bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۶۷۱۸
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش از امیدواری‌ها برای تصویب طرحی تازه تا اول مهرماه خبر داد

طرح تربیت جنسی دانش‌آموزان شاید از اول مهر

طرح تربیت جنسی دانش‌آموزان شاید از اول مهر

«چون هنوز به تصویب نرسیده، نمی‌توانیم جزییات آن را بیان کنیم. ممکن است طرح دچار تغییر و تحولاتی شود و به این ترتیب بهتر است صبر کنیم. در صورت تصویب هم فقط آموزش و پرورش نیست که باید وارد کار شود، بلکه دستگاه‌های دیگر مثل وزارت بهداشت، صدا و سیما، وزارت ورزش و جوانان و سایر ارگان‌ها باید وارد عمل شوند.»

تاریخ انتشار: ۱۷:۵۴ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸

مسائل جنسی و پرداختن به آن‌ها از آن دست مباحثی است که همواره با تابو‌های مختلف مواجه بوده است. همین هم شاید عاملی بوده که در آموزش‌های رسمی نشانی از آن نیست و اگر هم هست، این آموزش‌ها نه به شکلی تدوین‌یافته که به‌صورت شخصی توسط برخی معلمان یا خانواده‌ها انجام می‌گرفته است.

به گزارش شهروند، روز گذشته، اما خبر آمد که «طرح تربیت جنسی» تدوین و برای اصلاح به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده شده است. مهدی ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش این خبر را اعلام کرده و گفته است: «ما به‌طور غیرمستقیم آموزش‌هایی را در این زمینه در کتاب‌‎های درسی‌مان داریم، اما زمانی که در این راستا بخواهیم وارد بحث آموزش شویم، این مسأله نیز جدی‌تر می‌شود. آگاهی‌رساندن به دانش‌آموزان در این زمینه باید متناسب با فرهنگ ما، رعایت موازین اخلاقی و تربیت اسلامی باشد و با ملاحظات این کار را انجام خواهیم داد. مشروط بر این‌که آن‌چه در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است، هرچه سریع‌تر به تصویب برسد و در ذیل و چارچوب آن مصوبه، ما اقدامات خودمان را انجام خواهیم داد.»

حالا ادهم می‌گوید که امیدوار است این طرح تا مهرماه امسال تصویب شود و براساس مواردی که در آن طرح شده است، آموزش‌ها ادامه یابد: «حتی اگر مهرماه هم این اتفاق نیفتد مشکلی نیست، چرا که این مورد جزو سیاست‌های کلی است و هر زمان تصویب شود، می‌توان آن را در دستور کار قرار داد و به این ترتیب حتی اگر نیمه‌سال هم تصویب شود، ما از همان زمان می‌توانیم آموزش‌ها را آغاز کنیم.»

او در پاسخ به این پرسش که چرا صحبتی از جزییات طرح نمی‌شود و خوب است اگر جزییات آن را مطرح کنید هم گفت: «چون هنوز به تصویب نرسیده، نمی‌توانیم جزییات آن را بیان کنیم. ممکن است طرح دچار تغییر و تحولاتی شود و به این ترتیب بهتر است صبر کنیم. در صورت تصویب هم فقط آموزش و پرورش نیست که باید وارد کار شود، بلکه دستگاه‌های دیگر مثل وزارت بهداشت، صدا و سیما، وزارت ورزش و جوانان و سایر ارگان‌ها باید وارد عمل شوند.»

علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش هم در این‌باره به ایلنا گفته که این امر نیاز به دقت بالایی دارد، به همین دلیل باید یک مرجع قانونگذاری سطح بالا به آن ورود کند و تدوین تکالیف و چارچوب هر دستگاه به آن‌ها واگذار شود تا از روی بی‌توجهی و فقدان ضوابط و مقررات آسیبی از این ناحیه به دانش‌آموزان وارد نشود: «این موضوع به بخش‌های مختلف مرتبط است که یکی از آن بخش‌ها معاونت پرورشی است. موضوع تربیت توسط تمام معلمان و تمام شبکه‌های آموزشی و پرورشی در کشور رقم می‌خورد، لذا ما آن چیزی را انجام می‌دهیم که به ما تکلیف شده باشد و خارج از آن نمی‌توانیم کاری را انجام دهیم.»

سال ١٣٩٥، که همچنان بحث آموزش‌های جنسی داغ بود و از طرحی با این عنوان هم نام برده می‌شد، مهدی دمنه، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی اعلام کرده بود که اجرای طرح تربیت جنسی دانش‌آموزان در ١٥ آموزشگاه و ٤٥ کلاس درس استان مرکزی نیازمند ٢‌میلیارد ریال اعتبار است. حالا سه‌سال از آن زمان می‌گذرد و قرار است این طرح که جزییاتش مشخص نیست، عملیاتی شود. طرحی که هنوز مشخص نیست چگونه قرار است اجرایی شود و هزینه اجرای آن چقدر خواهد بود؛ هزینه‌ای که شاید در قیاس با آثار مثبت آموزشی‌اش در طولانی‌مدت رقم اندکی باشد.