bato-adv
bato-adv

فواید شگفت انگیز کیوی؛ از کاهش وزن تا خاصیت کیوی در بارداری

به دلیل وجود ترکیبات غنی از فلانوئید‌ها در کیوی، مصرف این میوه در دوران بارداری می‌تواند برای جذب آهن و تقویت سلامت بدن مفید باشد.

بهترین خواص کیوی

فرارو– کیوی میوه بومی جنوب چین است. پیوند این میوه بعد از رشد حدود یک هفته‌ای تبدیل به نهال و قابل قلمه زدن است. این روش از متداول‌ترین روش‌های کاشت نهال کیوی در دنیا به خصوص کشور چین است. جنس اکتینید‌هایی (Actinidia) که میوه کیوی را شکل می‌دهد شامل حدود ۶۰ گونه است. بیشترین نمونه مصرف شده آن در جهان "کرکی" و "طلایی" هستند.

کیوی دارای خواص فوق العاده‌ای برای بدن است که می‌توان به توانایی آن در حفظ و تقویت سلامت پوست و قلب اشاره کرد. همچنین ممکن است به درمان بی خوابی، پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها، دژنراسیون ماکولا و دیابت نیز کمک کند. به دلیل وجود ترکیبات غنی از فلانوئید‌ها در کیوی، مصرف این میوه در دوران بارداری نیز می‌تواند برای جذب آهن و تقویت سلامت بدن مفید باشد. علاوه بر این کیوی دارای خواص ضد میکروبی است که این امر می‌تواند از بدن در برابر طیف وسیعی از عوامل بیماری زا مراقبت کند.

همانطور که گفته شد کیوی میوه بومی و ملی کشور چین است که با نام یانگ تائو (Yang Tao) شناخته می‌شود. این میوه بیضی شکل، به رنگ قهوه‌ای روشن با بافتی کرکی است. بافت داخلی میوه متشکل از گوشتی به رنگ سبز روشن به همراه چند دانه سیاه است که طعم و عطر بی نظیر و منحصر به فردی به این میوه بخشیده است.

مشارکت اصلی تولید این میوه به کشور‌هایی از جمله، ایتالیا، نیوزلند، فرانسه، ژاپن، شیلیو ایالت متحده آمریکا اختصاص داده شده است. نام این گیاه از نام گونه‌ای پرنده زیبا گرفته شده که در نیوزیلند به عنوان یک پرنده ملی شناخته می‌شده و در دهه شصت میلادی به این میوه داده شد.


ارزش غذایی کیوی

کیوی منبع عالی و غنی از ویتامین C. (اسید اسکوربیک) است. ویتامین‌های دیگری از جمله ویتامین A.، فولات، ویتامین E. (آلفا توکوفرول) و ویتامین K. (فیلوکینون) نیز در این میوه وجود دارند. همچنین در کیوی مقدار زیادی پتاسیم همراه با سایر مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر یافت می‌شود. این میوه حاوی انواع آنتی اکسیدان‌ها و فیبر‌های غذایی است. یک وعده ۱۰۰ گرمی (نزدیک به نصف لیوان) عصاره کیوی تقریبا ۶۱ کالری و ۱۵ گرم کربوهیدرات دارد؛ بنابراین یک کیوی کوچک می‌تواند گنجینه‌ای از خواص را در خود ذخیره کرده باشد.
 
بهترین خواص کیوی

خواص و فواید کیوی

محبوبیت روزافزون کیوی به دلیل وجود ترکیبات شگفت انگیز، ظاهر منحصر به فرد، عطر و طعم و ارزش غذایی فوق العاده آن است. فواید بی نظیر این میوه شامل موارد زیر می‌شود:

۱. کاهش علائم آسم
کیوی به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C، علائم آسم را کاهش می‌دهد. همچنین ممکن است عملکرد ریه‌ها را نیز بهبود ببخشد و از خس خس سینه در کودکان جلوگیری کند.

۲. کمک به هضم
کیوی بر‌ای تقویت سلامت سیستم گوارش مفید است و مواد مغذی و ارزشمندی را برای آن فراهم می‌آورد. در حقیقت، کیوی یک منبع غنی از فیبر است که باعث هضم بهتر مواد غذایی و حفظ سلامت روده‌ها می‌شود. طبق شواهد بدست آمده کیوی‌ها دارای خاصیت ملین کننده هستند و موجب تحریک سیستم روده‌ها و تسهیل عمل دفع می‌شوند. پلی ساکارید‌های موجود در این میوه نیز در جلوگیری از چسبندگی انتروپاتوژن‌ها و تحریک باکتری‌های پروبیوتیکی در روده بزرگ مؤثر هستند. عصاره کیوی ترشح اسید لاکتیک را افزایش می‌دهد و مانع از رشد باکتری اشریشیا کولی (Escherichia Coli) می‌شود و به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

۳. تقویت سیستم ایمنی
بنا به مطالعات انجام شده بر روی کیوی، این میوه تاثیر بسزایی در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی دارد. عملکرد صحیح سیستم ایمنی برای بدن امری بسیار حیاتی است. مصرف منظم کیوی می‌تواند از بدن در مقابله با بیماری‌های ناشی از قارچ‌ها و میکروب‌ها و بیماری‌های فصلی محافظت کند.

عصاره کیوی به مهار باکتری‌های مضر کمک می‌کند و از تکثیر بیش از اندازه آن‌ها نیز جلوگیری می‌کند. کیوی در کاهش علائم سرما خوردگی و آنفولانزا و عفونت‌های دستگاه تنفسی موثر بوده و علاوه بر تمامی این موارد دارای خواص ضد التهابی است و میزان فعالیت سیتوکین‌ها را نیز محدود می‌کند.

۴. غنی از آنتی اکسیدان و ویتامین C
کیوی حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین C.، ترکیبات فنولیک و کاروتنوئید‌ها است که باعث تقویت سلامتی بدن می‌شود. نتایج یک مطالعه که مقایسه کوچکی بین کیوی، پرتقال و گریپ فروت انجام شده بود، مشخص کرد کیوی دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی تری نسبت به دو میوه دیگر است. با توجه به وجود مواد شیمیایی گیاهی مغذی در این میوه، می‌تواند از ایجاد آسیب‌های اکسیداتیو و رادیکال آزاد جلوگیری کند و در نتیجه این امر خطر بروز التهاب و ابتلا به بیماری‌ها را به حداقل برساند.

۵. جلوگیری از انعقاد خون
نتایج تحقیقاتی در دانشگاه اسلو نروژ نشان می‌دهد که مصرف چند عدد کیوی در روز می‌تواند از لخته شدن خون در بدن جلوگیری کند. این اثر ضد انعقادی موجود در کیوی بر روی رگ‌های خونی حاکی از کمک به جلوگیری از ابتلا به اختلالات ترومبوآمبولیک و قلبی مانند آترواسکلروز است.

۶. تنظیم فشار خون
ترکیبات زیست فعال موجود در کیوی می‌توانند به کاهش سطح فشار خون در بدن کمک کند. بنابراین، با کاهش فشار خون بالا، از احتمال خطر سکته مغزی و حملات قلبی نیز می‌کاهد.
 
بهترین خواص کیوی

۷. بهبود سلامت قلب‌ها
کیوی سرشار از پلی فنول است که به همراه ویتامین C، ویتامین E. و پتاسیم که همگی به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کنند. بر اساس نتایج حاصل از یک پژوهش، این میوه با کاهش تری گلیسیرید می‌تواند سلامت کلی قلب را بهبود ببخشد.

۸. تقویت بینایی
همانطور که در بالاتر گفته شد، کیوی حاوی مواد فتوشیمیایی لوتئین و زاکزانتین است که برای تقویت سلامت چشم‌ها بسیار مفید است. این مولفه‌های مفید نام برده شده به همراه ویتامین A. موجود در کیوی، از چشم در برابر آسیب‌هایی نظیر آب مروارید، دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و سایر اختلالات آسیب زننده محافظت می‌کنند.

۹. کاهش وزن
یک عدد کیوی ۱۰۰ گرمی تقریبا حاوی ۵۵ کالری است که آن‌ها را تبدیل به یک ماده مغذی عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است. این میوه دارای طعمی متمایز است به دلیل فیبر بالایی که دارد باعث ایجاد احساس سیری در فرد مصرف کننده می‌شود و از این رو می‌تواند به پروسه کاهش وزن کمک کند.
 
بهترین خواص کیوی

۱۰. بهبود کیفیت خواب
بنا به نتایج یک مطالعه، کیوی منبع غنی از سروتونین است که به بهود کیفیت خواب در بزرگسالانی که از اختلال خواب رنج می‌برند، کمک چشمگیری می‌کند. سروتونین می‌تواند باعث تقویت حافظه و درمان افسردگی نیز شود. این میوه حاوی فلاونوئید‌هایی مانند کورستین، نارینژنین، روتین، کاتچین و اپیکاتچین است که گیرنده‌های القا کننده خواب را تعدیل می‌کنند و یک ماده آرامبخش موثر هستند. علاوه بر این پوست کیوی هم برای درمان بی خوابی موثر است، اگرچه اثبات این ویژگی نیازمند مطالعات بیشتری است.

۱۱. جذب آهن را بهبود می‌بخشد
کیوی منبع غنی از ویتامین C. و بسیاری از مواد شیمیایی گیاهی مانند لوتئین و زاکزانتین است که به پیشگیری از اختلالات فقر آهن در بدن کمک می‌کند.

۱۲. برای بارداری مفید است
به دلیل فراوانی فولات طبیعی در کیوی، مصرف آن برای یک خانم باردار مفید است. فولات به جلوگیری از بروز نقایص لوله عصبی در جنین و رشد مغز ماده‌ای ضروری و حیاتی است. سایر مواد مغذی حیاتی کیوی شامل مواد معدنی و ویتامین‌های E، C. و فلانوئید‌های طبیعی می‌شود که به حفظ سلامت کلی مادر و جنین کمک می‌کند.
 
بهترین خواص کیوی

۱۳. مراقبت از پوست
کیوی به دلیل نقش مهمی که در فرآیند سنتز کلاژن دارد، به حفظ سلامت و شادابی پوست کمک می‌کند. همانطور که در بالا گفته شد، کیوی حاوی مقادیر فراوانی از فیبر و ویتامین C. است که برای تسریع روند ترمیم خراشیدگی‌ها و سایندگی‌ها مفید است. ویتامین E. موجود در این میوه به کاهش ظهور خطوط ریز و چین و چروک‌ها در پوست کمک می‌کند. در حالی که آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه به عنوان یک ماده ضد پیری عالی عمل می‌کنند و از تخریب زودرس پوست جلوگیری می‌کنند و موجب شادابی و طراوت پوست می‌شوند.

۱۴. پیشگری از سرطان
مصرف منظم کیوی می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهد از جمله سرطان روده بزرگ، سرطان کبد، سرطان سینه، سرطان معده و ریه. عصاره کیوی می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را کنترل و محدود کند. آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فیبر و کارتونئید‌های موجود در این میوه ممکن است به پیشگیری از سرطان موثر باشند.

۱۵. ضد قارچ
کیوی در تهیه محصولات ضد میکروبی برای کاهش مقاومت در برابر دارو‌های رایج برای عفونت قارچی و باکتریایی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: خواص خرمالو؛ خرمالو بخورید تا دیرتر پیر شوید!

عوارض جانبی

مصرف کیوی می‌تواند عوارض جانبی خاصی را با خود به همراه داشته باشد از جمله:

• واکنش‌های آلرژیک – واکنش‌های آلرژیک ممکن است از حساسیت خفیف و دهانی تا شرایط شدید مانند آنافیلاکسی که می‌تواند کشنده باشد متفاوت است.

• اگزالات – کیوی منبعی از کریستال‌های اگزالات است که مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث ایجاد سنگ کلیه اگزالات در برخی از افراد شود. همچنین می‌تواند در جذب برخی از مواد معدنی نظیر کلسیم و منیزیم در بدن اختلال ایجاد کند.

• درماتیت

اسهال

• آلرژی لاتکس

• مشکل پانکراتیت

• درماتیت

• و اختلال خونریزی که از دیگر عوارض جانبی احتمالی ناشی از مصرف بیش از حد کیوی هستند.
 
بهترین خواص کیوی

منبع: organicfacts
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین