bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۴۹۱۱
رحمت مهدوی

مجلس جوان، پیش نیاز دولت جوان و انقلابی

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۶ تير ۱۳۹۸
رحمت مهدوی*؛ در حالی که فضای سیاسی کشور آماده انتخابات مجلس شواری اسلامی می‌شود رهبر انقلاب در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و با رصد فضای سیاسی کشور اعلام کردند: «زمینه را برای روی کار آمدن دولت جوان و حزب‌اللهی فراهم کنید».
 
پرسش اساسی در ارتباط با این فرمایش رهبر انقلاب این است که چرا ایشان به جای پرداختن به مجلس شواری اسلامی به نحوه شکل‌گیری دولت آینده پرداختند. سوال بعدی این است که جوانان چگونه می‌توانند زمینه را برای روی کارآمدن دولت جوان و حزب‌اللهی فراهم نمایند؟ آیا فرمایشات انقلاب همانند دانه‌های یک تسیبح است که بهم وصل می‌باشد؟ آیا بحث دولت انقلابی و جوان در ادامه بحث ایشان درباره گام دوم نیست؟ آیا گام دوم انقلاب و شکل‌گیری دولت جوان و انقلابی بدون میدان دادن به نسل جوان در انتخابات مجلس شواری اسلامی امکان‌پذیر است؟
 
بدون شک شکل‌گیری یک مجلس جوان می‌تواند نقش موثری در به پاگرفتن دولت جوان و انقلابی در سال ۱۴۰۰ و رسیدن به آرمان‌های گام دوم انقلاب داشته باشد. شاید بی‌راه نباشد که گفته شود مجلس و نمایندگان جوان و فعال آن که با روح نشاط و خستگی‌ناپذیر عجین شده باشد می‌توانند با پیشتکار جدی و آشنایی با علوم و تکنولوژی جدید کشور را متحول کرده و وضعیت مردم را بهبود دهند، چرا که نمایندگان نقش غیرقابل کتمانی در تسریع پیشرفت کشور و افزایش رفاه مردم دارند و می‌توانند راه را برای شکل‌گیری یک دولت جوان و انقلابی فراهم آورند.
 
دولت جوان زمانی شکل خواهد گرفت که جوانان انقلابی در مجلس نقش فعال داشته باشد و با حضور قاطع در مجلس راه را برای صدرات وزیران جوان فراهم نمایند. ممکن است ریس جمهوری ۱۴۰۰ فرد میان‌سال باشد، اما کابینه وزیران او می‌تواند به جوانان سپرده شود. اگر مجلس انقلابی و جوان شکل گیرد بدون شک در جلسه رای اعتماد وزرا، به وزیرانی بیشتر اقبال خواهند داشت که همسن و همفکر خود باشد.
 
بنابریان باید نکته سنجی رهبر انقلاب بیش از پیش درک شود و این بار؛ مجلس جوان و انقلابی با دقت بیشتر و متفاوت‌تر از گذشته انتخاب شود چرا که دولت پیر و کابینه پیر با مجلس پیر، بیشتر دنبال محافظه‌کاری و حفظ وضع موجود است تا تغییرات اساسی در برنامه‌های اقتصادی و متحول کردن شرایط اقتصادی کشور و به تبع آن معیشت مردم و...
 
نمایندگان پیر و بعضا با تحصیلات کم عمدتا یا به دنبال تحصیل همزمان بودند یا دنبال اداره شرکت‌ها و کارخانه‌های خود و به تبع آن دنبال وزیران پیر و محافظه‌کارانی رفته‌اند که منافع خود را بهتر تامین نمایند تا منافع مردم. بنابرین با شکل‌گیری یک دو مجلس جوان و انقلابی باید به پیشواز یک دولت جوان رفت تا با همراهی همدیگر شاهد یک تحول اساسی در اداره کشور باشیم و از رخوت و سستی دوری کرده باشیم.
 
*فعال سیاسی