شایان ذکر است، تنها یکی از این مزارع، با مصرف انرژی بالغ بر هفت مگاوات (حدود 40 درصد توان تولید نیروگاه برقآبی سد طالقان)، از بزرگترین مزارع کشف شده ارز دیجیتال در کشور است.
یکی از بزرگترین مزارع استخراج ارز دیجیتال در کشور که با استقرار در یکی از کارخانجات بزرگ تهران، از برق با تعرفه صنعتی برای فعالیت خود استفاده میکرد، شناسایی شد.
به گزارش تسنیم، این روزها تب تند تولید ارز دیجیتال با برق ارزان در کشور بالا گرفته و شاهد افزایش روزافزون تقاضا در این بخش هستیم.
طبق جدیدترین گزارش وزارت نیرو، به دنبال بالاگرفتن تب ارز دیجیتال و سوء استفاده مزارع راهاندازی شده از تعرفههای ارزان برق صنعتی و کشاورزی و همچنین شدت گرفتن فعالیتهای نظارتی و بازرسی شرکتهای توزیع نیروی برق بهمنظور شناسایی مزارعی که با بهرهگیری از برق با یارانه دولتی، به تولید ارز دیجیتال میپردازند، نیروهای عملیاتی و فنی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، با رصد و کنترل بار مصرف شبکه توزیع برق و بررسیهای میدانی، موفق شدند سه مزرعه بزرگ استخراج ارز دیجیتال را که با استقرار در مراکز صنعتی، از برق با تعرفه ارزان برای تولید ارز دیجیتال استفاده میکردند، شناسایی کنند.
شایان ذکر است، تنها یکی از این مزارع، با مصرف انرژی بالغ بر هفت مگاوات (حدود 40 درصد توان تولید نیروگاه برقآبی سد طالقان)، از بزرگترین مزارع کشف شده ارز دیجیتال در کشور است.
بر اساس این گزارش، با در نظر گرفتن میانگین مصرف برق 2800 کیلووات ساعت در سال برای هر واحد مسکونی واقع در مناطق عادی کشور، برق مصرفی در این مزرعه ارزی، فقط در هر شبانهروز معادل مصرف برق 60 واحد مسکونی در طول یک سال است.
به دنبال شناسایی این سه مزرعه، در مرحله اول با توجه به فعالیت مغایر با تعرفه واگذارشده، نسبت به قطع برق مورد استفاده، اقدام و سایر مراحل رسیدگی قانونی در این رابطه، آغاز شده است.
آغاز قطع برق استخراجکنندگان بیت کوین/ ادعای انجمن بلکچین پذیرفتنی نیست
در همین حال معاون برنامهریزی و امور اقتصادی توانیر با اشاره به اینکه نمیتوان ادعای استخراجکنندگان رمز ارزها در خصوص خاموش کردن ماینرها در ساعات پیک را پذیرفت، گفت: قطع موقت برق استخراج کنندگان ماینرها آغاز شده است.
مصطفی رجبی مشهدی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سؤال که انجمن بلاکچین ایران با صدور اطلاعیهای گفته است استخراجکنندگان رمز ارزها، ماینرها را در ساعات پیک خاموش کردهاند، گفت: به دلیل اینکه این مراکز و استخراجکنندگان رمز ارزها تحت نظارت ما نیستند، نمیتوانیم با قطعیت بپذیریم که آنها در ساعات پیک دستگاههای خود را خاموش کردهاند.
وی با اشاره به اینکه بحث اصلی ما این است که مصرف برق این استخراجکنندگان رمز ارزها قابل اندازهگیری است یا خیر، اظهار داشت: از نگاه و توجه این انجمن تشکر میکنیم که درک کردهاند مصرف برق در ساعات پیک بسیار بالا است.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سؤال که آیا فعالیت این صنعت در کشور قانونی است، اظهار داشت: شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد که این صنعت فعالیت رسمیت دارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم میتواند به آنها پروانه فعالیت بدهد.
رجبی مشهدی گفت: اگر این اقدامات قانونی است طبعا توانیر و وزارت نیرو مشکلی با تأمین برق آنها نخواهد داشت و در همین راستا پیشنهاد محاسبه برق استخراجکنندگان رمز ارزها با تعرفه برق صادراتی از سوی وزارت نیرو به هیأت دولت رفته و در حال بررسی است.
148 هزار دستگاه در ایران اقدام به استخراج رمز ارزها میکنند
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این سؤال که آیا هنوز شناساییها به سرانجام نرسیده و تعداد آنها مشخص نیست، افزود: گفته میشود 148 هزار دستگاه در ایران اقدام به استخراج رمز ارزها میکنند اما باز هم آمار مشخصی از میزان دقیق این دستگاهها موجود نیست.
رجبی مشهدی در پاسخ به این سؤال که وزارت نیرو در بخشنامهای اعلام کرد که این انشعابات را قطع موقت خواهد کرد، گفت:با توجه به اینکه استخراج رمز ارز بیشتر در شهرهای نیمه شمالی کشور و مراکز استانها انجام میشود، برنامه قطع برق هم از همین مناطق آغاز خواهد شد.
وی افزود: اقدام به قطع موقت انشعاباتی که اقدام به استخراج رمز ارز می کنند کردهایم اما هنوز میزان دقیق آن در دست نیست اما باز هم تأکید میکنم که باید شرایط اتصال آنها مشخص شود.
اونوقت دیگه چطور میتونه شناساییش بکنه خدا میدونه