bato-adv
bato-adv

آشنایی با فواید جعفری از تقویت سیستم ایمنی تا اثرات ادرار آور

جعفری منبع سرشار از ترکیبات فرار مانند مریستیکین، لیمونن، اوژنول و آلفا تودین است. برگ‌های این سبزی حاوی انرژی، کربوهیدرات، چربی و پروتئین هستند.

فواید مصرف جعفری برای سلامت
 
فرارو– مهم‌ترین خواص جعفری برای سلامتی شامل کنترل مشکل سرطان، آرتریت روماتوئید و دیابت و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان می‌شود. علاوه بر این، این گیاه به عنوان یک تسکین دهنده درد با خاصیت ضد التهابی عمل می‌کند. همچنین مصرف جعفری می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به اختلالات مربوط به دستگاه گوارش نظیر سوء هاضمه، گرفتگی معده، التهاب، تهوع و کمک به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

جعفری را می‌توان در تمام طول سال در بازار پیدا کرد. این گیاه بسیار مغذی است و دارای ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های فراوان است که می‌تواند سطح سلامت فرد را بسیار ارتقا بخشد.

جعفری نوعی سبزی خوراکی است که در منطقه مدیترانه‌ای از جنوب ایتالیا، الجزایر و تونس به دست می‌آمده و این گیاه با عنوان Petroselinum hortense و Petroselinum crispum شناخته می‌شود و متعلق به خانواده Apiaceae است. جعفری در انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولا به صورت‌تر و خشک عرضه و مصرف می‌شود. از این گیاه مغذی به روش‌های گوناگونی استفاده می‌شود از جمله برای طعم دهی به سالاد ها، چاشنی غذا و ساندویچ ها.

جعفری گیاه غالبا گرمسیری است، برای رشد به رطوبت و نور کافی خورشید نیاز دارد. در ابتدا، از خواص جعفری تنها به عنوان گیاه دارویی استفاده می‌کردند، اما بعد‌ها به عنوان یک طعم دهنده در غذا‌ها مصرف شد. همانطور که گفته شد داستان‌های بسیاری وجود دارد که منشا و رشد این گیاه در بسیاری از فرهنگ‌های مدیترانه‌ای و اروپایی است. جعفری سرشار از ویتامین C. و منبع خوبی از آهن است و می‌تواند مانند سایر سبزیجات به صورت پخته شده مانند هویج و شلغم مصرف شود. این گیاه به عنوان یکی از سبزی‌های برگ سبز و همچنین یک ادویه استفاده می‌شود.
 
در حقیقت، هر دو قسمت برگ و ریشه این گیاه در غذا‌های مدیترانه‌ای و اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برگ جعفری بیشتر به دو نوع تقسیم می‌شود: ورق ورق و برگ صاف. شکل مصرفی ریشه یک افزودنی جدید است که استفاده از آن فقط از حدود ۳۰۰ سال پیش شروع به رشد کرد و برای اولین بار در هامبورگ آلمان محبوبیت یافت. امروزه، ریشه جعفری به شکل عجیبی محبوب‌تر شده است.
 
فواید مصرف جعفری برای سلامت

ارزش غذایی جعفری

طبق ادعای سازمان USDA در آمریکا، مواد مغذی موجود در جعفری شامل ویتامین A، K، C. و E، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B۶، ویتامین B۱۲، پانتوتنیک اسید، کولین، فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، آهن و روی می‌شود.

جعفری منبع سرشار از ترکیبات فرار مانند مریستیکین، لیمونن، اوژنول و آلفا تودین است. برگ‌های این سبزی حاوی انرژی، کربوهیدرات، چربی و پروتئین هستند.


فواید جعفری برای سلامتی

این سبزی خوراکی دارای مزایای بهداشتی متفاوتی است که در مطلب زیر بیان شده است. تعدادی از خواص جعفری عبارتند از:

• کنترل بیماری دیابت
به طور کلی در طب سنتی، جعفری به عنوان داروی برای درمان بیماری دیابت در ترکیه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به منظور تایید علمی این ادعا، تحقیقاتی در دانشگاه مارماری در استانبول ترکیه انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که موش‌های صحرایی دیابتی که جعفری مصرف کرده بودند میزان قند آن‌ها را در طی یک ماه کاهش یافت. این پژوهش نشان می‌دهد که این سبزی می‌تواند برای کنترل بیماری دیابت استفاده شود.
 
فواید مصرف جعفری برای سلامت
• کاهش علائم آرتریت روماتوئید
علاوه بر این جعفری در کاهش علائم مشکل آرتریت روماتوئید بسیار تاثیر گذار است. ترکیبات نظیر ویتامین C. و بتا کاروتن موجود در این گیاه دارای خواص ضد التهابی است که به کنترل بیماری آرتریت کمک چشمگیری می‌کند. باور‌ها بر این است که مصرف این سبزی به طور منظم سبب سرعت بخشیدن به فرآیند حذف اوریک اسید می‌شود که با علائم آرتریت در ارتباط است.

• خاصیت ضد سرطان
ماده گیاهی آپی ژنین موجود در جعفری، از پیشرفت سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری می‌کند و رشد تومور را متوقف می‌سازد. مطابق تحقیقات منتشر شده در Oncotarget، اپی ژنین آنزیمی را مهار می‌کند که باعث آسیب رسانی به سلول‌ها و ایجاد سرطان می‌شود. مصرف این گیاه می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات، روده بزرگ و کوچک مفید باشد. جعفری خشک و تازه، دارای مقادیر زیادی اپی ژنین است.

تحقیقات اولیه بر روی میریستیکین نشان داد که این ترکیب دارای خواص ضد سرطان است. عصاره Myristicin از گیاهان تنها بر روی موش آزمایش و استفاده و تاثیر آن بر روی انسان هنوز ثابت نشده است.

• کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان
جعفری با دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین C، ویتامین K، و ویتامین گروه‌های B. و کلسیم می‌تواند موجب تقویت سلامت استخوان‌ها شود. پوکی استخوان به دلیل فقر کلسیم در استخوان‌ها و همچنین عدم وجود اسید آمینه به نام هموسیستئین اتفاق می‌افتد. این اسید آمینه را می‌توان با مصرف اسید فولیک تجزیه کرد. با توجه به این مورد، به استثنا محصولات لبنی و سبزیجات، جعفری به عنوان یکی از بهترین منابع کلسیم در نظر گرفته می‌شود. همچنین حاوی مقدار مناسبی از اسید فولیک است که این امکان وجود دارد هموسیستئین را تجزیه کند.
 
فواید مصرف جعفری برای سلامت

• خواص ضد التهابی
جعفری به طور سنتی در منطقه مدیترانه برای درمان درد دندان، کبودی ها، نیش حشرات و خراش پوستی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با توجه به مطالعات اولیه انجام شده در دانشگاه King Saud توسط Al-Howiriny و همکارانش، جعفری خواص ضد التهابی و ضد سمی را داراست. ویژ"ی ضد التهاب آن سبب کاهش التهاب داخلی می‌شود، در حالی که خواص آن در سم زدایی موجب پاک سازی کبد می‌شود.
 
• اثرات ادرار آور یا دیورتیک
در طول سال‌های متمادی از جعفری به عنوان یک دیورتیک استفاده می‌شده است و به کنترل و درمان بیماری‌های گوناگون مانند رفع سنگ کلیه، عفونت‌های دستگاه ادراری و سنگ‌های صفراوی کمک می‌کند. اِدِم یک بیماری پزشکی است که در آن بیمار مایع بیشتری در بدن نسبت به آنچه که در شرایط عادی قرار است نگه دارد، حفظ می‌کند. اِدِم بدن به علت انباشت مایعات ایجاد می‌شود. اگر شما نیز این مشکل را دارید، چند قاشق چای خوری از آب جعفری می‌تواند یک درمان فوری را برای تان فراهم آورد. ریشه این گیاه نیز در از بین بردن سنگ کلیه مفید است. همچنین این سبزی به عنوان یک پاک کننده عمومی برای بدن شناخته می‌شود و بدین منظور باید ریشه‌های آن را با آب جوش بجوشانید و روزانه آن را بنوشید.
 
تقویت سیستم ایمنی
ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های موجود در جعفری برای تقویت سیستم ایمنی مفید هستند. ویتامین‌هایی مانند ویتامین C، A، K، فولات و نیاسین هر کدام از جنبه‌های متفاوتی بر تقویت سیستم ایمنی بدن اثر می‌گذارند. ویتامین A. به طور مستقیم بر روی لنفوسیت‌ها یا گلبول‌های سفید تاثیر دارند و بنابر این اثرات آن را افزایش می‌دهد. کلروفیل موجود در آن شامل خواص ضد باکتری و ضد قارچی است. پژوهش‌ها همچنین نشان داده اند که این سبزی دارای خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضد باکتری است که آن را تبدیل به منبعی ایده آل برای درمان‌های خانگی مختلف کرده است.

بیشتر بخوانید: خواص باور نکردنی کرفس از لاغری تا کاهش فشار خون

عوارض جانبی جعفری

مصرف جعفری به خصوص در مقادیر زیاد ممکن است عوارض جانبی را برای فرد به همراه داشته باشد. برخی از آن‌ها عبارتند از:

بارداری و دوران شیر دهی: مصرف بیش از حد از گیاهان می‌تواند موجب انقباض رحم در دوران بارداری شود. در هر مرحله از بارداری، این امر ممکن است بسیار خطرناک باشد. مصرف مقدار زیادی از جعفری برای زنان شیرده مناسب نیست. توصیه می‌شود که از مصرف بیش از حد این سبزی در دوران بارداری و شیر دهی به شدت اجتناب شود.

وجود اگزالات: جعفری مقدار زیادی از اگزالات دارد. این مقادیر بالای اگزالات می‌تواند به ویژه در افرادی که از سنگ کلیه رنج می‌برند، مشکل ساز باشد.

بثورات و سایر حساسیت ها: ممکن است پوست را به نور خورشید حساس‌تر کند که این امر خود ممکن است موجب ایجاد خارش در فرد مصرف کننده شود.

منبع: organicfacts
bato-adv
bato-adv
bato-adv