bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۹۶۶۷

کارشناس «فاکس نیوز»: ترامپ با ایران جنگ کند، انتخابات ۲۰۲۰ را می‌بازد

یک کارشناس و نظامی بازنشسته آمریکایی در یک برنامه تلویزیونی در شبکه مورد علاقه «دونالد ترامپ»، نسبت به هرگونه درگیری با ایران هشدار داد و تاکید کرد که این موضوع نه تنها برای آمریکا سودی ندارد بلکه باعث شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ نیز خواهد شد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
کارشناس «فاکس نیوز»: ترامپ با ایران جنگ کند، انتخابات ۲۰۲۰ را می‌بازد
یک کارشناس و نظامی بازنشسته آمریکایی در یک برنامه تلویزیونی در شبکه مورد علاقه «دونالد ترامپ»، نسبت به هرگونه درگیری با ایران هشدار داد و تاکید کرد که این موضوع نه تنها برای آمریکا سودی ندارد بلکه باعث شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ نیز خواهد شد.

به گزارش فارس، در حالی که جنجال‌های رسانه‌ای و لفاظی‌ها درباره احتمال درگیری آمریکا با ایران ادامه دارد، طی یک برنامه تلویزیونی در شبکه «فاکس نیوز» که رسانه محبوب دونالد ترامپ است، کارشناس آمریکایی درباره تبعات «جنگ با ایران» شامل شکست ترامپ در انتخابات آتی ریاست جمهوری هشدار داده و مجری فاکس نیوز هم با هر گونه جنگی مخالفت کرده است.

«تاکر کارلسون» مجری «فاکس نیوز» در برنامه‌ای با حضور «داگلاس مک گرگور» سرهنگ بازنشسته آمریکایی به بررسی تنش‌های اخیر بین واشنگتن و تهران پرداخت. مک گرگور که از ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۴ در ارتش خدمت کرد، ضمن هشدار درباره تبعات درگیری آمریکا با ایران تاکید کرد که در صورت «جنگ با ایران» ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری شکست می‌خورد.

این برنامه تلویزیونی چهارشنبه شب هفته گذشته در شبکه فاکس نیوز پخش شد.

مجری فاکس نیوز: جان بولتون مشاور امنیت ملی (کاخ سفید) بیشتر از هر چیزی در دنیا دوست دارد که با ایران جنگی داشته باشد، این شبیه به این است که (به او) هدیه کریسمس، شکرگزاری و جشن تولد با هم داده شود. خدا را شکر که جان بولتون فرماندهی ارتش را برعهده ندارد و رئیس‌جمهور، فرمانده ارتش است. سوال این است که بولتون چقدر در کاخ سفید نفوذ دارد؟
 
همین هفته قبل بولتون اعلام کرد که یک ناوگروه ضربتی به خلیج فارس اعزام شده تا ایران را تحت نظر داشته باشد. خوب "نیویورک تایمز" گزارش داد که به رئیس‌جمهور طرحی برای بکارگیری ۱۲۰۰۰۰ نظامی آمریکایی در خاورمیانه ارائه شد. البته رئیس‌جمهور گفت که این گزارش، گزارشی نادرست است. مشخص است که اکنون وضعیت سیال است، اما سوال بزرگ‌تری که به آن پاسخ داده نشده، این است که جنگ با ایران آیا اصلا به نفع منافع آمریکا است؟
 
اکنون زمان آن است که شروع به دادن پاسخ به این سوال بکنیم. داگلاس مک گرگور، ژنرال بازنشسته ارتش، نویسنده کتاب خارق العاده "حاشیه پیروزی" و کارشناس میهمان این برنامه (فاکس نیوز) است. او امروز به ما ملحق شده است. سرهنگ، از حضور شما در برنامه خیلی سپاسگزارم».

مک گرگور، سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا: خواهش می‌کنم

مجری فاکس نیوز: خوب، معنای اعزام ناوگروه به خلیج فارس چیست؟

مک گرگور: خوب باید بگویم که ما یک بحران ساختگی داریم. هیچ چیز جدیدی در زمینه اطلاعاتی وجود ندارد، ما چندین سال است که در این منطقه داریم فعالیت می‌کنیم و ایرانی‌ها و ما به هدف قرار دادن هدف مشترک که داعش باشد، علاقه‌مند هستیم.

مجری فاکس نیوز: بله همینطور است

مک گرگور: و ما همیشه این را می‌دانستیم که (بین ما و ایران) اصطکاک و خصومت وجود دارد. ما جهت پرهیز از بروز هرگونه مشکلی مدیریت کرده‌ایم. ایرانی‌ها از بروز هر گونه مشکلی اجتناب کرده‌اند در نتیجه باور این حرف که ما اکنون باید در خلیج فارس یک ناوگروه به همراه صد‌ها هواپیما از مناطق مختلف جهان داشته باشیم تا در برابر حمله ایران به ما بازدارندگی ایجاد کنیم، کار سختی است. هیچ مدرکی که نشان دهد ایران خواهان حمله به ما است، وجود ندارد. بلکه قضیه تقریبا برعکس است و به نظر من، آن‌ها بسیار خواهان این هستند که از هر گونه درگیری با ما تحت هر شرایطی اجتناب کنند.

مجری فاکس نیوز: خوب پس چرا ما (آمریکا) داریم این کار را می‌کنیم و نتایج محتمل این اقدام ما چیست؟

مک گرگور: به نظر من، افرادی که پشت این قضیه هستند و رئیس‌جمهور را به اتخاذ چنین اقداماتی متقاعد کردند، امیدوار هستند که با قرار گرفتن تعداد زیادی از نیرو‌های آمریکا در مجاورت ایران در یک منطقه کوچک شبیه به خلیج فارس که ۲۲۰ مایل پهنای آن است، یک اتفاقی بیافتد، کار اشتباهی با توسل به موشک صورت بگیرد شبیه به *حادثه خلیج تونکین*.

حالا باید این سوال را مطرح کرد که ایا ما از این موضوع نفع می‌بریم؟ سخت است که نفعی در این موضوع مشاهده کنیم. منظور من این است که اولین سوالی که باید قبل از هر اقدامی پرسیده شود این است که در قبال انجام یک کار چه به دست آورده و چه از دست می‌دهید. ما چه نفعی خواهیم برد؟ آیا قرار است که ایرانی‌ها را متقاعد کنیم که آن‌ها باید برخی غنی‌سازی‌های اضافی اورانیوم نداشته باشند؟ آیا هدف آن است که آن‌ها را مجبور به تسلیم شدن در برابر مجموعه درخواست‌های مطرح شده آقای (مایک) پامپئو (+) بکنیم؟
 
اگر اینطور است که به نظر من، (چنین هدفی) مضحک است و من هیچ نشانه‌ای از اینکه چنین اتفاقی در شرف حادث شدن باشد، نمی‌بینم. آیا هدف آن است که بین روسیه و چین اختلاف ایجاد کنیم؟ قضیه برعکس است و ما با (چنین اقداماتی) داریم همه قدرت‌های بزرگ قاره‌ای را به اتحاد علیه خودمان سوق می‌دهیم. آن‌ها هر اقدامی که ما ممکن است علیه ایران اتخاذ کنیم را مقدمه‌ای برای اقدام احتمالی ما علیه آن‌ها در آینده خواهند دید.
 
در نتیجه به نظر من، رئیس‌جمهور هیچ نفعی از این موضوع نمی‌برد و برعکس به نظرم، او از این ماجرا ضرر می‌کند. (در صورت جنگ با ایران) من فکر نمی‌کنم که او بتواند دوباره در انتخابات (ریاست جمهوری ۲۰۲۰) پیروز شود، من اینطور نمی‌بینم که او به هیچ چیز مثبتی برای ایالات متحده و مردم آمریکا در خلیج (فارس) برسد.

*طبق روایت غربی‌ها و آمریکایی‌ها، اوت ۱۹۶۴ کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا مستقر در خلیج تونکین مورد حمله قایق‌های ویتنام شمالی قرار گرفتند و در نتیجه آن کنگره آمریکا قطعنامه موسوم به «قطعنامه خلیج تونکین» را در حمایت از افزایش دخالت نظامی نیرو‌های آمریکایی در «جنگ ویتنام» صادر کرد. *

مجری فاکس نیوز: اما در ساختار تصمیم‌گیری سیاست خارجی (آمریکا) تعداد بسیاری از افراد هستند که قصدشان جنگ با ایران است.

مک گرگور: بله متاسفانه همینطور است. ژنرال مک کنزی (فرمانده نیرو‌های تروریستی سنتکام) چند وقت قبل در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (اف‌دی‌دی) خودش را مردی معرفی کرد که درباره انجام اقدامات تعصب دارد. البته ترجیح می‌دادم که یک ژنرال چهار ستاره درباره اندیشیدن تعصب داشته باشد و در حال حاضر او (فرمانده سنتکام) باید درباره اثرات ثانوی هر اقدامی که ما در خلیج (فارس) انجام می‌‎دهیم، بسیار نگران باشد. روس‌ها در گوشه‌ای تنها نظاره‌گر ماجرا نیستند.
 
آن‌ها به دقت دارند تحولات را رصد می‌کنند. اگر ما اقدامی بکنیم و وارد یک کشتار با ایرانی‌ها شویم، آن‌ها (روسیه) خواهند آمد و ما خودمان را در وضعیتی خواهیم یافت که به آسانی توان خارج شدن از آن را نخواهیم داشت. چینی‌ها هم هر آنچه بتوانند خواهند فرستاد. راستی ترکیه‌ای‌ها هم که البته عاشق ایرانی‌ها نیستند هم شاید این موضوع را مثبت ارزیابی کرده و (در ایستادن در برابر حمله آمریکا به ایران) مشارکت کنند. این، موضوع خوبی برای ایالات متحده نیست.
bato-adv
bato-adv