bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۳۴۹۶
انتقاد کاربران ایرانی به حذف بسته‌های بلندمدت تشویقی

اینترنت نوروزی هم گران شد

بسته‌های بلندمدت اینترنت حذف شده‌اند و حالا کاربران مجبورند بسته‌های کوتاه‌مدت اپراتورها را بخرند که هم برایشان گران‌تر تمام می‌شود و هم این‌که تنوع قیمتی این بسته‌ها پایین‌تر است. حذف بسته‌های بلندمدت اینترنت که به صورت پیامک به مشترکان اطلاع‌رسانی شده، اعتراض‌های زیادی را به دنبال داشته است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

اینترنت نوروزی هم گران شد

بسته‌های بلندمدت اینترنت حذف شده‌اند و حالا کاربران مجبورند بسته‌های کوتاه‌مدت اپراتورها را بخرند که هم برایشان گران‌تر تمام می‌شود و هم این‌که تنوع قیمتی این بسته‌ها پایین‌تر است. حذف بسته‌های بلندمدت اینترنت که به صورت پیامک به مشترکان اطلاع‌رسانی شده، اعتراض‌های زیادی را به دنبال داشته است.

به گزارش شهروند، کاربران اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل دیروز به صفحه اینستاگرام محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات هجوم آوردند و نوشتند که چرا بسته‌های بلندمدت اپراتورها حذف شده است؟ آنها برای آذری‌جهرمی نوشته‌اند که اپراتورها بارها اعلام کرده‌اند که قیمت‌هایشان را افزایش نمی‌دهند، اما حالا در آستانه عید اپراتورها بازی درآورده‌اند و مثل تمام صنوف قیمت‌ها را در آستانه نوروز بالا برده‌اند.

برخی کاربران هم نوشته‌اند با جهش قیمت انواع کالا، از سرگرمی نوروز فقط اینترنت برای مردم مانده بود که آن را هم گران کردید!

با این حال، اپراتورها تمایل چندانی به پاسخگویی به رسانه‌ها ندارند و می‌گویند که سیاست‌های بازاریابی‌شان این بوده است که بسته‌های بلندمدت را فعلا حذف کنند و شاید در آینده باز هم آن را عرضه کنند. اپراتورهای سه‌گانه به «شهروند» توضیح می‌دهند که قیمت بسته‌ها، کمتر از قیمت قانونی است و اپراتورها با بسته‌ها به مردم ارزانفروشی می‌کنند. آنها می‌گویند اگر بخواهند قیمت بسته‌ها را مطابق با تعرفه‌های مصوب و قانونی بدهند، نرخ واقعی هر بسته تقریبا ١٠ برابر نرخ‌های فعلی خواهد شد و البته بارها وزارت ارتباطات هم این ادعای اپراتورها را تایید کرده است.

روابط عمومی ایرانسل هم به «شهروند» توضیح می‌دهد که کف و سقف قیمت‌هایی که رگولاتوری معین کرده، در نرخ بسته‌ها رعایت می‌شود و علت حذف بسته‌های بلندمدت این بوده است که مصرف‌کنندگان زیادی تمایل به خرید بسته‌های بلندمدت ندارند.

اپراتورهای بزرگ موبایل بسته‌های بلندمدت اینترنت را حذف کرده‌اند. تغییرات مداوم و رو به گرانی اینترنت موبایل در چندماه گذشته صدای مشترکان را درآورده است. این اپراتورها قبلا بسته‌های چند ماهه داشته‌اند که اکنون دیگر یا این بسته‌ها ارایه نمی‌شوند یا حجم آنها تغییر کرده و اپراتور این تغییرات را به مشترکان اطلاع‌رسانی کرده است.
این تغییر جدید در بسته‌های اینترنت موبایل درحالی اتفاق افتاده که چندی پیش نیز اپراتورهای موبایل تغییراتی را در

بسته‌های اینترنت خود اعمال کرده‌ بودند. چند ماه قبل تغییرات بسته‌های اینترنت همراه اول و ایرانسل همزمان بود و این همزمانی که امکان انتخاب دیگری برای مشترک باقی نمی‌گذاشت، مورد اعتراض مشترکان قرار گرفت؛ چندی بعد رایتل نیز به تبعیت از بازار، تعرفه‌های خود را تغییر داد.

اگرچه اپراتورها همواره موضوع افزایش تعرفه‌ را رد کردند و توجیه متفاوت‌بودن بسته جدید با بسته قبلی را دارند، این بار نیز برای مثال ایرانسل اعلام کرده است که «این تغییرات در راستای بهینه‌سازی خدمات در حال ارایه به مشترکان و همچنین پردازش الگوی مصرف مشترکان و مشتری‌مداری با ارایه بسته‌های منطقی و منطبق با نیاز مشترکان تهیه و ارایه می‌شود.»

با این حال، اپراتورها همیشه یک توضیح دارند و آن این‌که قیمت اینترنت موبایل در ایران بسیار ارزان است و اگر آنها بسته‌های اینترنت را طراحی کرده‌اند، درواقع قدرت خرید مشترکان ایرانی را در نظر گرفته‌اند و قانون دست آنها را باز گذاشته است که بسته‌هایشان را با قیمت بالاتری بفروشند. براساس اعلام رگولاتوری یا همان سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی سقف قیمت هر کیلوبایت اینترنت برای مشترکان دایمی ٠,٤ ریال و برای مشترکان اعتباری ٠.٦ ریال است. این درحالی است که قیمت هر کیلوبایت اینترنت بسته‌های تشویقی اپراتورها بسیار ارزان‌تر از قیمت‌های قانونی است. درواقع قیمت‌هایی که قانون برای اپراتورهای اینترنت تعیین کرده، قیمت اینترنت آزاد است.

با این وجود، به نظر نمی‌رسد مقایسه قیمت اینترنت در ایران و جهان مقایسه‌ای منطقی باشد، چراکه کیفیت اینترنت عرضه‌شده در سایر کشورهای جهان با کیفیت اینترنتی که به دست مشترکان ایرانی می‌رسد، بسیار متفاوت است و از سوی دیگر نرخ دستمزد قانونی ایرانی‌ها با نرخ دستمزد قانونی مردم جهان همخوانی ندارد و بسیار پایین‌تر است.

نکته قابل ذکر دیگر این است که در بسیاری از کشورهای جهان اینترنت در فضای عمومی به صورت رایگان و فراگیر وجود دارد، این درحالی است که ایرانی‌ها تقریبا از این امکانات محروم هستند.

bato-adv
bato-adv