bato-adv
bato-adv

۱۵ نکته درباره طرح خانه‌دار کردن کارکنان دولت و نظامیان

شنیده‌ها از طرح تام کاد و طرح ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیور‌های مسلح متفاوت است. هنوز این طرح‌ها نهایی نشده‌اند و جزئیات دقیقی از آن‌ها منتشر نشده و صرفا چند نقل قول کلی از این دو طرح شنیده‌ایم. این طرح‌ها ممکن است تا اجرایی شدنشان کلی تغییرات داشته باشند

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۰۹ تير ۱۳۹۸
۱۵ نکته درباره طرح خانه‌دار کردن کارکنان دولت و نظامیان

فرارو- تام کاد قرار است کارمندان دولت را ظرف مدت ۱۰ سال، ۱۵ سال و ۲۵ سال صاحب خانه کند. حقیقتش را بخواهید هر کدام از مسئولان یکی از این سه عدد را برای دوره انتظار کارمندان برای صاحب خانه شدن عنوان می‌کند و دلیل آن هم احتمالا قطعی نبودن جزئیات طرح‌ها است.
 
به گزارش فرارو؛ برای همین سراغ تمام صحبت‌هایی که در مورد طرح تام کاد و طرح ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیرو‌های مسلح رفته‌ایم. هرچند از آنجا که این طرح‌ها در مرحله تصمیم‌گیری قرار دارند، ممکن است تا اجرا شدنشان کلی تغییر داشته باشند و فعلا برای سنجش به‌صرفه‌بودن یا نبودن آن نمی‌توان اظهارنظر کرد.

۱- طرح تام کاد مخفف طرح تامین مسکن کارمندان دولت است که توسط وزارت راه و شهرسازی ارائه شده و قرار است در هفته‌های آینده جزئیات دقیق آن منتشر شود.

۲- رئیس جمهور درباره طرح دولت برای خانه‌دار کردن کارکنانش می‌گوید کارمندان از روز اول استخدام با اختصاص بخش کمی از حقوق خود تا ۱۰سال بعد از استخدام، صاحب منزل خواهند شد و مراحل آماده سازی و تکمیل این طرح در دست بررسی است تا جوانان در ابتدای شروع کار خود دغدغه مسکن نداشته باشند.

۳- وزیر راه و شهرسازی درباره طرح تام کاد می‌گوید طرحی با مشارکت خود دستگاه‌های اجرایی و در یک سطح فراگیر در کشور در حال تهیه هست تا کارمندان از بدو ورود به حوزه کاری خود در صندوق پس‌انداز مسکن پس انداز کرده و اقساط منازل دریافتی خود را در ۱۵سال پرداخت کنند.

۴- گفته‌ها درباره مدت زمان پرداخت اقساط مسکن تام کاد معلوم نیست. رئیس چمهور می‌گوید ۱۰ سال، وزیر راه می‌گوید ۱۵ سال و معاون وزیر راه حرف دیگری دارد. مازیار حسینی می‌گوید معاون مسکن و برای اینکه مسکن ارزان‌تر در اختیار کارمندان قرار بگیرد، قرار است مسکن با قیمت امروز، ولی با اقساط ۲۵ساله به کارمندان واگذار شود.

۵- مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید طرح تام کاد یا همان طرح خانه دار شدن کارمندان دولت هنوز به تصویب نهایی نرسیده است. این طرح در وزارت راه و شهرسازی در حال بررسی است و جزئیات آن تا یک ماه آینده تصویب می‌شود.
 


۶- معاون امور ساخت و مسکن وزارت راه و شهرسازی می‌گوید دستگاه‌های دولتی که سهامدار اصلی‌شان دولت است باید زمین‌های خود را به صورت رایگان در اختیار طرح اقدام ملی مسکن بگذارند تا در آن‌ها برای کارمندان دولت مسکن ساخته شود. آنطور که مازیار حسینی می‌گوید با شناسایی زمین‌های دولتی، شاهد استفاده حداکثری از آن‌ها برای تولید مسکن خواهیم بود؛ در این اقدام، اولویت با کارکنان دستگاه‌ها و سازمان‌هایی است که زمین معرفی می‌کنند.

۷- عضو هیئت رئیسه مجلس می‌گوید دولت باید به همه کارمندان خود پیشنهاد کند به‌ازای پرداخت ۱۵ درصد از حقوق خود برای ۲۵ سال به‌صورت قطعی، مسکن خریداری کنند. قاضی‍‌زاده هاشمی می‌گوید بر اساس این سازوکار با افزایش حقوق کارمندان، میزان این درصد تغییری نمی‌کند و این مزیتی برای دولت است و در واقع دولت برای ۲۵ سال، بخشی از حقوق کارکنان خود را به‌صورت مسکن داده است.

۸- مازیار حسینی، معاون وزارت راه می‌گوید طرح تامین مسکن صرفا برای کارکنان دولت نیست. او می‌گوید ما زمین را به بخش خصوصی می‌دهیم و خانه می‌خریم، البته در این برنامه فقط با سازنده‌های خوشنام که ۵ تا ۱۰ سال کار کرده باشند استفاده می‌کنیم. بعد از ساخت و ساز واحد‌های مسکن، سهم خود را به کارکنان دولت اختصاص می‌دهیم و سازنده‌ها نیز واحد‌های باقی‌مانده را در بازار آزاد به مردم عادی عرضه خواهند کرد. حسینی می‌گوید اینگونه نیست که فقط کارکنان و حقوق‌بگیران دولت مشمول این طرح شوند، به عبارت دیگر این طرح فقط مختص مستخدام دولت نیست و سایر ارگان‌ها نیز می‌توانند برای خانه‌دار کردن کارکنان خود از این مکانیزم استفاده کنند.

۹- سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌گوید با وزیر راه و شهرسازی رایزنی کرده و قرار شد که ذینفعان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که خبرنگاران و هنرمندان را شامل می‌شود، در این طرح سهیم باشند.
 

۱۰- علاوه بر طرح تام کاد که به کارکنان دولت اختصاص دارد، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح از توافق این وزارتخانه با وزارت راه و شهرسازی در مورد ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیرو‌های مسلح خبر داده است.

۱۱- امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی درمورد طرح مسکن برای نیرو‌های مسلح می‌گوید تمامی کارکنان و بازنشستگان نیرو‌های مسلح و سازمان‌ها، موسسات و شرکت‌های وابسته به نیرو‌های مسلح مشمول این تفاهمنامه خواهند شد. آنطور که وزیر دفاع می‌گوید، مدت زمان اجرای پروژه ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیرو‌های مسلح سه ساله است. در مجموع کارکنان پس از ۱۵ سال خدمت، صاحب مسکنی می‌شوند که با مشارکت خودشان، بانک‌ها و کمک سازمان ساخته شده است.

۱۲- محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه امضای تفاهمنامه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: نرخ سود تسهیلات ارائه شده برای ساخت ۱۰۰ هزار مسکن نیرو‌های مسلح ۱۸ درصد است و بر اساس تعهد مشترک با بانک مرکزی، سقف تسهیلات مطابق آنچه که به زوج‌های جوان تعلق می‌گیرد پرداخت خواهد شد.

۱۳- اینطور که پیداست طرح ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی قرار است در پادگان‌ها اجرا شود. چراکه وزیر راه و شهرسازی می‌گوید اجرای برنامه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن در ۲۵ شهر بزرگ عملیاتی می‌شود. این اقدام بر اساس قانون خروج پادگان‌ها از شهر اجرایی می‌شود و اگر زمین مورد نیاز در پادگان‌ها نداشته باشیم، در شهر‌های جدید این طرح را اجرایی می‌کنیم.

۱۴- مدیر اعتبارات بانک عامل مسکن می‌گوید با توجه به سیاست‌های اعتباری بانک مسکن، وام ساخت برای سازندگان حرفه‌ای دارای صلاحیت را به ۱۴۰ میلیون تومان افزایش دادیم. در صورت استفاده از فناوری‌های نوین در ساخت مسکن ۱۷۰ میلیون تومان وام به سازندگان پرداخت می‌شود و سود آن ۱۸ درصد است.

۱۵- اگر قرار باشد ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با همان شرایط وام ساخت مسکن معمول به نیرو‌های مسلح واگذار شود، با توجه به این‌که دوره ساخت واحد‌های مسکونی معمولاً ۳ ساله است از این رو پس از دوره مشارکت، وام ۱۴۰ یا ۱۷۰ میلیون تومانی به خریدار (کارکنان و بازنشستگان نیرو‌های مسلح) منتقل می‌شود. وامی که سود آن ۱۸ درصد و باید در مدت ۱۲ سال بازپرداخت شود. بر این اساس اگر واحد خریدار باید ۱۴۴ ماه و ماهانه حدود ۲.۹ میلیون تومان قسط پرداخت کند. میزان سودی که خریدار برای این تسهیلات باید پرداخت کند حدود ۲۴۶ میلیون تومان است و مجموع کل بازپرداخت ۴۱۶ میلیون تومان خواهد بود.

نهایتا باید بگوییم هیچکدام از طرح‌های تامین مسکن کارکنان دولت، تام کاد و ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای نظامی‌ها هنوز نهایی نشده و جزئیات دقیقی از آن‌ها منتشر نشده است. برای همین ممکن است اظهارات مختلفی در مورد آن‌ها مطرح شود و چاره‌ای جز صبر کردن تا نهایی شدن این طرح‌ها نداریم.
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
چند نکته:
1- مگه کسانی که کارمند نیستند جزو مردم ایران محسوب نمی شوند؟
2- با این کار ازدحام و شوق مردم برای جذب در دستگاههای دولتی بیشتر و بیشتر می شود که این با سیاست کوچک سازی دولت منافات دارد!
3- اصلا باید همین منازل سازمانی هم حذف شوند تا دریافتی مستقیم و غیر مستقیم افراد مشخص شود.
4- دولت باید سیاست گذاری کند نه اینکه وارد کارهای تصدی گری شود. در صورت اجرا هم مثل همیشه مسکن مرغوب با ارزش افزوده بالا برای مدیران و نور چشمی ها، ته مانده ها و بی کیفیتها برای کارمندان رده پایین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۹
دوباره درهای باز شده برای بلعیدن حقوق بیچارگان ...مثل چاه ویل تامین اجتماعی که معلوم نیست کی سرباز میکند و یک کشور را به داخل سیاهی و تباهی میکشاند ...
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
bato-adv