bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۸۷۶۴

تحریم‌های ایران چگونه به قدرت‌گیری روسیه کمک می‌کند؟

پاخوموف افزود: «طبق برخی تخمین‌ها، به برکت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، روسیه می‌تواند میلیارد‌های اضافی بدست بیاورد. منفعت‌های سیاسی کم‌اهمیت‌تر نیست. معافیت‌های آمریکا برای چین، کره جنوبی و ژاپن منقضی شد. صادرات نفت روسیه که نفت ایران برای این سه کشور را جبران می‌کند، شراکت‌های پیشین آن‌ها با روسیه در زمینه انرژی را تقویت خواهد کرد.»

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
تحریم‌های ایران چگونه به قدرت‌گیری روسیه کمک می‌کند؟

فرارو- تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، روابط انرژی محور روسیه را با بسیاری از کشور‌هایی که قبلا مشتری ایران بودند، توسعه می‌دهد.

به گزارش فرارو، دولت آمریکا از حدود یک سال پیش، با خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، به منظور تغییر رفتار ایران، که آن را مخرب می‌داند، تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرده است. علاوه بر ایران، آمریکا علیه سایر کشورها، نظیر ونزوئلا و کره شمالی، هم تحریم‌های سنگینی اعمال کرده، که به عقیده برخی تحلیلگران، هزینه‌های آمریکا در رسیدن به اهداف سیاست خارجی‌اش در برابر این کشور‌ها را بیشتر خواهد کرد.

نیکولای پاخوموف، رئیس اداره مشورتی نیویورک، یکی از این تحلیگران است که طی یادداشتی در مجله «نشنال اینترست» تصریح کرد تحریم‌های آمریکا علیه ایران و دیگر کشورها، موجب افزایش همکاری کشور‌های تحریم‌شده با روسیه خواهد شد. این تحلیلگر نوشت: «انقضای معافیت‌های تحریمی آمریکا برای خریداران نفت ایران، نشان می‌دهد که امروزه به دست آوردن اهداف سیاست خارجی، بدون متحمل شدن خسارت‌های چشمگیر، حتی برای آمریکا چقدر سخت است.»

به گفته پاخوموف، روسیه برای جبران کردن نفت حذف‌شده ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا، در موقعیت پیشتازی قرار گرفته است. تحریم‌های آمریکا به توسعه همکاری میان مسکو و کشور‌های مهم برای سیاست خارجی آمریکا، منجر خواهد شد. بنابراین، روسیه اهرم جدیدی در برابر آمریکا بدست خواهد آورد.

با لغو معافیت‌های فروش نفت ایران به هشت کشور، مسئله جبران نفت ایران به یکی از موضوعات اصلی بازار‌های جهانی نفت تبدیل شد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) درخواست کرد که تولید نفت را بیشتر کنند. با توجه به اینکه عربستان، عضو متنفذ اوپک، روابط بسیار نزدیکی با آمریکا دارد، احتمالا صادرات نفت خود را بیشتر خواهد کرد. اما این فقط عربستان نیست که از منظر جبران نفت ایران سود خواهد کرد. بلکه روسیه هم، به عنوان یک تولیدکننده عمده نفت در جهان، از حذف نفت ایران سود خواهد کرد.

در همین رابطه، پاخوموف نوشت: «به رغم همکاری با ایران در بسیاری از مسائل، روسیه شانس خوبی برای تصاحب بخش چشمگیری از سهم ایران در بازار دارد. هرگونه افزایش فروش نفت روسیه، تاثیر تحریم‌های آمریکا بر بازار‌های جهانی نفت را ملایم خواهد کرد. این به طور غیر مستقیم به سیاست خارجی آمریکا کمک می‌کند و این هدفی برای کرملین نیست. وضعیت روابط میان مسکو و واشنگتن، هرچه باشد، روسیه در ملایم کردن تاثیر حذف نفت ایران از بازار‌های جهانی کمک خواهد کرد. از حیث اقتصادی، تولیدکنندگان روسی و بودجه دولتی، به درآمد‌های جدیدی نیاز دارند.»

پاخوموف ادامه داد: «از حیث سیاسی، روسیه حتی از منظر رقابت با آمریکا، هم در موقعیت خوبی برای پیروز شدن قرار دارد. در میان خریداران نفت ایران، کشورهایی، غالبا در آسیا، وجود دارند که برای سیاست خارجی آمریکا مهم هستند. مسکو با توسعه همکاری در حوزه انرژی با اینها، فرصتی برای تعمیق شراکت‌های دوجانبه با این کشور‌ها بدست می‌آورد. شراکت‌ها در مسائلی که برای واشنگتن مهم هستند؛ نظیر مسائل مرتبط با کره شمالی یا افغانستان.»

البته پاخوموف معتقد است که روسیه در عین استفاده از تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تنها کشوری است که می‌تواند و مایل است به ایران کمک کند. بر اساس این ادعا، چین و اتحادیه اروپا تمایلی به کمک به ایران ندارند. به گفته این کارشناس، روسیه شاید نفت ایران را بخرد.

پاخوموف افزود: «طبق برخی تخمین‌ها، به برکت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، روسیه می‌تواند میلیارد‌های اضافی بدست بیاورد. منفعت‌های سیاسی کم‌اهمیت‌تر نیست. معافیت‌های آمریکا برای چین، کره جنوبی و ژاپن منقضی شد. صادرات نفت روسیه که نفت ایران برای این سه کشور را جبران می‌کند، شراکت‌های پیشین آن‌ها با روسیه در زمینه انرژی را تقویت خواهد کرد. در مرحله‌ای، همکاری سیاسی، بخش مهمی از این شراکت خواهد شد. اگر عرضه (نفت) روسیه، برای امنیت انرژی این کشور‌ها ضروری شود، در آن حالت، ممکن است دستیابی به تفاهم سیاسی در مورد مسائل گوناگون دشوار نخواهد بود. ظاهرا، شرکت‌های ژاپنی از چگونگی توسعه همکاری‌شان با همتایان روسی خرسند بوده‌اند. پکن هم به افزایش حجم صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله "قدرت سیبری" علاقمند است.»

به نوشته پاخوموف، سایر کشور‌هایی که قبلا معافیت داشتند، می‌توانند بر اساس همکاری انرژی، شراکت سیاسی‌شان با روسیه را هم توسعه دهند.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
اولا بافروش بیشتر نفت .گاز وفرآورده های پتروشیمی اش .دوما با مفت خریدن نفت ایران ودیگر محصولات ایران .سوما با فروش آشغالهای تولیدی خودش به ایران .ودرنهایت کاری که آمریکا میکنه .فروش سلاح به یه مشت عرب ترسو.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
فرارو خیلی برایت متاسفم که مدتی است صفحه نظرات را در خیلی از مطالب بسته ای واقعا متاسفم. وگرنه در این مطلب نظرات خیلی جالبی نوشته شده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
این که خیلی مشخصه. کل مشکلات کشور ما به خاطر روسیه است که ایران نتونه نفت و گاز صادر کنه و آمریکا هم برای تحت فشار قرار دادن روسیه میخواد با ایران اجماع کنه. شما تازه نشستید مقاله نوشتید!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
تصويري گويا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
ریس جمهور ما را ببینید چطوری می خندد فکر می کنید در چنین دیداری از سرام کشورها باید این طوری خندید این نشان از نادانی وبلاهت است که درجایی که باید خودشو کنترل بکند نمی تواند
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
United States of America
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
روسیه باعث بدبختی ایران بوده از قدیم و هست تا موقعییکه ایران با اونا باشه
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
سر و جان به فدای ارباب پوتین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
ما گلیم خودمون رو از اب بکشیم بیرون چکار روسیه داریم. برای ایران چه کاری بهتر هست. نجات از افکار منجمد شده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
حالا روحانی دارد اینطور می خندد خوشحال است که به روسیه منفعت میرساند؟ یا زده است به سیم آخر؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
خدایا شر روسیه رو از سر ما کم کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
(هر دم از این باغ بری میرسد)
. جریان بی تدبیری و ناامیدی همچنان ادامه دارد . نمیخواهند بفهمند که شرایط سخت و نامساعد است.
ویولن
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
روسیه هیچوقت همپیمان صادقی برای ایران نبوده به موقع اش از پشت خنجر میزنه
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
لاشخورها اومدن
ناشناس
Finland
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
و باز هم توهم، خود روسیه الان تحت تحریم های آمریکا و اروپا قرار داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
تحریم روسیه آبکی
علی
Germany
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
روسیه بخاطر روسیه بودنش از تحریم های ایران منتفع نمی‌شود، بلکه بخاطر تولید بالایش در بازار جهانی نفت نفع می برد؛ این قانون اقتصادی عرضه و تقاضاست، هر تولید کننده دیگری هم همین نفع را می برد. ایران هم تلاش کند تا از مزیت های نسبی اش نفع ببرد؛ اینکه دولت مان بنشیند تماشا کند و انتظار انتفاع داشته باشد در این دنیای وانفسا عین جهالت و بی عرضگی است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
خجالت بکش از این مقاله ها
غرب ایران توفشار گذاشته انوقت علیه روسیه سیاه نمایی می کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
بچاپید ما را , ملت ما قوی تر میشود !!!!
صادق
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۰
کشور دوست روسیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
معلومه که میفروشه توقع دارید نگاه کنه؟ شما بجای این داستان ها به کارهای دولت عزیزتان که ملت را به فلاکت کشانده بپردازید نه اینکه روسیه با نفت خودش میخواهد چه کند
ناشناس
United Arab Emirates
۰۶:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
الان بايد روسيه كه ايران ميگه دوستن باهم از تحريم ايران بدش بياد؟ خخخخخخخخ
ناشناس
United Arab Emirates
۰۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
سه کشور با اقتصاد داغون که از توهم رنج شدیدی میبرن
ناشناس
France
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
ايران در هر شرايطي منافع روسيه را تامين مي كند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۲۱
به جرات می توان گفت تحریم های ایران باعث آبادانی و رونق کشورهایی چون روسیه ، ترکیه و حتی چین و شده است! ایکاش بتوان پولی که به جیب این کشورها می رود را صرف آبادانی کشور کرد!