bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۹۰۱۴
مخالفت جبل الطارق با درخواست آمریکا

نفتکش ایرانی «گریس ۱» آزاد شد

منابع خبری از آزادی نفتکش «گریس ۱» خبر دادند. آمریکا از جبل الطارق درخواست کرده بود که این نفتکش را آزاد نکند.

تاریخ انتشار: ۱۸:۵۵ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۸

نفتکش ایرانی «گریس ۱» آزاد شد

فرارو- روز پنج‌شنبه اعلام کرد که دیوان عالی «جبل طارق» به آزادی نفتکش «گریس ۱» رأی داده است و این کشتی اکنون آزاد شده است. سفیر ایارن در لندن در این باره اعلام کرد "تمام مقدمات و تمهیدات فنی لازم برای حرکت نفتکش به دریای آزاد تامین شده و به زودی منطقه جبل طارق را ترک خواهد کرد."

قاضی دیوان عالی جبل طارق با بیان اینکه درخواست ایالات متحده برای توقیف کشتی به دست دادگاه نرسیده، دستور آزادی نفتکش «گریس ۱» را صادر کرده است.

«آنتونی دادلی» قاضی دیوان عالی جبل طارق که صبح امروز صدور حکم درباره کشتی را عصر به تعویق انداخت، اکنون به رسانه‌ها گفته است که درخواست آمریکا به دست او نرسیده و وی تصمیمش را با استناد به شواهد موجود اتخاذ کرده است.

او گفته است: «الان [درخواست آمریکا] پیش روی من نیست. هیچ درخواستی در ارتباط با نامه ایالات متحده [برای اجرای توافق قضایی متقابل] وجود ندارد.»

مقام‌های دولت محلی جبل طارق به دادگاه گفته‌اند که دیگر درخواستی برای تمدید دوره توقیف این کشتی ندارند و اطمینان یافته‌اند که مقصد محموله این کشتی، سوریه نخواهد بود.

نفتکش گریس1 با این استدلال از سوی جب الطارق توقیف شد که حامل نفت برای سوریه که تحت تحریم نفتی اتحادیه اروپاست.

پیش از این ایالات متحده آمریکا در نامه ای به دولت جبل الطارق درخواست کرده بود که نفتکش گریس آزاد نشود.

محمد جواد طریف وزیر امور خارجه در واکنش به این موضوع در توئیتی نوشت: «آمریکا که در تحقق اهدافش از طریق تروریسم اقتصادی (از جمله با محروم کردن بیماران سرطانی از دارو) شکست خورده، تلاش کرد تا از نظام قضایی برای دستبرد به اموال ما در آب‌های آزاد سوءاستفاده کند. این تلاش برای راهزنی دریایی، نشانه‌ای از بی‌اعتنایی ترامپ به قانون است.»

حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در لندن نیز در توئیتی نوشت: «آمریکا با تلاشهای مذبوحانه ی آخرین لحظه ی خود قصد داشت مانع رفع توقیف نفتکش شود که با شکست تحقیرآمیزی مواجه شد. با تلاش های روزهای گذشته تمام مقدمات و تمهیدات فنی لازم برای حرکت نفتکش به دریای آزاد نیز تامین شده است و کشتی به زودی منطقه جبل طارق را ترک خواهد کرد.»

نفتکش «گریس ۱» حامل نفت خاک ایران ۱۳ تیر ماه از سوی تفنگداران دریایی انگلیس در جبل طارق توقیف شد. جمهوری اسلامی ایران این اقدام را راهزنی دریایی انگلیس خواند و بر رفع توقیف هر چه سریعتر آن تاکید کرد. آزادی این نفتکش در حالی صورت گرفت که آمریکا در آخرین لحظات کارشکنی هایی را برای ممانعت از رفع توقیف آن صورت داد که با شکست مواجه شد. 

واکنش انگلیس

وزارت خارجه انگلیس، بعد از آنکه جبل‌ طارق از تصمیم برای آزادی نفتکش حامل نفت ایران خبر داد در بیانیه‌ای مدعی شد که لندن اجازه نمی‌دهد ایران یا کشوری دیگر، قوانین تحریمی اتحادیه اروپا علیه سوریه را نقض کند.

در بیانیه وزارت خارجه انگلیس آمده ایران باید به تعهدات خود مبنی بر اینکه مقصد این نفتکش سوریه نخواهد بود عمل کند. لندن مدعی است ارسال محموله این نفتکش به سوریه نقض قوانین اتحادیه اروپا علیه سوریه به شمار می‌رود.

در بیانیه وزارت خارجه انگلیس آمده است: «متوجه شده‌ایم که دولت جبل طارق اطمینان خاطرهایی دریافت کرده که گریس-۱ روانه سوریه نخواهد شد. ایران باید به ضمانت‌هایی که ارائه کرده پایبند باشد.»

«حمید بعیدی‌نژاد»، سفیر ایران در انگلیس، ادعاهای مطرح‌شده درباره اینکه ایران برای رفع توقیف این نفتکش تعهدی داده را رد کرد و گفت: «بحث هیچ تعهد و ضمانتی نیست؛ از همان ابتدا نیز اعلام کرده بودیم که مقصد این نفتکش سوریه نبوده است.اگر مقصد نفتکش هم سوریه می بود، هیچ اقدام خلاف حقوق بین الملل از سوی ایران صورت نگرفته بود.»

 

bato-adv
bato-adv