پیکر مرحوم "جمشید مشایخی" برای برگزاری مراسم تشییع به تالار وحدت رسید. در گزارش لحظه به لحظه با اتفاقات و حواشی مراسم تشییع تشییع جمشید مشایخی همراه باشید.
فرارو- در حالی که یک ساعت تا شروع مراسم تشییع پیکر "جمشید مشایخی" باقی مانده است، پیکر این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون طی تمهیداتی زودتر به تالار وحدت رسید تا با حضور همکاران و علاقهمندانش به سمت بهشت زهرا (س) بدرقه شود.
با توجه به بارانی بودن هوا و ترافیک صبحگاهی اولین روز کاری پس از پایان تعطیلات نوروز، پیشبینیهای لازم صورت گرفته بود تا تأخیری در حضور پیکر این بازیگر نباشد.
در حال حاضر هم خانواده جمشید مشایخی و نیز برخی مسئولان و مدیران سینما و تئاتر در تالار وحدت حضور دارند تا در ساعت مقرر مراسم تشییع برگزار شود.
جمشید مشایخی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، ۱۳ فروردین ماه از دنیا رفت و امروز ۱۷ فروردین ماه مراسم تشییع او رأس ساعت ۹:۳۰ از تالار وحدت برگزار میشود.
ازدحام مردم در قطعه هنرمندان / جمشید مشایخی آرام گرفت
پیکر جمشید مشایخی پس از برگزاری مراسم تشییع در تالار وحدت روی دست هنرمندان و دوستداران این هنرمند در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد و ازدحام جمعیت در خاکسپاری سختیهایی را بوجود آورد.
۱۷ فروردین ماه حضور و تجمع زیاد مردم بر سر مزار این هنرمند باعث بروز مشکلاتی برای انتقال پیکر این هنرمند شده بود و با وجود تذکرهای مکرر سخنران و همچنین نیروهای انتظامی، مهار جمعیت به سختی انجام شد.
سخنران این مراسم در زمان انتقال پیکر این هنرمند در قبر خطاب به مردمی که درحال گرفتن عکس و فیلم از این لحظه بودند بیان کرد که خانواده جمشید مشایخی راضی نیستند، کسی از این لحظه تصویری تهیه کند.
در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) چادرها و صندلیهایی برای افرادی که به جهت تشییع و خاکسپاری این هنرمند در بهشت زهرا حضور پیدا کرده بودند در نظر گرفته شده بود.
در بین افراد زیادی که برای خاکسپاری این هنرمند حاضر شده بودند یک دختر معلول نیز حضور داشت که نقاشی از جمشید مشایخی کشیده بود و آن را به خانواده این هنرمند تقدیم کرد.
سام مشایخی (پسر جمشید مشایخی) پس از مراسم خاکسپاری از مردم و هنرمندان بابت حضورشان تشکر کرد.
جمشید مشایخی در بخش جدید قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد که هنوز اطراف آن هنرمندی به خاک سپرده نشده است.
در بخشی دیگر، محمدرضا جعفری جلوه به یادآوری برخی صحبتها و جملات این هنرمند بویژه در برنامههای تلویزیونی اخیر و هنگام سال نو اشاره کرد و ضمن تسلیت از سوی صدا و سیما گفت: پهلوانان هرگز نمیمیرند.
سپس حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران با خواندن قطعه شعر «ارغوان» از هوشنگ ابتهاج به اتفاقات سیل اخیر در کشور و درگذشت جمشید مشایخی اشاره کرد و افزود: کسانی که این هنرمند را از نزدیک میشناختند، میدانند که امضای او همیشه خاک پای مردم بود.
او در پایان صحبت هایش قطعه شعری را به صورت آواز به یاد این هنرمند فقید خواند.
در پایان سام مشایخی فرزند این بازیگر با حضور در جایگاه گفت: دوست داشتم از مردم عزیز و مهربان که قدر هنر و هنرمند را میدانند تشکر کنم، مخصوصاً در این سالها که فضای مجازی رونق گرفت به پدر من خیلی محبت داشتند.
او با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری مراسم پدرش، گفت: من مطمئنم پدرم از این شکوه حضور ملت خیلی خوشحال است.
سام مشایخی همچنین بیان کرد: خیلی ها دوست دارند بگویند جمشید مشایخی کمال الملک سینمای ایران بود اما با احترام به این هنرمند میخواهم بگویم ما که کمال الملک داشتیم، الان جمشید مشایخی سینمای ایران را از دست دادهایم.
پایان بخش مراسم قرائت نماز میت توسط حجتالاسلام دعایی بود و بعد پیکر جمشید مشایخی برای خاکسپاری در قطعه هنرمندان بهشت زهرا بدرقه شد.
علی نصیریان هنرمند پیشکسوت عرصه بازیگری به جایگاه آمد و گفت: اول از مردم نازنین تشکر میکنم که در مراسم وداع ایشان تشرف آوردند و نیز از دیگر هنرمندان و مسئولان.
او در حالی که متاثر بود خطاب به پیکر جمشید مشایخی گفت: سر تشییع آقای انتظامی هم گفتم که من انتظار نداشتم اینجا بیایم. من میخواستم برای روی صحنه رفتن کنار شما بیایم. من این چند صباح حال خوشی نداشته و ندارم چون همسری که یار و یاورم بود را از دست دادم. بعد مشایخی، رشیدی و انتظامی. اینها ضربه هایی به پیکر من بودند چون من از اینها بودم.
علی نصیریان سپس با بیان خاطرهای یادآور شد: قبل از اینکه دولت و هنرهای زیبا در تئاتر کار جدی کنند، ما در یک خانهای تئاتر تمرین میکردم. سال ۳۶ با آقای مشایخی آنجا آشنا شدم که آن زمان کارمند تشکیلات تئاتر بود. یک بازیگر کم داشتیم که از ایشان دعوت کردم و او استقبال کرد و بعد در چند دوره جدا با هم کار کردیم. این کار کردن ما چند حُسن داشت، یکی تمرین کردن ما با هم و هم معرفی شدن به مردم. آقای مشایخی در آن دوران خوش درخشید مخصوصاً که خوش تیپ هم بود.
وی ادامه داد: او بعد در سنگلج هم خوش درخشید و سپس به سینما رسید که در این سه مقطع به جایگاه و درخشش ویژهای دست یافت. یکبار دیگر فیلم «گاو» را ببینید که در همان نقش کوتاه چه کرد و میبینیم که واقعاً نقش کوچک وجود ندارد اما بازیگر کوچک ممکن است باشد.
آقای مشایخی عزیز یکی از ستونهای اساسی هنرهای نمایشی ایران بود و وقتی اینها میروند، این بنا به نظرم سست میشود. هر چند مطمئنم هر نسلی هنرمندان با استعداد و خلاق خود را دارد و جای ما پُر میشود اما این را هم نمیشود نگفت که هر کس جایی دارد مثل مشایخی که جایش پُر نمیشود. آقای مشایخی علم عشق را از دفتر نیاموخت و خودجوش بود و این ویژگی را همه ندارند. او مرامش بسیار پایبند سنتهای پسندیده انسانی و اخلاقی بود که حافظ و سعدی میگویند و من ایشان را در این جهت تکریم میکنم.
حسین فریدون در مراسم تشییع مرحوم جمشید مشایخی
در ابتدای این مراسم، شهرام گیل آبادی مدیر عامل خانه تئاتر در سخنانی از پهلوانی جمشید مشایخی گفت و تاکید کرد: ضایعه درگذشت این هنرمند برای خانواده تئاتر جبران ناپذیر است.
او افزود: آغاز این بهار دهشتناک با سیل و سفر این هنرمند ناب مردمی همراه بود و خانواده تئاتر تلاش میکند به تاسی از این هنرمند پیشاهنگ همراهی مردم ایران باشد. همچنین خانه تئاتر تلاش میکند زبان صادقانه ملت باشد و بهترین سرسلامتی برای خانواده مشایخی، امتداد راه این بازیگر است و خانواده تئاتر نصیحتهای او را آویزه گوش خود خواهد کرد.
ایرج راد رییس هیات مدیران خانه تئاتر با اشاره به اینکه دردانهای دیگر از عالم هنرهای نمایشی از میان ما رفت، گفت: چنین هنرمندانی عاشق مردم و عاشق کار فرهنگی و هنری بودند و جمشید مشایخی یکی از شایستهترینهایی است که همیشه همراه مردم بود. صحنه تئاتر برای او مقدس بود و همیشه وقتی به صحنه می آمد خاک صحنه را می بوسید. او زندگی خود را سالها وقف هنر کرد و اینجا همه با عشق آمدند.
وی اضافه کرد: جمشید مشایخی همواره در تاریخ هنرهای نمایشی این مملکت باقی میماند و ما باید مکانهایی را نامگذاری کنیم به نام چنین هنرمندانی. البته در سالنهای تئاتر این اتفاق افتاده ولی چرا در سالنهای سینما این کار صورت نمیگیرد؟ هرچند امیدوارم بحثهایی که برای نامگذاری کوچه محل زندگیاش شده، عملی شود تا آن کوچه که با حرف جیم و شروع نام جمشید است به اسم او ثبت شود.جمشید مشایخی زنده و پایدار است و همواره در ذهن ما باقی میماند.
بهمن فرمان آرا، علی نصیریان، داریوش اسدزاده، اکبر زنجانپور، شهرام کرمی، ایرج راد، حسن پورشیرازی، پرویز پورحسینی، قطب الدین صادقی، فرشته طائرپور، محمد ساربان، فرزانه کابلی، هادی مرزبان،منوچهر شاهسواری، مهدی شفیعی، جمشید گرگین، عزت الله رمضانی فر، علی دهکردی، سیاوش تهمورث و… از هنرمندان حاضر در مراسم هستند.
فریدون نماینده رییس جمهور هم از مسوولان حاضر در این مراسم است.
اجرای مراسم را برخلاف پیشبینیها که انتظار میرفت یکی از هنرمندان تئاتر و سینما برعهده بگیرد، عباس سجادی برعهده دارد.
ادای احترام استاد علی نصیریان به پیکر جمشید مشایخی
تصویری از نادر مشایخی پیش از شروع مراسم تشییع پیکر جمشید مشایخی ببینید. نادر مشایخی آهنگساز به نام و رهبر ارکستر فرزند جمشید مشایخی است. او در سال ۱۳۹۷ آهنگسازی نمایش «شاه لیر» را بر عهده داشت.
4 روز جنازه را برای چی نگه داشتند؟
تو تعطیلات هم خیابونها خلوت تر بود و هم مردم بیشتری میتونستند برای تشییع بروند.
احتمالا ترسیدند جمعیت زیاد بیاد .
من عكس مراسم ها رو به عشق ديدن اقاي دوربين نگاه مي كنم و واقعا از اينكه يك نفر چقدر با ديده شدن تو عكس ها خوشحاله و تمام مراسم ها را شركت مي كنند حال مي كنم