجیب است، تو این شرایطی که مردم در سختی و فشار هستند، مسئولین فرصت میکنند جشن تولد بگیرند. حالا چرا باید تو کاخ سعدآباد جشن تولد بگیرید؟ منزل بگیرید. مسئولی که لکسوس سوار میشود و حقوق ۱۸میلیونی میگیرد، چطور قرار است برای مستضعفان دلسوزی کند؟ چرا در این شرایط مسئولان با گرفتن جشن تولد در کاخ سعد آباد نمک بر زخم مردم میپاشند؟»
سه- ٢٢ دیماه، محسن مقصودی در اختتامیه جشنواره عمار: «امروز دیدم مسئولان مجددا از دستاوردهای برجام صحبت کردند؛ نمیدانم این دوربین مخفی است یا شوخی مسئولان! من نمیدانم آنها از زندگی مردم خبر دارند یا نه؟ از اجارهبها خبر دارند یا نه؟ آیا از وضع کارگران خبر دارند؟ چطور با این اعتماد به نفس از دستاوردهای برجام میگویند؟! آقای روحانی! توبه عملی کنید و به سمت مردم بازگردید.»
چهار- شنبه ١٢ آبان ٩٧ محسن مقصودی (در واکنش به انتقادات از یکسویه بودن برنامه ثریا): «نمیدانم چطور این انتقادها مطرح میشوند درحالیکه بارها از ایشان(جواد ظریف) و اعضای گروه مذاکرهکننده دعوت کردهایم به برنامه «ثریا» بیایند اما به ما گفتهاند در یک صورت میآییم که منتقدی دعوت نشود، ما هم نپذیرفتیم. چون ماهیت برنامه ما گفتوگوهای کاربردی چالشی و دو طرفه است نه اینکه یک مقام مسئولی یک طرفه درباره اتفاقات اظهارنظر کند. مصداق بارز آن سیدعباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکرهکننده بود که نپذیرفتند در صورت حضور منتقد به «ثریا» بیایند.»
پنج- ١٣ تیر ٩٧، محسن مقصودی در نخستین برنامه سری جدید ثریا خطاب به رئیس جمهوری: «اگر میخواهید مردم در جنگ اقتصادی همراه دولت باشند، از کاهش حقوق اعضای کابینه شروع کنید. با حقوقهای ۲۰ میلیونی نمیتوان درد کارگری که یکمیلیون حقوق میگیرد را فهمید.»
اینها چند نمونه از صحبتهای مجری جوان سیماست که میخواهد یکشبه ره صد ساله برود و خوب مسیری را هم انتخاب کرده است. درباره ادعاهای این مجری و اینکه برنامه ثریا چقدر بیطرف است و چقدر تلاش داشته دیالوگ ایجاد کند، حرفی نداریم بزنیم. اگر کسی از ایشان حرف و جملهای سراغ دارد که به جناح مقابل دولت انتقاد کرده باشد، به ما هم بگوید. یعنی اگر درباره املاک نجومی، دکلهای گمشده، وزرایی که زیربرگههای بابک زنجانی را امضا میکردهاند و مسئولانی که در لواسان سالها در املاک دولتی اقامت داشتهاند و تخلیه نکردهاند و بودجههایی که گم میشود و مالیاتهایی که داده نمیشود چیزی از آقای مقصودی شنیدهاید، حتما اطلاعرسانی کنید.
درباره چالشی بودن برنامه هم همین بس که وقتی منتقدی از دولت دعوت میکنند، نیازی نمیبینند کسی برای پاسخگویی بیاورند، اما اگر عراقچی بیاید، لابد باید بیملاحظهترین منتقدان را آورد تا فرصت حرف زدن به دیپلمات برجسته کشور داده نشود.
اما یک بخش دیگر از حرفهای جالب محسن مقصودی جوان را مرور کنیم و تمام کنیم:
١٣ تیر ٩٧ مصاحبه با قدس آنلاین: «با قاطعیت میگوییم که در ثریا هیچ نگاه سیاسی را دنبال نمیکنیم. جریان انقلابی باید جدا از نگاه جناحی به شکل دلسوزانه پیگیر درد مردم باشد. با این کار مردم متوجه میشوند که ما درد آنها را داریم و به دنبال سیاسی بازی نیستیم. آنهایی که ادعای انقلابی بودن دارند باید دلسوز مردم باشند و فرقی نداشته باشد چه دولتی بر سر کار است.»! تیتر مصاحبه هم بوده: «برنامه«ثریا» دلسوز و انقلابی است، نه جناحی و سیاستزده»!
معنی جناحی نبودن و سیاستزده نبودن را فهمیدیم جناب مقصودی. الان فقط باید مثل سیامک انصاری از تعجب برگردیم توی دوربین نگاه کنیم. از دست شما به کجا باید پناه برد؟