این بدهکار بانکی در دهه هفتاد بیشتر تمرکز خود را بر شعبه فردوسی بانک ملی گذاشت. اخذ وام و ال سیهای کلان به اسم کارخانه نورد سمنان که در اغلب موارد با تخلف در اسناد و محل مصرف همراه بود، رشد سریع مالی او را رقم زد.
رسول دانیال زاده نمین اهل اردبیل، سلطان فولاد ایران، مدیر عامل کارخانه فولاد گیلان و فولاد کاویان اهواز و مالک برجهای لوکس روما رزیدنس و فلورا کامرانیه تهران و یکی از ابر بدهکاران نظام بانکی کشور است. او دو پسر به نام امید رضا و اسرافیل و دو دختر به نام آرزو و آزاده دارد که همگی، عضو هیات مدیره شرکتهای اقماری دانیال زاده به نام: شرکت صنایع لوله گالوانیزه روی پوشان قزوین، شرکت کارخانجات نورد و لوله سمنان، شرکت لوله گالوانیزه ماهان سمنان، شرکت مجتمع فولاد گیلان، شرکت فولاد کاویان هستند. رسول دنیال زاده نمین، پدر عروس حسن روحانی نیست و هیچ ارتباط سببی یا نسبی با کامبیز مهدی زاده فرساد، داماد رئیس جمهور نداشته و همکاری سید محمد هادی رضوی (داماد محکومی وزیر تعاون) نیست.
دانیال زاده یکی از ابر بدهکاران بانکی است؛ از جمله مهمترین تکنیکهای وی میتوان به ایجاد کارخانهای کوچک به عنوان ویترین فعالیتها برای اخذ تسهیلات نجومی و همچنین پرداخت رشوه به مدیران شعب بانکی برای همراهی در ارائه تسهیلات اشاره کرد. وی بخش عمده تسهیلات بانکی را صرف برج سازی در داخل و خارج کشور کرد که از جمله آن برجهای فوق سلطنتی در کامرانیه تهران است. آقای دانیال زاده با همکاری شماری از پزشکان و مهندسان تجهیزات پزشکی، ۲ شرکت به نام طب و توسعه تپش و توسعه طب قلب تاسیس کرده و در زمینه صنعت سلامت کشور که از صنایع پر سود ایران عصر ۱۴۰۰ به شمار میرود، فعالیت دارد.
این بدهکار بانکی در دهه هفتاد بیشتر تمرکز خود را بر شعبه فردوسی بانک ملی گذاشت. اخذ وام و ال سیهای کلان به اسم کارخانه نورد سمنان که در اغلب موارد با تخلف در اسناد و محل مصرف همراه بود، رشد سریع مالی او را رقم زد.
حمایت مالی از برخی مدیران بانکی و سرویس گرفتن در تسهیلات بانکی شگرد وی بوده است. شگردی که تنها معوقات او به بانک ملی را از سقف ۳۰۰۰ میلیارد تومان گذرانده است! او با این ترفند منابع لازم برای خرید فولاد کاویان و مجتمع فولاد گیلان بدست آورد و علاوه بر آن املاک و برجهای عظیمی در داخل و خارج بهم زد. دانیال زاده بخش عمده این تسهیلات بانکی را صرف برج سازی در داخل و خارج کشور کرده که از جمله آن برجهای فوق سلطنتی در کامرانیه تهران است!
اتهامها
ارتباط با اکبر طبری
علیرضا زاکانی نیز درباره روابط اکبر طبری و رسول دانیالزاده گفته بود: «مثلا یک شرکت فولادی را به دانیالزاده میدادند و او میگفت: پنج هزار کارگر دارم، بنابراین به او پول میدادند و به جای اینکه صرف فولاد و یا کارگران کند، در فرمانیه تهران برج میساخت و برج را به طبری میدادند. الان دو برج فرمانیه دست کیست؟»
اشاره آقای زاکانی به برج فرمانیه در حالی است که پیش از این نیز برخی رسانهها نوشته بودند که برج «روما رزیدنس» متعلق به رسول دانیالزاده است.
برخی از هواداران محمود احمدینژاد نیز اعلام کردهاند که اکبر طبری ساکن یکی از مجتمعهای این برج بوده است.
ابربدهکاری که رئیس بانکها را تعیین میکرد
زاکانی همچنین گفته بود: این موضوع برای بانکهای رفاه و ملی هم اتفاق افتاده و شاید بپرسید رئیس یک بانک را انتخاب کردن از چه نظر مهم است، از این نظر که ۱۵۰ هزار میلیارد سپردهگذاری در بانک ملی و ۱۲۰ هزار میلیارد سپردهگذاری در بانک ملت دست یک نفر خلافکار میافتد.
زاکانی با بیان اینکه پیوند بین قدرت و ثروت فرصتی را برای چنگاندازی عدهای به منابع بیتالمال فراهم میکند، گفته بود: اکنون نیز شیوهای طراحی کردهاند که در آن ثروتهای افسانهای نامشروع کسب میکنند.
وام ۴۰۰ میلیون درهمی بانک ملت با سود صفر درصد به دانیال زاده
روزنامه کیهان در زمینه دستگیری این بدهکار هزار میلیاردی نوشت:
یک منبع آگاه اعلام کرد رسول دانیالزاده ابر بدهکار بانکی با تشکیل یک شبکه ارتشا این تسهیلات را خارج از محل تولید و در سایر فعالیتهای اقتصادی از قبیل: برج سازی هزینه کرده است.
به گفته وی، اخلال در نظام اقتصادی و خرید و فروش بی ضابطه کالاهای استراتژیک یکی از جرائم این شخص است.
برخی تحلیلگران حملات اخیر به قوه قضائیه را در راستای برخورد قاطع این قوه با بدهکاران کلان بانکی و دستگیری برخی از این مفسدان ارزیابی میکنند.
زاکانی که درباره اوجگیری فعالیت شبکه دلالی هشدار داده و برخی پروندههای فساد را نیز مطرح کرده بود، با بیان اینکه مالامیر [شبدوست مالامیری]و دانیال زاده [رسول]دو نفر بدهکار بانکی هستند و «ح. ف» پشت سر اینهاست، گفته بود: بهعنوانمثال بانک ملت ۴۰۰ میلیون درهم با کارمزد صفر درصد به اینها داده و آنها این پول را به داخل کشور آوردهاند و از طریق صرافیها آن را تبدیل و مجدداً این پول را که با کارمزد صفر درصد از خود بانک ملت گرفته بودند در خود بانک ملت سرمایهگذاری کرده و سالانه ۲۴ درصد سود گرفتند. حالا حساب کنید که چه مقدار پول جابهجاشده است.
ارتباط با حسین فریدون
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در یکی از نشست هایش به عنوان سخنگوی قوه قضاییه گفته بود: شخصی که شما (خبرنگار حاضر در نشست خبری) نام بردید دستگیر شده و تحقیقات از وی در مرحله انجام است، ضمن اینکه ارتباط وی با حسین فریدون هم کاملاً مشهود است، اما هم اکنون نحوه این ارتباط و اقدامات آنها مشخص نیست و باید منتظر نتیجه تحقیقات این پرونده باشیم.
اخیرا و بعد از رسانهای شدن نام طبری و تشکیل پرونده برای وی، صحبتهایی درباره ارتباط دانیال زاده با اکبر طبری هم مطرح شده است. به نظر میآید این اولین بار است که مسئولان قوه قضاییه ایران از وجود ارتباط میان پرونده اکبر طبری و حسین فریدون صحبت میکنند.
دستگیری
رسول دانیالزاده ابتدا اواخر سال ۱۳۹۵ دستگیر شد. اتهام او بدهی بانکی بالغ بر دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان و نامش در ابتدا "ر. د. " اعلام شد. یک ماه پس از بازداشتش، اما محسنی اژهای سخنگوی وقت قوه قضاییه با این استدلال که دلیل ندارد "اسم و چهره فرد سارق" از مردم پنهان باشد، نام او را رسول دانیالزاده اعلام کرد.
اما روز گذشته قوه قضاییه تایید کرد که رسول دانیالزاده، یکی از بدهکاران کلان بانکی کشور "با پیگیریهای اطلاعات سپاه پاسداران و طی یک مسیر کاملا هدایتشده به ایران بازگشته است.
به گفته غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، آقای دانیالزاده که در پرونده حسین فریدون، برادر رئیس جمهور ایران، به اتهام پرداخت رشوه محکوم شده قصد بازگشت به ایران را نداشته است. وی گفته رسول دانیالزاده که بعد از دستگیری اکبر طبری، معاون اجرایی رئیس سابق قوه قضاییه ایران، به خارج گریخته بود، با طراحی و هدایت پاسداران گمنام امام زمان در سپاه به کشور بازگشت.
به گفته اسماعیلی، دانیالزاده به دلیل پذیرفتن بازگشت به کشور و همکاری در روند تحقیقات پرونده حتما از ارفاقات و مساعدههای قانونی برخوردار خواهد بود.