bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۲۵۴۵۴

آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان

آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان

پتو و وسایل گرمایشی مهمترین اقلام موردنیاز سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان است. مردم از طریق شماره حساب ۹۹۹۹۹ یا کد # ۱۱۲ *کمک‌های نقدی خود را به جمعیت هلال احمر واریز کنند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۲۷ - ۲۴ دی ۱۳۹۸
فرارو-با گذشت چهار روز از وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان، مناطق جنوبی این استان خسارت عمده‌ای دیده است.

به گزارش فرارو، سیل و سیلاب در استان سیستان و بلوچستان که در پی بارندگی در روز‌های ۲۱ و ۲۲ دی ماه رخ داد به مناطقی، چون کنارک، دلگان، میرجاوه، سرباز و چابهار بیشترین خسارت را وارد کرد.

در پی این سیل، ۶۱۳ میلیاردتومان آسیب به بخش کشاورزی و ۳۳۲میلیارد تومان خسارت به بخش زیرساخت‌های شهری وارد شده است.

روند امدادرسانی از روز نخست در این مناطق آغاز شد اما از عصر روز دوشنبه با پایان بارندگی‌ها شدت یافت.

پتو و وسایل گرمایشی مهمترین اقلام مورد نیاز سیل‌زدگان

حمید نصیری رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در گفتگو با فرارو در باره روند امدادرسانی به مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان گفت: «در پی وقوع بارندگی‌های بی‌سابقه اخیر به مدت ۴۸ ساعت و در استان سیستان و بلوچستان، چهارده شهرستان این استان درگیر سیل و سیلاب شد.»

وی افزود: «امروز بخشی زیادی از این آب کاهش یافته است. با پایان بارندگی امکان امدادرسانی در این استان، مهیا شد. جمعیت هلال احمر ۱۷۰۰ نفر از نیرو‌های داوطلب و امدادگر باتجربه و آموزش دیده در حوزه سیل و سیلاب را به این منطقه فرستاد.»

او ادامه داد: «حدود ۲۰۰۰ نفر از داوطلبان در حوزه پشتیبانی، بسته بندی کالا و انتقال آن در حال خدمتگزاری هستند. همچنین تاکنون به ۳۷۰۰ خانوار کمک رسانی شده و برای ۲۵۰۰ نفر اسکان اضطراری تأمین شده است.»

نصیری اظهار کرد: «روز اول یک فروند‌ هلی‌کوپتر، روز دوم دو تا و حالا ۶ هلی کوپتر در حال خدمت است. روز اول، امکان استفاده از قایق را هم داشتیم که امروز این امکان از بین رفته است.»

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر افزود: «امروز فقط از طریق امدادرسانی هوایی و در عین حال به دلیل پراکندگی سیل‌زدگان با استفاده از خودرو‌های آفرودیت در حال کمک و ارائه خدمات به سیل‌زدگان هستیم.»

وی ادامه داد: «بخش جنوبی منطقه همچون کنارک، چابهار، سرباز، دلگان و میرجاوه شهرستان‌هایی هستند که بیشترین خسارت را دیدند.»

نصیری تأکید کرد: «پیرو فرمایشات رهبر انقلاب که از مردم تقاضای کمک به سیل زدگان راداشتند روز گذشته فراخوان در سطح استان و امروز فراخوان ملی اعلام کردیم که از طریق شماره حساب ۹۹۹۹۹ یا کد # ۱۱۲ * کمک‌های نقدی خود را به جمعیت هلال احمر واریز کنند.»

وی افزود: «این کمک‌های نقدیدر مرحله امدادرسانی و در مرحله بازسازی منازل سیل‌زدگان، هزینه می‌شود. در سیل رخ داده در ابتدای سال از طریق همین کمک‌های نقدی به ۱۷ هزار نفر از عزیزان‌مان مبلغ ده میلیون تومان برای بازسازی منازل هفده هزار خانوار کمک کردیم و ده هزار بسته لوازم خانگی نیز به آن‌ها دادیم.»

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: «اقلام مورد نیاز در این استان در حال حاضر پتو، وسایل گرمایشی و آذوقه است.»
 
آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان//تکمیلی

وی افزود: « براساس قانون نیز هلال احمر با همکاری کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و بسیج اقدام به جمع آوری کمک‌های مردمی و ارسال آن‌ها می‌کند.»

نصیری ادامه داد: «تاکنون یازده تشکل مردم‌نهاد، مجوز تبلیغات و جمع‌آوری کمک‌های مردمی را گرفتند. این تشکل‌ها شامل مؤسسات خیریه پدر مهربان بقیع، خادمین امام علی، خیریه طلوع بی‌نام ونشان‌ها، موج مهربانی، مهر گیتی، یاری به دشتیاری، خیریه مؤسسه جهادی آل یاسین، انجمن حمایت از توسعه مناطق محروم، مؤسسه نیکان ماموت و خیریه نیک‌گامان هستند.»

نصیری همچنین درباره  پویش ایران زمین نیز گفت: «پویش ایران زمین، مجوز ندارد.»

وضعیت منطقه تا دیروز بحرانی بود

عزیز سارانی نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها نیز در گفتگو با فرارو گفت: «وضعیت مناطق سیل زده تا دیروز خیلی بحرانی بود. اما از دیروز عصر، وضعیت بهتر شده است و در حال برگشت به حالت عادی است.»

وی افزود: «باید از استاندار محترم که در منطقه حضور پیدا کردند و از گروه‌های ارتشی، سپاهی و مردمی که از اقصی نقاط کشور از شمال تا جنوب به کمک آمدند، تشکر ویژه کنم.»
 
آخرین وضعیت امدادرسانی در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان//تکمیلی

او اظهار کرد: «باید به فکر تبعات بعدی این حادثه هم بود و نقاط ضعف و خسارت‌ها بررسی  و مشکلات مردم برطرف شود.»

سارانی درباره وضعیت مناطق سیل‌زده افزود: «راه‌های ارتباطی ضروری برخی از روستا‌ها قطع شده است و مردم برق ندارند. آن‌ها نیاز به اقلام گرماشی، پتو، آب آشامیدنی و غذا دارند. کشاورزی، دام و منزل مسکونی‌شان از دست رفته است و باید فکری به حال آن‌ها کرد.»

وی ادامه داد: «سیل‌بند‌ها و بند‌های خاکی مردم که آب نوشیدنی خودشان و احشام‌شان را تأمین می‌کرد آسیب دیده است و مسئولین باید در اسرع وقت رسیدگی کنند.»

سارانی گفت: «به حوزه قصرقند و نیک شهر و توابع آنها، قسمت‌هایی از شهرستان زرآباد (در بخش کنارک) و دشتیاری (در شهرستان چابهار) خسارت هنگفتی وارد شده است. جا‌های دیگر هم خسارت‌ دیده اما در مقایسه با این مناطق خسارت‌ها، جزیی است. در درگان و بزمان نیز باران‌ شدید بود، اما خسارت‌های این مناطق نسبت به دشتیاری و زرآباد کمتر است.»

وی اذعان داشت: «روند امدادرسانی مردمی گرچه سازماندهی شده نیست، اما مردم تا جایی که توانستند کمک کردند. همچنین سازمان هلال احمر در حد توانش به یاری سیل‌زدگان آمده است.»
 
او ادامه داد: «تا دیروز صبح تنها یک بالگرد در منطقه بود که برای انتقال مصدومان از آن استفاده می‌شد، اما امروز بیشتر شده است و از گناباد و سایر مناطق نیز بالگرد برای کمک اضافه شد.»

او افزود: «رئیس مجلس نیز در منطقه حضور پیدا کرد. همچنین رهبر انقلاب نیز دستور کمک به مناطق سیل‌زده را صادر کردند.»

سارانی در جواب پرسشی  درباره  در دسترس نبودن تلفن مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان و راه تماس با وی، اظهار کرد: «اتفاقا من هم از دیروز پی‌گیر تماس با آقای ارجمندی بودم، اما هر بار گفتند در حال مصاحبه هستند. من قصد گفتگو با آقای ارجمندی را درباره مشکلات مردم و پی‌گیری‌های ستاد بحران در این باره را داشتم، اما میسر نشد.»

وی افزود: «برای آقای ارجمندی متأسف هستم که مدیر ستاد بحران است، اما نه جواب تلفن می‌دهد و نه تلفنی برای تماس در اختیار ما گذاشته است.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
بلاخره نوبت بدبخت بیچاره های سیستان هم رسید وشما دست ازآسمون ریسمون بافتن در معادلات مشرق ومغرب پایان یافت یاحداقل برای لحظه دل به محرومین دادید؟؟؟؟
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv