bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۲۷۹۱
مجله عمانی از چهار جانشین سلطان قابوس رونمایی کرد

بحران انتخاب جانشین برای «پدر»

بحران انتخاب جانشین برای «پدر»

صرف نظر از اینکه چه کسی جانشین سلطان قابوس خواهد شد، تعیین جانشین برای او بسیار دشوار است چرا که بسیاری از عمانی‌ها با توجه به ایفای نقش قابوس در پایان دادن به جنگ داخلی و تبدیل عمان از یک کشور فقیر به یک کشور در حال رشد با درآمد متوسط، او را به منزله پدر خود می‌دانند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۰۷ دی ۱۳۹۸

فرارو- همزمان با انتشار برخی خبر‌ها درباره وخامت حال سلطان قابوس، یک مجله عمانی از چهار جانشین احتمالی او خبر داد.

در چند روز گذشته اخباری درباره وخامت حال سلطان قابوس در رسانه‌ها منتشر شد و در همین رابطه روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت که بحث‌های مفصلی در دیوان سلطنتی عمان درباره جانشین احتمالی سلطان قابوس در جریان است.

این روزنامه همچنین نوشت که قابوس هیچ فرزندی ندارد و آشکارا نیز جانشینی برای خود تعیین نکرده است، اما به صورت محرمانه گزینه خود را در یک نامه مهر و موم شده برای شورای خاندان سلطنتی معین کرده است. خاندان آل سعید از اواسط قرن هجدهم، حکمرانی عمان را برعهده داشته‌اند.

مجله عمانی «مواطن» چاپ لندن در گزارشی با اشاره به اینکه جانشین سلطان قابوس بایستی بر اساس ماده پنج اساسنامه دولت صادره در سال ۱۹۹۶ دارای شرایط باشد، نوشت که این شرایط عبارت است از اینکه فرد جانشین سلطان قابوس بایستی مسلمان، عاقل و بالغ و فرزند مشروع پدر و مادر مسلمان عمانی و از فرزندان ذکور ترکی بن سعید بن سلطان (حاکم عمان از سال ۱۸۷۱ -۱۸۸۸) باشد.

بر اساس این گزارش از سال ۲۰۱۴ تا کنون که سلطان قابوس حداقل دو بار برای درمان بیماری خود عمان را ترک کرده است، برخی منابع عمانی اسامی چهار نفر را به عنوان جانشین احتمالی او مطرح کردند که سه نفر از آن‌ها از پسرعمو‌های سلطان قابوس هستند و اسامی آن‌ها عبارت است از:

۱ـ أسعدبن طارق ۶۵ ساله: پسرعموی سلطان قابوس که از اقبال بیشتری برای جانشینی سلطان برخودار است. او در مارس ۲۰۱۷ به عنوان معاون نخست‌وزیر در امور روابط و همکاری‌های بین‌المللی تعیین شد و از سال ۲۰۰۲ نماینده شخصی سلطان قابوس است و فرماندهی گارد زرهی ویژه سلطان را بر عهده دارد و گفته می‌شود که او از ارتباط تنگاتنگی با قبایل عرب برخوردار است.

۲- هیثم بن طارق ۶۵ ساله: وزیر میراث و فرهنگ و برادر ناتنی أسعد بن طارق که در برخی موارد به عنوان فرستاده ویژه سلطان قابوس مأموریت‌هایی را انجام داده و در گذشته نیز در وزارت خارجه فعالیت داشته است.

۳-شهاب بن طارق ۶۳ ساله: او در سال ۲۰۰۴ از منصب خود به عنوان فرمانده نیروی دریایی بازنشسته شد و اکنون مشاور شخصی سلطان قابوس در زمینه تحقیقات است.

۴- تیمور بن أسعد بن طارق ۳۸ ساله: نوه عموی سلطان قابوس که از جمله جوان‌ترین نامزد‌های احتمالی جانشینی سلطان قابوس است.

مواطن همچنین نوشت که صرف نظر از اینکه چه کسی جانشین سلطان قابوس خواهد شد، تعیین جانشین برای او بسیار دشوار است چرا که بسیاری از عمانی‌ها با توجه به ایفای نقش قابوس در پایان دادن به جنگ داخلی و تبدیل عمان از یک کشور فقیر به یک کشور در حال رشد با درآمد متوسط، او را به منزله پدر خود می‌دانند.

هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
باید دید کدامیک مانند سلطان قابوس برای ایران دلسوزی میکنند ؟ سلطان قابوس خودش را مدیون ایران می دانست هرچند که زمان شاه به ثبات حکومت او کمک کرده بودند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
ایشان باهوش ترین و درخور تحسین ترین دولتمرد (یا سلطان) خاورمیانه است (البته در کنار شیخ زاید) .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
پایان دادن به جنگ داخلی و برکناری محترمانه پدر خود و بدست گرفتن حمومت وابسته به انگلیس
و البته اتمام جنگ با یمن و تبدیل عمان از یک کشور فقیر به یک کشور در حال رشد با درآمد متوسط، او را به منزله پدر خود می‌دانند
اوخود را وقف کشور کرد
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
بهترین کار انتخاباته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
سلطان قابوس رفیق گرمابه و گلستان محمدرضا شاه بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
البته ایران بود
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
اینکه فرزندی ندارد چطور تیتر زدید "بحران انتخاب جانشین برای پدر"؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
در سطر آخر نوشته .مردم او را به منزله پدر خود می دانند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
به نوشته توی متن دقت کنید،


بسیاری از عمانی‌ها با توجه به ایفای نقش قابوس در پایان دادن به جنگ داخلی و تبدیل عمان از یک کشور فقیر به یک کشور در حال رشد با درآمد متوسط، او را به منزله "پدر" خود می‌دانند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
منظورش از پدر؛ پدر ملت است
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
متن را بخون،مردمش او را پدر خطاب می کنند.
علیرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
منظورش پدر مردم عمان است نویسنده خواسته از تتیتری پاردوکسیکال استفاده کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
آنجا صحبت از آبادی است و اینجا صحبت از یارانه. فاصله ما با آن ها یک دریای عمان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
یک روزگاری همین مرد نیک سرشت به کشور ما پناه برد تا اینکه ارتش قدرتمند ایران شورشیان کمونیست را سرکوب کرد و قابوس شاه به کشورش بازگشت انصافا هم انسان نمک نشناسی نبود.