bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۱۴۷۷۴

سرمایه گذاری ۳۴۰ میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

سرمایه گذاری ۳۴۰ میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

ایران‌خودرو و سایپا در اقدامی عجیب سهام کارخانه‌ای را که در ۲ ماه اخیر ۴ میلیون فروش داشته ۵۰۰ درصد افزایش دادند. ارزش سهام خریداری شده شرکت قند توسط زیرمجموعه‌های خودروساز نزدیک به ۳۴۰ میلیارد تومان است.

تاریخ انتشار: ۲۲:۱۷ - ۲۱ مهر ۱۳۹۸
روزنامه فرهخیتگان نوشت: ایران‌خودرو و سایپا در اقدامی عجیب سهام کارخانه‌ای را که در ۲ ماه اخیر ۴ میلیون فروش داشته ۵۰۰ درصد افزایش دادند. ارزش سهام خریداری شده شرکت قند توسط زیرمجموعه‌های خودروساز نزدیک به ۳۴۰ میلیارد تومان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد یک شرکت از زیرمجموعه ایران‌خودرو به نام شرکت سلیم و شرکتی دیگر از زیرمجموعه‌های سایپا به نام شرکت رایان سایپا در حالی طی چندین ماه اقدام به خرید بیش از ۱۱۷ میلیون سهام یک شرکت تولید «قند» کرده‌اند که بررسی فعالیت این شرکت تولید قند نشان می‌دهد شرکت مذکور طی دو ماه فقط چهار میلیون تومان درآمد داشته، اما سهام آن با ورود شرکت‌های خودروساز رشد ۵۰۰ درصدی در نیمه اول سال جاری داشته است. 
 
سرمایه گذاری ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!

رشد ۵۰۰ درصدی ارزش سهام شرکت تولید قند که در حال حاضر نیز تولیدی ندارد، درحالی است که رشد شاخص کل بورس طی نیمه اول سال حدود ۶۰ درصد بوده است.

طبق اطلاعاتی که شرکت قند ثابت خراسان (با نماد بورسی قثابت) در سامانه کدال و سامانه بورس منتشر کرده، در آخرین تغییرات سهام این شرکت به تاریخ ۱۷ مهرماه، سهامداران شرکت عبارتنداز: ۱- شرکت سرمایه‌گذاری سلیم با ۹۶ میلیون و ۴۷۴ هزار سهم (حدود ۱۸.۹ درصد از کل)، ۲- شخص حقیقی با ۲۳.۱ میلیون سهم (حدود ۵/۴ درصد از کل)، ۳- شرکت رایان سایپا با ۲۰ میلیون و ۵۶۹ هزار سهم (حدود ۴ درصد از کل)، ۴- شخص حقیقی با ۱۹.۳ میلیون سهم (حدود ۳.۸ درصد از کل)، ۵- شرکت نکاپلاستیک با ۱۴.۳ میلیون سهم (حدود ۲.۸ درصد از کل)، ۶- شرکت ره پویان تجارت یوتاب با ۱۱.۹ میلیون سهم (حدود ۲.۳ درصد از کل)، ۷- شرکت گسترش سرمایه‌گذاری ایرانیان با ۷.۳ میلیون سهم (حدود ۱.۴ درصد از کل) و ۸- شخص حقیقی با ۵.۱ میلیون سهم (حدود یک درصد از کل).
 
سرمایه گذاری ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!
 

بنا به اظهارات آقامحمدیان، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری سلیم (در تاریخ دوم مرداد سال ۹۸)، مجموعه سلیم در سال ۱۳۸۳ به‌عنوان یک شرکت سهامی عام تاسیس و در سال ۱۳۹۳ توسط «تعاونی اعتبار گروه صنعتی ایران‌خودرو» خریداری شده است. به گفته وی حدود ۷۳درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری سلیم به کارکنان گروه صنعتی ایران‌خودرو انتقال یافت و این شرکت در حال حاضر متعلق به حدود ۴۵ هزار نفر از کارکنان گروه صنعتی ایران‌خودرو است.»

در کنار شرکت سرمایه‌گذاری سلیم که وابسته به ایران‌خودرو است، شرکت رایان سایپا نیز دیگر نامی است که سهام شرکت قند ثابت خراسان را خریده است. براساس صورت مالی شرکت و اطلاعات درج شده بخش سهام شرکت لیزینگ رایان سایپا و همچنین اطلاعات درج شده در روزنامه رسمی قوه قضائیه، این شرکت (رایان سایپا) نیز به واسطه لیزینگ رایان سایپا از زیرمجموعه‌های تودرتوی شرکت خودروسازی سایپاست.
 
سرمایه گذاری ۳۴۰میلیاردیِ خودروسازان در کارخانه قند!
 
 
قابل ذکر است همان‌طور که گفته شد دو شرکت وابسته به ایران‌خودرو و سایپا (شرکت سلیم و رایان سایپا) در مجموع ۱۱۷ میلیون برگه سهام شرکت قند ثابت خراسان را خریداری کرده‌اند که با احتساب قیمت دو هزار و ۸۸۷ تومانی هر سهم این شرکت در ۱۶ مهرماه، ارزش سهام خریداری شده توسط این دو شرکت زیرمجموعه خودروسازان به حدود ۳۳۸ میلیارد تومان می‌رسد که رقم بسیار چشمگیری است.

اینکه چرا شرکت‌های زیرمجموعه خودروسازان (که مدیران آن‌ها را هیات‌مدیره سایپا و ایران‌خودرو منصوب می‌کنند) اقدام به خرید سهام شرکتی می‌کنند که اولا هیچ قرابتی با حوزه فعالیت آن‌ها نداشته و ثانیا در دو ماه اخیر نیز فقط چهار میلیون تومان درآمد از فعالیت خود کسب کرده و حتی مدتی است فعالیت تولید آن کاملا متوقف شده، خود قصه پرغصه‌ای است که برای تشریح آن نیاز است کمی آمار و ارقام را مرور کنیم.
 
در نگاه اول فرض را بر این می‌گذاریم که شرکت‌های زیرمجموعه خودروسازان (شرکت سلیم و رایان‌سایپا) به نیت خیر و به قصد سودرسانی به ده‌ها هزار سهامدار این شرکت‌ها که کارکنان هستند، اقدام به خرید سهام کارخانه‌های تولیدی قند ثابت خراسان کرده‌اند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد هر برگه سهام شرکت مذکور در تاریخ ۲۸ فروردین حدود ۴۸۸ تومان بوده که با فعالیت‌های سوداگرانه و حباب‌ساز دو شرکت زیرمجموعه خودروسازان، این سهام با رشد عجیب ۴۹۲ درصدی در تاریخ ۱۶ مهرماه به دو هزار و ۸۸۷ تومان رسیده است.

رشد نزدیک به ۵۰۰ درصدی ارزش سهام شرکت قند درحالی است که رشد شاخص کل بورس در سال جاری نزدیک به ۶۰ درصد بوده است. براین اساس رشد ۵۰۰ درصدی سهام یک شرکت متوقف‌شده را هرطور و در هر اقتصادی (اعم از اقتصاد دولتی و اقتصاد آزاد) و در هر قاره و جغرافیایی حساب و کتاب کنیم، نمی‌تواند این میزان رشد نجومی داشته باشد، مگر اینکه حباب‌بازان و حباب‌سازان به حیل مختلف با خرید سهام و تحریک سرمایه‌های خرد، سهام‌های مذکور را به اینجا برسانند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
افزایش قیمتهای بی رویه خودرو و کاهش کیفیت آن که سود مضاعف برای یکسری مفت خور داشته خوب کامشان را شیرین کرد! و تبدیل به فندستان شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
وقتی مدیر عاملی فاسدی را دستگیر میکنند باید کل باند مافیائیش شناسائی و به بیرون انداخته شوند که متاسفانه اینطوری نشده هنوز نیروهای اصلی و حامی آقای جمالی و یکه زارع نبض شرکتهای خودروسازی را در دست خود دارند. البته میدانیم قدرت مافیا زیاد هست و حتی به خارج وصل هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
پولشويي شاخ و دم نداره
انتشار یافته: ۳