سخنرانی محمود احمدی نژاد در دانشگاه علم وصنعت که به یکباره و بدون برنامه ریزی قبلی انجام شد واکنش های متفاتی را در میان برخی رسانه ها به همراه داشت.
امروز در حالی که از یک سو رسانه های نزدیک به دولت از حضور پرشور همه طیف های فکری و عقیدتی دانشجویان در مراسم سخنرانی احمدی نژاد یاد کردند، از سوی دیگر رسانه های اصلاح طلب، نسبت به حضور سازمان دهی شده دانشجویان در مراسم سخنرانی آن هم در ساعت 6 صبح در شرایطی که آن ساعت از روز معمولا دانشگاه شروع به کار نکرده، انتقاد کردند.
در شرایطی که پیش از این رییس جمهوری تنها برای بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه های تهران و در جمع دانشجویان حاضر می شد، یکشنبه شب بر روی خروجی برخی خبرگزاری ها خبری منتشر شد مبنی بر که محمود احمدی نژاد دوشنبه صبح در جمع دانشجویان دانشگاه علم وصنعت سخنرانی خواهد کرد.
این در حالی است که آن ساعت از روز اکثر دانشجویان دانشگاه را ترک کرده بودند و همگی بی خبر ازاین بودند که صبح روز دوشنبه رییس جمهور کشورشان در دانشگاه آنها حضور خواهد یافت.
در شرایطی که بسياري از دانشجويان و تشکل هاي دانشجويي از سخنرانی احمدی نژاد در دانشگاه بي اطلاع بودند تنها بسیج دانشجویی دانشگاه علم وصنعت بود که خود را آماده میزبانی از احمدی نژاد می کرد.
اطلاع رسانی پیامکیدراین باره روزنامه اعتماد گزارش داد که نيمه شب دوشنبه اس ام اسی توسط بسيج دانشجويي دانشگاه علم و صنعت ارسال شد که طي آن از بسيجيان اين دانشگاه خواسته بودکه حدود ساعت 6 صبح دوشنبه جهت سازماندهی در دفتر اين نهاد حاضر شوند.
همچنین یکی از فعالان كانون فرهنگی -هنری دانشگاه علم و صنعت در این مورد به «نوروز» سایت خبری وابسته به جبهه مشارکت گفته است: « مراسم سخنرانی احمدی نژاد دیروز در حالی در دانشگاه برگزار شد كه حتی تا روز قبل از آن هیچ گونه اطلاع رسانی در مورد برگزاری این مراسم انجام نشده بود و دانشجویان دانشگاه از آن بی خبر بودند. صبح دیروز سالن سخنرانی احمدی نژاد مملو از دانشجویان بسیج دانشگاههای دیگر بود كه به طور سازمان دهی شده به دانشگاه آمده بودند بنابر این دانشجویان دانشگاه علم و صنعت نتوانستند در مراسم حضور یابند.»
وی افزوده است: «این مراسم طوری سازماندهی شده بود كه سالن سخنرانی ساعت شش و نیم صبح یعنی زمانی كه به طور معمول هیچ دانشجویی در دانشگاه نیست، پر شود. در این مراسم، دانشجویان بسیج دانشگاههای علامه، خواجه نصیر،امیركبیر، شاهد و امام صادق حضور داشتند و حتی اعضای بسیج یكی از این دانشگاهها نشریه ارگان بسیج خود را پخش می كردند. بنابراین، از كل حاضران در مراسم سخنرانی احمدی نژاد كه حدود دو هزار نفر بودند 70 درصد از بسیجیان سایردانشگاها،20درصد از بسیج دانشگاه علم و صنعت و سه چهار نفر از دانشجویان مستقل دانشگاه علم و صنعت بودند كه این چند نفر هم، در همان ابتدای كار مورد هجوم قرار گرفتند و از سالن سخنرانی بیرون انداخته شدند.»
مديران مسئول نشريات دانشجويی دانشگاه علم و صنعت: این حضور نمایشی بود از سوی دیگر، به دنبال وقايع دیروز دانشگاه علم و صنعت جمعي از مديران مسئول نشريات دانشجويی اين دانشگاه با صدور بيانيه ای اعتراض خود را نسبت به نحوه حضور احمدی نژاد در اين دانشگاه اعلام كردند.
در اين بيانيه تصريح شده است: «حضور نمایشی و تهی از صداقت احمدی نژاد در دانشگاه علم و صنعت که گویا فقط برای فعالین و دانشجویان این دانشگاه سرزده بود، در حالی برگزار شد که از جمعیت چند هزار نفری حاضر در سالن تنها عده قلیلی آن هم از بسیج دانشجویی علم وصنعت حاضر، و الباقی را دانشجویان دانشگاههاي شاهد، امام صادق، امام حسين و بسیج دانشجویی امیرکبیر، خواجه نصیر، علامه و ... پر کرده بودند واینچنین شد که سالن مالامال از شعارهای حاضران همیشگی دیدارهای رئیس جمهور بود. این حضور ما را بر آن داشت که بیشتر بر عقیده خود راسخ بمانیم که این دولت هیچ جای سئوال ندارد، لذا در برابر آنها که نه می بینند و نه می شنوند تنها به نشانه اعتراض به «بیانیه ای سرشار از سکوت» بسنده می کنیم.»
اين بيانيه به امضای مديران مسئول نشريات باور، جمهوري، پژوهش، دانشگاه امروز، نشانه، فصل زن، نيستان، سلام، بهارستان، انتخاب، ياس نو، كورسو، بارقه ودريچه رسيده است.
بیانیه شورای صنفی درباره علل عدم حضور دانشجویان علم و صنعت
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با صدور بیانیه ای خواستار پاسخگویی هر چه سریعتر مدیریت این دانشگاه نسبت به علل عدم حضور دانشجویان علم وصنعت در مراسم سخنرانی احمدی نژاد شد.
در این بیانیه آمده است: «با توجه به حضور غیرمنتظره و بدون اعلام قبلی رئیس جمهور در دانشگاه علم و صنعت، مهمترین دغدغه شورای صنفی دانشگاه به محض اطلاع از موضوع (بعد از ظهر روز یكشنبه) حفظ شأنیت دانشگاه و دانشجویان و تلاش برای جلوگیری از استفاده ابزاری و تبلیغاتی از دانشگاه و دانشگاهیان بود و طی جلسهای كه شورای صنفی با هیات رئیسه داشت نیز بر این موضوع و همچنین عدم حضور دانشجویان غیر علم و صنعتی تاكید فراوان بود. لازم به توضیح نیست که رویه این نوع برنامهها طی سالهای اخیر بیشتر به یك سناریوی كاملا سیاسی شبیه بوده و مطالبات مطروحه در چنین مراسمی نه تنها بیپاسخ مانده، بلكه ابزاری برای استفاده جهتدار تبلیغاتی بوده است.»
این بیانیه می افزاید: «مشكلات صنفی دانشجویان چیزی نیست كه تا به حال مطرح نشده باشد یا مدیران و حتی شخص رئیس جمهور از آن بی اطلاع باشد، فشار هرچه بیشتر به تشكلهای مستقل و منتقد، تعطیلی انجمن اسلامی، فعال شدن غیر متعارف كمیته های انضباطی، ایجاد فضای امنیتی در خوابگاهها به خصوص خوابگاه خواهران، فضای بسته و بر خوردهای شدید با نشریات، مشكلات ساختاری سیستم آموزش و... مشكلاتی است كه همواره از طرف شوراها پیگیری شده و مسئولان و مدیران به خوبی به وجود آن واقفند و مطرح كردن چندین و چند باره این مسایل آن هم در جمع عده ای دانشجوی عمدتا غیر علم وصنعتی را كاملا بیهوده می دانیم و شورای صنفی مركزی به همین دلیل و در جهت دفاع از حقوق و شعور دانشجویی از شركت در این جمع ناآشنا خودداری می نماید و خواستار پاسخگویی هر چه سریعتر مدیریت دراین مورد به دانشجویان می باشد.»