bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۱۱۶۰۰
آیا روحانی برای دیدار با ترامپ تحت فشار است؟

حسن روحانی در تنگنا

حسن روحانی در تنگنا

شاید بتوان گفت روحانی در یک موقعیت سخت گرفتار شده است. از یک طرف اروپایی‌ها به او فشار می‌آورند که با ترامپ دیدار کند تا مشکلات ناشی از تحریم‌های آزاردهنده کاخ سفید را حل‌وفصل کند و از طرف دیگر، برخی محافل پرقدرت داخلی، با هرگونه دیدار یا مذاکره با دولت دونالد ترامپ مخالفت می‌کنند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۴۸ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸

فرارو- روز شنبه ۱۶ شهریور، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، در یک نشست خبری، جزئیات گام سوم کاهش تعهدات هسته‌ای ایران را به طور رسمی اعلام کرد. اروپایی‌ها با یک هفته تاخیر، بیانیه مشترکی صادر و از اقدامات جدید هسته‌ای ایران ابراز نگرانی عمیق کردند. امری که ممکن است با تلاش‌های پشت پرده فرانسه برای ترتیب دیداری میان سران ایران و آمریکا مرتبط باشد.

به گزارش فرارو، گام سوم کاهش تعهدات، بر خلاف دو گام قبلی، با واکنش سرد اروپا مواجه شد. اروپایی‌ها در ابتدا به طور جداگانه و با لحنی ملایم درباره اقدامات جدید ایران ابراز نگرانی کردند و گفتند پایبندی اروپا به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به پایبندی کامل ایران به این توافق بستگی دارد.

در نخستین سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از برجام در اواسط اردیبهشت، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی طرف‌های باقیمانده در توافق هسته‌ای، فرآیند کاهش تعهدات هسته‌ای را آغاز کرد. تاکنون سه گام در چارچوب این فرآیند برداشته شد. در نخستین گام، ایران از ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصد عبور کرد و در پایان این گام نیز اعلام شد که ایران از این به بعد سقف غنی سازی ۳.۶۷ درصد را رعایت نمی‌کند. گام سوم نیز شامل نصب سانتریفیوژ‌های پیشرفته بود. کمالوندی ضمن اعلام آغاز فرآیند گازدهی به سانتریفیوژ‌های پیشرفته، در ۱۶ شهریور گفته بود: «(سانتریفیوژ) آی‌آر ۶ قرار بوده در سال ۱۱ برجام گازدهی شود که گازدهی آن را شروع کردیم. راه اندازی زنجیره ماشین آی آر ۴ بیست تایی هم الان انجام شده است. ماشین‌های آی آر ۶ را به صورت زنجیره ۲۰ تایی از دیروز گازدهی کرده‌ایم و زنجیره ۳۰ تایی را در برنامه بعدی انجام می‌دهیم.»
 

بخوانید:


اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام ایران ابراز نگرانی کرد. همان زمان، مایا کوچیانچیک، سخنگوی کمیسیون اروپا، نیز ضمن تاکید بر نقش آژانس بین المللی انرژی اتمی در نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران، اعلام کرد: «تعهد ما به توافق هسته‌ای به پایبندی کامل ایران بستگی دارد.»

پشت‌پرده تناقض اروپایی
اروپایی‌ها به کرات اعلام کرده‌اند تا زمانی که ایران به برجام کاملا پایبند باشد، آن‌ها هم به این توافق پایبند خواهد بود. آن‌ها ایران را به نقض برجام متهم می‌کنند، ولی در عین حال، هنوز هم از این توافق حمایت می‌کنند. حمایتی که ظاهرا هدف از آن، نه نجات توافق هسته‌ای، بلکه «از سرگیری گفتگوها» است. چرا که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها می‌دانند و حتی این را به رسانه‌ها هم گفته‌اند که بدون انعطاف کاخ سفید در زمینه تسهیل فروش نفت ایران، اروپا نمی‌تواند برجام را به تنهایی از طریق تامین منافع اقتصادی ایران نجات دهد.

از این رو، در هفته‌های اخیر، اروپا به رهبری فرانسه، تلاش‌های زیادی برای نزدیک‌سازی دیدگاه‌های ایران و آمریکا انجام داد و هنوز هم به این تلاش‌ها ادامه می‌دهد. هدف عمده تحرکات دیپلماتیک فرانسه، ترتیب دادن دیداری میان حسن روحانی و دونالد ترامپ در سازمان ملل در دو هفته آینده است. آمریکایی‌ها از این دیدار استقبال کرده‌اند، اما ایران هنوز در این باره تصمیم قاطعی نگرفته است. روحانی در ابتدا، برای دیدار با ترامپ تلویحا اعلام آمادگی کرد، اما به سرعت نظرش را عوض کرد.

حال، اروپایی‌ها احتمالا با هدف تحت فشار قرار دادن روحانی در زمینه دیدار با ترامپ، مواضع هسته‌ای خود در برابر ایران را تشدید کرده‌اند. روز جمعه، سخنگویان وزرای خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا به همراه سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه مشترکی، ایران را به انجام اقداماتی «مغایر» با تعهداتش ذیل برجام متهم کردند و در این خصوص، ابراز «نگرانی عمیق» کردند.
 
اروپایی‌ها از یک طرف می‌گویند پایبندی‌شان به برجام به پایبندی کامل ایران به این توافق بستگی دارد و از طرف دیگر ایران را به نقض توافق هسته‌ای متهم می‌کنند، ولی همچنان به حمایت از این توافق ادامه می‌دهند. این تناقض ظاهری چگونه قابل توضیح است؟ گذشته از این، تاخیر یک هفته‌ای اروپا در صدور بیانیه درباره گام سوم ایران چه معنایی دارد؟ در روابط بین الملل، معمولا موضع‌گیری کشور‌ها درباره تحولات مهم بین المللی به سرعت انجام می‌گیرد. به ندرت اتفاق می‌افتد که کشوری یا نهاد بین المللی، یک یا چند هفته صبر کند و سپس موضعش را اعلام کند.
 
یک دلیل تاخیر اروپا می‌تواند این باشد که اروپایی‌ها منتظر تایید اقدامات جدید ایران توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی بودند. اما حتی تایید آژانس هم طول نکشید. ایران ۱۶ شهریور گام سوم خود را اعلام کرد. دقیقا یک روز بعد، یعنی در ۱۷ شهریور (هشتم سپتامبر) آژانس با صدور یک گزارش فوق العاده، نصب سانتریفیوژ‌های پیشرفته در نطنز را تایید کرد. بنابراین، تاخیر یک هفته‌ای بیانیه مشترک اروپا با مسائل فنی آژانس مربوط نیست و به احتمال زیاد، علت سیاسی دارد. اما این علت چیست؟
 
حسن روحانی در تنگنا
فرانسوی‌ها، به جای تحمل هزینه نجات برجام، بر دیدار روحانی و ترامپ اصرار می‌کنند. امری که روحانی بنا به دلایل داخلی، نمی‌تواند آن را به سادگی قبول کند.

فشار اروپا بر روحانی؟
بیانیه مشترک اروپا تصریح می‌کند که اروپایی‌ها «معتقدند که تحولات جدید (گام سوم ایران) ضرورت تلاش‌های دیپلماتیک به سوی تنش‌زدایی و از سرگیری گفتگو را تضعیف می‌کند. گفتگویی که آن‌ها (اروپایی‌ها) کاملا از آن حمایت می‌کنند.»

گفتگو‌های ایران و اروپا هیچگاه قطع نشد و در ماه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است. تماس‌های تلفنی روسای جمهور ایران و فرانسه و همچنین سفر‌های مکرر دیپلمات‌های ایران و فرانسه به کشور‌های یکدیگر شاهدی بر استمرار این گفتگوهاست. بنابراین، لاجرم منظور از عبارت «از سرگیری گفتگو» در بیانیه اروپا، گفتگو‌های ایران با همه طرف‌های دیگر، از جمله آمریکا، است.

در فاصله یک هفته از اعلام گام سوم ایران تا صدور بیانیه مشترک اروپا، یک تحول مهم در آمریکا رخ داد که به نوعی با تلاش‌های میانجیگرانه پاریس میان تهران و واشنگتن مرتبط است و آن اخراج جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، از کاخ سفید است. بولتون به عنوان سد راه هر گونه تنش‌زدایی با ایران شناخته می‌شد و اخراج او می‌تواند اروپایی‌ها را به امکان تحقق دیدار روحانی و ترامپ امیدوار کند. خصوصا که ترامپ از این دیدار استقبال کرده و حتی برای تسهیل آن، ایده کاهش تحریم‌های ایران را بررسی کرده و طبق برخی گزارش‌ها، بولتون را به خاطر مخالفت با همین ایده اخراج کرده است.
 

بخوانید:


اما روحانی پس از اعلام آمادگی اولیه برای دیدار با ترامپ، به سرعت از موضع خود عقب نشینی کرد. روحانی ابتدا برای دیدار با همتای آمریکایی‌اش اعلام آمادگی کرد و گفت حاضر است برای حل مشکلات با هر شخصی دیدار کند. همزمان، ماکرون ابراز امیدواری کرد که دیدار روحانی و ترامپ در «هفته‌های آینده» اتفاق بیافتد. ولی یک روز بعد، روحانی هرگونه تحول مثبت در روابط ایران و آمریکا را به رفع تمام تحریم‌ها مشروط کرد. ماکرون نگران شد و بار دیگر با روحانی تماس گرفت. منابع فرانسوی بعد از این تماس اعلام کردند روحانی هنوز هم از مذاکره حمایت می‌کند. فرانسه برای حل مشکلات ایران و آمریکا یک راهکار چندمرحله‌ای پیشنهاد کرده که بر مبنای آن، ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای بازمی‌گردد و در ازای این کار، آمریکا برای ایران معافیت‌هایی برای فروش نفت صادر می‌کند. سپس در مرحله بعدی، دو طرف به مذاکرات درباره سایر مسائل مورد اختلاف بازمی‌گردند. ایران و آمریکا هنوز به طور رسمی این راهکار را نپذیرفته‌اند. با این حال، فرانسه همچنان تلاش می‌کند ایران و آمریکا را به پذیرش راهکار مزبور متقاعد کند. 

شاید بتوان گفت روحانی در یک موقعیت سخت گرفتار شده است. از یک طرف اروپایی‌ها به او فشار می‌آورند که با ترامپ دیدار کند تا مشکلات ناشی از تحریم‌های آزاردهنده کاخ سفید را حل‌وفصل کند و از طرف دیگر، برخی محافل پرقدرت داخلی، با هرگونه دیدار یا مذاکره با دولت دونالد ترامپ مخالفت می‌کنند. این فشار‌ها در دو هفته آینده، یعنی تا زمان برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، تشدید خواهد شد. اکنون باید منتظر ماند و دید که «شیخ دیپلمات» این بار چگونه می‌تواند مفری از این موقعیت سخت پیدا کند.
جلیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
خیلی تهوع آوره که به چشم ببینید که یک نفر در حآل نابود کردن ملت و وحدت و اقتصاد و قدرت نظامی و انقلاب و ایمان و فرهنگ و تمدن و نظام و کشور است و از او جانب داری کنی !!!
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
شتر سواری دلا دلا نمیشود با عرض معذرت ایشان بایستی یا تند رو ها در داخل کار کند یا شفاف موانع کار را توضیح دهد
123
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
با توجه به اتحاد استراتژيك ايران با روسيه(و چين) و با وجود ترس ذاتي آمريكا و غرب از روسيه، آمريكا با هر رييس جمهوري جرات نگاه چپ به ايران را ندارد و بدون چراغ سبز روسيه نوعي جنگ سرد بين ايران و آمريكا حاكم خواهد بود.
ناشناس
Germany
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
تکبیر ... نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
خود کرده را تدبیر نیست
کاوه بوت
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
یه "یاعلی" بگو و بیا بیرون از تنگنا!
انتشار یافته: ۵۲
حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
با سلام و احترام
آقای ترامپ ، قابل اعتماد نیست .
کشوری که یکبار زیر قول و قراردادش زده بازهم می زند.
فقط باید بر خدا توکل کرد و از خداکمک خواست .
همانگونه که خدا به حضرت موسی کمک کرد و مردم را از دریا نجات داد. خدا ما را هم نجات خواهد داد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
بله اگه به شماها بود به جاي راه چاره براي گرما از گرما مي پختين و م يگفتين اگه خدا بخواد هوا خنك ميشه
یک هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
حاج آقا وقتی در روزهای خوشی به مردم و خواسته هاشون پشت کردی و هوای مراکز قدرت را داشتی حالا هم نباید توقع داشته باشی مردم کمکی بتونن بکنن.
مردم را از بازی بیرون کردی و حالا دیگه نمی تونن کاری برات بکنن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
این حسن روحانی مملکت را نابود کرد واز روزی که کلید را له کسانی مثل فربدون نشان داد ایشان علی مطهری را هم در جریان گذاشت وبه هرذحال با همکاری همدیگر مملکت را نابود کردند ولی درذود بر دولتذبهار که خدمت کردومملاکت را آباد کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
ای کاکام روحانی همه مردم را در تنگنا قرار داده وامیوارم که خودش هم همیشه در تنگنا باشد ابن طور که مملکت را نابود کرد بارها ما گفتبم که روحانی استعفا بده وبرو که مرذدم را بی چاره کرده ای
ممد
Turkiye
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
روحانی استعفا بده و خودت و ما را راحت کن
جاسم
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
نگارنده ومدیرسایت نمیفهمند که ترامپ و اروپا دشمنندو اینهمه ریسمان بافی شما بخاطر ترس از اروپاست یا اخذ ویزای شینگن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
شیخ دیپلمات؟ !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
باید مینوشت
شیخ پرزیدنت حجت الاسلام دکتر روحانی !؟
ناشناس
Germany
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
وای دلم براش سوخت این مقاله را فکر کنم حسن نوشته برای خودش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
بقول آقای چمچاله در سریال هیولا معلوم نیست که واقعا در تنگناست یا داره ادای تنگنا رو در میاره
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
با نظر دوم موافقم
کدوم تنگنا
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
اخرش نفهمیدیم که غنی سازی بیست درصد و بالاتر چه دردی از دردهای کشور را درمان‌می‌کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
والا براي ملت چيزي نداره مگه بمب هسته اي مانع از گرسنگي مردم كره شمالي شد مگه از تكه تكه شدن روسيه جلوگيري كرد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
به مردم که کاری ندارن حتما برای خودشون منافعی داره
ناشناس
Finland
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
خب غنی سازی ما چه دردی به درد های اون کشور ها اضافه کرده اونا چرا غنی سازی 20 درصد بالاتر دارند اگر به درد نمیخوره ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
نه حسن روحانی در تنگناست و نه هیچ یک از مسئولین و مقامات کشور و نه محافل قدرت و ثروت کشور!!!!
تنها کسانی که درتنگنای دعوای قدرت و ثروت قرار دارند و روز به روز فشار و سختی زندگی و گرانی و بیکاری و ... بیشتر عمرشان را به تباهی میکشد و کامشان را تلخ تر از زهر میکند و شرمنده زمین و زمان و فرزند و همسر شان میکند، مردم ایران هستند و بس...
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
فقط استعفا
علی ازدیاراستادمطهری
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
البته منظور این مقاله سفارشی از "بعضی محافل پرقدرت داخلی" مردم است "مردم"
یکبار رفتن قدم زدن لبخند زدن مذاکره کردن و توافق کردن برای هفت پشت مون بسه
آمدن ابرو رو درست کنن زدن چشم رو کور کردند ... خدا ازتون نگذره ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
خب اومدیم و حاج حسن با ترانپ عکس یادگاری انداخت و و ترامپ هم از عکس خوشش اومد و تحریم ها رو برداشت یک سال بعد ترامپ رفت کنار یکی دیگه اومد و گفت از عکس ها خوشم نمیاد و دوباره تحریم ها رو برگردوند چی؟
ناشناس
Finland
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
آره خیلی مظلومه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
خودم به روحانی رای دادم اما بهتره قبل از اینکه یه سفر به نیویورک بره و عکس یادگاری الکی با ترامپ بگیره استعفا بده و یه ملت رو با استعفاش خوشحال کنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
باز ایام اجلاس سالیانه سازمان ملل شد و شما هم شروع کردی به این حرفا؟؟؟؟!!!!
...
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
رئیس جمهوری که نتونه حرف خودش رو به کرسی بنشونه رئیس جمهور نیست...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
رییس جمهوری که وا بده دیگه بدرد نمیخوره و نمیشه بهش اتکا کرد. وقتی اون مخالف مقاومته دیگه برای چی بمونه سر کار
پیام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
شما واقعا انسان های عجیبی هستید
بنده از اصولگرا ها خوشم نمیاد
اما با چه منطقی با کسی که حاصل کار دیپلماتیک ده ساله را با یه امضا نابود کرد، دوباره قرار هست مذاکره بکنید؟؟؟
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
کسی که به 24 میلیون رای پشت کنه حقش هست که در تنگنا و تنهایی بماند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
«اکنون باید منتظر ماند و دید که «شیخ دیپلمات» این بار چگونه می‌تواند مفری از این موقعیت سخت پیدا کند.»
امیدوارم مفری پیدا کنه چون هنوز جای مفرهای قبلی دردش ساکت نشده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
تعهد ما به توافق هسته‌ای به پایبندی کامل ایران بستگی دارد.
خنده داره کدام تعهد عامو!!!!!!
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
مو نه سر پیازم نه ته پیاز
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
اتفاقا حواست نیست ، ما ته پیازیم چون داریم هزینه تمام این ندانم کاریها و خودشیفتگی مسئولانمون را میدیم.
پول زحمت نکشیده نفت
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
وقتی حسن نفت فروش و جواد نفت فروش تنها فکر رئیس جمهور و وزیر امور خارجه فقط و فقط راهی برای فروش نفت این مملکت باشه و با پول بادآورده نفت فقط صرف کارمندان مفت خور و بی خاصیت دولت بشه و برای سازندگی و قطع وابستگی کشور هزینه نشه و بیکاری جوانان زیاد بشه و خلاصه کلام آقای حسن روحانی تو به درد مدیریت نمی خوری استعفا بده تا امیر کبیرهای واقعی بیایند جلو والسلام.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
دلم برای روحانی میسوزه جدا. بنده ی خدا تلاش زیاد کرد ولی هم شانس نداشت هم همه تنهاش گذاشتند. ظریفم همینطور
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
حسن روحانی ول کنید تاذبمیرد این آدم چهل ستال تمام باهاشمی تمان مردم رابازی داد وحالا هم شش سال است که گرانی وفقر وفساد وگرانیب واخمتلاس حاصل کار روانی وهاشمی استدرود بردولت بهار کمه مردمی بود وکمارکرد
ناشناس
United Arab Emirates
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
اتفاقا راه حلش بسیار ساده اس
اسحاق جهانگیری و بفرسته با ترامپ دیدار کنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
مگه ما تجربه مذاکره رو نداشتیم!؟ مگه برجام حاصل همین استدلال نبود؟ مگه خود آقای روحانی نگفت مذاکره با آمریکا دیوانگی است!؟ برجام چه گلی به سر مملکت زده که مذاکره مجدد بزنه.

6 سال ملت رو سر کار گذاشتین با این مذاکرات، بازم میگین مذاکره.

بجای این کارها به فکر مردم باشین و مشکلات داخلی رو حل کنین. فساد رو ریشه کن کنین. تولید داخل رو درست کنین. بخور بخواب رو کنار بذارین.

تا کی میخوایین چشمتون به دست آمریکا و اروپاییها باشه. اونا که غیر از دوشیدن ما به فکر دیگه ای نیستن. 6 سال و اندی تجربه مذاکره بس نیست!؟
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی / قبل از توافق برجام عزتی داشتیم که این تیم فروخت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
کدوم عزت؟؟؟؟!!!!!!!
شاید منظورت عزت ضرغامی است...!!!!؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
عزت منظورت از عزت رو بگو بفهميم رشد اقتصادي صفر شدن آمار بيكاري رشد اقتصاد غير وابسته به نفت افزايش سطح رفاه جامعه كدوم يكي از اينها رو داشتيم كه الان نداريم مومن
ناشناس
Poland
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
این زندگی سرشار از ارزانی که همگان شاهد آن هستند، ثمره مذاکرات طاقت فرسای روحانی و تیم هسته ای ایشان است. کفران نعمت نکنید. این همه دستاورد کم است؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
مردم بی پناه در تنگنا هستند نه روحانی
مکانیک
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
همین محافل پر قدرت داخلی پدر مملکتو دراورده
تو ناز و نعمت نشستن و واسه مردم بیچاره ایران که تو سختی زندگی میکنن تصمیم می گیرن
ایرانی
Sweden
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
واقعیت اینه که روحانی مایل به گفتگو با آمریکاست تا بلاخره مشکل ما با اونا حل شه اما همینطوری که تو مقاله اومده تندروها مخالفن .شاید لازم باشه این موضوع به رفراندوم گذاشته شه تا مردم نظرشون رو اعلام کنند قانون اساسی هم این اجازه رو داده و واژه جمهوری دقیقا همینه
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
کشور در تنگنا
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
شیخ دیپلمات در باتلاق دیپلماسی خود ساخته گیر کرده حالامثلاباترامپ مذاکره کنه که چی ؟؟؟قراره آمریکا وترامپ عقب نشینی کنن که بعیده .پس این وسط فقط عقب نشینی وباج دادن شیخ دیپلمات میمونه که اون هم پایانی نداره دقیقا مثل برجام
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۴
با حرف زدن هیچ مشکلی حل نمیشه فقط باعث تلف شدن زمان وانرژی کشور میشه . قدرت حرف اول ومیزنه.روحانی راهو اشتبا رفته حالا توچکنم چکنم گیر کرده این خاصیت انسانهای متوهم هست